Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- 4K HDR kompatiblis Dune HD médialejátszó a tesztpadon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kraptor
őstag
válasz
hackeeeee #13896 üzenetére
Szerelő mondta, hogy ennyi, vagy volt még konnektoros megoldás csak az se volt jó mert külön áramkörön van ahol a modem van és ahol a TV van.
Tényleg nem írja sehol, hogy UTP kábelt kell majd "fektetni" a modem és a set-top box között. Nálam ez nehézkes lett volna mert 40cm s falat kellett volna fúrni 2 fix szekrényen keresztül.
Én teljesen azt hittem, hogy 2 modem lesz, egy netnek egy meg a set-top boxba lesz "beépítve."
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kraptor #13895 üzenetére
Mindent? Hátigen...Mondjuk 1 kábelt kell kiépíteni, semmi többet. Bár ugye attól függ hány box kell. De összességében csak egy UTP kábel kell a modemtől a STB-ig, és ennyi, bár ez tényleg nem mindenhol megoldható, vagy nehézkes.
Amúgy igen, a support-on kicsit elfelejtik említeni, hogy kell egy UTP kábel a modemtől a STB-ig, és ezen kicsit meglepődik az ügyfél, amikor közlik vele, és pislog mint hal a szatyorban, na meg a szerelővel vitatkozik, hogy "ezt neki nem mondták meg blablabla...
Bár amúgy, szoktam jókat mosolyogni, amikor az "elvileg nagyon hozzáértő emberke" csodálkozik, hogy ha IPTV, akkor minek kell hozzá plusz kábel...?
De amúgy, van Wireless megoldás is hozzá, és akkor nem kell kábelezni.
-
Kraptor
őstag
válasz
Kraptor #13893 üzenetére
Na mégse lett IPTV, mivel szét kellett volna fúrni mindent.
Én abban a tudatban voltam, hogy a beltéri egység egy modemet is tartalmaz, de szépen felvilágosítottak, hogy nem-nem, hanem egy modem látja el ezt a feladatot, na akkor ez most kimarad.
Másik opció az WIFIs megoldás lett volna 40-e ért azt meg kicsit sokallottam, mivel csak simán csomagot szerettem volna váltani (olcsóbbat) és már csak IPTV lehetőség van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha magát a gombot megnyomod, akkor is zöld? Az kicsit érdekes. Azért melegszik valószínűleg, mert lényegében folyamatosan megy, szerintem.
A táv az megszokás kérdése, hozzá igazítod a TV-dhez, vagy sem, sztem tök jó dolog. Bár akinek kicsit komolyabb tv-je van, annak nem biztos, hogy jó lesz.
Szóval, elvileg ha kikapcsolod a BOX-ot, akkor igen, pirosnak kéne, hogy legyen a powergomb-nak, gondolom ez minden box-nál így kéne, hogy legyen...
-
Dyno
veterán
Sziasztok.
Na megtörtént a bekötés, IPTV családi meg a 15/7,5-es net, tökéletes a net, de egyenlőre a kölcsön kapott routerrel a wifit nem sikerült össze hozni, kábelen tökéletes.
Iptv-hez a beltéri egység mindkét tv-hez, Cisco ISB2001-es készülék, na most ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, számomra még új ez a szolgáltatás fura hogy a tv távkapcsára nincs szükség, feletébb zavar is, de ez csak könnyed körülmény, na most a gondom az lenne hogy ezt a két beltérit kikapcsolom de még is melegszik ugyaugy mintha belenne kapcoslva, és ugyan ugy villog rajta a led hátul az utp kábelnél, mintha lenne forgalom, prospektusa azt írja hogy standby-ban pirosan kell világítania a nagy gombnak, na nálam zöld mindig, van valakinek valami ötlete? Mind kettő beltéri így viselkedik.
Köszönöm előre is. -
Udv!
Hamarosan lejar husegnyilatkozatom jelenlegi internet szolgaltatomnal, es t-home-hoz akarok szunetmentes szolgaltatovaltassal atmenni.
Viszont a t-home weboldalan talalhato PDF nem fogalmaz egyertelmuen szamomra a szolgaltatas havidijat illetoen.
"Azok számára, akik szünetmentesen szeretnének ADSL-szolgáltatót váltani, 1 éves hűségnyilatkozat vállalása esetén elengedjük a mindenkori belépési díjat, és mindenkori listás havidíjú szolgáltatás-csomagjainkat ajánljuk!"
Nekem a listaarrol az jut eszembe, hogy az semmifele kedvezmenyt nem tartalmaz, ergo rohadt draga.
Vagy csak en ertelmezem felre, es valojaban a kedvezmenyes a'rra gondolnak? (mivel van t-home telefonunk igy 5 mbit dsl eseten 4050 Ft)
A valasz(oka)t elore koszonom!
-
Dávid78
tag
KaiotEch köszönöm szépen.
Port Triggering ott nem kell semmit beirni?
-
Hali. Meg tudnátok mondani, hogy melyik az a telefonszám amivel le tudom "nyomozni", hogy az a szám amit hívni akarok bele tartozik-e az ingyenesbe? Vezetékes telónál, valami 0680...
Köszi
Dávid78:
NAT - Virtual server oldalon:
external port(start-end)-hoz beírod melyik portot akarod kiengedni
internal port(start-end)-hoz beírod ua-t -
Dávid78
tag
Sziasztok!
Hogy tudok ZTE routerbe portot nyitnyi?
http://sektor.hu/feltoltott_kepek/129916575300.png
http://sektor.hu/feltoltott_kepek/129916581600.png
Valaki tudna segiteni megköszönném.
Dávid78
-
ludsimon
veterán
"játékra nincs szükség"
Mit értettél ez alatt?
Nekem összesen 9 karakter megy a gépről és Koreai a szerver tehát nem kicsi a ping ms.Nem szeretném elkiabálni, de úgy néz ki egy Realtek driver javítás megoldotta a problémát!
Azóta dc mentes! Nem gondoltam volna, hogy a Win7 64 bit ennyire szívére veszi ha valami nem az ő saját drivere. Úgy emlékszek 32 bites változatot tettem fel anno. Lehetett ez miatt a sárga felkiáltójel, net nincs és hibakeresés 0 találat?
A router EPC3825 és nincs mögé semmi téve.
-
válasz
hackeeeee #13860 üzenetére
nekem egy tl-wr941nd (v3, theát tl-wr1043nd motorral rendelkezik!) van beszúrva az epc3825 után, mind a kettőn aktív a dhcp, semmi dmz vagy hasonló játékra nincs szükség, tökéletesen működik együtt a két eszköz! ja, nálam azért lett beiktatva a tp-link, mert wifi szempontjából az epc3825 meg sem közelíti a beépített kis antennáival a tl-wr941nd szórását - de nem elfelejtendő a hgw esetleges tehermentesítése sem!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kraptor #13881 üzenetére
A kártyásnak nem túl sok köze volt a digitálishoz, nevében az volt, de ugye csak digitálisan tudtad nézni, kivéve egy két box, amin volt hdmi, de nem sok volt.
Hát, leírják, hogy ne panaszkodhass, ha van valami, de ténylegesen nem sokat veszel észre, mivel mint mondtam, pl. kérhetsz csak IPTV-t net nélkül is. De pl, ha tv-zés közben mérsz sebességet nincs különbség.
Ha valami karbantartás van vagy bármi, tehát b@szogatják az IPTV-t, akkor előfordulhat. Én kíváncsiságból szoktam mérni tv-zés közben, és nincs különbség.
Nekem ezt úgy mondták, hogy lényegében "külön szálon, vagyis csatornán jön a tv, mint a net", bár pontosan nem tudom, hogy hogy van ez.
De gondolom, ez terület, és vonalfüggő.
-
Kraptor
őstag
-
sanzi89
addikt
válasz
kokszi75 #13879 üzenetére
Tegnap este megint nem volt net, felhívtam az Ügyfélszolgálatot, hibát bejegyezték. Ma reggel 8:32-kor jön az SMS, hogy a hibán elkezdtek dolgozni. 8:33-kor jön még egy SMS, hogy a hibát elhárították. Mondanom se kell, hogy senki nem hívott fel, és nem is jött ki. Most reggel - mint általában - megint van net, de ettől még este nem volt...
-
kokszi75
csendes tag
válasz
sanzi89 #13877 üzenetére
Be kell jelenteni,lehetőleg minél többen.Hátha jobban mozdulnak rá.A szerelőnek kell,hogy legyen műszere,a több hiba segít leszűkíteni a hibahelyet.Ha meg a rendszerbe is belelát akkor azt is látni mikor nem volt feljelentkezve a modem ill.ha az erőssítőkben van felügyeleti kártya akkor mégtöbbet megtudhat anélkül,hogy elkezdett volna dolgozni a hibán.Egyébként ezek a legrosszabb hibák,sokszor nagyon nehéz megtalálni a hibahelyet és rengeteg időt fel tud emészteni.
-
sanzi89
addikt
Üdv.
Elkeseredettségemben hozzátok fordulnék. Van egy T-Home Kábelnetem 5mbit. Az utóbbi 2-3 hétben folyamatos szakadozások, lassulások tapasztalhatóak. Kb a 8-10-edig hibajelentésnél tartok. Ugye nem folyamatosan nincs net, csak mondjuk elmegy 3-4 órára, majd visszajön vagy nincs fél nap aztán fél napig megint van, vagyis össze-vissza. Sokszor az szokott lenni a "hibaelhárítás", hogy este elmegy a net, betelefonálok, éjszaka valamikor visszajön a net, reggel hív a szerelő, hogy szerinte fel van csatlakozva a modem, szóval nincs hiba. Aktuálisan tényleg nincs, de mikor a hibát bejelentettem volt, de ezzel nem tud mit kezdeni, viszontallásra. Amikor meg a szerelő is tapasztalja a hibát csatlakozót cserélnek, már vagy harmadjára, volt modemcserém, volt fejegységcsere is... Kicsit utána kérdezősködtem az utcában, és akinek ugyanígy kábelnete van, nekik is elmegy a netük amikor nekem is elmegy. 2-3 ismerőst is össze tudtam szedni. Ha elmegy a netem rögtön megy a kör SMS, és így hívom már az ügyfélszolgálatot, hogy nem egyedi hiba. De erre is nagy ívben szarnak, rögzítik a hibát, másnak meg lószar sem történik és valamikor meg visszajön a net. Ezt 2-3 hét játék után meguntam, és fel akartam mondani a szerződést, van itt Inviteles ADSL ugyanennyiért ugyanilyen (remélem jobb lesz), majd bekötöm azt. Erre 25e Ft-ot ki akarnak velem fizettetni, mivel felbontom a hűségemet, holott ők nem teljesítik a rájuk vonatkozó feltételeket, vagyis, hogy legyen végre normálisan net. Mit a túrót lehet csinálni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Kraptor
őstag
IPTV mennyire befolyásolja a net-et?
Ahol lakom nemrég újított valamit a Tré és van már az összes magasabb csomagja is és árban is jobb lett, váltottam is és családiról extrára olcsóbb és gyorsabb lett. Gondolkodom, hogy digi kábel tv-t is lejjebb rakom alap iptvre (az is olcsóbb) csak mennyire fogja befolyásolni a netemet, érezhető lesz a lassulás?
-
ufocsalad
tag
" Van ám egy T-Home (IPTV, Kábel TV, Sat TV, DSL, Kábelnet, Optinet) topic. Szóval folytatás ott.
Ezt zártam.
"
Itt meg szó se esik VDSL-ről
-
villamos
őstag
válasz
ForRedGlory #13851 üzenetére
Jóvanna! Fejemet leharapni nem kell...
Csak azt írtam le, amit nekem mondtak.
De most valamit csinálhattak egyébként, mert jelenleg 4Mb jön az eddigi 2 helyett... lehet átterhelték másik érpárra... -
ludsimon
veterán
Ha már a tűzfalnál tartunk, itt mit érdemes bepipálni?
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Kinek milyen tapasztalata van a Nordtelekommal? Gondolkozom a váltáson, mivel elég jó értékeket adnak meg garantált le/feltöltésre. GTS-Datanetről váltanék, akikkel semmi gondom nem volt egyébként. Annyi a furcsa a Nordnál, hogy routert nem adnak, csak ha megveszem..
Tehát mire számítsak? Thx, W. -
ludsimon
veterán
Egy kérdés.
Ilyen hálókártya van az alaplapon:
Realtek RTL8111D/E chip (10/100/1000 Mbit)
Az alaplap oldalán lévő verzió: 7.038 2011/02/11Realtek oldalán lévő: 7.040 2011/2/22
Van értelme az újabbat feltenni?
Most egyelőre 0 disconnect volt. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dr.bubo #13863 üzenetére
És ez nem pl. az ip flood detection-től volt?
Mert alapjában véve attól képes belassulni az egész modem ahogy van...Nálam akkor volt tetű, ha lényegében csak az block anonym. internet req-nál van pipa, megy minden gond nélkül.
Nah meg most ez az MTU akkor hogy van, most érdemes 1500-ra írni, vagy 0-n kéne hagyni, ami evlileg "auto" beállítás?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dr.bubo #13859 üzenetére
Hát, nekem nem díjazta az 542-es TP-Link-et.. Plusz máshol próbálgattam mögé rakni Cisco-t is, nem ment.
Jó oké DMZ-vel...
De most, ha maga a Cisco elvégzi a router feladatát, akkor miért van értelme mögé rakni másik router-t? Talán switch. Most nemazért, csak kíváncsi vagyok.
Miért van értelme duplázni az eszközök számát, ha nem feltétlen van rá szükség. Plusz több fogyasztás is, bár ugye nem olyan sokat fogyasztanak ezek az eszközök, de sok kicsi sokra mehet.
-
ludsimon
veterán
válasz
hackeeeee #13857 üzenetére
dr.bubo segített anno benne.
DMZ-be állítottam és egész szépen működött bár emlékeim szerint azzal is volt 1-2 probléma. Hasonló problémák. Megszakadt a net, fogta magát és újraindította az elsődleges Cisco router magát meg ilyenek.
Mit lehetne akkor tenni?
T-Home szerintem cseszik kicserélni a routert ha szólok nekik.
Nem is hiszem, hogy lenne nekik egyáltalán másik ezen az EPC3825-ön kívül.Torrentezést lehet elfelejteni vagy mi?
Általában akkor indítja magát újra ha elkezdek torrentezni.
Pedig nem engedem neki 600 KB/s-al csak 400 KB/s-al de úgy is restartolja magát.
350 KB/s-nál még nem restartol.
Tiszta szánalom ez az egész...összes kapcsolat 200-ra pedig le van véve torrentben.
-
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Elég érdekes dolgot művel mostanában a Cisco EPC3825 router.
IPTV kábelnet alap csomagunk van és néha olyanokat csinál, hogy ledobja az én gépemet.
Már átnéztem a Win7 beállításait 5x és minden jól van beállítva.Egyszer csak fogja és ledobja a router és sárga felkiáltójeles hibát ad ki.
Mikor rákeresek hibakereséssel nem talál semmi hibát.Viszont magától nem javul meg csak akkor ha fizikailag fogom kihúzom és visszadugom.
Újraindítani se kell a modemet.Nem megy a torrent háttérben. Sávszélesség 5-10 kB/s folyamatosan (online rádió).
Sőt!
Még olyat is csinál, hogy mikor a routert restartolom akkor sárga felkiáltójeles a hálózati kapcsolat.
A többi 2 gép automatikusan felcsatlakozik és faszán műxik. Azokon Win XP van.
Ez kizárólag akkor hajlandó kommunikálni a hálózattal ha kihúzom és bedugom.Már tényleg mindent kipróbáltam a routerben is. Nem tudok rájönni mi a gáz.
Már fix IP címet is beállítottam ennek a gépnek. DNS is be van állítva rendesen.Az időpont teljesen random mikor dobja le. Van mikor 5 percenként, van mikor 2 napig jól működik.
Semmi logika nincs benne, hogy rá tudjak jönni mi lehet a baj.Megköszönném ha tudnátok ebben segíteni bár nem hiszem.
Esetleg USB porton keresztül próbáljam ki?
Na azt az egyet még nem próbáltam ki. Meg nem is tudom mennyire lenne gyors a lan után. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
zsambek #13849 üzenetére
Hát, nem tudom. Inkább azt mondom, kérjél Extra csomagot, ha azt tudják nyújtani, akkor talán lesz hamarosan nagyobb is, bár ez nem biztos. Attól függ, hogy merre laksz, környéken milyen a szolgáltatás, ilyesmi. Sajna az, hogy a telefon jó, nem jelenti azt, hogy a net is jó arrafelé..
Mellesleg, ha csak netet kérsz, akkor felfelé bármikor válthatsz csomagot. Ha összevont (akciós) csomagot kérsz, akkor ott nagy valószínűséggel nem fognak hagyni csomagot módosítani.
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg FiberNet-nél vagyok jelenleg előfizető, szerencsére már hűségen túl. Szeretném leváltani a FiberNet-et valami gyorsabb, korrektebb szolgáltatóra és, mivel úgyis több mint 10 éve a T-nél vagyok előfizetve telefonra, szeretnék átállni egy T-Home -s internetre, egy Super vagy Maximum csomagra. A nagy probléma, hogy ezek a csomagok nem elérhetők nálunk, és csak igényt lehet bejelenteni. A kérdésem az, hogy mennyi az esélye annak, hogyha bejelentem, akkor mondjuk 3-4hónapon belül kijönnek és bekötik, illetve mennyi a lehetősége annak, hogy az 50/80mbit-et 100-90%-ban meg kapom.
Ha bármilyen tesztet már most is le tudok futtatni, kérlek szóljatok.
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszaitokat,
zsambek`
egy elkeseredett FiberNet előfizető -
villamos
őstag
válasz
ForRedGlory #13847 üzenetére
Világosíts fel kérlek, hogy melyik része hülyeség? Nekem ezt egy volt ügyintézőjük mondta... hülyeséget mondott volna?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Egy kérdésem lenne. IPTV-s set top box-on a kis piros óra az időzített felvételt jelzi?
A furcsa az, hogy eddig nem mutatta soha, most, hogy jött egy rendszer üzenet, azóta van.
Mondjuk most újra indítottam a box-ot, és el is tűnt.
-
villamos
őstag
válasz
trassher #13844 üzenetére
Ha a sebesség csak az előfizetett csomag töredékét éri el, műszaki felülvizsgálatot kell kérni a vonalra. Figyelni fogják egy pár hétig, és beállítják az elérhető legnagyobb sávszélt (viszont 2,5 megát nem tudnak beállítani szerintem, de 2 megát igen). Az előfizetési díjat a megfelelő mértékben csökkentik ebben az esetben (2 megáért nem kérhetik el az 5300 -at, hiszen annyiért 5 mega jár). Az ügyfélszolgálat, és a helyi ügyintézők (t-pont) nyakára kell járni. Úgy hogy már megismerjenek, és soron kívül odaengedjenek. Így működik ez a cég...
-
trassher
addikt
Sziasztok!
Próbálok higgadt hangnemben írni az elmúlt 1 hónap eseményeiről.
Valamikor 2 éve internetcsomagot váltottunk. ADSL Medium mivel ittcsak a t-com szolgáltat netet. Papíron 8 mega volt, mire ideért már csak 2,5 de sebaj 4000 forint, ennyiért itt nincs jobb. Lejárt a 2 éves hűségidő, egyből 8 ezer forint lett az internet előfizetés díja.
Nosza akkor váltsunk csomagot de mivel telefonnal és sat tv-vel olcsóbb legyen tv is hiszen az M1, Tv2, RetekKlub trió elég unalmas.
Vonalas telefon eddig is t-s volt, nagy megelégedéssel hát az új csomat is itt lett igényelve. Sat tv szintén.
Az internet már bajosabb vagyis inkább számomra felháborító módon zajlott, zajlik jelenleg is. Kinéztem egy Családi netcsomagot amely 15 mega papron, gondoltam 2 év alatt fejlődött valahová a hálózat. Az ügyfélszolgálat azt mondta ezt nem lehet itt biztosítani de az 5 megás alap csomag elérhető. Utána néztem, legkisebb garantált sávszél 1 mega. Gondoltam jó lesz ez hisz eddig is bírt a vonal 2,5öt, ezzel a csomaggal is bírni fogja csak ugye nem 8 ezerért hanem 3500ért. Minden happy majd kijött postán a szerződés melyben nincs feltüntetve a netcsomag váltás. Nem volt időm telefonál majd csak ma mivel szombaton jött egy levél a t-től hogy nem tudják biztosítani a kívánt szolgáltatást, bla bla. Normálisan le kellett volna írva legyen hogy milyen szolgáltatásról van szó, szerintem ez a minimum. Ma újabb telefon a t-nek, elmondtam mi a problémám. Azt mondta a hölgy hogy itt nem lehet az alap csomagot biztosítani szóval 2 lehetőség van. Vagy marad a jelenlegi csomag vagy adsl start csomagot választok ami 1 megás. Na itt dobta le az agyam a láncot. Mi az hogy nem lehet csak az 1 megásat szolgáltatni itt ami 3000 forint mikor bírja a vonal 2,5ös ami ide is érne az 5 megás csomaggal. Szépen elköszöntem és leraktam.
Ezután hívom az enter netet hogy náluk milyen lehetőség van. Ugye ők a t-vel megegyező helyeken szolgáltatnak. Mondtam neki hogy mi a helyzet és mondta hogy át lehet jönni hozzájuk, mondta az árakat, határidőket stb. Elmondta hogy a t addig nem aktivál be egy csomagot amíg a vonali sávszélesség nem éri el az adott maximumot. Mondom akkor gondolom önök sem aktiválják be. Mondta nem, én erre mondtam hogy nekem nagy duzzogva megfelelne a 2,5 mega de mondta nem lehet aktiválni.
Kérdem én akkor hogy szolgáltatják nekem a papíron 8 megás netet hisz az sem éri el a maximumot e cserébe legalább pofátlanul drága. Erre a hölgy nem mondott semmit, szépen elköszöntem és leraktam. Mi ez ha nem szop@tás a javából? Majd 3000 forintért 1 megás nettel szórakozok itthon nem?
Ha valaki tud valamilyen szolgáltatót ahol nem ez a tökölés megy és szolgáltatnak itt (Kisvarsány) akkor az kérem ne tartsa magába.
Köszönöm hogy végigolvastad. -
válasz
Fater_88 #13841 üzenetére
kíváncsiság szintjén, nyomj még egy parancsos ping értéket is; bix, index...stb!
novemberig éveken át upc előfitető voltam, kábeles net (fiber power 30) és digitális - felvevős - kábeltv (digital gold), azóta pedig t-s kábelnet (extra) és iptv (családi, prémium - felvevős - opcióval) van, és bár a upc szolgáltatással nem volt gondom - egy kényszerű költözés kellett átnyargalni másik szolgáltatóhoz, mert itt nincs upc -, de azt mondom, hogy nem bántam meg, az iptv több szempontból is jobb, mint a upc (minőség, távolról vezérelhetőség neten keresztül - akár mobilon is -, opciók, mellékszolgáltatások, kezelhetőség...stb), a net szempontjából nekem nincs különbség, ellenben aki torrentezik, annak esetlegesen a t-s net is jobb lehet, mert a upc esetén ugye többnyire van priorizálás!
adsl kicsit más tészta, ott valóban számíthat a kiszolgálási távolság...stb, esetedben ezt csak az illetékes fogja tudni pontosan megmondani neked - néha még ők sem teljes bizonyossággal...
ja, és amiben még jobb esetemben a t-s szolgáltatás; upc esetén csak hd szolgáltatás esetén adnak/adtak hd csatival rendelkező médiaboxot, én a t-től nem hd csomag mellé is hd csatival rendelkező médiaboxot kaptam! -
Szokenesz
senior tag
-
Fater_88
csendes tag
Ezek a mai mérések:
Ping 18-20 körül szokott lenni.
Azonban most tudtam meg hogy Áprilistól a Fibernetet átveszi a UPC.
Szerintetek melyik lenne akkor jobb?
T-home-nál az IPTV vagy (majd) a UPCnél a digitális kábeltv (már ha lesz..?)
Tudtommal itt, Kispestnek ezen a részén csak analóg van és sajnos Optinet sincs.
A jelenlegi Fibernetes kábelnet nem volt rossz de voltak problémáim a szolgáltatóval ezért úgy döntöttem hogy mivel garantálják a 15megás netet így egy próbát megér és nagyon megvagyok vele most elégedve.
Személy szerint ha lehetne akkor inkább az IPTV-t választanám (Csak kérdés hogy menne a 3tvn?)
Köszönöm a segítségeteket. -
válasz
ForRedGlory #13839 üzenetére
az a ping adott formában szerencsére nem mérvadó! lemérem ott a sebességet, amit jól is mér, és adott helyen kiír mellé 24 - 26 ping értéket, majd lemérem rendes pingtest, router/hgw vagy parancsos módban, és már mutatja is a valós, max 10-es ping értéket!
-
Fater_88
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdem lenne, hogy bekötötték 2hete a 15megás ADSL netet és minden rendben is van vele de arra lennék kíváncsi hogy lehetne esetleg nagyobb is?
Hogyan tudnám megvizsgálni a vonal minőségét? (ZTE 931-es GW-t kaptunk)
+ Az is érdekelne hogy általában ilyen sebesség szokott lennide van hogy visszaesik 10körüli értékekre (ami még épp elég a munkámhoz) viszont szeretnénk még 3 TV-t rákötni (csak IPTV jöhet szóba és sajnos kell a 3TVis ..)
Szerintetek mennyire bírná el?
Vagy működne egyaltalán? -
válasz
dicenem1 #13830 üzenetére
akkor esetlegesen eddig ennyit bírt a rendszer!
persze nem feltétlenül, de biztosan leszűkítetted a problémát a szolgáltatóra, és nálad nincs/nem lehet hiba? amennyiben csak és kizárólag a szolgáltatói oldalon lehet a hiba, úgy egyelőre nincs más teendőd, mint jelezni a hibát az ügyfélszolgálat felé, hátha mondanak rá valami okosat...
szerintem ennyi információ alapján innen, így vaktában senki sem fogja tudni megmondani neked a frankót, de megkockáztatom, hogy még az apróbb - direkt nem nevezek meg egyet sem - kereskedelmi tévék jósai sem feltétlenül... -
dicenem1
csendes tag
Üdvzölet!
Szeretném kérdezni, hogy az 5mbit/s internet letöltési sebessége miért csökkent le 3 héttel a bekötés után harmadára?
És ne mondják, hogy "ennyit bír a rendszer", mert eddig kifogástalanul működött!Választ köszönöm előre is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Criton #13825 üzenetére
Hehe..
Akkor jó. Ha nem áll be a TV-d sem, akkor ne is piszkálj semmit.
Amióta állítgattam itt sincs baj, 1 pillanatnyi beállás volt, majd újraindítom este a modemet, és a box-ot.
Itt is már adnak maximum csomagot, épp most tudtam meg. Csak ez az 5 megabit up, ez elég sovány. :\
-
Criton
veterán
válasz
hackeeeee #13824 üzenetére
Hát én a beállításokhoz nem nagyon nyúltam, szóval akkor gondolom gyári vagy a T-Home babrált vele valamit.
Bajom szerencsére most nincs, minden megfelelően működik.
Ezt most mértem:
a ping egyébként 4-5ms szokott lenni többnyire. A net meg Kábelnet Maximum, amin rajta van az IPTV meg Kábel telefon is.
-
Criton
veterán
válasz
dr.bubo #13811 üzenetére
Megnéztem, nálam minden beállítás úgy van, ahogy itt le van írva, gyárilag, mert én nem nyúltam bele.
Nekem most egyébként ez van fent :
Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r12911-100323c-MYR
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r12911-100323c-MYR.bin
Firmware Build Time: Mar 23 2010 19:44:42Az újabbal nem ment semmi sem, ebben meg a beállítások azok amiket ti írtatok
-
Atomantiii
addikt
Sziasztok
Tudna valaki segíteni snr növelése kapcsán? Mindent úgy próbálok csinálni, ahogy itt http://forum.t-home.hu/mvnforum/viewpost?postid=62518 le van írva, de mindig ezt az üzenetet kapom ha beírom ezt a parancsot: adsl --start SNR 120
app: adsl --start SNR 120 2> /var/adslerr
app: cat /var/adslerr
adsl: invalid command
app: rm /var/adslerrMost akkor növeli így az snr-t vagy sem?
A gépnek fix ip címe van. De most akkor ha snrt-t akarom növelni csatlakoznia kell a modemnek a nethez vagy sem?
-
Vicoo
senior tag
Hello!
Néha megakad a netem , a modem ezeket az értékeket mutatja:
Ezek jó értékek?
-
N3gro
aktív tag
Köszi a válaszokat. Felhívta az ÜSZ-t, valóban szereld magad csomagja volt, és valóban nem fizetnek neki, mert az ő tulajdona. Most velem akarja megvetetni, egy D-Link 321B típusút, csak sajnálja rá a ~9e Ft-ot. Esetleg tudnátok egy olcsóbbat ajánlani? Vagy jobbat? Állítólag naponta szakadozott a nete, és a 321-est ajánlották neki.
-
Ennnyi
csendes tag
Üdvözletem, Drága Uraim!
Nagy gondban valék és lassacskán felvagdosom az ereimet...
Voltam akkora balf*sz, hogy a kedvenc Linuxom (SuSE 11.1, Gnome környezet) tálcapaneljéről sikeresen letöröltem a Kinternet villásdugóját és azóta nem sikerült azt visszavarázsolnom... Természetesen azóta netcsatlakozásom sincs...
Ha valaki volna oly kedves és segítene ebben a problémában...
Hálás köszönettel előre is:
Balu -
N3gro
aktív tag
Sziasztok! A szomszédom beleöntötte a sört az ADSL modemébe.
Megvárta, hogy kiszáradjon, de már így sem működik. A T-Home-nál szolgáltatja az internetet, és a modemet is tőlük kapta, de már vagy 2 éve, így gondolom már nem garanciális.
Mi a teendő ebben az esetben, adnak cseremodemet, vagy meg kell vásárolnia (ha igen, kb. mennyit kell fizetnie)? -
villamos
őstag
Hurrá! Négy nap után végre sikerült elérni, hogy a net működjön. Telefon még mindig nincs, de majd kérnek egy új digitális számot, és HGW-t a jelenlegi naked ADSL mellé. Igazuk volt, valóban működik a kapcsolat, de ehhez az kell, hogy a szerelő jó helyre tegye a kábel végét a központban (konténerben). Ha ez nem így van, akkor persze hogy nem működik.
Persze hogy mindez miért alakult így, mármint hogy miért nyúltak hozzá a telefonvonalhoz egyáltalán, azt senki nem érti. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ufocsalad #13807 üzenetére
Hát lényegében annyi, hogy kell neki egy új modem, amit ki kellett volna vigyenek, és kész. Csakhát ez nem sűrűn történt meg, ahogy elnézem.
Érdekes, bár több ilyenről hallottam már, hogy szeretőt nem láttak, de közben jött az sms, hogy minden oké, megoldották a hibát... Bár ez meg azért gáz, mert sokszor ugye a T-home is kiadja alvállalkozóknak a melót, és némelyik meg szarik bele... Ez meg nem (csak) a t-home hibája. A support-os meg nem tud mit mondani, azt mondja, amit lát...
-
ufocsalad
tag
válasz
villamos #13806 üzenetére
Ha tényleg VOIP vonalat sikerült rögzíteniük az ügyfélszolgálaton akkor
a T-home adja az eszközt mert csakis avval az egy berendezéssel működik a telefon,
az garantálja, hogy a vonal oda csörög és amit onnan hívnak az oda is legyen számlázva.Ezt a készüléket a T-home biztosítja szereli, programozza, manageli.
Amíg nem zárul le a telepítés fel se tudják venni hibára.
-
villamos
őstag
A következő történik a napokban. Kb két hete elmentem a helyi T-Pontba, hogy megújítsam előfizetésemet, és a meglévő régi ADSL prémium helyett egy alapcsomagot kérjek. Az ügyintézőnek azonban nem sikerült ez a művelet túl egyszerűen, így kénytelen voltam papíron megcsinálni az új szerződést. A problémát feltehetőleg az okozta, hogy a telefonvonal elhunyt édesapám nevén volt, míg az internet előfizetés az én nevemen, egy címen egy vonalon így két ügyfél is osztozott. Hangsúlyozom, hogy technikailag semmilyen módon sem kellett volna a vonalhoz hozzányúlni, mindössze a meglévő régi szerződésem módosításáról lett volna szó.
Vasárnap értesítettek, hogy sikerült nyélbe ütni a dolgot. Ok. Minden rendben, minden működik.
Hétfőn hazamegyek, és látom hogy nem működik a net. A modem (Dialcom 1600) nem látja a központot, csak az Alert led világít. Ok. Megnézem, hogy működik e egyáltalán a telefon. Felhívom a számunkat, mire a "néni" közölte velem, hogy a számon előfizető, vagy szolgáltatás nem kapcsolható. Ezután megpróbáltam megvizsgálni a vonalat. Van otthon egy régi tárcsás készülékem, azt kötöttem rá (eredetileg analóg vonalunk volt), de tárcsahangot nem, csak ki-fúvást (telep) tapasztaltam. Ekkor felhívtam a hibabejelentőt, hogy ugyan mégis mi történhetett. Elmondtam hogy sem telefonvonal, sem internetkapcsolat nincs, és természetesen mindent kipróbáltam. Elmondtam neki a kalandomat a T-pontban. Erre ő közölte velem, hogy nem teljesen azt kaptam, amit kértem, hanem egy telefonvonal nélküli új digitális vonalat kötöttek be, amelyet sajnos nem tudok használni a jelenlegi eszközömmel. Szerelőknek kellett volna jönni, akik felszerelték volna az ehhez szükséges eszközt. Szerelők azonban nem jöttek.
De nem baj, menjek el a T-pontba, és ott tudnak adni egy új eszközt, amivel igénybe tudom venni ezt az új digitális szolgáltatást.
Elmentem ezután rögtön a T pontba. Azt sem értette a hölgy, hogy miért lett hozzányúlva a vonalhoz. Megerősítette az ügyfélszolgálatot abban, miszerint egy un. home gateway -re van szükségem az ADSL modem helyett. Viszont ők olyat nem tudnak adni, csak új, de sima ADSL modemet, amivel a szolgáltatás szintén nem fog működni. Fél órányi várakozás után ígéretet kaptam az ügyintézőtől, hogy másnap reggel felhívják a szerelőket, és utánajárnak (ez délután hat óra körül lehetett, a T-Com -nál csak hétköznap 8-16 -ig dolgoznak a műszerészek. Kérdés, hol lehet hozzájuk jelentkezni? Szívesen elmennék!). Ők sem értették, hogy miért nem jöttek szerelők, és miért nem hoztak nekem új eszközt.
Másnap (kedd) vártam a hölgy hívását. Körülbelül délután egy óra körül fel is hívott, hogy azért nem voltak szerelők, mert a jelenlegi eszköznek is működnie kell! Mindössze szoftverfrissítésre lesz szükség esetleg, de ezt az ügyfélszolgálat el tudja végezni a központból. Viszont otthon kell lenni hozzá, mert ki-bekapcsolni kell a modemet stb. Ekkor felhívtam otthon tartózkodó testvéremet, hogy jó, akkor hívja föl az ügyfélszolgálatot, és kérjen szoftverfrissítést. Tesó visszahív, hogy nem sikerült a szoftverfrissítés, de nem baj, felvették hibának, és kaptam egy hibaszámot. Biztosították arról, hogy küldenek szerelőt, és mielőtt jönnek, fel is fognak hívni a mobilszámomon, amit megadott nekik. Egy SMS -ben el is küldték nekem a hibaszámot.
Másnap (szerda) vártam a hívást, de senki nem hívott. Felhívtam édesanyámat, hogy voltak e szerelők. Nem, nem volt senki. Az SMS viszont megjött, hogy a hibát elhárították.
Természetesen továbbra sem működött semmi. Nem tehettem mást, újra felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy csináljanak vele valamit, csattogjanak ki, nézzék meg, cseréljék ki az eszközt. Biztosítottak róla hogy utánanéznek.
Most egyenlőre várok, jó lenne végre tiszta vizet önteni a pohárba végre, hogy mégis milyen eszközre lesz szükségünk, hogy működjön a net. Minden esetre már négy napja megy a töketlenkedés, és az egymásra mutogatás, és kicsit kezdem unni. -
Criton
veterán
Cisco EPC3925 megfelelő beállítások tudtok mondani, mit érdemes bekapcsolni, illetve mit nem? Nekem még minden gyári beállítás, ha minden igaz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kompakt házban kínál csúcsteljesítményt az Oppo Find X8s
- Politika
- Nők, nőügyek (18+)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest