- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Vezetékes FEJhallgatók
- SSD kibeszélő
- Egér probléma
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Oroszok csomagolják ki a még be nem mutatott iPad Pro M5-öt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
Igazság szerint nem is ezzel van a fő gond hanem azzal, hogy évente többszázezret kifizetek az álamnak különböző adókban és járulékokban és most ott tartunk, hogy szinte semmit sem kapunk érte!!!
Ami az ösztönzést illeti:
Nem tanulsz? Végigkaróztad az évet? Oké 3év múlva felvételi után találkozhatunk addig eredj dolgozni!!!Ennyi.
[Szerkesztve] -
törölt tag
egyetértek veled!!! ha anno lett volna tétje a tanulásnak, én se kettesekkel, másnaposan csúszkáltam volna át a vizsgákon... persze mikor lediplomáztam, fogalmam sem volt a szakmáról (és velem együtt a nagytöbbségnek sem)
így legalább nem lesz minden tukeszből diplomás, úgyis hiány van a szakmunkásokból. aki meg küzd érte (vagy van pénze) az lediplomázik... ennyi.
szerk: minden politikus monnyon le!!!
[Szerkesztve] -
karyo
senior tag
ilyet nem lehet csinálni, hogy ez fizet, a másik meg nem, vagy fizet mindenki, vagy senki,
másképp ez nem működik, ugyanis ezt úgy hívják, hogy negatív diszkrimináció.
Ha XY pl orvos akar lenni, nehogymá ' rákényszerítse az állam, hogy teszemazt épületgépész legyen, mert arra van igény. -
tiv61us
őstag
ez igaz, irtam is, az Egezsegugyi reform utan nem lehetetlen, bar...
mar akkor isjobb ha az adofizetok penzen fizeti egy reszet az adott korhaz, mert akkor legalabb itthon dolgozik
persze ne ragadjunk le az orvosoknal...
pl. ha valaki egy jo ugyved lesz, mai szoval sztarugyved, hat nem lesz gondja utolag torleszteni a tandijjat
etc.
szoval nem tartom rossznak az elkepzelest, persze a reszletek nagyon fontosak, arrol meg meg nem tudunk -
QG
tag
biga
A tandíj bevezetésének nem az az elsődleges oka/célja, hogy a hiányt összeszedjék/kiegészítsék. Hanem hogy a felesleges kiadásokat csökkentsék (ergo mihaszna diplomásokat ne támogassunk!)
Ennek nem pont nem az lenne a módja, hogy a mindenki jövedelemarányosan fizet, mert akkor a bölcsészek (tisztelet a kivételnek) sosem fizetnék vissza. Ha mindenkinek fix minimálbér/2-t kéne pl visszafizetnie, rögtön kisebb lenne a mérnökhiány.
biga
Szerintem sok ember szemét bántja a szakmunkások képzése. Főleg azért, mert botor módra megszüntették
Nem megszüntették, megszűnt. A csepli képzőintézményben 3 éve nem tudnak forgácsoló (esztergályos, marós, stb) osztályt indítani, 5 éve villanyszerelőt, mert nincs jelentkező. Szóval nem úgy történt, hogy óóóóriási az igény rá, csak a gonosz kormány/önkormányzat/igazgató megszűntette, hanem a gyerekek nem akarnak oda menni. Pedig az újságok tele vannak ilyen álláshírdetésekkel, és 200-300at egy profi megkeres ezzel is. Csak hát nincs presztizse. Ami még oké is lenne, de a kommunkáció szakos főiskolai diplomának mért van?
finest
én fikáztam a böcsészeket. Nyilván vannak köztük olyanok, akik abból élnek, amit tanultak, de nem túl nagy arányban, ebben az esetben pedig felesleges volt a képzésük.
A tanároknak pedig magasabb fizetés kéne, hogy ne legyen olyan nyilvánvaló a aki tudja csinálja, aki nem tudja tanítja elv
QG -
emitter
őstag
-
finest
addikt
Akkor biztos pont a nem megfelelő hozzászólásokat olvastam.
Autószerelő: Szerintem meg kellene nézni, h micsoda kontraszelekcióval kerülnek a tanulók szakmai képzésre. Szakmunkásnak csak azok a gyerekek mennek, akik máshova nem kerülnek be. Nagyjából ettől jó a jó autószerelő fizetése. De a szervizekben aligha kereski gennyesre magukat.
Az ő (szakmunkások) képzésükre fordított pénz, az miért nem bántja senkinek a szemét?
Miért nem vágjátok, h az oktatás problémái az általános iskolával kezdődnek, ahol ''versenyistálló''-szerűen nevelgetik a jövő természettudósait, humán szakembereit?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- LG V50
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Eladó HP EliteBook 645 G11 új, dobozos, Ryzen 5, DDR5, LTE képes üzleti laptop!
- Eladó ASUS TUF Gaming F15 (FX507ZU4-LP067W) i7, RTX 4050, gamer laptop!
- Eladó HP Envy x360 15-fe0178ng OLED, RTX 3050, i7-1355U, gyakorlatilag új! 3 órát ment eddig
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station (akár 2x4K felbontás)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3528, 93% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest