- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
RangerFox
veterán
Kinél milyen társasok kerültek elő az ünnepek alatt?
Nálunk megszámlálhatatlanul sok Azul session volt, A The Mindot minden társaság nagyon élvezte, Fedőnevek Négyszemközt és Pandemic is előkerült néhány körre. Megvettem a The Crew Mélytengeri Küldetéseket is, sok jót írtak róla, azonban ez nem nagyon tetszett senkinek se, kicsit ingerszegény...
-
LazacX
tag
válasz
noPublicFG #7246 üzenetére
Ebből egy, a Dűlőre jutunk van meg, igaz még csak 2 játék van benne, a Jézuska hozta pár másik játékkal egyetemben.
Ez alapján közös vélemény, hogy kellemes, szórakoztató játék. Nem hosszú egy menet, könnyen tanulható egy 10+ -os gyereknek is. (A tematika szerintünk nagyon sokat dob vagy ront minden játékon.) A szabály egyértelmű, könnyen tanulható.
-
Tristis
őstag
válasz
attiati #7291 üzenetére
Az Imagine Dragons-t mindenképp!
Szerintem pl. egy Concept-ben - ha nem is annyira vizuálisan szexi - de sokkal több lehetőség van, ha ilyen közösségi kitalálóst szeretnél. Az Imagine elég limitált.
Én inkább elmennék valami rajzos irányba (Skicc/Pictomania), vagy a jó öreg cetlivity (szabályt megtalálod itt, egyszer leírtam, hivatalos kiadása: Monikers).
-
Tristis
őstag
válasz
Vesporigo #7292 üzenetére
Más szemüvegen keresztül nézzük a hobbyt valószínűleg. Ez a La Vina egy alap játék. Olyan mondjuk mint az összes kockapóker. Ez is egy kockapóker a sok közül. Nem rossz, csak nem erre vágysz, ha ajánlást kérsz. Ezért ha ajánlok valakinek valamit, akkor egy malacpókert akarok ajánlani, vagy inkább hagyom az egészet és válasszon a doboz színe alapján a teszkóba vagy mittudomén....
Szóval ez a La Vina egy cuki 12, egy tucat játék. Ok olcsó, meg sok benne az anyag, meg szépek a szőlőfürtök...
Mivel eleve az egész műfaj finoman szólva is limitált (megyek előre a sávon Parks, Dog Park stb.), inkább ajánlok egy Fesztávot (gyűjtögetsz, beváltod, de azért ég és föld, mennyivel jobb...)! Vagy ha már sávon akarsz menni és számít meddig mész el: Egizia: Shift of Sands; atyaég, milyen fantasztikus játék!!!
Ettől még megemlítettem, mert boros valamennyire, de én ilyet ajánlani nem fogok.Régen imádtam a Catan-t, ma már sajnos nem fog előkerülni. De jó rá visszaemlékezni... azóta többszáz játék átfolyt a kezemen. A La Vine most jó, azutàn meg majd jön egy Fesztáv vagy egy Egizia és elmossa. Ha van rá igény. Sokan nézik/nézték a Cobra 11-et, amikor a sorozatbarát.hu-n már rég megnézhették volna a netről a The Wire nevű sorozatot. Csak nem volt meg rá az igény... Az emberek nagy része azt eszi, amit eléraknak.
Ha valaki meg 5.000 Ft-ért akar venni jó játékot, az is megoldható! Csak akkor nem témát kell keresni (arra vannak könyvek meg sorozatok), hanem játékélményt. Ugye nem szín alapján választunk autót... jah... De! 😁 (én is úgy vettem szagelszívót, drága vóót)
-
attiati
veterán
Imagine-t könnyen meg lehet unni?
Pár órát játszottunk vele, tetszett is nagyon. De nem érzem, hogy túl gyakran előkerülne.
-
Tristis
őstag
-
kecstama
tag
Sziasztok!
Létezik a Hero Quest-hez hasonló játékmenetű társas aminek nem horribilis az ára?( 10-20e. közt/alatt gondoltam)Még gyerekként, egy jó 10 éve játszottam utoljára. Sokszor emlegettem barátoknak, de egyszerűen nem jutott eszembe a neve, aztán pár napja szembejött velem FB Marketplacen egy példány kőkemény 45000 fityingért. Annyit azért nem szeretnék kiadni egy kis nosztalgiáért, de jó lenne valami hasonló társas.
Köszi!
-
Tristis
őstag
válasz
noPublicFG #7287 üzenetére
Jó játékot, jó bányászatot fórumtárs! Csípem a Vagabund-ot, nem csak mainstream játékokat adnak ki, hanem különlegességeket vagy feltörekvő kiadók játékait (pl. Devir). Mondjuk a kiadó vezetője is jó csávó, de ettől függetlenül is jár a pacsi!
-
Köszönöm a válaszokat! Tegnap már meg is érkezett a fa alá!
-
Tristis
őstag
válasz
noPublicFG #7283 üzenetére
Tegnap beszéltem a kiadóval, nem lesz újranyomás és kb. 7db-ja van még, szóval tényleg menj rá. A fémpénzei is elég menők a játéknak.
-
Azie
őstag
válasz
nem lesz reprint, de nyelvfüggetlen
-
Ilidzser
tag
válasz
Igaz, nem lesz reprint belőle.
-
Sziasztok!
Ki, mit tud/hallott a Kutná Hora társasjáték csak limitált darabszámban jelenik meg magyar nyelven?
Ez igaz lenne, vagy marketing húzás? -
Dr.NX
addikt
21 mm-es, de annyira nem filléres, mert kell belőle vagy 400.
https://boardgamegeek.com/geeklist/230213/coin-capsules-sizes-for-protecting-tokens-and-blin?itemid=6926104#item6926104
215 db alapjátékhoz, 153 db a kiegekhez. -
Nunder
őstag
Filléres alis érmetartók. Most pont nem emlékszem, hogy a 20 vagy hány mm-es verzióba férnek bele a tokenek, de ez bolondbiztos megoldás. Emiatt ne hagyd ki, egyik kedvenc játék nálunk.
-
Tony21
tag
válasz
noPublicFG #7278 üzenetére
Arra figyeljetek, hogy a PVA ragacsnak kell kb. 1 nap száradás, tehát nem egy gyors folyamat, két oldal, az élek ... a higítási arányt meg érdemes kitesztelni, minél több a víz, annál vékonyabb lesz a réteg (persze lehet több réteget is felhordani), de annál áttetszőbb is lesz. Érdemes vízálló verzióval bevonni, persze a sima jó lehet, csak nem szabad lemosni, mert a víz visszaoldja.
Még egy, száradás után is szeretnek állásukban egymáshoz tapadni az így bevont tokenek, a varázsszó a hintőpor
Bele kell hentergetni a tokeneket, majd letörölni a hintőport és problem solved. -
-
Tony21
tag
-
orc88
őstag
Köszi a válaszokat, akkor ez továbbra is kerülendő számomra.
Annyi idő és pénzért amivel kipimpelném már kapok normálisan legyártott minőségi játekot is. -
Tony21
tag
Nem tudom, sosem kerültek használatba az eredeti tokenek.
Kinyomtattam színesben őket, felragasztottam vastag kartonra, 20mm-es lyukasztóval kiütöttem őket a kartonból, majd vízzel higított faragasztóval bekentem mindkét lapjukat és az éleket is (ez megszáradva átlátszó műanyag réteget képez).
El lehetett vele piszmogni, de jól bírják -
B1T3
addikt
Nem kell hozzá 20 játék sem ahhoz, hogy ha nem is durván, de elkezdjenek kopni az összetevőtokenek, főleg, ha valakinek izzadós a keze, ezzel párhuzamosan pedig szeret sokáig turkálni a zsákban (ahelyett, hogy csak belenyúlna, és kihúzná a tokeneket).
Valószínűleg sokaknál már ki is futna a játék élettartama, mire zavaró lenne a kopás mértéke, de a tokenvédő valóban jó ötlet lehet, ha szeretnéd megőrizni a játék esztétikáját. Viszont eléggé furcsa a tokenek alakja, így emiatt egy picit nagyobb méretű tokenvédő kell rájuk, ezért pedig lehet, picit elcsúszva kerülnek fel a játékostáblára az összetevők.
Igazi rajongóknak alternatíva lehet még a BoardGameGeek geekup szettje, csak mire ideér, közel 2-szer annyiba kerül, mint az alap játék, ráadásul korábban ennél is voltak panaszok, hogy tud kopni a minta.
-
Bullitz
aktív tag
válasz
RangerFox #7259 üzenetére
Próbáltam mint 3-at, az Árész és a Mars alap meg volt, végül csak az alap maradt.
Az alaphoz megveszed a Prelude-ot és egész gyorsan lemegy egy játék.
Számomra az Árész pont nem hozta azt amit vártam tőle, hogy gyorsabb lesz és hasonló élményt ad.
Közel sem olyan benne a flow és a kártyák szinergiája mint az alapban és 2 fővel szerintem kifejezetten unalmas mert sokszor ismétlődnek ugyanazok a kártya akciók ezáltal sokszor bukod a bónuszt.Számomra míg az alap egy 9.5-10-es játék, addig az utóbbi kettő bőven 8 alatti, de talán inkább a 7-hez közeli értékkel bír.
-
orc88
őstag
Akiknek megvan a Kuruzslók:
Tényleg elkezdenek durván kopni a tokenek 15-20 játék után?
Jelenleg csak ez tart vissza a vásárlástól. -
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, van miből szemezgetni.
-
Mortein
tag
Én ezeket ismerem:
-2 főre a Légitársaság nagyon jó, vagy az örök klasszikus 7 csoda: Párbajt is tudom ajánlani-Marvel United: Multiverzum jó lesz a gyerekeknek. Szép figurák, szuperhősök, könnyen tanulható
-Ismeretlen bolygót szereti a 7-éves kisfiam, jópofa kicsit számolgatósabb, fejlesztős játék. Tudom ajánlani!
-A Heat számomra a tökéletes családi játék, én nagyon szeretem, az F1-es téma nagyon jól visszajön, van benne némi szerencsefaktor, de nem vészes, a játék pedig jól egyben tartja a mezőnyt, így izgalmasak a befutók.
-
RangerFox
veterán
2 fő részére az eredeti Terraforming Marsot, az Árész Expedíciót, vagy a kockajátékot ajánljátok?
-
Tristis
őstag
Pamdemicből mindenképpen az Iberia-t érdemes (9 éves esetleg tudja, ha felolvasod neki az angolt, vagy a telefonja)
Nagyon jó középnehéz cím a Pan Am.Apróságoknak meg jöhet valami egyszerűbb, de izgis, mindjuk El Doradó Legendája, Akropolis, Hősök, Kívül tágasabb, vagy a Karak, Reptáv sárkányos téma. Pandemic helyett meg Tiltott sivatag.
-
Köszönöm, olvasgattam, de elég széles/zavaros a választék, valószínűleg azért, mertagad se tudom mit akarok. Az biztos, hogy fontos, hogy vizuálisan ne legyen közömbös, témakörben nekem a sci-fi jobban bejön - ezért is kérdeztem a szörnysziget királyát, még ha ilyen 7.2 vagy mennyin áll bgg-n -.
Coop kategóriábam a pandemic azt látom kedvenc. Ebből lehet a sima alap játékot venni vagy van jobb választás? Bár a téma miatt ez inkább felnőtt lesz, de nem baj, asszonykával is akarunk majd kettes játszani.
-
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni tőletek és előre is elnézést, ha kicsit kusza lesz. Szeretnék pár társast vásárolni, hogy bővítsem az itthoni kollekciót, de elég vakon vagyok. Családi és felnőtt is jöhet, szoktunk Catanozni - bár mostanában már ritkán -, illetve ticket ride, gyerekekkel Karak, egérleső, dinó mentőakció, aranyásók, néha a rettegés éjszakája: vérfarkas. Gyerkőcök lassan 7 és 9 évesek lesznek. Stílus vegyek, én nyitnék a kicsit komolyabb irányba, de a nagyon hardcore címekkel szerinten egyedül maradnék, alapvetően 2-4 fővel számolunk, de a rokonokat, vendégeket is rá tudjuk venni a társasra - módjával.
Játszottam ismerősökkel a Mars terraformálásával, az elsőre kicsit erős volt, így annál talán egyszerűbb lenne a cél. Stílusban inkább euro, mint tiszta american, de itt is van kivétel, pl. A szörny sziget királya tetszik, főleg a grafikai ábrázolás miatt, ahogy a mars terraformálása kockajáték is érdekes. Inkább a coop, mint az egymással való kiszúrás az élvezetesebb.
Pár cím ami találtam és a rövid videók alapján érdekesnek tűnt: MLEM - Asztronyauták, a szörnysziget királya, Alley Cat Games Tábortűz, a légitársaság, pingvin légitársaság, Marvel United: Multiverzum, az erdő, az ismeretlen bolygó, heat. Van ezek között olyan, ami nagyon kerülni kéne vagy van sokkal jobb belőle?
-
jansky1
senior tag
A kib@szodt dilemma nincs meg esetleg online formában valakinek?
-
RangerFox
veterán
Sziasztok!
A Fiesta de los Muertost valaki próbálta már? Kíváncsi lennék a véleményetekre róla.
-
TrollBalint
addikt
válasz
NyxNyxNyx #7249 üzenetére
Még én se vetettem el, hogy esetleg egy próbát adunk neki, de hiába játszottunk nem tudom hány játékot, valahogy nagyon egyhangú volt, hogy volt 2 évszak amikor volt kb. 6 akció, amiből mindig ugyanaz a 2 érte meg, mindenkinek. A másik két évszakban a kártyás dolgok, viszont tetszettek.
De anno az Arnak Elveszett Romjai-val is játszottunk, 2-en is, meg 4-en is, és továbbra se értem, hogy egy alapvetően jó játék, miért nem tetszik nekünk, de valahogy nem jön át. Pedig ott is van pakli építés, ami tetszik, maga a tematika is bejön, de maga a játék mégse, és félek, hogy a Viticulture-rel is ez lenne
De volt már beszélgetésem volt kollégával, aki 100-ból 100x a Viticulture-t választja és nem a Marco Polo-t, míg én pont fordítva vagyok -
NyxNyxNyx
addikt
válasz
TrollBalint #7247 üzenetére
Viticulture + Tuscany nálunk az egyik leggyakrabban előkerülő játék. A tematika sokat dob rajta. Nincs a top5 kedvenc játékomban, de bármikor szívesen játszom vele.
-
Tristis
őstag
válasz
Hátőőő.... ezek nagyon különböző nehézségű játékok.
A nagy részük vacak, vagy hosszú, vagy drága.Objektíven is nézve ha választani kell a lenti listából, a Vinhos a legjobb játék (leszámítva a pontozó lapkákat), mondjuk a Cuvée-t még nem játszottam, de lehet sejteni, hogy nem lesz kiemelkedő.
Van még La vina, de az is rossz.Viticulture + Tuscany + Látogatók Rajna völgyből, ez így egyben ajánlható, hogyha nem zavar hogy igen hosszúra nyúlik. Középnehéz, mindenki meg fogja tudni tanulni, ellentétben a Vinhos-szal, ami már feltételez egy megfelelő szintű előképzettséget.
A javaslatom az, hogy ne tematika alapján válassz társast. De tudom, hogy emberek autót is a formája után választanak főként, így nem akarlak semmiképp sem elítélni emiatt...
Szóval Vinhos + felpimpelve fa hordókkal, vagy Viticulture ezer szükséges kieggel... mind a kettő sok pénz.
Ha nincs ennyi pénz, talán rámennék egy Tzolk'in-ra sok háziszabállyal az nem rossz és szép, és agrár. -
TrollBalint
addikt
válasz
Mi játszottunk a Viticulture Essential-lel, nekünk az nagyon kevés volt. Nem mondom, hogy rossz, de valahogy nem jött át, viszont mi csak az alapot próbáltuk, a kiegészítő azt mondják sokat dob rajta.
Vinhos meg van nekünk, azt szeretjük, eléggé sok lehetőség van benne, hogy merrefelé indulj el a pontgyűjtésen. Továbbá "előnye", hogy az új kiadású Vinhos-ban benne van az átdolgozott verzió és az eredeti is, kvázi két játék van egyben. A régit mi még nem próbáltuk, arról semmi információm nincsen.
Anno, a boros játékokat a Grand Cru-val kezdtük, akkor az nagyon tetszett, hogy egy-egy bor értéke attól függőtt hogy mennyit adtak el belőle. Minél többet, annál lejebb ment az ára, de sajnos túl sok emlékem nincsen róla, de egy próbát biztos megér, ha be tudod szerezni.
Cuvée-t még a Boardgame Expon próbáltuk és meglepően jó volt. Elsőre nekem nem volt túl biztató, de meglepően jó, csak sajnos nem tudtuk végigjátszani a partytViszont nekem ez a boros téma nem jött át, de ez lehet csak azért, mert rövid időre tudtunk leülni mellé.
Tematika alapján azt mondanám, hogy a Vinhos meg Grand Cru hozza talán legjobban a hangulatot.
-
Azon gondolkodtam, hogy veszek egy bortermelős / boros játékot, de nehéz a döntés, sok a lehetőség: Viticulture, Vinhos, Dűlőre jutunk, Cuvée, stb.
Kinek milyenek a tapasztalatai, és mit tudna ajánlani a boros témánál maradva? -
k-dani
csendes tag
Lehet, hogy szerdán tovább esnek az árak a Tescoban, mert az akciós újságjuk szerint 2024. 12. 11-étől Clubcarddal "akár" 45%-al olcsóbb lesz az összes játék. Vagy már most is van 45% kedvezmény?
-
guftabi96
addikt
Voltunk ma Tescoban, az Azult és Carcassone-t tudtuk megvenni.
Nem tudom, hogy mindenhol ennyire le vannak-e akciózva, de Békéscsabán így alakultak az árak:
Azul: 10.990Ft
Azul Mini 6.490Ft
Carcassone pedig 6 ezer valamennyi volt.Az Azullal játszottunk is 2 kört, tetszett mindkettőnknek.
-
Bullitz
aktív tag
válasz
guftabi96 #7234 üzenetére
Bármennyire sokáig nem akartam megvenni és máig nem szeretem de minden erényét elismerem és ezért sűrűn játsszuk az az AZUL.
Ha veszitek, a nagy dobozost.. sokkal jobb azt fogdosni.Setup kb. 2 perc, egy menet 15-30 perc attól függ mennyit agyaltok.
Jól néz ki, gyors, okos játék, be is fog szippantani titeket szerintem.
Esetleg Cascadia (alap verzió)
Patchwork -
guftabi96
addikt
nagyon szépen köszönöm a válaszokat
-
jansky1
senior tag
További 2 fővel is jó játékok: Kingdomino, Ganz schön clever, cascadia, coffee rush, carcassonne
Ezeket nyugodt szívvel ajánlom nem gyakorlott társasjátékozóknak is. -
Dr.NX
addikt
-
Azie
őstag
válasz
guftabi96 #7224 üzenetére
kb bármelyik roll/draw/flip & write, a legtöbb játék nem működik jól 2 fővel (mivel nem lesz elég szűk a játék, hogy izgalmas legyen). esetleg 7 csoda párbaj? új gyűrűk urás kártyajáték?
https://boardgamegeek.com/geeklist/328691/2023-peoples-choice-top-games-with-two-1-200
esetleg ha végtelen pénzetek van, akkor próbáljátok ki a mtg arénát és ha bejön, akkor lehet költeni a pénzt mesekártyára -
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Barátnőmmel keresünk 2 fővel is jól játszható társasjátékokat a borongós téli estékre, hogy ne csak mindig valamilyen sorozat előtt üljünk. (Magas labda, ne csapjuk le kérem
)
Abszolút tapasztalatlanok vagyunk ilyen téren, mindketten gyerekkorunkban társasoztunk utoljára, azóta max Uno/Solo volt.(Ez van is).
20-as éveink közepén-végén vagyunk.
Elsőre valamilyen egyszerűbb kapudrog megfelelő lenne szerintem.
Válaszokat előre is köszi. -
jansky1
senior tag
Véletlenül se vedd kötekedésnek kérlek, de szerintem a jelenlévők többsége igyekszik pont elkerülni az ilyen játékokat (doboklépek, nincs önálló döntés), még gyerekekkel is.
Rhino hero állati csetepatét nézd meg esetleg. Az egy "kártyavár" építés, ahol a győztes az lesz, aki a legmagasabbra jut fel a váron, mielőtt az összedőlne. Kockát kell dobni, az előrehaladáshoz, valamint a "harc"hoz.
-
Illye
tag
Köszi srácok, de ezek többnyire "kártyás" játékok, én meg olyat keresek, mint a szellemkastély, ahol csak dobókockát kell dobálni, max. pár szabályt betartani. Az ilyen típusú játékból melyik az überkirály?
-
Cyborg
őstag
Ha szeretik a Marvel filmeket, Nekünk van Splendor Marvel, azt még én is szeretem, kb fél óra alatt lemegy egy kör. A suschi go partyt is szeretjük, gyors, jó, olcsó, még vonatra is viheted magaddal, mármint IC-re
Kérdés
Valaki ismeri ezeket?
[Unlock Kids]
[Az erdő]Az unlock kids nagyon előkelő helyen van a boardgamegeek-en, és nem is olyan vészes az ára. Az erdőt meg most a tescoban is árulják, ~8000-ért, tehát könnyen elérhető.
-
Dr.NX
addikt
Pont most írtunk ilyeneket:
Luxor, Farkaskoma és az elveszett melódia, Zombie Kidz Evolution, Trio, Spicy, Kuruzslók Quedlinburgban, Csalafinta Bandita, Draftosaurus, Sushi Go, Elveszett Kincsek Tengere, Gyémántvadászok, Nem én voltam, Sárkányok Erdeje, Similo, Spicy, Tokió királya, Vírus! -
Illye
tag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnénk a gyerekeknek 1-2 társasjátékot venni, de eddig nem igazán találtunk megfelelőt, ezért fordulok most hozzátok, profikhoz, segítségért
A kisebbik fiam 7 éves, a nagyobbik 10. A kicsi még nem tud olvasni, illetve kb. 20-30 percet tud megülni a seggénígy hozzá kell igazodnunk. Eddig a szellemkastély társas volt a nyerő, de már kezdjük kicsit unni, azonban ehhez hasonló, csak 1 dobókockás, inkább szerencsén, mint gondolkodáson alapuló társast keresnék! Mit tudnátok ajánlani?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Tristis
őstag
válasz
Tristis #7203 üzenetére
Bocsánat, nem Arkadia-t (az is jó egyébként) akartam írni, hanem Akropolisz-t.
Az általam ajánlatott játékok nehézségi foga a Boardgamegeek.com oldal szerint max. ilyen 2.2. Én láttam már játszani 10 éves kislányt 3,4-ös nehézséggel kényelmesen (szülei társasosok). A skála ötfokú és exponenciálisan nehezedő. Gyakorlat teszi a mestert, de biztos vagyok abban, hogy ez az a szint, amit már a szülő is élvez és a gyerekek is. Ők már stabilan tudnak számolni stb. Hajrá! -
Rókanyomon két játék után unalmas lett, be kellett szigorítanunk (minden játékosnál kettőt lép a róka előre, de ha rosszul jön ki a kockadobás, akkor +1-et, azaz hármat). Így kb 4-ből egyszer veszítünk. Így már van kis izgalma, de így is rég nem vettük már elő.
Nem azon múlik, hogy mennyire okos, ha a gyerekek megszokják a társasozást, akkor rááll az agyuk.
Pl a méhsejt játékkal (olyan, mint a dobble, csak nem 6 hanem 9 figura van egy kártyán) úgy játszottak 2-3 éve, hogy minden felnőttet levertek, mert ráállt az agyuk, ezt szokták meg.
Pictureka-t elvittük mensa-s csoportba játszani, a 7 éves gyerek egy szinten volt ott a felnőttekkel, mert már játszott sokat, már aszerint gondolkodott. -
attiati
veterán
Elvileg lesz új kiadás a Concordiából a Gémklubnál.
Elég nehéz beszerezni használtan, úgy látom. -
Tony21
tag
-
Dr.NX
addikt
Kicsit komplexebb, de hasonló a Rókanyomonhoz a
Farkaskoma és az elveszett melódia
https://reflexshop.hu/farkaskoma-es-az-elveszett-melodia
Ami még elég nagyot szokott menni, az a Zombie Kidz Evolution.
Kártyajátékból Trio, Spicy, Szerelmes levél, Robbanó Cicák.Illetve a modernebb klasszikusok, Azul, Splendor, Kingdomino, Kuruzslók, ezek is elég jók.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Tristis #7203 üzenetére
Pedig nekem szimpi ez a rókás. Mi az, hogy a 4 éves lányod unja? Mennyi az iq-ja? 200?
ezek nagyon szép játékok de túl komplexek. Talán az edrő lesz meg a rókás. Mostanában ez a kedvencünk.
-
Tristis
őstag
Amit ne:
Rókanyomon: nem nekik való már, a 4 éves lányom már kezdi unni
Carcassone: nagyon gonosz, kicseszős, jó játék, de tudja fene
Ébredő Erdő: középszerű
Amit inkább:
Forest Shuffle - ez mehet az ébredő erdő helyett.
Arkadia - gyors, könnyed valami
Luxor - mert a lépegetős játékokat mindenki szereti zsigerileg és azok közül talán ez a talán a legjobb
Kütyük - nekem ez a személyes kedvencem
Renature - ez is kicseszős, de van benne egy óriási retro feeling a dominokkal és fillérekért meg lehet venni. Óriási kedvencem 3 főre -
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
Hosszú téli estékre néznék pár játékot, 2 lányommal játszanánk. 9 és 11 évesek. Amiket addig kinéztem:
- ébredő erdő
- carcassone
- rókanyomonMi lenne még ami ajánlható?
-
Dr.NX
addikt
Spiele-n és Milanon is van adventi kalendár, ha valaki éppen onnan rendelne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Automata kávégépek
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged