Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ariadne

őstag

válasz Flashcash #515 üzenetére

Nagyon is értem a lényeget. De az utólagfizetős rendszer attól még ugyanúgy fizetős, és a lakáshoz gyűjtésben minden ezer forint számít, a ''sok kicsi sokra megy'' régi és nagy igazság. Ötezer forint is majdnem egy BKV bérlet... Másrészt az ilyen alacsony törlesztés azt jelentené, hogy kb. életem végéig fizetném a részleteket, abból pedig nem kérek.

Te elvégezted volna az egyetemet/főiskolát ha szemeszterenként 100Xezret kellett volna fizetned vagy nem?

Ezt te nem érted, pedig többször is leírtam. Nem, nem tudtam volna elvégezni ebben a rendszerben sem, ha szemeszterenként 100x-et kellett volna fizetnem. Jobban belegondolva akkoriban kezdhették az államis-fizetős rendszert, mert már voltak fizetős évfolyamtársaim is. De azt is tudom, hogy eleve úgy tanultam, hogy tudtam, ez nekem nem választási lehetőség, csak az állami, ezért tanultam nagyon.

Azzal meg ne jöjjön nekem senki, hogy majd kapnak ösztöndíjat a legjobban tanulók, és ez megoldás lesz. Ugyanis a legerősebb képzéseken nehezebb jó átlagot elérni, másrészt elég egy családi probléma vagy más külső történés, és ugrott a megélhetés - erre nem lehet alapozni 5 év megélhetését.

Új hozzászólás Aktív témák