- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Túzok22
senior tag
A mi falunk fórumán (Bag) már háborognak a Telekomra 1x-i kimaradás miatt, egy csomó efi el akar állni, azért mert volt egy kimaradás ebben az évben. H*lyék.
Más településen nem akarnak elállni a T-től egy kimaradás miatt ebben az évben.[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
válasz viktorhu #116550 üzenetére
Ezt a flegma hangnemet fejezd be. Én sem flegmáztam veled.
Szakmai fórum, normál hangnemben érvelj, válaszolj.Mielőtt okoskodsz, olvass. Hozzám 2019 -ben került. Én szépen kérdeztem, válaszolj is szépen!
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Dumi86
senior tag
Sziasztok. A telekomos chat már nem létezik tudtok róla valamit? Kb fél éve még ott adtam le hibajelentést. Ma meg be se tölti a felületet.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Az utcáról bejövő (kertes házról van szó) kábel kb milyen rádiuszban lehet 90fokba "megtörni"?
Az az elképzelésem, hogy a homlokfalat megfúrom, és a házon belül azonnal a fal síkjára teszem kábelcsatornában.
Tehát kb 1-1,5 cm lenne a rádiusz.A választ előre is köszönöm!
-
kakuk.tamas
addikt
válasz Dumi86 #116555 üzenetére
Létezik az, csak nincs szabad ember.
Idézet az oldalról: [link]
A chat-ügyintézés lehetőségét hétfőtől péntekig 7-22 óra között, szombaton és vasárnap 8-20 között biztosítju
Ha ebben az időszakban mégsem jelenik meg a chat-ablak, az azt jelenti, hogy ügyintézőink foglaltak.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Túzok22
senior tag
Sziasztok ismét. Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy így jó a saját routeremben és a Sagemcom f@st 5655v2-ben is a DHCP ip cím tartomány beállítás, vagy mindkettő készülékben egyeznie kell? Hogy állítsam be mindkét készüléken, ha esetleg ez a beállítás nem jó? A segítséget előre is köszönöm.
Sagemcom f@st 5655v2: [kép]
Saját router (Tenda ac1200 ac10U): [kép]
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Túzok22 #116560 üzenetére
Ha saját routert használsz fő routernek, az ONT pedig PPPoE Passthroughval üzemel, akkor annyi a lényeg, hogy, ha lehet ne egyforma alhálózaton legyen, ennyi, de vannak olyan eszközök, amelyiknél még az sem probléma, ha azonos alhálózaton van.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
-
Túzok22
senior tag
válasz Starchm #116563 üzenetére
Tehát akkor oksi ha nem probléma hogy a Sagemben 64~253, a sajátban meg 100~200-ig van ip cím tartomány kezdete és vége.
A routerrel kapcsolatban meg annyit hogy valóban nem a legjobb, legstabilabb routerek közé tartozik. 20-30 Mbps-el kevesebb a le- és feltöltésem a saját router beiktatásával. Majd nézek egy sokkal felsőbb kategóriás routert.[ Szerkesztve ]
-
-
Pubszon
veterán
-
Linem
senior tag
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz lowzor #116572 üzenetére
Azt tudod, hogy van rá napi letöltés limit, ami után lassítják? Ha nem töltesz le semmit (és senki más a hálózatodon), éjfél után kellene így egy mérést csinálni, szimplán lehet, hogy elfogy az "adatkereted" mikor mérésre kerül a sor.
-
lowzor
veterán
válasz DJ. Ru$y #116573 üzenetére
Igen, tudom. Már 2 hónapja legalább ilyen, hogy az alap ADSL-em letöltési sebességén nem gyorsít semmit, ha semmi adatot nem fogyasztok akkor is, akármikor mérem.
Én arra tudok gondolni, hogy nem akarják hogy terhelje a mobilhálózatot, ezért kikapcsolták vagy bekorlátozták. -
funk648
aktív tag
válasz Túzok22 #116528 üzenetére
Tegnap átdugtam az UTP kábelt az ONT 2-es portjáról az 1-esre, egyből megjavult, ma viszont ismét csak 100 Mbit-es kapcsolat épült fel. (Megfigyeltem, ilyenkor a szokásosnál sokkal lassabban jön létre a kapcsolat). Kíváncsiságból visszadugtam az ONT 2-es portjára a PC UTP kábelét, most megint 1Gbps a sebesség. Szerintem az ONT-al lesz valami gebasz.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz funk648 #116575 üzenetére
Vagy az alaplapi háló kártyáddal, vagy a driverrel, vagy a W10-zel. Ha legközelebb az alaplapodból húzod ki és dugod vissza ugyanúgy meg fog javulni valószínűleg. Driverekkel kellene elkezdeni próbálkozni első körben. Újabb, ha úgy sem jó, akkor régebbi. Aztán lehet egy gigabites routert közbeiktatni, így kizárható a Sagem a teszt idejére, mint port hibaforrás.
-
funk648
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #116577 üzenetére
Szia, Win7-em van, a legfrissebb hálókártya driverrel. Ha csak az alaplapból húzom ki az UTP kábelt, akkor nem változik semmi, ugyanúgy csak 100Mbit-es kapcsolat épül fel ilyenkor. (PC újraindítás sem segít). Csak ha az ONT-be átdugom egy másik portba az UTP kábelt, akkor javul meg.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Túzok22 #116582 üzenetére
És akkor ma meg az 1-es port romlott el és a 2-es megjavult? Ezt olvastad esetleg?
funk648
Faramuci hiba, meg kell próbálni leadni hibára, de mivel nem egzakt a probléma, így nem 100%, hogy cserélik az eszközt.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
IP1954
aktív tag
válasz funk648 #116581 üzenetére
Próbáld meg áramtalanítani egy percre (minimum 10-15 másodpercre) a számítógépet.
Ha ettől megjavul, akkor nagy eséllyel a PC a ludas.
Az informatikai eszközöknek sajátos lelkiviláguk van:
A Linux alapú Acronisos lemezkép mentés után nekem is 100 Mbit lesz.
A PCIe kártya érzékeny erre, az előző PCI hálókártyát nem zavarta.
Áramtalanítás után jó.
Részben már hibás (még hol jó, hol nem) Switch tápegység esetén is van ilyen jelenség.
... és sok egyéb oka is lehet. -
funk648
aktív tag
válasz IP1954 #116584 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, ha a ismét előjön a hiba mindenképpen megpróbálom.
Megnéztem a Sagemcom naplóját, az elmúlt 2 órára visszamenőleg folyamatosan ilyen bejegyzések szerepelnek benne.
[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
válasz funk648 #116585 üzenetére
Nem lehet, hogy a kábel van rottyon? Ha nem a kábel, akkor valószínűleg a PC portjával lesz a gond.
Legalábbis a logokból én erre gondolnék.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
funk648
aktív tag
válasz kakuk.tamas #116586 üzenetére
Most megnézem, hogy ha ugyanezt az UTP kábelt átdugom a laptopba, akkor előjön -e a hiba, aztán majd kiderül.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz funk648 #116588 üzenetére
Ha 2 ONT-os porttal is csinálja, akkor kábel lesz a ludas. Legalábbis igen nagy pech, ha 2 port is lehallt.
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
funk648
aktív tag
válasz kakuk.tamas #116589 üzenetére
Kipróbáltam másik kábellel, laptopon, itt is előjött a probléma, ugyanígy néhány másodpercre szakad meg a kapcsolat, sokszor észre sem veszem. Valószínűleg az ONT a hibás akkor.
Plusz ha visszagondolok, hogy miután bekötötték hozzánk is az optikát (kb. 1 hónapja) másnap jelentkezett először a hiba, a régi DSL-es HGW-vel soha nem jött elő semmi ilyen probléma.
Az érdekes, hogy a 3-4-es porton lévő IPTV hiba nélkül megy. Annyit még pluszba észrevettem, hogy főként akkor jön elő a probléma, ha a 2 TV is be van kapcsolva. Gondolom ilyenkor jobban van terhelve az ONT, és nem tudja kezelni megfelelően a nagy adatforgalmat.[ Szerkesztve ]
-
kakuk.tamas
addikt
válasz funk648 #116590 üzenetére
Az IPTV-ket próbáltad már úgy, hogy átdugod a hibásnak vélt portokba? És jól üzemelő portból vezetni a kábelt a géphez?
Nálunk is 2 beltéri van a tv-hez (HD mindkettő), wifin 8 eszköz lóg, plusz ott az enternet a NAS-hoz. És nincs ilyen probléma ugyanezen ONT-tal.
[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Megvan zavarodva az IPTV
A Mozi+-on a "Hitman - A bégyilkos"-nak kellene mennie, de a "Wasabi"-t játszákGalaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
mrzed
senior tag
Új bekötésnél tudnak/hajlandóak optikát hegeszteni?
Jelenleg a koax + több utp egy 32-es csövön jön le a falban a padlásról. Ha pigtail-el együtt akarja átfűzni az optikát, akkor addig ki kell húznom az összes kábelt. A falat, plafont nem fogom engedni fúrni/vésni, na meg fél tucat utp-t sem szívesen krimpelnék újra. -
-
kokopo
aktív tag
Sziasztok
Halozat fejlesztes utan, le lett cserelve a regi ONT uj HGW-re, F@st 5655v2 AC-raSikerult osszehozni a mukodo szuloi felugyeletet
De
Probakepp, az egyik tv-re beallitottam 0:00-23:59-ig az internetmegszakitas (Parental Control), es mukodik
Viszont, nemtudom visszaallitani, mert nem szerepel a listaban, nincs hova klickelni (a regebbi ont-n siman lehetett)Ilyenkor mi a teendo? Varjak ejfelig es 1 perc alatt klickeljek?
Koszi -
DJ. Ru$y
félisten
válasz kokopo #116595 üzenetére
(ONT-ot ONT-ra cseréltek.)
Nyomsz neki egy factory resetet és elfelejti (minden mást is), esetleg próbáld meg másik böngészőben (IE a legcélszerűbb ilyen esetekre, ha nem azt használod alapból), vagy reklámblokkoló nélkül, ami levághat bizonyos elemeket a weboldalból.
-
kokopo
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #116599 üzenetére
Eddig az osszes volt eszkoz ugy mukodott, hogy belso halozathoz tudott csatlakozni a szuloi felugyelet mellett, csak internet hozzaferes nemvolt
Ezzel meg semmi, a belso halozaton ottkene hogy legyen (vagyis a routerhez csatlakoznia kene)
Fura ez az eszkoz, vagy valamit en benaztam ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest