Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• b0bcat

addikt

válasz GreenGoblin #4279 üzenetére

Még egyszer összefoglalva:

1) Nem állt szándékomban lejáratni téged.
    2) Nem vonom kétségbe a szavaidat.
    3) Elfogadom, hogy a te szemszögedből minden az általad leírtak szerint történt.
    4) Arra a felvetésedre reagáltam, miszerint a nyelvvizsga csak porfogó, azaz teljesen haszontalan. Ezzel a véleményeddel ugyanis nem csak nem tudok azonosulni, de nagyon károsnak is tartom az ilyen megnyilatkozásokat.
    5) Teljesen egyetértünk abban, hogy nem mindenki tud jól angolul, akinek van nyelvvizsgája. Ugyanígy sokan vannak, akiknek nincs papírjuk, mégis jól beszélnek egy idegen nyelvet. Ugyanakkor az kijelenthető, hogy aki nyelvvizsgát szerzett, az azért keményen megdolgozott. (Persze mindez nem sokat ér, ha utána évekig nem is használja... :U)
    6) A te általad felhozott érvelést, miszerint a sikeres nyelvvizsgádat követően gondoz okozott anyanyelviekkel beszélned, nem tudom elfogadni annak bizonyítékaként, hogy a nyelvvizsga intézménye haszontalan. Te magad vezetted le, hogy számos oka lehet annak, hogy valaki nem ért meg egy anyanyelvit. Velem is előfordulhat ilyen, pedig én aránylag jól beszélek angolul. És a honi nyelvtanároknak valóban valóban nem feladatuk mindenféle dialektusokat megtanítani. Én magam sem vállalnék ilyesmit. :N
    7) Sajnálatos tény, hogy sok (kb.15) évvel ezelőtt bizony a TELC vizsgák szintje problematikus volt, ahogyan említettem. De nyilván megdolgoztál a sikeres vizsgádért.
    8) A hozzászólásaidból nekem úgy tűnik, sosem volt igazán jó tanárod, azért vagy ennyire az önálló tanulás híve. Amivel amúgy semmi gondom, ugyanis én is javarészt így tanultam meg angolul. Persze nem egy nyár alatt. :D
    9) Nagyon hasznos a "való életből" is tanulni a nyelvet, de az iskolai - vagy legalább tanári - oktatást nem kellene leírni. Egy jó tanár segítségével tempósan lehet haladni az anyagban, és kontroll is van, hogy a diák fejébe ne vésődjenek be hibás rutinok. (Ennek hiányában sok embernél előfordulnak rossz berögződések.)

+1) Ha valaki igazán jól tud angolul, akkor az le is tud nyelvvizsgázni. És akkor ő lesz előnyben az interjún, mert nem csak papírja, de tudása is lesz. ;)

Új hozzászólás Aktív témák