- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- HTPC (házimozi PC) topik
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
patrikcoc
senior tag
válasz
xedamen #149447 üzenetére
Most sem a hardverrel van gond, hanem a legutóbbi (októberi) frissítéssel.
"1 perc is eltelik, mire betölt a UI"
Ezt bekapcsolás után szokta csinálni, néha valamiért így kapcsol be, az újraindítás megoldja. Nagyon zavaró.
"újraindul"
Ezt is bekapcsolás után szokta pár perccel, valamiért összeomlik az app... -
válasz
xedamen #149447 üzenetére
Nem mindenkinél ilyen problémás - szóval az túlzás, hogy használhatatlan -, bár ezt többen is leírtuk már itt.
Nálunk ha annyi/sok gond lenne, már régen megszabadultam volna az Androidos boxtól, de lehet, még a Telekomos TV-szolgáltatástól is.
Így viszont nem cserélném le a régi IPTV boxra. -
xedamen
senior tag
válasz
SPeti1984 #149446 üzenetére
Röviden és tömören: használhatatlan.
Laggol, újraindul, megnyomod a házikó gombot és más funkciót hoz be, műsorújság gomb megnyomása után 1 perc is eltelik, mire betölt a UI, csatornaváltáskor is sokat gondolkozik. Mindenféle cache törlés után ideigóráig használható, de újra előjön a probléma. Nemrég kapott egy frissítést, azóta fél fokkal jobb, de én régi IPTV-s boxot még nem cserélném le rá, inkább vegyél egy Google TV-s Chrome cast-et, ha az okos funkciók hiányoznak...Most jön egy új fajta box, elvileg sokkal erősebb hardverrel, de visszajelzést még nem hallottam.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Telekom előfizetés kapcsán gondolkodtam azon, hogy lehet érdemes lenne smart boxra váltani a régi box helyett. igaz mindegyik tv okos, de a Panasonic rendszerén sokszor nehézkes egy videa-s film mengézése, ezért is gondoltam, ezzel az androidossal könnyebben működne. Van esetleg bármi negatívum a készülékkel kapcsolatban vagy gyerekbetegsége?
-
-
xedamen
senior tag
Sziasztok!
Elvileg van új Telekom set top box (SEI Robotics/G7 STB), vannak már tapasztalatok vele? Állítólag sokkal jobb a hardver, ami valljuk be ráfér a szolgáltatásra. Én 14 napban visszavittem a TV boxokat, előfizettem a SweetTV-re, de itt a bitráta elég gyenge, gyors mozgásnál kockásodik a kép... -
Sziasztok!
Ha júlibelején fizeteknelő 2000/1000 optikára, akkor vajon milyen ONT-t kapok?
Az alábbiakat vajon tudni fogja?
- AX wifi
- Dinamikus dns-en keresztül publikus fileszerver
- normális biztonsági frissítésekEz utóbbi azért fontos, mert egy éve egy népszerű router firmware benyalt egy kártevőt, amitől a megosztott adataim mellett azok is elérhetőek voltak dyndns-en kersztül, amit nem osztottam meg, és azóta a router tekintetében ia biztonságtudatosabb vagyok.
Kössz!
-
válasz
korcsi #149440 üzenetére
A kapcsolat bontása más kérdés (is).
Nálunk sűrűn változik az IP cím optikán. Heti több napot itthonról dolgozok és naponta kellett az új IP-t felvenni egy céges tűzfalra, amikor olyan spéci fejlesztést csináltunk. (Pedig nem volt ONT újraindítás...stb.)
Megnézem majd kíváncsiságból, üzleti előfizetéseknél mi például a helyzet, mert ott érdekes dolgok rémlenek.Zeki:
-
prisz
senior tag
válasz
korcsi #149435 üzenetére
Kb. 2 hónapja amikor elutaztunk, próbáltam. 3 napig ki volt kapcsolva. Visszajöttünk, bekapcsoltam, ua. az ip cím. Kb. semmi sem segít. Rájuk telefonáltam, annyival ráztak le, hogy kb. "örüljek neki, mert más a fix ip címért vastagon fizet". Ha nincs gond a hálózattal, nekik nincs ezzel dolguk. Mondjuk ebben igazuk van.
Hát ennyi. Egyelőre marad a vpn. Nincs jobb ötletem... -
Aurig@
őstag
válasz
Killing #149420 üzenetére
Akkor lustult a világ.
Nekem, igaz 11-ben volt 5 nap alatt átvitte a számot a Telekom az akkori Telenortól.
Öcsémék 20-ban, a felesége és a lánya /hűségidő végett/ 21-ben jöttek szintén a Telenortól a Telekomhoz, ami néhány nap volt nekik. Kaptak egy 4 órás időkaput, aminek a legelején már váltott is a szolgáltató. De, hogy 2 hétig nem ültek rajta az biztos. -
snyper990
őstag
-
válasz
snyper990 #149428 üzenetére
Megoldható az a HGW irányába is, anno legalábbis a Telekomnál és a UPC-nél is ment úgy az IP cím cseréje. (Régi szép idők, RapidShare ingyenesnél az időkörlát és társai...)
Persze csak egy munkaállomás legyen direktben a szolgáltatói eszközön és kellhet közben HGW újraindítás is. -
-
-
Killing
addikt
Vezetékes telefonszám hordozása (Digi --> Telekom) általában mennyi időt vesz igénybe?
Bent 2 hetet mondtak, nem akartam elhinni... -
snyper990
őstag
válasz
Gyula84 #149415 üzenetére
Itt csak az IPv4-es DNS-kiszolgálókat tudod átírni, amivel nem sokra mégy, ha IPv6-on próbál a böngésződ elérni egy oldalt. Az IPv6-os DNS-kiszolgálót viszont csak a kliensek hálózati beállításaiban fogod tudni megváltoztatni
Egyébként nem annyira ajánlott publikus fórumokon közzétenni az IP-címedet, különösen az IPv6-ost, a nálad lévő eszközök MAC-címét meg főleg... -
Killing
addikt
Üdvözlet!
Telekom kábeles hálózaton a HGW-n nyomtam egy DMZ-t az Asus router felé (ez osztja a Wi-Fi-t is), megy a TV meg a net gyönyörűen, de a DDNS kárát látta, nem tudom elérni kívülről a gépet.
Van erre valami megoldás?"A vezeték nélküli router személyes WAN IP-címet használ.
Ez a router multi-NAT környezetben lehet és a DDNS szolgáltatás nem működik ebben a környezetben." -
djalmasi
tag
válasz
Gyula84 #149401 üzenetére
Konstans 75%.
#149395molnarpeter köszönöm, nálam is ez van, akkor csak olyan kedve volt.
#149391snyper990 Nálam ezek ismétlődnek a bekötés óta megállás nélkül
dhd_prot_ioctl: status ret value is -23
Failed to send to ff02::1%wlnet_guest@br-wlnet_guest (Permission denied)A default route is present but there is no public prefix on wlnet_guest thus we don't announce a default route!
failed to send packet: Network is unreachable
-
snyper990
őstag
válasz
Gyula84 #149401 üzenetére
Nálam 76%. Az nem okoz problémát. A RAM azért van, hogy használva legyen.
A bejegyzések közül az első itt is gyakori, az utolsóval is találkoztam már.
Ez az „alig lehet elérni a menüt is” miben nyilvánul meg?
Esetleg egy újraindítást próbálj meg, hátha javul valamelyest -
Zeki
nagyúr
válasz
Lenry #149402 üzenetére
Ebben sajnos ilyen nincs. Az előző boxon nem volt gond. De ezzel nem sokkal az után hogy egy deco egységet is rádugok kábelre, lefagy, laggol a tv, rossz lesz a mesh net.
Kihúzom, minden szuper. Csak a tv-boxhoz menő deco van kábelen.
Most átraktam AP módba, így sem szeresse, ha a többi (3) egységből bármelyik kap lan-t. Rossz lesz a net, meg a tv. Kihúzom a kábelt, 10 másodperc max és minden mükszik. -
Sziasztok!
Mivel rendeltem egy új telefont, kénytelen voltam szerződést módosíttatni velük és az ügyintéző ragaszkodott hozzá, hogy akkor cseréljük a meglévő Sagemcom 5655v2-t (talán 7 éves). Nem tudta megindokolni miért, de azt mondta nincs más mód. Soha semmi problémám nem volt az 5655v2-vel és nem szívesen cserélném le, de hát mit tudok tenni...
Kipostáztak egy technicolort, ami méretben sehogy nem fér be a régi helyére és újra kéne bútorozni a lakást. Sajnos fix helyen jön be az optika és álló, ráadásul túl széles a technicolor, eléggé erőszakosan megy csak bele a kábel...
Felhívtam az üfsz-ot, hogy mit tudok csinálni, nem-e tarthatnám meg a régi ONT-ot, amíg míg működik, mire a válasz az volt, hogy a csomagom sávszélesség növekedése miatt a régi eszköz már nem tudja kiszolgálni az igényeket, ezért kötelesek cserélni. Felolvastattam vele a korábbi és a mostani sebességem, mindkét esetben azt mondta, hogy gigabitem van, ami tény. A mostani is hozza ezt a sebességet, szóval nem értem még mindig a csere indokát, de ez van...
Viszont azt is mondta, hogy hacsak nem romlott el az eszköz, nem küldenek újat (vicces, hogy ennek ellenére pont ez történt most
). Abban reménykedtem, hogy egy 5670 talán jobban elférne, mert a kép alapján kevésbé széles (bár ez is fekvő).
Illetve mi lenne akkor, ha visszaküldeném a technicolort nekik?
-
-
Gyula84
veterán
alakul a modem
alig lehet elérni a menüt is
kinek mennyi a memória kihasználtság? nálam 74%
[79532.494915] dhd_prot_ioctl: status ret value is -23
daemon.errcwmpd[5397]PROT_TRACE: Transaction failed, closing connection. Jun 9 daemon.warncwmpd[5397]SOCK_TRACE: Connection timed out
dnsmasq[30703]failed to send packet: Network is unreachable
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hegesztés topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest