- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- SSD kibeszélő
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Részesedést szerezhet az AMD-ben az OpenAI
- Mini PC
Új hozzászólás Aktív témák
-
finest
addikt
Ezt azt jelenti, h 1.5+2+3 milla PhD elvégzésével együtt? Havi 3-6%-kal törlesztve. (Elég korrekt bevétel lenne nem? Kitartana nyugdíjig?) Lehet, h jól hangzik nektek, de nekem nem. 6,5 millió a PhD-ért, 3.5 a diplomáért... Kizökkent a világ... (bölcsészek előnyben). LOL!
[Szerkesztve] -
biga
őstag
Ezért írtam azt, hogy ennek ellenére én nem az állami támogatást venném el tőlük (hiszen orvosokra nagyon is szükség van), hanem kötelezném az államilag finanszírozott orvosokat (mérnököket stb...) pl, hogy a diploma megszerzése után minimum x évig a szakmájában itt dolgozzon. Ha ez nem tetszik, és ő rögtön a diploma után el akar menni külföldre, hát menjen, de azzal azt is vállalja, hogy behajtják rajta a tandíjat.
Az ösztöndíj jó rendszer lenne, ha van eszed, nem csak a ''mindegy, csak diploma legyen'' eszme hajt, akkor kapsz ösztöndíjad, ami kompenzálja a tandíjat. Így legalább segítjük a valóban jó szakembereket, anyagi helyzetétl függetlenül, és visszaszorítjuk a felsőoktatásra melegedni járókat. (Azt meg nagyon el kellene felejteni, hogy mindenkinek ''kötelező'' diplomát szerezni. Nem diplomásokra van szükségünk vég nélkül, hanem jó szakemberekre! Ebben benne vannak a mérnökök, orvosok, jogászok, tanárok stb ugyan úgy, mint a szakképzett festők, kőművesek, vízvezetékszerelők, autószerelők stb)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB ZALMAN N4 Cooler Master 650W
- AKCIÓ! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest