- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
válasz
azbest #12296 üzenetére
Köszi szépen a linkeket! Nem tudom hogy nem sikerült magamnak is megtalálnom.
Csak, hogy jól értelmezem-e lenne kérdésem.
Ezek alapján, ha 3 éves képzésre jelentkeztem, és 8 támogatott félévem már kimerült, akkor nem adhatok le érvényes jelentkezést állami támogatású képzésre?Jelenleg ugyanis épp ez a problémám, hogy a jelentkezésemet beadtam állami támogatású képzésre is, viszont az utólag megismert körülmények miatt egyáltalán nem szeretenék ilyen formában részt venni, inkább fizetnék.
Viszont a fentiek alapján a jelentkezésem erre a képzési formára (kölségtérítés) alapból érvénytelen.
Legalább is nagyon remélem ez az eset fog fennállni. -
PazsitZ
addikt
Rákerestem, olvasgattam a témában, de semmi lényegi infót nem találtam, bár lehet csak rosszul kerestem.
Minden esetre vhátha van erre valaki, aki meg tudja mondani, mostani állami támogatásos képzéssel kapcsolatosan van bármiféle "röghözkötéses" automatikus szerződés, amely korlátozza a külföldi munkavállalást? -
PazsitZ
addikt
Ha jól rémlik HSZI-n vagy valahol be kell mutatni-engedélyt kell kérni, de egyébként térítésmentesen kirakható. Legalább is én valami ilyesmit hallottam/olvastam.
Van ugye az udvaron egy vitrines, oda ugye kulcs is kell, hogy betehesd. Plusz van a 3as épületben a földszinten, az 1es épületben a lépcsőfordulóban hirdető hely. -
PazsitZ
addikt
válasz
krenett009 #12212 üzenetére
Egyetemen még inkább félévekről lehet beszélni. De a válasz: nem. a félév/év az növekszik.
Az, hogy kreditekben hol tartasz az adott félévhez meghatározott tanterv szerint a lényeges mérce. Ha túlzottan lemaradsz történhet mondjuk átsorolás fizetősre, egyebek.
1-1 tárgy bukása benne van a történetben, a fontosabb ebben az esetben is az, hogy épül-e rá / előfeltétele-e a tárgy más tárgyaknak. Ha nem, akkor szinte nincs jelentősége, ha igen, akkor viszont feltehetőleg a ráépülő tárgy(ak) is csúszni fognak. -
PazsitZ
addikt
válasz
krenett009 #12208 üzenetére
Ezek alapból második félévre ajánlott tárgyak
Programozás I.
Operációkutatás I.
Operációs rendszerek
Számítógép hálózatok
Assembly programozás (MI esetén úgy tudom szintén első évre ajánlott tárgy)Multi - 3. félévre van betervezve, bár előfeltétele nincs, szóval ha tudod bármikor felveheted.
Szóval, mint kiegészítés az ált.műv. tárgyakat kellene nézegetned szvsz.
-
PazsitZ
addikt
válasz
pvt.peter #12185 üzenetére
- Hardver és szoftver rendszerek verifikációja: erről nem hallottam jókat, de még nem vettem fel, szóval passz, de talán ehhez nem árt
- Digitális képfeldolgozás: a teljesítéshez elég az online elérhető jegyzet, de amennyiben érdekel a téma, ehhez bőven van irodalom.
- Rendszerfejlesztés II.: ehhez van egyáltalán konkrét könyv? Szerintem felesleges. A gyakorlati résznél az hasznos ha normális csapattal dolgozol együtt. (értsd: akik képesek rá és akarnak is csinálni valamit)
- Multimédia: szerintem inkább gyakorlatra koncentráló tárgy, persze biztos van hozzá többféle könyv is.Szóval Rf, multi inkább gyakos tárgyak, gyengébb vizsgákkal.
Képf. tanulósabb, HWSV-m még nem volt, de nehéznek hallottam. -
-
PazsitZ
addikt
válasz
pethYeti #11843 üzenetére
Nem értem a problémádat. Ha 8. féléves vagy, akkor miért állítanának át 6.-ra?
Az egyirányú utcában nem mehetsz be a másik irányból, mert okkal az a szabály, vagy te ott is külön papírt kérsz, hogy neked szabad legyen?Azért nem vehet fel felsőbb éves, hogy először az aktuális félévhez tartozók vehessék fel. Ez terheléselosztás miatt van így és logikailag is, őket illeti az elsőbbség.
Te majd felveheted 01.31.-én.
Ha esetleg betelne a hely és szükséged van a felvételre, akkor elmész/levelet írsz az oktatónak, aki létszámon felül be fog tenni. -
PazsitZ
addikt
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Szabó Gábor Rektor úr 2011. december 16-ai határozatában megsemmisítette a TTIK-n a 2011. novemberi Kari Hallgatói Önkormányzati választások eredményét.
A döntés oka, hogy a kari hallgatói képviselő testületbe olyan hallgatók kerültek be, akiknek nincs aktív szakjuk a karunkon.
2 hónappal a félév kezdete után még nem derült ki, hogy az indulóknak nincs aktív hallgatói jogviszonyuk?
Előbbi esetben ez elég gáz, kindulva abból is ,hogy nem egyszer támadták már az egész választást.
Mentségül esetleg azt tudom elképzelni, hogy viszgaidőszak előtt töröltette a félévét a választások nyertese. -
PazsitZ
addikt
Konzultáció azért általában van meghirdetve, persze, de tanárfüggő ki mennyire segítőkész.
1-2 konkrét kérdésre biztos szívesen választanak, de szerintem egy sor feladatot, témát már nem ülnek le átnézni. De mint mondtam tanár függő is.Plusz, ahogy írták előttem is csoporttársakkal is érdemes konzultálni, összeülni, ha szükséges.
-
PazsitZ
addikt
Óraszám/kredit
Ezt javaslom olvasd át: [link]
A tárgyak főbb értéke a kredit. Ebből adott mennyiség szükséges a szak elvégzéséhez.
Ebben pedig vannak a kötelező tárgyak plusz általánosan művelő tárgyak.
Pontosat a tanterved alapján lehet mondani.
[link]
Ez alapján 12 kredit értékű ált.műv. tárgyat kell teljesíteni. Ezeket szét lehet osztani, de akár egy félévben is teljesíthetőek.Korábbi kérdésedhez: Ha a topikban rákeresel a tárgyakra találsz javaslatokat, kinél érdemesebb felvenni a gyakot. De levelezőn kevesebb választási lehetőség van, mint nappalin.
-
PazsitZ
addikt
A Mintaterv kurzusokat, ha felveszed, akkor menetrend szerint teljesíthető a szak (szakirányodat, képzésbe számító elemeket, és esetedben az 1. szemesztert beállítva), persze, ha megvannak a tárgyaid
.
Faszerűen ezt nézheted: [link] de ne vedd készpénznek, mert nem teljesen pontos.Ha megnézed jobban, le vannak írva pontosan a dátumok időpontok. Egyébként pedig az órarend alapján kell összeállítani az órarendet.
Az időpontok nagyjából fixek.
Azt, hogy mennyire kell bejárni az első órán szokták elmondani. Levelezőn általában még a gyakorlatokra sem kötelező bejárni, kivéve az esetleges ZH-kat. Pótlást erre is mindig biztosítanak, ha az az időpont épp nem jó.
Viszont azzal számolnod, kell, hogy péntek egész nap óráid lesznek.
Ha egy időpont nem jó rugalmasak a tanárok, bemehetsz máshova is, de kevés variáció szokott lenni. Azaz a proginfósoknak szinte mindig ugyanabban az időpontban van a gyakorlatuk csak több teremben. Előadás, meg egyszer van. Variáció úgy elképzelhető, ha beülsz a műszaki infósokhoz.Minden esetre a lehetőségekhez mérten én javaslom az órák látogatását, mert otthon még annyit sem fogsz foglalkozni vele, főleg ha dolgozol.
-
PazsitZ
addikt
válasz
ktommy91 #11458 üzenetére
Veress Krisztiánhoz annyit említenék meg, hogy egyébként tapasztalatom szerint vágja a témát, nem magyaráz rosszul. De simán többet kér vissza mint, ami elméletileg le van fektetve, mint alapkövetelmény.
Mindezt levelzősöknél, tehát gondolom a nappalisokkal sem lazább.
De egyébként, ha hajlandó vagy időt és energiát szánni a dologra, -ugye pont törzs tárgyról beszélünk- simán megéri nála felvenni szvsz.Adatb. tárgyból Németh Gábor-ról van jó tapasztalatom. Bár csendesebb típus, de megvan a kellő tudása és rendes. Simán merem ajánlani.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Nhorbee #11278 üzenetére
Maximum akkor fordulhatna elő ilyen ha lenne olyan tárgy, ahol külön teljesíthető a gyak és a kollokvium.
De tudtommal nálunk infósoknál nincs ilyen, csak egy félévben teljesített gyakorlat és vizsga jelenti, hogy teljesítetted a tárgyat.(#11275) A szerzetes: Azért hoznék ellenpéldát, mert én pl. anno kibuktam nappaliról, mert felelőtlen és lusta voltam.
Most újrakezdtem, munka mellett, levelezőn és nem mondom, hogy mindig minden tárgyam megvan elsőre, de azért haladok. Bár még most is lusta vagyok, csak kicsit komolyabban veszem a dolgot.
-
PazsitZ
addikt
válasz
francba123 #11271 üzenetére
természetesen kapsz diákot, csak ezen egy boríték lesz nem nap szimbólum.
Könyvtámogatást, helyi bérletet nem kapsz, sem ösztöndíjat, esti úszás nem tudom milyen alapon megy, de lehet az is csak nappalisoknak van.Utazásra pedig a lakhely-iskola közötti cél-végállomás közvetlen útvonalon van kedvezményed csak.
-
PazsitZ
addikt
válasz
francba123 #11268 üzenetére
Levelezős órák átlagosan 2 hetente, pénteken egész nap és szombaton fél-egész nap vannak tömbösítve úgymond.
A vizsgaidőszak természetesen ugyanakkor van, nem egy esetben a nappalisokkal együtt írjuk. Legfeljebb néha ha szerencsénk van előfordul, hogy hétvégére is hirdetnek vizsgát.
Nagyjából mindenben ugyanaz a követelmény, max. az fordul elő, hogy pl. 1-2 bizonyítást nem kérdeznek, mert nem jut rá idő órán, ilyesmi, de ezt is tanára válogatja.
Tehát van azért eset, amikor humánusabban állnak a tanárok a dolgokhoz levelezősök esetén, de tanulni ugyanúgy kell. -
PazsitZ
addikt
válasz
francba123 #11259 üzenetére
Dékáni kérelmet meg lehet próbálni, azt viszont nem tudom milyen az aránya, mennyire adják meg vagy sem.
Az, hogy mire lehet jelentkezni úgy tudom egyszerűen az adott év függvénye, meghirdetik-e költségtérítésesre vagy sem. Ha meghirdetik, akkor ugye csak a megfelelő pontszám kérdése a dolog.
A régi érettségiből a jegynek megfelelő jegy maximum %-os értékével fogadják el az érettségit, ami ezután konvertálódik ponttá. (úgy tudom nem változott azóta)
Tárgyak megfeleltetése keményebb dió, de ha 70%-a a tananyagnak megegyezik elfogadják.
Architektúra esetén egy időben egyben volt a SZAR és az assembly, ezek most külön lettek szedve. Korábban dimat1-2 és linalg. volt. most ez a 3 egybe lett gyúrva dimat1-2-3 tárgyakba.
A legutóbbi példáról tudok nyilatkozni, hogy azt elfogadják. De szerintem az architektúra és assembly tárgyakat is ugyanúgy. -
PazsitZ
addikt
Fura, egyrészt azért, mert úgyis belekérdeznek, plusz még fel is ismerhetik a kódot, ami bukó.
Másrészt pedig, mert úgyis le kell utána vizsgázni, ami copy-paste kötprog esetén nehézkes lesz.
Nekem pl. opcionális az asm (köt)prog, de mindenképp meg akarom csinálni, egyrészt a pontok miatt, másrészt gyakorlás-tanulás miatt. -
PazsitZ
addikt
Valaki tud arról valamit, hogy tantárgyfelvétel lezárta után, van bármiféle lehetőség még tárgyat felvenni?
Ugyanis fontos lenne felvennem egy tárgyat, ami mint utólag kiderült lezárás előtt 2 nappal jelent csak meg, amikor is már nem néztem rá az ETR-re. Igy nem vettem fel.
Irjak a tanárnak vagy teljesen felesleges a dolog? -
PazsitZ
addikt
válasz
Obnoxious #10512 üzenetére
Én is voltam ezen a kurzuson. Igen nem feltétlenül előadónak született, de semmi gond nincs ezzel.
Egyébként nekem szimpatikus figura volt, és magával az előadás stílusával sem volt semmi gond szerintem. Sőt valamelyest megcáfolnám az unalmas óra kijelentést, mert rajta látszik, hogy szereti a témát, és nem csak monoton diafelolvasásból áll az előadása.
Bár régen csináltam ezt a tárgyat, de én legalább is így emlékszem. -
PazsitZ
addikt
válasz
whiteman0524 #10201 üzenetére
Ilyenkor szoktak bemenni úgy, hogy le sem ülnek, szólnak a tanárnak, hogy itt van nem tudott készülni, kéri az egyest.
Ezután már tudsz, majd uv-zni.
Ahogy előttem is írták. -
PazsitZ
addikt
Nem új fícsőr, már legalább 5-6 éve biztosan így működik a rendszer.
[link]
Két TTIK-s megnyitási dátum látható:
2011-01-20 20:00, és a második csillagozott: 2011-01-25 20:00 *
* Az adott karon a teljes kurzuskínálat megnyitása (előtte csak az ajánlott félév szerint). ...
Az ajánlott félév nélküli (0) kurzusok TTIK és BTK esetében csak ekkor nyílnak... -
PazsitZ
addikt
Kreditet váltasz ki és kreditet a kollokviumra kapsz, így a gyakot nem kell.
Nekem anno a megfelelő index bejegyzésről való kép kellett mint melléklet.
Jelenleg mivel nincs index, így nem tudom szükséges-e.
Szerintem, bár ez már csak tipp:
Ha azonos intézményről van szó akkor lehet nem kell,
Ha viszont intézményt is váltottál, akkor szerintem TO-n a tárgyról etr/neptun-ból nyomtatott és hitelesített példányt kell mellékelni -
PazsitZ
addikt
Egyébként dékáni kérelmet még érdemes lehet kérni, ha vázolni tudsz valami értelmes indokot, ami mondjuk akadályozott a tanulmányaidban.
Ha újra felvételizel (az államilag támogatott féléveid száma nem fog nullázódni, tehát ha pl. felvesznek államin, akkor is átcsúszhatsz már fizetősbe!) és felvesznek kreditátvitel keretében elfogadtathatod az eddigi tárgyaidat.
Természetesen ez opcionális, de megteheted, amennyiben ha jól rémlik 80%-ban lefedi az akkori tematika az újat.
Ami nem sikerült vagy nem történt kreditátvitel azt az etr.ben fel kell venned és mivel új aktív szakot kezdtél, ugyanúgy az akkor érvényes szabályzatok szerinti mennyiségben veheted fel.
Szakváltás esetedben tudtommal nem elképzelhető, mivel a te jelenlegi jogviszonyod megszűnik (hacsak nem kapsz dékáni engedélyt és mész át).Ez persze nem 100%, érdeklődj te is mindennek utána, elsőként olvasd át az aktuális TVSZ-t. De tudtommal ez így működik, ha bármiben tévednék javítsatok ki.
-
PazsitZ
addikt
Teljes mértékben egyetértek.
Az, hogy esetleg fórumon, IM formában nem törődik sokat az ember a helyesírással elgépeléssel még elfogadható.
De itt azért mégiscsak egy félhivatalos levélről van szó.
Amúgy meg, már minden böngészőben-levelező kliensben elérhető a helyesírás ellenőrzés, szóval nem hiszem, hogy sokba kerül átfutni újra egy megírt levelet és legalább a piros színnel aláhúzott hibákat javítani. -
PazsitZ
addikt
válasz
Maverick89 #9163 üzenetére
Nem 100%, de szerintem az ALI_G oldala volt.
Köszi a linket a másik hsz-ből!
-
PazsitZ
addikt
válasz
sanzi89 #8936 üzenetére
Anno én is csak notepad++-t használtam. Aztán nagy projekt lévén eleinte nehezen, de átálltam netbeans-re.
Ma már csodálkozok, hogy hogy voltam meg a fgv. dokumentálás, kiegészítés, auto szintaxis ellenőrzés, függvényekre ugrás,... funkciók nélkül, akár egy kis projecten belül is.A pontosvessző hotkey miatt nem elérhető az alapbeálltás esetén (ugye nem magyar billre konfigolták
): [link]
-
PazsitZ
addikt
válasz
LestatVenom #8887 üzenetére
Én pl. architektúrából sok pdf-et szereztem be(, köztük könyvet is), így nem vettem meg.
Programozásból szintén ez a helyzet érdemesebb vagy venni egy valódit vagy online változatot szvsz.Idén viszont tanácstalan vagyok. Kalk 2-től parázok, szóval azt mindenképp megveszem.
Ahogy olvasom érdemes az alga-t is, már csak az a kérdésem, hogy a köszi könyv tényleg nélkülözhető? -
PazsitZ
addikt
Elsőként. Van a PTI-s és a MI-s csoportok, ezen belül pedig 2 csoport szokott lenni.
Általában nem nagy különbségekkel.
Amire mindenképp kell figyelni, hogy a szaknak kiírt gyakot vedd fel!
Továbbá még arra érdemes figyelni, hogy lehetőleg minden órát ugyanahhoz a csoporthoz vedd fel. Bár az sem nagy katasztrófa, ha a másik csoport órájára mész be.
Egyébként az ok, hogy 2 csoport van kb. annyi, hogy a teljes létszám gyakon nem fér be egy terembe, így szét kell választani, de mint írtam gyakorlatilag minimális eltérés szokott lenni.(#8849) bibi55: Ez a kérdés engem is foglalkoztat, mivel nekem is a "beiratkozásra vár" szöveg van, holott úgy rémlik, ha 24 órára lezárod a felvételt (,ami nálam megtörtént), akkor át kellene váltania "beiratkozva" állapotra. Ez viszont nálam sem történt meg, de másnál is hallottam, hogy ugyanez áll fenn, így annyira nem aggódok.
-
PazsitZ
addikt
A kalkulus 2 ütemszerűen most következne mégsem tudom felvenni...
Ez normális? Ez is majd 31-étől nyílik csak meg? -
PazsitZ
addikt
adminisztratív tevékenységek éves relatív naptára
Kreditátviteli kérelmek: 2010. aug. 9. - 2010. szept. 11. (de azt írják karonként lehetnek eltérések) -
PazsitZ
addikt
Az lenne a kérdésem, hogy ki ismeri és mit tud mondani a következő tárgyakról:
Környezetvédelem és minőségügyi alapismeretek
Szervezeti viselkedések
EU alapismeretekA fő kérdés annyi lenne, hogy melyik a könnyebb/értelmesebb óra. A három közül elég egyet felvennem.
A szervezeti viselkedések órának nem minden előadására tudok bemenni, de tudok hozzá jegyzetet.
Környezetvédelem/EU alapismeretekre be tudnék menni.
Előre is köszi a segítséget! -
PazsitZ
addikt
Kalkulust én még mindig nem látom
-
PazsitZ
addikt
válasz
snow.man #4509 üzenetére
Nem nehezek szvsz.
Jegyzet átolvasásával teljesíthető emlékeim szerint.
Nekem volt egy gyenge vázlatos jegyzetem. Elővettem egy csillagászatos könyvet azzal kiegészítve a dolgokat átolvasgattam.
Amit még jó lehet tudni vizsgán esetleg a közeljövőben vagy nemrég történt csillagászati észleléseket. (nap-hold-fogyatkozás/üstökös ilyesmi)Mint írták a vizsga szóbeli, egyszerre többen is bementek és sorba kérdezget.
-
PazsitZ
addikt
Kalkulust sehol sem találok
SZAR-ból az hogy van, hogy csak előadás van? Vagy ez normális levelezőn?
Bár hallottam, h assembly már külön van, akkor ezért nincs is már gyak hozzá?U.i: Nálam se dimat, se kalkulus. (levlezőre lehet még nem rakták ki
)
-
PazsitZ
addikt
válasz
Bastet. #4423 üzenetére
A mintatanterv szerinti lista 1 szemeszterhez tartózó tárgyai közül mindet.
Ha jól tudom neked mint levelezős hallgatónak nem nagyon lesz választási lehetőséged.
Az általad is linkelt helyen lévő órarend alapján két oszlop van, szvsz az egyik (amelyikben fizika tárgyak is vannak) lesz a mérnök-infósoké, a másik pedig a prog-infósoké.
Tehát se időpontot, se tanárt nem vállaszthatsz tudtommal. Az csak a nappalisok kiváltsága. -
PazsitZ
addikt
Ha valakit még érintene nálam a kreditátviltel végre feldolgozás alatt van. Gondolom holnapra lezárul mire tárgyfelvétel lesz.
-
PazsitZ
addikt
válasz
bendegúz90 #4407 üzenetére
Alapvetően ezért elég ha átböngészed a rád vonatkozó tantervet.
még gyakvezér ajánlást is találhatsz ezen topikban.
De azért ha lehetőséged van szvsz a gólyatábort ne hagyd ki! -
PazsitZ
addikt
válasz
hvitekriste #4397 üzenetére
Hát mondjuk első körben,ami neked negatív: pl. nem lesz meg nekik az bankkártyaszámod, így nem tudnak neked esetleges kifizetést eszközölni.
Az sem elképzelhetetlen, hogy a késői adatközlésért fizetned is kell pótdíjat.
Javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot a TO-val, legalább telefonon és majd eligazítanak. -
PazsitZ
addikt
Erről jut eszembe, így hirtelen google által nem találtam infót.
Levelezősöknek esetleg jár bérlet/ösztöndíj, ilyesmi kedvezmények?
Vagy ők/mi úgysem közlekedünk annyit Szegeden?
-
PazsitZ
addikt
válasz
snow.man #4289 üzenetére
Hát igen, komolyan kellett volna venni, mikor még nappalira jártam és semmi más gondom nem volt. Utólag mindig okosabb az ember.
Azt már eléggé kezdem érezni, hogy lesz mit felkötni.
De már nem adom fel olyan könnyen.Azóta átnéztem és valóban nem minden egyes héten, de azért lesz egy pár, plusz ugye a vizsgaidőszak..
-
PazsitZ
addikt
Most találtam egy elméleti órarendet a levelezősöknek.
A kérdésem az lenne, hogy most hogy az istenbe van ez?
Pénteki és szombati napokon vannak órák. Ez még talán el is menne, ha csak előadások lennének pénteken, de lesz gyak is úgy tűnik.
Szóval ha valaki dolgozna, hogy járjon be minden pénteken?
Ennyi erővel majdhogynem nappalira is jelentkezhettem volna, megcélozva az esetleges esti 7órás gyakokat. -
-
PazsitZ
addikt
Levelező szakról lenen jópár kérdésem, ha valaki tudna válaszolgatni rá hálás lennék!
Egyáltalán az órák hogy vannak. Hétvégenként tömbösítve? Gondolom majd ETR-ből kiderül.
Feltételezem ekkor főként csak gyakok lesznek megtartva.
Levelezősök gyakjait is felsőbbéves diákok tartják? -
PazsitZ
addikt
Nem tudja véletlenül valaki, hogy ha újra felvettek PTI-re , a korábbi etr kódom .SZE-s és a hxxxxxx-s azonosítóm megmaradnak vagy majd újat kapok?
Mert pl. az .SZE azonosító tartalmazza az évet is a negyedik betű szóval ez alapján újat kaphatnék.
Még egy kérdésem lenne. Tud esetleg valaki pontosat mondani azzal kapcsolatban, hogy a korábban megcsinált tantárgyaimat el fogom tudom fogadtatni? (2004-2006 közöttiek, ha ez számít)
Előre is köszi, ha valaki tud pontos infóval szolgálni!
-
PazsitZ
addikt
válasz
Gergello #3149 üzenetére
[link]
Részletes leírás a szakosodásról
A 4. oldalon a kettes pont fejtegeti a tanári irányba való szakosodást is.1. pont: Vannak olyan tantervek, amelyekben legendő felvehető szakmai tárgy van bennük ahhoz, hogy a kötelező tartalmakat és a diplomáért elvárt kreditmennyiséget (jellemzően 180, 210, vagy 240) szakirány választás nélkül is teljesíteni lehet.
-
PazsitZ
addikt
válasz
PowerBuldog #2992 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy a kimeneti fájl végére mindig kizárólag csak egy soremelést \n -t kellett rakni.
De igen, elég "vicces" ha ilyenen bukik a progid.Meg volt egy progim, ami szerintem hibátlan volt, gyakvezér se értette miért, de 10-ből csak 9 pont lett
. Pedig úgy éreztem mindenféle értékkel teszteltem.
-
PazsitZ
addikt
válasz
nemtudom77 #2962 üzenetére
Hulladékkezelés
Csillagászat
volt már
Csillagászatot feljebb már többször is említettük, nem egy nehéz tárgy és füghgetlenül is fel lehet venni, katalógus van, de régen elég volt kb az előadások felén megjelenni.Hulladékgazdálkodás se rossz tárgy, ha jól rémlik még kirándulást is szervezett a dögégetőbe
, bár én ott nem voltam.Én bírtam a tanárt is.
Bár abból csak elővizsgás tesztet írni volt időm, kissé mérgesen írta be vizsgaidőszak végén a hármast a tanár, szóval jobb jegyet szeretett volna adni/várt volna el -
PazsitZ
addikt
Valaki nem tudja esetleg pontosan, hogy a felfüggesztett/újrakezdett tanulmány esetén a már elvégzett tantárgyak meddig érvényesek és miután "évülnek el"?
-
PazsitZ
addikt
válasz
snow.man #2445 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat.
nemcsak a matek a több, hanem az infó is... Akkor lehet rosszul néztem, mert ilyet nem láttam, de lehet igazad van.
De végül, akkor ezek alapján azt hiszem a PTI-t veszem előre. (igen már nem PTM csak a megszokás)(#2443) ALI_G : Tényleg, ezt el is felejtettem, hogy ő onnan jött át.
Azt sejtem, hogy most sem lett könnyebb, de talán már eléggé benőtt a fejem lágya
.
-
PazsitZ
addikt
Most jelentkezek újra SZTE-re levelezőre. (PTM-en voltam anno csak kibuktam
)
Valaki tudna mesélni a mérnök info vs PTM szakokról?
Vajon melyikre érdemesebb menni, mert magam sem nagyon tudom eldönteni.
Nézegettem, nagyon hasonló a két szak, előbbin jópár fizika, míg a másikon ezek helyett jópár matek tárgy van.
Egy ismerősöm azt mondja a mérnökit elvileg érdemesebb lehet elvégezni.
Ha tudtok segítsetek valamiféle tanáccsal. Előre is köszi! -
PazsitZ
addikt
válasz
Rommel6600 #1016 üzenetére
Akkor lehet keverem valakivel
. De nekem dimat 2-t ő tartotta, úgy rélik nem volt olyan rossz
, bár nem tudom, rég volt...
-
PazsitZ
addikt
SZTE-TTK HÖK:
2007. február 05., hétfő 10:24 /Sanyi/
A mai napon lejár a féléves béretünk, de a bérlettel február 15.-ig lehet utazni.!!! -
PazsitZ
addikt
Meddig van a TO-n indexleadás???
Ma még vizsgáztam és még 2kor jegyet iratok be. Plusz még ezután van még egy aláírni valóm. Így elég esélytelennek látom ma leadni.
Ha jól látom 1-ig van nyitva a TO? levelezősöknek 3ig?
[Szerkesztve] -
PazsitZ
addikt
-
PazsitZ
addikt
-
PazsitZ
addikt
Sokaknak elég szokott lenni ha csak vizsgaidőszakban hajtanak. Namost viszont ekkor az a helyzet, hogy tényleg hajtani kell!
De még nincs vége vizsgaidőszaknak, nézd meg minek van 2 féléves ráépülő tantárgya, arra menj rá, akkor legalább azt felveheted és mellé még pár ált.műv-et.
Ne add fel! Küzdj! -
PazsitZ
addikt
Aktuális félévet tanulmányaid alatt gyszer vizsgaidőszakig lehet halasztani. Amúgy félévet simán úgy, hogy nem veszel fel tantárgyat arra a félévre és passzív félévben leszel, mivel mostmár a beiratkozás akkor történik meg, ha az etr-ben felveszel legalább 12 kredit értékű tárgyat.
Úgy tudom sikeres félévhez nem 30, hanem csak 15 kreditet kell teljesíteni, bár lehet ez is változott.
Alapvetően ált.műv. tantárgyakból is össze lehet hozni 15 kreditet.
Ennek hátulűtője, hogy ugye kell biz. számú ált.műv.-et csinálni. Alaphelyzetben ezek eloszlanak és esetleges gyengébb kreditfelvételű évben jól jöhetnek (ugye mostmár átlagot min 30al osztanak, ha kevesebb kredited is van, így alapból emiatt romlik az átlagod).
A másik hogy ha esetlegesen tanulmányaid alatt sok ált művet teljesítesz túllléphetsz kreditkeretet, ami után lehet fizetned is kell.
Ha valami esetleg nem helyes abban, amit leírtam szóljatok. Én jelenleg így tudom&látom a dolgokat. -
PazsitZ
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ThinkPad L15 Gen1 27% 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4500U 16GB 256GB NVMe ujjlolvasó IR kam gar
- Macbook Air M2 13,6", 256GB, Éjfekete
- ÚJ ASUS B550 AMD RYZEN 7 5700X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- 2Drive Off-Road 8.5" Hoverboard
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest