- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sziasztok!
Van rá megoldás,hogy ha az utca túloldalán van telekom optika a földben és én saját költségen átvezetek engedélyekkel az utca túloldalára optikát,akkor arra rákössenek?
Azt nyamvadt 20 méter kábelezést nem tudják megoldani és emiatt nem lehet normálisan home office-ban dolgozni. Hiába beszélgetek telefonszolgálatossal,nincs a cím összerendelve így meg sem lehet rendelni. -
-
Túzok22
senior tag
válasz
Márton #115433 üzenetére
Szia. Az első képen a 2.4 Ghz-s wifi beállításoknál a csatornát állítsd át automatikusról 1-re, 6-ra, vagy 11-re ha 1-11-ig van, 1-re, 7-re, vagy 13-ra akkor, ha 1-13 vannak a csatornák ha jól tudom. Ezeken a csatornákon nincs átfedés, de ki kell választani közülük a megfelelőt, amelyik nem túl zsúfolt.
Amúgy szerintem jelentsd hibára a Telekomnak hogy sz@rakszik a Huawei ONT, kiküldenek egy szerelőt és kicseréli egy ugyan olyanra, vagy egy Sagemcom f@st 5655v2-re (ilyet 1000/1000-res netnél telepítenek).
-
m1lan
őstag
válasz
DJ. Ru$y #115425 üzenetére
Sanszos, hogy valami ilyesmiről lehet szó. Most az első mérés a letöltésre 924-et hozott, de a feltöltésnél már visszaesett 376-ra. A második mérés ugyanezen a szerveren már csak 649/361. Azért gyanakodtam a kábelre, mert amíg egy 1,5 méteres kábellel próbálgattam közvetlenül a Sagem mellett, nem volt semmi anomália.
Megkérdezem a hálózatos topikban, köszi.
#115429: neked is köszi @Túzok22! -
Beniii06
addikt
válasz
zzola #114838 üzenetére
Azóta történt változás?
Ismerősék címét is beírva ugyanez a sablon szöveg jött fel(
A megadott címen az extragyors internet szolgáltatásunk még nem érhető el, de választhatsz a jelenleg elérhető szolgáltatásaink közül!)
, ott is csak réz dsl elérhető jelenleg, ami eddig nem volt, azért érdekelne, hogy azóta tapasztaltál-e változást.Nekem még ez a szöveg jelent meg kb 1 hónappal mielőtt ténylegesen lehetett kötni: "A megadott címen elérhető lesz az extragyors, 2000 Mbit/s internetünk! Addig is válassz egy jelenleg elérhető szolgáltatást, mert később egyszerűen átválthatsz a magasabb szolgáltatásra!".
Remélhetőleg ismerőséknél is lesz optika, egy kis társasházat kell elképzelni, Digi nem húz be kábelt, mert nem éri meg 10-20 lakás miatt, upc-voda monopol helyzet pedig nem kedvez az áraknak, a telekom rézre is csak 1-2 lakás van bekötve telefonvonal miatt, láttam a rendezőt, üres volt szinte, de ha lenne Telekom optika az sokat változtatna.
-
Márton
nagyúr
Huawei HG8245H optikai routerünk mostanában sokat vacakol, pár naponta előjön, hogy nem látjuk a wifijét, nincs ssid, vagy ha van, nincs adatforgalom. Restart után megint jó néhány napig.
Összesen 7-8 eszközt kéne kiszolgálnia, de semmi komoly adatforgalom, jellemzően webböngészés, viber, email.. Ennyit csak kéne tudnia, nem? És évekig ment is.
Mi tud benne elromlani? Vagy frissíteni kéne a fw-t? Ezt én vagy a szolgáltató tudná távolról?Hardware Version:494.B
Software Version:V3R017C10S150Néhány kép a beállításokról, itt minden ok?
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]Egyáltalán mikori ez az eszköz, lehet már elavult és a szolgáltató díjmentesen cseréli modernebbre? Ha nem, mert amikor kijönnének épp nem jön elő a hiba, én cserélhetem ezt a routert? Fogadja a hálózatuk? Ha igen, mi az ajánlott típus?
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Tompika777 #115428 üzenetére
Nem láttam
-
aok1
tag
Az IPtv super hbo maxpack előfizetés bekapcsolásától számítva, mennyi idő amikor igénybe tudom venni a hbo go szolgáltatást a telekomnál? Tegnap lett megrendelve. A hbo meg a cinemax csatornák tegnap szinte rögtön elérhetők lettek, ahogy megrendeltem az ügyfélszolgálaton, de a hbo go esetében amikor aktiválnám a telekom oldalán, és beírom az MT azonosítóm azt dobja vissza, hogy ehez az azonositóhoz nem tartozik hbo go előfizetés.
-
Túzok22
senior tag
válasz
m1lan #115423 üzenetére
Szia. Valószínűleg a TP Link-kel lesz valami gond ha a szolgáltatóin 900 felett mérsz stabilan. Egy router topikban kérj segítséget azzal kapcsolatban, hogy milyen routert vásárolj ami stabil és normálisan kezeli a sebességet. Magyarán ha rákötöd a szolgáltatóira, akkor nem nagyon romlik a sebesség, mert valószínűleg az a TP Link routered gyenge, vagy ha nem is az, akkor valami baja van.
Amúgy kábelhibánál annyi történik, hogy 1 Gb/s-ról leesik 100 Mb/s-ra vagy 10 Mb/s-ra a sebesség, attól függ hány érpár sérült meg.
-
Tompika777
senior tag
válasz
FIREBLADE78 #115427 üzenetére
Miért ne tudnál saját routert használni wifire? Olvasd el figyelmesebben a választ, ott a link is.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
DJ. Ru$y #115424 üzenetére
Persze,hogy van iptv. Tehát akkor nem tudom kikerülni a gyári routert wifi szempontjából? Pár órája nem akart csatlakozni a telefon 5 ghzre. Kidobta,hogy rossz a jelszó. Most rátud,de olyan lassan hozza be az oldalakat,hogy vicc. Ezért van 1000-es csomagom.
. Amióta új címen lakok,azóta szenvedés ez net.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
FIREBLADE78 #115422 üzenetére
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
FIREBLADE78 #115422 üzenetére
Ha van IPTV-d, akkor így, ha nincs, akkor az ügyfélszolgálat bridge módba tudja tenni az eszközt.
-
m1lan
őstag
Sziasztok!
1000/1000 megabites internetünk van. Sagemcom F@st 5655v2 a Telekomtól kapott ONT, amiről 2 IPTV box megy és a család WiFije, nálam pedig egy TP Link Archer C6 üzemel, amire rá van kötve a 3. IPTV box, az asztali gépem és ezen is be van kapcsolva a WiFi, amit én használok. Azt a javaslatot kaptam itt a topikban, hogy tegyem AP módba a TP Linket, azon kívül mást nem is módosítottam.
Amíg a Sagemre volt kötve a PC közvetlenül, stabilan mértem 900+ megabit feletti értékeket, a WiFi is többször hozott 500 megabitet 5 Ghz-en, a TP Link viszont ezeket a számokat meg sem közelíti. Azt vettem észre, hogy a Speedtest.net app mérője felmegy 900-ig, aztán gyorsan visszaesik 500-ra, és végül ilyen 620 megabit körül áll meg, de ez folyamatosan változik, mérek 800 felett és 300 alatt is. A WiFitől határozottan jobb sebességet vártam, ott 300/300 az átlag, letöltésben 220-250 a Sagemtől is átér idáig, egyedül feltöltésben nagy a különbség.Kábelhiba okozhat ilyen anomáliákat? Egy régi Cat5e jön át a Sagemtől, kb. 4 méter hosszú lehet. Korábban csak IPTV működött ebben a szobában, azzal nem volt probléma.
Előre is köszönöm!
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
sziszi-fuszi #115421 üzenetére
Van egy tp link c8-am. Pihen a dobozban. Hogyan állítsam be,hogy az adja a wifit?
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
FIREBLADE78 #115420 üzenetére
A javaslat, hogy vásárolj egy saját routert! A T-s, csak kényelmi szolgáltatás. Vagy működik vagy nem. Nagyon függ a helyi viszonyoktól. Wi-FI-re semmiféle garancia nem létezik. Sajnos ez egy ilyen játék! De valamiféle telós programmal rá is nézhetnél. Pl. Wifi analyzer. S ez talán megmutatja azt is, hogy mi lehet a gond feléd!
-
FIREBLADE78
addikt
Kezd a tököm kilenni a telekom routerrel. Állandóan eldobja az 5 ghz-et. Tudtok ajánlani beállítást? Sagecom 3890 v3.
-
scope2007
addikt
halihó!
Ismerősék Győrből kiköltöztek - 9012 Győr-Ménfőcsanakra
Mivel nekem nincsen azért megkérdem, hogy lehet valahogyan kérni korlátlan sim-es internetet valami routerhez, ami 4g-s? vagy miféle képen oldható ez meg?
két szolgáltató van vidanet és z-net , amiket nem szívesen választatának és drágák is.
Miként oldható meg? valakinek ötlet? jártasság ebben?
köszi -
csgy66
tag
Sziasztok!
Egy érdekes történet.
Koaxos 300/20 netem van, 2 db IPTV-vel. HGW: Sagem 3890 V3, STB: Technicolor ISB2201, úgy rémlik, belül CISCO-nak vallja magát.
Topológia. A nappaliban van a HGW, közvetlenül rajta ETH2-n az ottani STB. Ugyanott ETH0-n (és DMZ-ben) egy TP-LINK TL-WR1043ND, az látja el a helyi saját eszközöket wifin és utp-n. A gyerekszobába csak egy szál megy (ETH3-ról), ezért ott egy másik 1043, AP módban, mert ott is kell wifi. Mindez gyönyörűen működött, február óta. Januárban volt a bekötés, utána rendeztem el a dolgokat így.
Múlt hét csütörtöktől kezdve a TV mint a mesében. Vagy volt vagy nem, ha volt, akkor is akadozott, menet közben megállt, nem volt meg az összes csatorna. A gyerekszobai STB-n megpróbáltam egy resetet, onnantól az nulla, csak piros X a képernyőn. A másik kikapcs-bekapcs után működött, de csak korlátozottan, és ideig-óráig.
Bejelentettem. Ma jött ki a szerelő, én nem voltam otthon, de beszéltünk telefonon. Azt mondta, volt még februárban egy frissítés, amit én valószínűleg csak múlt héten kaptam meg, és ami nem kompatibilis a TP-LINK routerekkel. (Úgy értettem V3-at mondott, nekem V4-ek vannak, de ez belefér.) A nappaliban kikapcsolta a routert, a gyerekszobában kikerülte, azonnal működött minden. Azt még meg is értem, hogy a gyerekszobában keresztül megy rajta a forgalom, köze lehet. Na de a nappaliban? Azt is mondta, hogy ha a router elé teszek egy switch-et, akkor már nincs gond.
Hallott valaki ilyenről? -
-
Túzok22
senior tag
Torrentnél a letöltés nektek is ilyen?
[kép] -
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az 5655v2 ONT ahogy olvasom másnak is elég gyenge wifi oldalon nem? Kertesházban már a házon belül is akadnak gondok, a közeli melléképület/kis ház meg reménytelen, holott egy jobb routernek azért ezt hoznia kéne. A vicc az, hogy Windows szerint nem is olyan rossz a jel, mégis eldobogatja a kapcsolatot...
Ezen egyedül az segít, hogy PPoE passthrough módba kell rakni A sagemcom cuccot és egy rendes routerre bízni a wifi sugárzást?
-
Túzok22
senior tag
válasz
adika4444 #115402 üzenetére
Szia. Nekem a gépen a windows hálózati és megosztási központban az ethernetnél ipv4-re azt írja hogy internet, az ipv6-ra pedig azt hogy nincs hálózati hozzáférés. Optikai (1000/1000) netem van a T től és elvileg ipv4/ipv6 van, de ezek szerint nekem csak az ipv4 él.
-
adika4444
addikt
Hali!
Másnak megy optikán az IPv6? Én még az év elején engedélyeztettem, itt témáztunk is róla, erre most megint nem kap prefixet a router...
Nem vagyok ott személyesen, távolról néztem csak rá, de ha nem javul meg, akkor hamarosan megint telefont ragadok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Napelem
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Gurulunk, WAZE?!
- PlayStation 5
- Synology NAS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest