Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• QG

tag

válasz finest #176 üzenetére

finest
    A tanuláshoz való jog alkotmányos alapjog. Szerencsére nem te mondod meg, h ki mit tanuljon, mi legyen. Ne legyen inkább mindenki paraszt, túrja a földet a nép nem, az termel valami kézzelfoghatót? A király, névszerint QG, meg majd megmondja a frankót és uralkodik a kis hülyéken.
    Így még jobban hangzik, de én nem ezt mondtam:
    Fizessen mindenki egyformán, és hamar kiderül, hogy aki felesleges dolgot tanul nem lesz rá képes. Nem én döntöm el, hanem a piac.

Ki a fene sikongat a diplomás munkanélküliség miatt?
    [link] [link] [link] Mellesleg mindenki, aki hülyeséget tanult, és most az államtól várja el, hogy munkát keressen neki.

''Ahol a színvonal amúgy is drámaian lezuhant. Melynek falain belül évek óta tudják, nem kell a sok száz, évente kibocsátott pedagógus, könyvtáros, történész, újságíró, akik így csak a dekvalifikált ínségmunkások vagy a segélyezettek létszámát gyarapítják.'' - Jó lenne már valami hivatalos kimutatás erről, mert unalmas ez a dobálódzás...
    Ha lenne hivatalos kimutatás, akkor a megbízhatóságát vonnád kétségbe. Lehet, hogy nincs is. Lehet, hogy arról sincs kimutatás, hogy a gépészek jobban keresnek, mint az építészek, de attól még igaz. Vannak ismerőseim innen is meg onnan is, bölcsészek is, infósok, mérnökök, érdekes módon a előbbiek nehezebben kapnak munkát. Ráadásul még senkitől nem hallottam az ellenkezőjét, hát elfogadom igaznak.

A legtöbb ókori filozófus - csak mellékesen - nem volt gazdag. Nem passzióból filozofáltak, hanem mert lényeges szerepük volt a poliszokban. Vegyél fel egy-két filozófia szemináriumot.
    Platón - nemes, Arisztotelész - szegény, Ciceró - konzul, Parmenidész - arisztokrata, Seneca - gazdag lovagi család, Zénón - kereskedő.
    Nem igazán értek a dologhoz, ebben igazad van, ezeket is a Wikipédiáról szedtem, de azért szerintem elég látványos a tendencia. Továbbá mivel a filozófiát megenni nem lehet, eladni pedig nehéz, én továbbra is hiszem, hogy passzióból filozofáltak. :))

Minek annyi fodrász, azon is lehetne spórolni. Ínséges időben mindenki vágja le a haját maga. Cukrászok sem kellenek, mert minek, elég, ha kenyér meg a virsli, de az is csak szerdánként.
    Eddig azt hittem, hogy csak kötözködsz, de úgy látom a lényeget nem érted. A fodrászok abból élnek, hogy az embereknek szükségük van rájuk. Cukrászok szintén. A bölcsészek jó része pedig azért nem él meg (esetleg nem olyan szinten, mint más diplopások) mert a végzettségükre nincs szükség. És azért kár, ha mégis képezzük őket, mert az oktatásuk ennek ellenére pénzbe kerül.

Egészen személye, de szeretném, ha válaszolnál: mit végeztél, és mi a munkád?

QG

• concret_hp

addikt

válasz finest #176 üzenetére

??? mikor mondtam én ilyesmit :F

nem, nem akarok politikus lenni :)
    szvsz a fodrászokat, cukrászokat, stb. egyrészt nem állambácsi fizeti, másrészt meg nem azt mondtam hogy milyen qrvasokat keresnek a pedagógusok, csak azt, hogy azt, hogy volt némi kompenzáció (emlékeim szerint 50%, melynek következtében azért olyan nagyon nem siralmas a helyzet). A pedagógudokhoz meg az egyel ezelőtti hsz-ben leírtakkal egyetértek.

előző hsz-eim lényege, ha nem lenne világos:
    1, nem mindig az állami szektort kell nézni, mert ez jópár területen egy dolog, és egyes területekre jellemző, hogy csak a töredékük dolgozik az állami szektorban (és valszeg őt sem a bértábla alapján fizetik)
    2, az alapvető probléma nem az hogy ingyen van a felsőoktatás, hanem az hogy ezáltal rengetegen 3-4-5 (vagy mégtöbb) évre kivonják magukat a munkaerőpiacról, úgy hogy olyasmit tanulnak amire nincs semmi szükség, ezáltal, egyrészt nemhogy nem fizetnek adót a keresetük után, másrészt az állam finanszírozza őket.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák