Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
válasz
Atomantiii #162223 üzenetére
-
betyarr
veterán
üdv!
szerintetek, ha a tv-hez adott modem távirányítója kezd tönkre menni, akkor kicserélik ingyen és bérmentve a T-nél? ha igen, akkor be kell vinni üzletbe, vagy futár fogja hozni-vinni?
-
Kekmen
senior tag
válasz
kkp900 #162220 üzenetére
Hiába méred applikációval a telefonodon, egyszer sem biztos, hogy olyan értéket fog mutatni, mint ahogy a klíma fogja érzékelni. A szoba különböző pontjain más és más a jelerősség, a klímában lévő wifi modul antennája mekkora...stb. Ezzel ráérsz foglalkozni, ha felszerelték.
-
kkp900
senior tag
Jó reggelt nektek! Az ado teljesítmény szerintem 100 on van . A 2,4 Ghz eddig is külön el volt nevezve. Mert rajta lóg 3 okos konektor 1 lámpa ha be van kapcsolva akkor egy légszívó meg egy elektromos fűtőpanel is. A band steeringre meg ezt írja ki :
You should configure both bands (2.4G and 5G) to have the same SSID and Security settings. then you can enable the Band Steering.
Nem vágom mit jelent és akkor most ezek szerint ki van e kapcsolva vagy nem. Plusz ti hogy csatlakoztattátok a klímát a wifihez gondolom az appon keresztül telefonon de hozzáférési pontal vagy WPS -el? És egyszerű volt? Akkor egyenlőre nem veszek jelerősítőt meglátjuk hogy a klíma wifije látja e a másik szobában (ajtó mindig nyitva) a wifi jelet ahol 60 -an meg van . Csak amikor a nappaliba mérem akkor vagy már nem is mér olyankor csak 1 van a telon jel . Vagy volt hogy 10-et is mért. Nincsen erre egy app amivel ezt lehet nézni a wifi jele erősséget Iphonon? Nem csak a sebességet a Speed testel mert akkor lehet ez magában nem sokat mond és akkor is van a klímának megfelelő jel amikor a speedtest nem mér ha jól értelmezem. ui: Amúgy a wifi azért fontos csak hogy távolról elérjem mobilról és be tudjam kapcsolni mire haza érek lehűtse a lakást és tudjam kontrolálni beállítani pld. -
tuto558
aktív tag
válasz
Trailbreaker #162209 üzenetére
Ide is a sima SEI800DT box jött, sajnos lassabb, mint az SDMC volt. Úgy tűnik kevésbé tudták erre az eszközre optimalizálni a firmware-t, és már egy éve nem is jött ki új.
-
válasz
kkp900 #162213 üzenetére
Szia!
Nem a sebesség a szűk keresztmetszet, a klímák jellemzően 2.4 GHz és 1*1 MIMO, így eleve nem is tudnak gyors sebességet, van, hogy a max kapcsolatuk 65 vagy 72 Mbps és az nem is hasznos, ami jóval kevesebb. De nem is kell nekik gyors sebesség.
Nálunk Technicolor FGA2233 ONT van és két Daikin klíma, a vastagabbik panel fal mögött is stabil a 2.4 GHz kapcsolat. -
-
kkp900
senior tag
válasz
tuto558 #162214 üzenetére
Köszi a klíma még nincsen meg sajnos majd apr 14-én jönnek csak előre akartam megcsinálni hogy legyen neki wifi elég. A Sagemcom falnál van derék magasságban ennél feljebb nem tudom tenni sajnos mert rá vannak csatlakozva kábelen eszközök. Remélem nem lesz baj a titkosításokkal . Ezt az adó teljesítményt akkor megkeresem majd a beállításokban. Amúgy most néztem a Daikin appját a készülék hozzá adásnál ezt írja:
A csatlakozáshoz Access Point hasznalatat
javasoljuk. Ha Wi-Fi Protected Setup (WPS) gomb vagy & szimbólum látható az
útválasztóján, akkor WPS csatlakozást is
valaszthat. -
tuto558
aktív tag
válasz
kkp900 #162213 üzenetére
Hali,
2,4 GHz-n ne álmodj ilyen sebességekről, azt nem erre találták ki
Egy klimának soha nem kell nagy sávszél, csodálhoznék, ha 1-2 Mbps-nél többre lenne szüksége akármire is.
Szóval a sebesség ne érdekeljen, csak hogy látja-e a wifit a klíma. Ha látja, akkor csatlakozz rá és kész is van. Ha egyáltalán nem látja annak több oka lehet. Lehet, hogy a band steering miatt nem látja, vagy a titkosítási beállítások miatt (WPA3 például). Ezekkel a beállításokkal érdemes próbálkozni. Valamint a sagem menüjében van egy "adó teljesítmény" beállítás a wifihez, ott állítsd 100% -ra. ONT pedig jól látható helyen legyen, kivehető magasságban. -
kkp900
senior tag
Sziasztok! Van egy 1000-es Telekomos netem Sagemcom 5670 V2 amit hozzá kaptam . Most mértem és 2,4 Ghz csak 60-70 Mbps el jön csak Iphone 16 Proval mérve Speedtest programmal. Az 5Ghz en meg 950 simán le és fel is.Itt mellete 2 méterrel de a mellettem levő szobába is meg van a 60-70 a 2,4-esen. Na a 2,4Ghz szeretnék javítani hogy több jöjjön mert 2 szobával odébb levő nappaliba szeretném a Wifis klímával majd rácsatlakozni de ahhoz kellene egy jel erősítő mert odáig nem megy el sajnos a wifi vályogház csak egy falon megy át . Ha meglenne a 200-300 akkor ugye egy jó jelerősítővel már stabil jó net lenne gondolom egy 50-100 is elég lenne a Daikin klímának majd sajnos a klíma csak 2,4-fog menni. Remélem tudtok megoldást hogy lehet többet kicsikarni a 2,4-ből mit kell beállítani a Sagemcomba. És ti milyen jelerősítőt vagy egy készülékes Mesht ajánlanátok szeretném kicsi pénzből megúszni mert tényleg csak a Klímának kellene a stabil net hogy távolról is elérjem majd. Meg mondjuk akkor már akár egy két eszköz is rá tudna csatlakozni esetleg.
-
patrikcoc
senior tag
válasz
Frontiner #162211 üzenetére
Itt is nagyon lassúak a SEI boxok. A bekapcsolás nem zavar annyira, amikor sikerül neki és nem áll meg a karikázásnál, inkább az EPG meg a random laggoló kép. Van amikor a mini EPG is annyira belassul, hogy a csatorna logókat se tudja betölteni, a műsor címe + műfaj is laggolva mozog. 1 éve volt a legutolsó firmware frissítés, nem tudom az SDMC-t mennyire frissítik.
Amúgy van amikor gyorsan bekapcsol a SEI (pár mp), bejön az EPG csatornaképpel egy pillanatra de utána újból elkezdi a betöltést a háromszögektől... -
Trailbreaker
tag
válasz
EasyLife #162204 üzenetére
Nekem is megjött.
Volt már ilyen boxom. Nagy valószinüséggel újracsomagolt eszközöket szórnak most kifele, mert nem az igényesen megcsinált gyári dobozban érkezett, hanem csak egy mezei dobozban, mellé dobva a tartózékok.SDMC boxom is van, összehasonlitva a kettő sebességét minimálisan az SDMC gyorsabb illetve az SDMC jól kezeli a Dolby Digital hangot ha a tartalom olyan akkor Dolby-ban szól, a SEI viszont minden csatornát abban szólaltat meg, amig ki nem kapcsolom a beállításokban. Ennyi.
-
AnonymusX
őstag
válasz
tobias40 #162207 üzenetére
Időszakosan élt a kedvezmény. Más is írta, hogy miután a Telekom megjelent a településen, csak egy ideig éltek a speciális kedvezmények. Én úgy tudom, hogy a kedvezmény mindig is településhez/címhez volt kötve.
Mióta a Digi is drága, azóta a Telekom sem érdekelt a speciális kedvezmények fenntartásában.
-
tobias40
veterán
Ha az én MT azonosítómmal hozok be egy másik lakást akkor nem uanazok a kedvezmények járnak rá mint ahol lakok?
Nem kapom a tőlem(lakásomtól) 10km-re levő nyaralóra sem pedig az is az én MT számom alatt van és telekom optika de csak a magenta kedvezményt adják rá.Úgy emlékeztem hogy minden létesítési helyen uanazok a kedevezmények vannak ha uanaz az MT azonosító alatt van.(még a spec kedvezmény is,lehet rosszul emlékszem)
szerk:megnéztem a számlámon és ott a spec kedvezmény,a telekomos hölgy sem tudta jól,mert Ő mkondta hogy nem jár...
Viszont egy másik címre kérnénk be egy új lakást akkor mitől függ hogy jár-e a spec kedvezmény?
Azt mondta a hölgy hogy arra a címre nem hozza a spec kedvezmény pedig uanabban a városban van... -
EasyLife
aktív tag
Megjött nekem is az új smartbox SEI800DT, a számlán Sei Robotics G7 SmartBox STB van. Szóval nem a 4GB ramos jött
Nem sok időm volt de gyorsan kipróbáltam:
IPTV utáni első reakcióim, lassú, nagyon lassú, csatorna váltás is sokszor tölt, remélem összeszedi magát és később gyorsabb lesz, mert egyenlőre nem győzött meg, kép tényleg jobb minőségű, de nagyon lassú az egész andoid rendszer, még a menü is. Egyenlőre ennyi a tapasztalatom, remélem később pozitívan fog változni, de egyenlőre nem hozza a 2025 érzést, konkrétan az 5 éves LG C9 oledtv-m gyorsabb és fluidabb mind appok ,mind rendszer szempontjából, mint ez a kütyü. -
tuto558
aktív tag
válasz
Trailbreaker #162198 üzenetére
Végül úgy tűnik, hogy hozzám is megjön már holnap. Majd írok ide a tapasztalatokról.
-
AnonymusX
őstag
válasz
mentic18 #162200 üzenetére
Szia!
Hogy van összekötve az Asus és a Telekomos eszköz (modem/ONT/home box)? Ugye vezetékkel?
Az Asuson mindenképp be kéne kapcsolni az IGMP snoopingot mindkét WiFi sávra, utána érdemes próbálkozni az IPTV-vel, mert enélkül megfojtod a WiFi-t az IPTV-vel, mint tapasztaltad.
Említetted a PPPoE-t. Az Asus beállításaiban pontosan hogyan csatlakozol? Példa kép. Amennyiben az Asus PPPoE sessiont épít fel, akkor nem is fog működni az IPTV (vagy jeltovábbító alatt a repeater módot érted?).
Mindenesetre az előbbi képen az AP módot volna érdemes választanod, ha az Asusszal csak ki akarod terjeszteni a Telekomos modem LAN/WLAN-ját. Ne felejtsd el a LAN címet beállítani az Asuson: ha például a Telekom modeme 192.168.1.1.-es IP címen érhető el, akkor az Asus LAN címe legyen 192.168.1.2.
Mindenképpen a vezetékes összeköttetést javaslom a tévés beltérinél, mert WiFi-n bizonytalan működésű.
-
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
Hosszú lesz:
Egy asus lan elosztót kötöttem a telekomos elosztóra, hogy legyen a másik szobában is internet wifin keresztül. Tehát jeltovábbítót raktam fel, asszem..
Felcsatlakoztatom az asus routert a tv boxra, és az egész adás megakad, szakadozik, és teljesen leáll. Ha wifire csatlakoztatom, akkor teljesen hülyét kap a box.
Majd egy idő múlva a teljes internet is leáll a házban.
Mitől lehet ez? PPPoe-n továbbítom az adatokat az asusra, fogalmam sincs mit ronthattam el. -
snyper990
őstag
válasz
djozsi #162195 üzenetére
A 3 set top boxhoz meg az egyik telefonhoz biztosan megcsinálják a kábelezést a szolgáltatás-létesítés részeként.
A wifi routerhez menő kábel kicserélése és a másik telefonkészülék bekötése nem feladatuk, mivel nem a szolgáltatás része. Meg kell beszélni a szerelővel, hogy megcsinálná-e, és hogy mennyiért -
djozsi
senior tag
Segítenétek, van arról valami leírás, hogy pontosan milyen szintű kábelezés, szerelés jár a bekötéssel és mit lehet kérni feláron?
Nagy családi ház, 3 szintjén is lakunk.
3 tévékészülék van, mindháromra be kéne kötni, külön emeleteken vannak.
Ilyenkor mindhárom tévéhez el kell vezetni UTPt egy set top boxhoz, amit adnak?2 telefonkészülék 2 külön emeleten.
1 wifi router az egyik emeleten, de csak cat 5 kábel van végigvezetve a falban, ezt jó lenne lecserélni.
Ezt megcsinálják nekem, akár felárért vagy ők csak kitesznek egy üvegszálas végpontra egy ONT-ot ahová kérem és onnantól magamra vagyok hagyva?
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
MasterMark #162188 üzenetére
Na igen, azt tapasztaltam...
De olyankor még az eszköz webfelületére sem tudok belépni, mert csak tölt...
Bár azóta kiderült, hogy nem csak nálam van probléma.#162187 kali: Köszi, akkor lehet erre fele túlterhelt a Telekom rendszere.
-
Sz_Imre
senior tag
Üdv!
Másnál is szakadozik a net? Optika 1000/1000 (Békés megye-Sarkad)
Ide felraktam a logot, ha valaki ránézne és megmondaná az okát, az megköszönném.
Most nem tudom a szolgáltatás olyan amilyen vagy az eszköz szórakozik (FGA 2235)
Ez találtam, ami erősen gyanús:
Sun Mar 23 17:50:30 2025 daemon.err dnsmasq[4280]: failed to send packet: Network is unreachable
Sun Mar 23 17:50:30 2025 daemon.err dnsmasq[4280]: failed to send packet: Network is unreachable
Sun Mar 23 17:50:30 2025 daemon.err dnsmasq[4280]: failed to send packet: Network is unreachable -
AnonymusX
őstag
válasz
st6969 #162183 üzenetére
Szia!
A Telekom a Netflix alap csomagját építette be a szolgáltatásaiba, ehhez nem tartozik vendégfiók lehetőség.
Ez a Netflix oldaláról korlát, nem a Telekom részéről.Azonban a Telekom lehetőséget ad nagyobb Netflix csomagra való váltásra, aminél megvan ez az opció, de ez feláras.
Szerk.: elnézve a Telekom oldalát, nem látom a vendégfiókot említve a nagyobb csomagoknál sem. Akkor lehet mégiscsak különbözik ebben a Telekomon keresztül fizetett Netflix. Így viszont nem jártatok jól, mert a Telekom nem igazán adja olcsóbban a Netflixet, legfeljebb csak úgy tűnhet.
-
st6969
őstag
Üdv
Szomszédomnak volt Netflix előfizetése, amihez volt egy vendégfiók a nevemen. Most megszűnt az előfizetése, és a Telekomnál írt alá valami csomagra, amihez jár (választott?) Netflixet (a prémiumot). Azt mondja, ehhez nem lehet vendégfiókot kérni, mert a Telekom nem engedi (?). Tényleg? -
AnonymusX
őstag
válasz
tobias40 #162181 üzenetére
Mindkét opció esetén ugyanakkora kedvezmény jár. Szerintem az a jobb, ha a te előfizetéseidet nem bolygatod, illetve így nem is kell a nevedre venni a lányodék előfizetéseit. Szóval új előfizetés az előbbi szempontok miatt jobb.
Szerk.: talán a vezetékes epack kedvezmény miatt is jobb az új előfizetés, mert az nem szolgáltatásonként jár, mint a mobil párja, hanem ez egy számlavégi kedvezmény, számlánként egyszer jár.
-
tobias40
veterán
Segítsetek dönteni!
Nekem van már 2 helyen telekom optika net előfizetésem,egyiken 1 gigás+vezetékes teló+mobilnet a másikon 250-s net,uanazon az előfizetéssel.(van spec kedvezményem és magentás vagyok)
Most a lányoméknál kellene telekom optika net+hoznának 2 mobil telefon előfizetést a yetteltől.(és lehet hogy tv előfizu is ez még bizonytalan)
Hogy járnának jobban?
Ha az én MT számom alá az én előfzetésemet bővítenénk vagy egy teljesen új előfizut csinálnánk nekik?
Úgy tudom hogy ha az én MT számom alá tennénk akkor nekik is megkellene kapniuk az összes kedvezményeimet.
Nem tudom Ők jelenleg most megkapnák-e uanabban a városban laknak mint mi.Köszi a helpet előre is!
-
tuto558
aktív tag
Sziasztok,
Pénteken rendeltem +1 TV boxot, most jött Telekomtól az SMS, hogy átadták szállító partnernek, és felkerült a 0 Ft-os eszköz számla a Telekom dokumentumaim közé, amiben ez az eszköz szerepel:
Sei Robotics G7 SmartBox STB
Ez ugyanaz lenne, mint a SEI800DT, csak a számlában más a neve, vagy ez valami teljesen új eszköz lehet? Google nem sokat segített "Sei Robotics G7" kereséssel.
Szerdára úgyis kiderül, mert akkorra hozzák elvileg, de gondoltam beírom ide, hátha valaki tudja a választ. -
-
garga01
őstag
válasz
csabyka666 #162173 üzenetére
Gondolom szénné van terhelve ilyenkor az MTVA szervere.
Ha nagyon fontos, vegyél egy olcsó USB tv vevőt meg egy szobaantennát és nézd úgy az M4-et. -
válasz
lionhearted #162172 üzenetére
Nem hiszem, hogy az adáshoz van köze. Szerintem mint a magyar állami akármi, úgy ez is egy technikailag fejletlen pusztulat.
-
-
-
válasz
csabyka666 #162169 üzenetére
EB még jól ment így, Tizen böngészőből is.
F1-et nem nézek.
-
válasz
F1 topikban panaszkodtak rá.
-
vacs
veterán
válasz
"Nincs se TV-m ... egyetlen műsor, amit a TV-n nézek"
Most akkor van tv készüléked, vagy nincs?
Ha van, akkor milyen?
Android TV-n: Kodi + Movieshark + M4Sport addon-al tökéletesen működik! -
Üdv mindenki!
Nem biztos, hogy teljesen ide passzol, de talán tudtok segíteni. Forma1-et (m4sport.hu-n) szoktam nézni online, és néha vállalhatatlanul elkezd szaggatni a hang, szó szerint "darál". Ugyanezen a gépen a YouTube gond nélkül fut, internetem is bőven elegendő, de megpróbáltam már több böngészőből, az összes elérhető minőségen, semmi változás. Van, hogy fél óráig jól megy, aztán úgy elkezd "röcögni", legszívesebben kikapcsolnám, élvezhetetlen.
Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel? Nincs se TV-m, se TV előfizetésem, és mivel ez az egyetlen műsor, amit - ebben a tekintetben - a TV-n nézek, nem is fogok beruházni ilyesmire.
Köszönök minden ötletet! -
bb.bocs
őstag
Budapest X kerület. Másnál is ilyen csodálatos számokat hoz a trékom? persze most szeretném használni jobban.... vagy az eső tett be? esetleg a szokásos esti lassítás? vagy nálam van a hiba.... köszönöm a segítséget... (gigás net..lenne...)
-
LÁZ
addikt
no jól van, akkor marad az új cucc, de azért rákérdezek, hogy mit mondtak a telefonba a trések, aztán már csak keriteni kell vkit, aki beüzemeli nekik, max kihivatok velük egy tékomos szakit.
thx
-
snyper990
őstag
válasz
AnonymusX #162164 üzenetére
Nem tudom, mitől függ, hogy ki milyet kap. Egy ismerősöm nemrég váltott DSL-ről optikára, Sagemcom 5670v2-t kapott a legkisebb net + IPTV M + alap telefon + mobil csomaghoz (TV, telefon szolgáltatás eddig is ugyanez volt, a net nyilvánvalóan gyorsabb lett, a mobil viszont kisebb csomagra lett cserélve, így még a teljes havidíj is kevesebb lett)
-
AnonymusX
őstag
-
tuto558
aktív tag
Azt javaslom, tartsák meg az új Technicolort, jóval stabilabb mint akármelyik Sagemcom. Wifije is jobb.
Plusz ahogy írták, a 8 napos visszaküldés a régi routerre vonatkozik. Ha már belementek a cserébe, a telekom rendszere nem tudja lekezelni ha nem a régit küldöd vissza, volt erről itt korábban poszt.
-
AnonymusX
őstag
Én a legvalószínűbbnek azt tartom, hogy telefonon csomagot váltottak, emiatt kaptak új ONT-ot, és a fizetendő összeg pedig az lenne, ha a régi eszközt nem küldenék vissza. Bár én az Ászf díjszabásában 20.000 Ft-ot láttam kártérítési díjként.
Nincs hozzáférésed a Telekom fiókhoz, hogy megnézd a szolgáltatásaikat? Ott kiderülne minden.
-
LÁZ
addikt
válasz
MasterMark #162155 üzenetére
elvileg nem, csak ha nem küldöd vissza nekik 8 napon belül, akkor számlázzák ki az új cucc árát (30k).
@AnonymusX: nagyobb netről nem tudok
-
LÁZ
addikt
üdv, fogós, ravasz kérdés, otthon (vidék-balcsi északi part) apukát 'megdumálták' a rútercseréről, kérdés, hogy kell e ez nekik, vagy nyugodtan küldjék vissza.
A mostani cucc valszeg egy Sagemcom F@st 5655v2 (nem vagyok otthon, de a netes képek alapján ilyesmi rémlik), amit küldtek, az pedig egy Technicolor FGA 2233/2235 MAG (erről küldött képet a muter).
net 250es, talán 1 éve volt atomvillanás, az eddigi max elérhető 10 megás helyett, amikor otthon vagyok nem tapasztaltam semmilyen problémát a nettel kapcsolatban, emeleten/tetőtérben is jó a wifi
szóval van e értelme cserélni, ha amúgy nincs probléma az előzővel, kinek mit mondott a szerelő?
sztem látatlanban nyugodtan küldjék vissza, mert elvileg nem kötelező a csere (a nettel meg amúgy nincs probléma), csak ugye ha kicsúszol a 8 munkanapból visszaküldés ügyben, kifizettetik a rútert -30k-.
bittedanke
-
válasz
MasterMark #162152 üzenetére
Pontosan
-
Lazax
csendes tag
-
AnonymusX
őstag
válasz
deathstreams #162149 üzenetére
Szia!
Itt a legkeresettebb készülékek alatt megtalálod azt a 3 ONT-ot, amelyek közül az egyiket kapod.
1 Gbites net alatt Sagemcom 5655v2-t fogsz kapni.
1 és 2 Gbites net mellé Technicolor2233/2235-öt vagy Sagemcom 5670-et.Választani nem lehet, azt kapod, amelyik éppen a szerelőnél van (a második esetben).
-
Sziasztok! Milyen ONT-ket ad most a T lakossági ügyfeleknek optikai hálózaton? Esetleg valakinek tapasztalat egyéni eszköz kéréssel az engedélyezett eszközlistáról?
-
Lazax
csendes tag
"Firewall allows all outbound connections and silently drops unknown incoming connections."
Most vettem észre, hogy az optikai modem - FGA2233 - a március 3-i frissítés óta drop-polja a 80-as és 443-as portok elérését, ezért az otthoni RPi szerverem használhatatlanná vált. A port forwarding be van állítva, és az eszköz DMZ-be van téve, mégis a Firewall nem engedi át a forgalmat 2 hete. A PPPOE PT megoldja ezt? Azt hogyan kell beállítani? -
Ayden89
csendes tag
válasz
Multibit #162143 üzenetére
Bevallom őszintén, igazad volt. Nálam keveredett el a routeren egy szabály a tűzfalban aminek nem kellett vna. Nem is tudom mikor történt, mert egy ideje nem nyúltam a szabályokhoz, más pedig nem piszkálja. Visszaraktam a helyére, és így hozza a giga / gigát. (Egyébként nem rossz kis router ez, most már a sebesség is a helyén van) Nem tudom azt sem miért nem szúrt szemet amit írsz, hogy direktben a technicolorral jó. Köszi a segítséget minden esetre!
-
Multibit
nagyúr
válasz
Ayden89 #162142 üzenetére
Azt írtad, hogy a technicoloron direktben mérve kábellel jön az eddigi sebesség. Így nem Telekomos problémád van. A Mikrotik környékén kell nyomoznod.
szerk:
Megnéztem a routeredet és úgy látom, hogy hardveresen közel azonos lehet az én volt Ubuquiti ER-X routeremmel. Nem egy erőgép. DHCP-n hozza a papírformát (1 Gbps), de PPPoE-n nyögvenyelősen. -
Ayden89
csendes tag
válasz
Multibit #162137 üzenetére
Nem igazán értem mi lehet a probléma, az eszközök nem változtak. Most per pillanat 280/510-et mérek a második setuppal, tehát a felfele irány még jobb is.
Szerk.: most nézem, hogy a mérő oldal Ácsteszért ír clientnek, pedig Oroszlányt/Tatabányát szokott. Lehet, hogy hülyeség: előfordulhat, hogy a passthrough forgalmát elkezdte esetleg másmerre routolni?
-
Multibit
nagyúr
-
Ayden89
csendes tag
Sziasztok!
1000/1000-es optikai netre fizettünk elő, amivel nem is volt eddig gondunk. A szolgáltatói technicolor FGA2235 mögött egy MikroTik hex S van beállítva. Mióta megvan az előfizetés két féle beállítással használtuk:
1. MikroTik DMZ-ben, Technicolor pppoe kapcsolat. (eleinte)
2. MikroTik pppoe, technicolor pppoe passthrough. (utóbb)Mindkét beállítással szépen jött a különféle mérős oldalak szerint is a gigabit körüli fel és le irány is (nyilván pppoe-vel kicsit kevesebb), egészen máig. Ma reggel láttam a MikroTik logokban, hogy néhány másodpercre megszűnt a MikroTik pppoe kapcsolata, majd visszacsatlakozott. Napközben valami miatt ránéztem a sebességre, és akkor vettem észre, hogy az eddigi közel gigabit helyett 200-250 mbps jön csak. Megpróbáltam visszaváltani a fenti első setupra, ekkor annyival lett jobb a helyzet, hogy olyan 400 mbps körüli értékeket mértem.
A technicoloron direktben mérve kábellel jön az eddigi sebesség. A konfigokon egyébként nem változtattam a sebességcsökkenés előtt, a megszakadás miatt én arra tippelnék, hogy a szolgáltatói eszköz kapott egy szoftverfrissítést, és ott lett valami eltolva. Sajnos az előző SW verziót nem jegyeztem fel, így ez csak tipp.
Van valakinek esetleg ötlete, információja ezzel kapcsolatban?
-
Kekmen
senior tag
válasz
MasterMark #162131 üzenetére
Ebben mi a lol? Erre írtam egy megoldást: "Ha a wifi sticket szeretném használni, de nem szeretnék minden eszközzel újracsatlakozni a szolgáltatóváltás után"
Sehol nem írta, hogy a sajátját szeretné mindenáron használni, sőt, át akarja tenni AP módba, tehát biztosan nem használ olyan opciókat, amihez saját router kell. -
MasterMark
titán
válasz
djozsi #162129 üzenetére
Én azt csinálnám, hogy a PPPoE-t hagyod a modemen, a routeren pedig maradsz router módban, viszont DHCP WAN-ra állítva. Így ha vált a modem mobilnetre, akkor ugyanúgy marad interneted, és ugyanúgy a saját routered van használatban.
Plusz a modemen a saját routered WAN IP-jét fix-re teszed és DMZ-t ráállítod, hogy elég legyen portot nyitni csak a saját routereden.
---
Ha igazi routered van, akkor pedig két interfészt állítasz be, egy a PPPoE tunnel, a másik DHCP backup, ha elmegy a net akkor vált a DHCP-re és akkor a modemen keresztül lesz net.
-
Kekmen
senior tag
válasz
djozsi #162129 üzenetére
Miért kellene minden eszközzel újracsatlakozni? Egyszerűen az ONT-ba beállítasz egy ugyan olyan SSID-t, mint ami a routeredben van. Nyilván ugyan azzal a jelszóval és protokollal, mint amit használtál. Elég jó eszközöket adnak, ha csak nem használod valami speciális célra a routert, vagy tartasz a szolgáltató eszközöktől, tökéletesen kiszolgál és nem lesz gond a kimaradások esetén sem.
-
djozsi
senior tag
Köszi szépen a gyors segítséget!
Szerintem világos a lehetséges irány, de tudnál írni egy megerősítést, hogy jól értettem-e?
Ha a wifi sticket szeretném használni, de nem szeretnék minden eszközzel újracsatlakozni a szolgáltatóváltás után, akkor az járható út, hogy a telekomos ONT építi a PPPoE sessiont, de tiltom rajta a wifit, a routeremet meg egyszerűen router mode-ból átteszem AP mode-ba és nem nyúlok a wireless beállításaihoz, SSID-hez, az szolgáltatja tovább a wifit.
Bármi egyértelmű hátránya van ennek a megoldásnak, feltételezve, hogy normális minőségű az ONT, amit adnak?
-
AnonymusX
őstag
válasz
djozsi #162127 üzenetére
Az ONT nem tehető bridge módba, PPPoE passthrough kapcsolható be, ilyenkor a routered (is) tud közvetlenül a netre csatlakozni az ONT-on keresztül (kvázi bridge mód lesz, ha minden egyebet is kikapcsolsz az ONT-on: WiFi, DHCP).
A nonstop WiFi stick csak az ONT-tal működik, nem fogod tudni más eszközzel használni. Amennyiben a routereddel építed fel a PPPoE sessiont, akkor az nem fog tudni a mobilkapcsolaton forgalmazni probléma esetén. Csakis akkor működik, ha a routered AP módban (esetleg router módban, de PPPoE betárcsázás nélkül) kapcsolódik az ONT-hoz.
Ez teljesen zökkenésmentes a neten levő eszközök szempontjából, max egy pillanatnyi megszakadás, de nem kell új SSIDre csatlakozni vagy bármi ilyesmi?
Nincs új SSID, az eszközök ugyanarra a hálózatra csatlakoznak a váltás után is. -
djozsi
senior tag
Keresővel nem volt találatom, elnézést, ha szerepelt már a kérdés.
optikai netet szeretnék kötni, ha jól értem az ONT bridge-be tehető, használhatok saját routert a csatlakozáshoz.
Néztem a pro csomagot, ami "nonstop wifi"-t is ad, a kérdésem arra vonatkozna, hogy ez hogyan működik együtt a saját routeres csatlakozással. Ha jól értem a nonstop wifi gyakorlatilag egy wifi stick, ami automatikusan akkor ad internetet, ha az optika kiesik. De ehhez az ONTra kell rádugni? És akkor is érzékeli és teszi a dolgát, ha nem az ONT, hanem a saját router csatlakozik?
Ez teljesen zökkenésmentes a neten levő eszközök szempontjából, max egy pillanatnyi megszakadás, de nem kell új SSIDre csatlakozni vagy bármi ilyesmi?
Előre is köszönöm!
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
Kellene nekem egy kis Telekomos ügyfélszolgálati segítség. Ha van itt olyan ember aki tud ebben segítene és rálát az XDSL vonalamra.
-
Capella
senior tag
válasz
Balázs0916 #162115 üzenetére
Nekem 1 gigás csomagom van, és 2 session működik gond nélkül első perc óta.
Itt, ahol az optika van, IPTV vagy Telekom TV előfizetésem sincs.
Innen sajnos nem tudjuk, hogy mi lehet az oka, hogy nálad csak 1 session tud egyszerre csatlakozni.
Az 1 session céges előfizetéshez van. A lakossági eddig 2 session volt.
Létezhet, hogy az újabb lakossági előfizetéshez is csak 1 sessiont engedélyeznek már? -
CosworthF1
csendes tag
válasz
lionhearted #162123 üzenetére
Természetesen sehogy (mert ha engedné, akkor is IP-cím ütközés lenne értelemszerűen), de ilyet nem is írtam
-
válasz
CosworthF1 #162122 üzenetére
Hogyan szeretnél két sessionre azonos fix IP-t?
-
CosworthF1
csendes tag
Az itt olvasottak alapján három dologra vezetem vissza, hogy miért nem működhet a dupla PPPOE-bejelentkezés nálunk:
-Nem lakossági, hanem üzleti ügyfelek vagyunk;
-Csak internet előfizetéseink vannak, nincs sehol pluszban TV-előfizetés;
-Emiatt minden címhez van @fixip címünk is.
Ha a @fixip helyett a @t-online.hu címet használom, az működik, de csak egyszerre egy eszközön ebben az esetben is. Akár az egyiken @fixip-t, a másikon @t-online.hu-t, akár mindkét eszközre a @t-online.hu-t állítom be, ezen esetekben mindig csak az egyik eszköz működik, amelyiknek előbb sikerül felauthentikálnia. -
AnonymusX
őstag
-
salieven
aktív tag
Sziasztok.
Kérdésem lenne azokhoz akik esetleg tapasztaltak ilyesmit és hasonlóan hozzám nekik se segített a Vanda nevű segítőkész hölgy, esetleg az illetékes ha átkapcsolt hozzá Vandácska.....
2 beltéri box van mivel 2 tv van ugye .... na a következő az egyik boxon időközönként látszik egy csík (screen tearing) és emellé még kegyetlen lassú is (ha elkezdek pl a boxról indítva netflixet stb. nézni visszadob a csatornaválasztóra és kezdhetem előlről a visszalépkedést ugye).
Már 2 alkalommal küldtek rá frissítést és akkor ideig óráig megoldotta a problémát de a lassulás és a screen tearing is visszatért folyamat. (ha kicseréltem az adott boxot a másik tv-hez akkor a másik tv-n jelentkezett a screen tearing ezért is gondolom hogy a box a ludas nem a tv).
Bemegyek a legközelebbi telekom üzletbe és emondom a panaszom és kérem hogy cseréljék ki a boxot/boxokat, vagy ezt eleve felejtsem is el?
Mi a teendő esetleg valakinél volt e már hasonló, és ezesetben mi oldotta meg a problémát? -
adika4444
addikt
válasz
McLee #162109 üzenetére
A Telekom optikán először azért volt két session, hogy bondinggal kijöjjön a 2 Gbps (amíg nem adtak 2,5-ös portú ONT-okat).
Aztán ez maradt is, ugyanis az új Telekom TV platformnak kell az internetelérés és technikailag kevesebb a hibalehetőség, ha a szolgáltatói Android box az ONT-ról kapja a hálózatot, viszont a Passtrough és saját router használatához már másik session kell.
Egyébként tényleg megy szépen, IPv6 is, egyedül az tud bekavarni, ha a NAT-ból vetetem ki a végpontot, akkor mondtak valamit, hogy a dupla session-nál valamit kell mókolniuk. Bár eddig minden "kiNAT"-olásnál elhangzott valami belsős feketemágia.
Más:
A külföld amúgy tényleg borzasztó. Egy ismerősnél vállalati végponton a Last-Mile szolgáltat Telekom hálózaton, elég jó a peering, de azt nem tudom, magánszemélynek működőképes-e ez az opció. -
McLee
csendes tag
válasz
Balázs0916 #162115 üzenetére
Szerintem nem ez lehet az ok, ugyanis dsl-nél ugyanez volt a helyzet, valamint 3 évvel ezelőtt az előző lakásomban lévő 1 gigás netnél szintén működött a dolog.
-
Gyurka6
őstag
válasz
McLee #162114 üzenetére
Szevasz!
Köszi, nézem! Bár néhány hónapos az előfizu, most tünt fel.
Nem okoz zavart, csak a log van tele.162115 pru: nekem csak a legkisebb csomag van, két router kap címet (nem azonosat), tehát mind a kettő be tud tárcsázni, nem tartom valószínűnek, hogy másikcsomagnál más legyen. Az ip-tv + net miatt mindenképpen kell a két lehetőség.
-
wody21
tag
Tegnap kora délután óta szünetel a szolgáltatás:
2600 Vác (Deákvár). Mivel én csak bérlő vagyok, így Vanda + utána a CS-es nem tudta kideríteni a pontos elofizetot (nonsense), és csak annyit jelzett, hogy a környéken történt incidens, dolgoznak a hibaelhárításon. Majd küldenek SMS-t. Este érkezett, miszerint elhárult, de természetesen azóta sincs internet.Gigaeros 1000/50 koax.
Ebben a helyzetben mit tanácsolnátok? Kérjem el az MT azonosítót, és tegyek panaszt ismét?
-
-
-
McLee
csendes tag
válasz
Gyurka6 #162110 üzenetére
Nincs így, nálam biztos. A javasolt érték egyébként 1492, az ONT default értéke is erre van beállítva. Nem lehet, hogy nálad valahol magasabbra van állítva? ONT, esetleges másik router, ilyesmi?
Mellesleg a link-local cím alapján inkább helyi eszköznek tűnik a küldő, ha jól sejtem. -
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Ezt kérdeztem a másik topikban: [link]
Annyit tudtam meg róla, hogy a szolgáltató felől ekkora csomag érkezik. Másnál is így van? -
McLee
csendes tag
válasz
Balázs0916 #162106 üzenetére
Én sem vagyok guru, de nálam tökéletesen megy a 2 session:
- ONT PT bekapcsolva, user/pw helyesen kitöltve, ezen lóg az androidos tvbox + Asus router DHCP bekapcsolva
- ASUS routeren PPPoE beállítva ugyanazzal az érvényes név/jelszó párossal, mint az ONT, ezen + egy switchen keresztül csatlakozik összesen 11 eszköz, DHCP bekapcsolva
- Minden működik, időnként az Asus kapcsolatát megszakítom - ip váltás céljából -, az ONT kapcsolata gond nélkül működik ekkor is, a tvbox is csont nélkül működik tovább, függetlenül az Asus kapcsolatának állapotától.Azt nem tudom, hogy mindenhol így van-e, de én már ezt használtam dsl kapcsolatnál is, most optikán ugyanúgy működik, sőt egyszer egy T-s ügyfeles srác meg is erősítette, hogy ez így van, 2 (és nem több) önálló session müködik egy felhasználónál. Sőt egy cikkben olvastam, hogy - nem részletezném itt az okát - minden szolgáltatónál több session engedélyezett.
Ja, és magán előfizető vagyok 2 gigával.
-
JSandor
tag
Jó ez a Tamanet érdekes lehet. Tapasztalatok érdekelnek. Telekomnál lassan már csak belföldre ésvényesek a kínált internet sebbeségeik..... nevetséges, hogy délutántól már csak vpn-el lehet netezni.
-
tlala
addikt
válasz
Balázs0916 #162106 üzenetére
Nem vagyok egy hálózati guru, de nálam jelenleg mind az ONT, mind a külön routerem létesít PPPoE kapcsolatot, és távolról látom a routeremre kötött okosotthon eszközeimet a hozzátartozó appon keresztül a telefonomon.
Szóval igen. -
-
tlala
addikt
válasz
Balázs0916 #162094 üzenetére
Akkor tényleg azt kell tisztáznod első körben (ahogy mások is kérdezték), hogy IPTV-d van vagy androidos tv boxod?
Mert az utóbbihoz tényleg kell a PPPoE bejelentkezés. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest