Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
OldMike
őstag
Elsősorban az érdekel, hogy van-e a tévén érzékelhető probléma a switch beiktatása miatt (akadás, kockásodás stb.), illetve - ha ezt tudod - az internet sebessége a tévén csökken-e a switch miatt.
Igazából azt szeretném elérni, hogy ugyanolyan legyen a végeredmény a switch-csel, mintha az STB-hez és a tévé LAN csatlakozójához is külön-külön menne egy-egy UTP kábel a HGW-től.
Valószínűleg 1000-es switch-et vennék, mert egyrészt nyilván korszerűbb, másrészt ha később lenne lehetőségem komolyabb netre, akkor ne ez legyen szűk keresztmetszet. -
van rajta másmilyen bement, amit képes kiszolgálni a médiabox.
gajomester; olyan csatolású kell, amit adott noti lekezel, például usb vagy firewire.
nem írtad a szolgáltatós médiabox típusát, de biztos van rajta rca, s-video...stb kimenet, így összehozható a tv kártya bemenetével, végszükség esetén egyszerű és olcsó átalakítással. -
Garold
senior tag
Az hogy a munkalapot generáló rendszerben (Ev***us) még nincs lezárva a megrendelés, attól még a háttér rendszerekben ott van a felvétel funkció (a megrendelés alapján) és ezért megy pl. egyből ha sima boxot cseréled merevlemezesre.
Te láttad már azt a rendszert amibe a boxok regisztrálódnak, és adja a jogosultságokat?wmati - felesleges kipróbálni, úgysem fog menni...
-
Garold
senior tag
Ne magyarázd meg pont nekem mit kell és hogy - miért is??
- Ha valaki használtan szerez STB-t feketén, akkor valószínűsíthető hogy ezt már használták, vagyis be lett regisztrálva valakinek az itv azonosítójához. Ha ezt rákötöd máshol a hgw-re akkor ahhoz az itv azonosítóhoz tartozó csatornák jönnek be (ha már le lett mondva a szolg. akkor semmi nem fog bejönni, csak hogy fizessen elő), nem az amire te ténylegesen előfizettél. A korábbi regisztrációt csak a t-home tudja törölni.
- Ha mégis sikerül olyan merevlemezes STB-t szerezni ami még nem volt regisztrálva (vagy a t-home már törölte a regisztrácót) azzal ki lehet ütni a jelenlegi nem merevlemezes stb-t a "Létesítés helye"-nél beregisztrálás közben, de a felvétel opció kiválasztásánál az fog fogadni, hogy nincs felvétel opció (ha nincs előfizetés a felvétel opcióra)
Ki van ez találva, hogy ne lehessen okoskodni vele.
És akkor én is kijelenteném hogy ne magyarázd meg pont nekem mit kell és hogy...
-
villamos
őstag
Én itthon magamnak építettem ki a hálózatot, a szerelőknek csak be kellett dugni a boxokat. Csakhogy nekem szakirányú végzettségem-munkahelyem van, így meg tudtam ezt tenni.
Jól értelmezem, hogy akkor mindenkinek így kellene eljárnia, akár ért hozzá, akár nem?Örüljek, hogy az oszlopra nem nekem kellett felmászni, hogy magamnak hegesszem, vagy kössem össze az optikát?
-
-
blg
senior tag
-
kammu
csendes tag
nem akarok rögzíteni, egyrészt mert nem akarok ezért fizetni meg felesleges, ha kell valami percek és megtalálod a neten
de én nem TV-zek nem is érdekel mi van benne a család rágja a fülem az IPTV miatt
de ha most x csatornából nem tudnak választani mert semmi jó sincs akkor +y csatornával is ez lesz a helyzet
de mivel ha váltok IPTV-re elvileg 1000-essel olcsóbb lesz az előfizetésem és még a netem is duplázódik így most ésszerű váltanom.
hangos? mi hangos egy mechanika nélküli dobozban? a táp zúg vagy mi?
közben megnéztem a GW leírást... hát abban meg az ábra szerint az STB-nek koax megy
de egyik STB-n se láttam koax bemenetet így gondolom ez pici hiba a leírásban.
-
csak nem hagyott nyugodni a dolog, és rákérdeztem az illetékesnél; gyanú/probléma esetén nem feltétlenül kell visszaküldeni a cisco részére, van szolgáltatós illetékes, aki direktben lekérdezheti a szükséges információkat.
(kérdezte, hogy te biztos külsős vagy, de én nem tudtam válaszolni rá...)
-
biznisz_man
tag
Szerintem vhol biztos, hogy nyoma van, ha nem a T-nél akkor a Cisco-nál, de azt senki ne mondja, hogy csak úgy pakolnak ezekbe alkatrészeket, úgy hogy nincs nyilvántartva!
Főleg, mert a T-s programok vannak a vinyón... és attól, hogy melyik céget bízták meg a szereléssel, még saját termékről beszélünk, rajta a T-s márkajelzés is! A routereknél más a helyzet, de a boxoknál.... -
korábbi konkrét tapasztalat alapján kapott szolgáltatós infó!
pont ilyen merevlemez cserés probléma volt, és az alapján számlázták ki az eszköz árát, akkor még azt tudom elképzelni, hogy a gyártó/beszállító igazolta vissza a hardver cseréjét, de valamire csak kellett támaszkodni a szolgáltatónak. -
prémuim opciós előfizetéshez a szolgáltató által adott isb6030(mt), hozzá a megfelelő kód, eszköz átvisz olyan lakásba - csak néhány emelettel feljebb -, ahol nincs prémium opció, eszköz beköt és aktivál - utóbbit t-s viszontos intézte -, de a rögzítés nem működött!
pont azért próbáltuk ki, mert volt két ellentétes vélemény a rögzítés működésével kapcsolatban! -
submission
csendes tag
OK! A UPC-nek ugyanolyan müsorrögzítős, visszatekerhetős, videotékás STB-je van, mint a T-Home-nak.
Bár az igaz, hogy internet alapú TV-je a T-Home-nak és az Invitelnek van, de a lényege ugyanaz!
Azt nem tudom, hogy a UPC STB-ával lehet-e egyszerre 2-3 adást rögzíteni.
De én az STB-vel inkább 20 HD adást akarok nézni, semmint faszbúkot és horoszkópot. -
ááá, tökéletes így is, mivel ezáltal 3 stream van összesen (2 sd + 1 hd), tehát két adást is rögzíthetek, amíg egy harmadikat nézek! így legalább nincs vita az asszonnyal, hogy mit néz(ünk), és miket vesz(ünk) fel!
wmati; az felesleges lenne, a párom munkája miatt gyakran átvilágítanak minket (nbf, kbh...stb), és elég alaposan!
-
Megvettem. Lealkudtam 5e ft.-ra, gondoltam annyit majdnem a benne lévő 320gigás winyó is ér. Tehát ha jól értem kettőt semmiképpen nem tudok használni ha a T-nél nem szólok. Csak kérdés hogy ha azt mondom hogy nekem van egy második saját boxom, akkor azt beaktiválják-e? Meg ugye nem lehet tudni honnan származik, lehet hogy valaki keresi ezt a boxot. Ők bentről hálózaton keresztül látják a szériaszámot?
-
Balázs_a_laz
aktív tag
Köszi, ezeket ismerem. Az lenne a lényeg, hogy a meglévő eszközeimet (wifi router-ek, AP-k, hogy a STB-aimat ne is említsem) tudjam hasznosítani és ne kelljen eladnom őket, illetve újakat venni helyettük. Ez csak nekem ilyen dühítő?
Persze, ha nem jutok dűlőre a vezeték nélküli megoldással úgyis egy ilyen lesz belőle...
Köszönöm!
szerk.: hol van ma újépítésű lakásba 3 fázis? -
Degeczi
nagyúr
nem "vidéken", hanem Szeged egyik külvárosában lakunk, és már írtam, h teljesen új bekötés (a vastag kábelt is most húzták ki), de azt is említettem, h hiába beszéltem az ügyfélszolgálattal
a T egyértelmű érdeke, h ahogyan tudják, egyre inkább a háttérbe szorítsák az analógot, így várható, h mind több helyen fogják szűrővel bekötni az újakat, ahol arra mód van (és a korábban linkelt csatornakiosztásból látható, h már jópár helyen megoldható így, egyetlen szűrővel)
ezért félrevezető itt azt mantrázni, h "jár az analóg az IPTV"-hez, mert az alábbiakból láthatóan az nem igaz általánosan, így könnyen belefuthat más is abba, h mégsem - és akkor nem segíti ki egy "jelentsd be hibára", ha egyszer nyilvánvalóan nem hiba, hanem szándékos a lekorlátozás, és semmi jogalap nincsen követelni a feloldását...
-
Degeczi
nagyúr
Nem tudom, mit nem értesz abból amit írtam, de akkor szép lassan mégegyszer:
- a hozzászólásod szerint jár analóg csomag az IPTV mellé
- ennek ellenére a nálunk 2 hete létesítetthez nem jár: már szűrt jel érkezik a házba
- a T-Home sem állítja sehol (és az ügyfélszolgálat is ezt erősíti meg), h automatikusan járnaFigyelem: egy pillanatig sem az volt a kérdés, h technikailag lehetséges-e analógot is adni, ha vki fizet azért is! Az nyilvánvaló.
Az eredeti állításod azonban úgy szólt, h "az IPTV mellé kapsz analógot is" - ami az előbbiek tükrében így nem helytálló -
Degeczi
nagyúr
és ugyan mégis milyen alapon lehetne "hibára jelenteni", ha egyszer a T sehol nem vállalja, h adna analógot is az IPTV mellé?!
(az ügyfélszolgálatnál, de persze a létesítő szerelőknél is rákérdeztem: egyértelmű elutasítással)a házba érkező koaxon már nincs ott az analóg jel, csak egy apró töredéke: amiből nyilvánvaló a szándékos szűrés
nálatok talán még nem így van, de Szegeden egyértelműen
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Synology routerek
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Warzone
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest