- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
Új hozzászólás Aktív témák
-
werttzui
addikt
-
pitman
őstag
válasz werttzui #1502 üzenetére
Én ctr-n nézem, nem nagyon üt el a környezetétől.
A tft alapból semmivel sem sötétebb, mint a crt, ha jól van beállítva, esetleg be is van kalibrálva. Egy megfizethetőbb, de igényesebb darab nyugodtan összehasonlítható a crt-kkel. Én személy szerint inkább tft-nézek... -
BEE
addikt
válasz werttzui #1526 üzenetére
Na most pont olyat kérsz, amit csak a magad kárán tanulhatsz meg.
Esetleg kapsz pár tanácsot a harmadolásról, meg hasonlókról,
de a nagy titkot nem mondják el.
Legjobb ha jó képeket nézegetsz és megpróbálod megfogalmazni
hogy mitől is jó szerinted. Aztán a tanultakat alkalmazhatod.
Ezért jó a 8Mpix mert abból szinte mindig lehet vágni valami értelmeset.
BEEFradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
Jeannie
senior tag
válasz werttzui #1529 üzenetére
Téynleg ez engem is érdekelne, mert azt tudom hogy a legnagyobb méretben fotózzak, amiből aztán lehet vágni, hogy több perspektívából is csináljak mindig képet, harmadolópontok, keretezés a kép előterében, meghogy a növényeket elmoshatom de a gépek legyenek mindig élesek, de mitől lesz igazán jó és mondanivalója egy képnek, na azt nem tudom meg könyvekből
-
Hydra SR
addikt
válasz werttzui #1605 üzenetére
A halszem ugyanabba az irányba görbít, mint a nagylátó. Azt nem tudom, van-e más különbség a halszem és a nagylátó közt, mint hogy a halszemnek még nagyobb a látószöge és a torzítása.
Talán a halszem pont a közepén torzít jobban?A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
válasz werttzui #1607 üzenetére
Én is a képre értettem, hogy ugyanabba az irányba görbíti a vonalakat a halszem mint a nagylátó, csak jobban. Vagy az is lehet, hogy nem értettem amit most mondtál
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Smogus
őstag
válasz werttzui #1631 üzenetére
FF-re kell nyomni és akkor nem lesz soha bajod a fehéregyensúllyal
Egyébként lehet vakuval is jó képeket csinálni, jó vaku kell aminek közel természetes a fénye és nem szabad erős színű felületeket választani derítéshez, vagy valami fényterelőt kell használni a vakuhoz és akkor nem szorulsz rá a falraHa az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
Borosz
őstag
válasz werttzui #1695 üzenetére
f2.8 - fényerő. Rögzítettem. Csak azért lepődtem meg mert egy 7 éves modellel (az Olympus) ugyanilyen fényviszonyok mellett sokkal jobb képeket készítettem. Annak is f2.8 a fényereje (bár ez lehet nem jelent a proplémám kapcsán semmit). Emlékeim szerint a záridő ''fülre'' kisebb volt az Olynál automata állásban. Ez hiba lehet a Panánál vagy milyen paramétere a felelős ezért? Az rendben, hogy nagyobb a záridő mivel kevés neki a fény, de miért van nagyobb záridőre szüksége az FZ10-nek? Ekkora különbség van a két CCD között ?
-
Hydra SR
addikt
válasz werttzui #2215 üzenetére
Sokkal inkább a fényekhez nyúl, mint a színekhez, és eredetileg pontosan hogy a kép javítására szolgált, nem látványos effektek létrehozására. Csak elkezdték felfedezni az emberek, hogy másra is lehet használni
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
BEE
addikt
válasz werttzui #2215 üzenetére
A HDR-t akkor találhatták ki, amikor még csak kevés gép adott RAW-ot.
Nem osztanám fel, hogy van akinek tetszik és van akinek nem,
sokkal inkább hogy egyes képeknek jól áll, másikaknak nem.
Nomegaztánperszehát csinálhatjuk jól is, meg rosszul is.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
-
ottkar
addikt
válasz werttzui #2394 üzenetére
Nem egy fontos könyv megjelentetése az igazi baj hanem az elképesztő túltermelés többszöröse a kiadott papíralapú termék a szükségesnek. Egy Coop üzletben 40 féle újság és színes lap kapható,minek? A sajtótermékek piacán elképesztő a pazarlás, spórolásról szó sincs.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Autós topik
- Külpolitika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest