Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
madstunt
addikt
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket Szegeden is el akarjuk indítani a QuizNight rendezvénysorozatot ( további infókat olvashattok a a kocsmakvíz sorozatról a honlapján )
Az igények felméréséhez lenne ez a 2 perc alatt kitölthető kérdőív. Nagy segítség lenne ha korrekt módon kitöltenétek
KérdőívKöszönöm
-
8904
csendes tag
lenne egy fura kérdésem ... az ilyen dolgokba mindig béna voltam, de aki cégnél dolgozik az biztos tud segíteni.
egy állásinterjúra miben illik megjelenni? nem óriás multinacionális cégre gondolok (mint pl. Siemens, Nokia, GE ahol az öltöny alap), hanem "kisebb" cégre (szándékosan nem írok nevet, de hasonló kaliberű mint pl. Szegeden az EPAM, CAS, ... ), ahol a mindennapokban nem az öltöny az elvárt. -
dosailord
tag
Legújabb etr-es hírben:
"AZ AKTIVIZÁLÁS FELTÉTELEI:
• A szakon a korábbi félévekben teljesített kredit még nem érte el a teljesítendő kreditet."Ez most micsoda? Aggódom, mert nekem majd utolsó félévemben csak egy 10 kredites Szakdoga 2-m lesz, és nagyon valószínű, hogy addigra a speckolokkal elérem a 210-es kreditszámot. (mérnök infó, egy év csúszás)
Ugye mindennel együtt, 200-at kellene addig megcsinálni, de a szabadon választhatókkal már túlléptem a kötelező kreditszámot, és ahogyan előretekintettem, a speckoloknál is ez lesz.
Tehát, miért nem aktiválnak, ha már elértem a teljesítendő kreditszámot a szakon, de még nem fejeztem be? Eleve +10% ingyenes, nem? Simán előfordulhat bárkivel, hogy utolsó félévét úgy kezdni meg, hogy már "megkereste" a szakon előírt krediteket.
Hogy lehet ezt majd megoldani?
Köszönöm a válaszokat előre is. Egy kicsit odébb van, de már most aggódom, hogy hogy végzem el a szakot... -
Labahajú
csendes tag
válasz
pokerspan #10496 üzenetére
-Adatb alapú rendszerek: inkább előadásra kell bejárni, hatalmas segítség, követhető a tanár magyarázata, de anélkül is meg lehetne tanulni. Mindenféle könyvből van pár fejezet hozzá, így ez kilőve.
-Logika: magyar nyelvű ajánlott irodalom nincs még az infes lapon sem, itt is előadás, elég nehéz tárgy, bár I. Sz. keze alatt sokkal könnyebbnek érzi az ember. 2 hét rámehet a vizsgaidőszakból, ezért még szorgalmi időszakban...
-Fonya: na ebből érdemes megvenni (bár csak a fele könyv vonatkozik rá)! Plusz bejárni, mert durva tárgy, sok görög betű, bizonyítás. Magától az ember nem sokra menne vele.
-Alga2: van DJVU formátumú e-könyv belőle, ezt itt-ott érdemes lehet elővenni, de költeni rá nem. Bejárás, szvsz.
-Prognyelv: a könyv hozzá több száz oldalas, olvasmányos, de csak kis része kell. Előadás itt is jobb (pl. az ilyen bőbeszédű diák miatt, hogy "Goto: NE!") az időkihasználás szempontjából.
-Alkfej: mindenféle technológiáról van szó, hivatalos jegyzet nincs, előadásfóliák, neten böngészés segíthet. Pl. C# 24 óra alatt, ilyesmik. Bejárni nem muszáj sztem.Utólag nézem, hogy az előadásra járás nem volt kérdés...
-
pokerspan
csendes tag
Egy kis segítséget kérnék, ezekből a tantárgyakból melyikből érdemes venni könyvet, és pontosan melyiket:
-Adatb alapú rendszerek
-Logika
-Fonya
-Alga2
-Prognyelv
-AlkfejKöszi szépen előre is a segítséget!
-
sss
őstag
Moduloban újra lehet költségtérítésre halasztást/részletfizetést kérni. Most olvastam, hátha érint valakit:
"A költségtérítés halasztás, részletfizetés vagy mérséklési kérvény beadási időszakát meghosszabbítottuk.
Az új beadási időszak vége 2011. február 7. 23:59" -
yager86
csendes tag
válasz
azbest #10490 üzenetére
Ezt a 2 doksit én is néztem korábban, de nem valószínű, hogy személyes meghallgatás lenne. Az űrlapszerű elég karcsú, főleg úgy, hogy (azt hiszem) szoctámos ügyre lett kitalálva.
Nekem Balogh Tibor küldte a mailt, plusz elmondta, hogy ez már formalitás, hogy Mucsinak van címezve, mivel az ügy már a rektori hivatal szintjén van.Lakótársam is ugyanezt a szövegezést kapta, csak más névvel, gondolom akkor a Tied is hasonló lesz. Ha gondolod elküldöm. Amúgy most érkezett fél 9kor, szóval eléggé nagy melót adtunk nekik
Szvsz a TO azért mondja, hogy ne adj be semmit, mert ugye kötelesek továbbítani a fellebbezéseket a rektori hivatalnak, és valószínű nem vet rájuk túl jó fényt, hogy tömegesen törvénytelenül jártak el.
-
dosailord
tag
válasz
phantom88 #10491 üzenetére
Nekem van 10 tantárgyam, ezek közül 1-ből volt ma este előadás elvileg, a többi előadója mind kiírta a kurzusfórumra, hogy ezen a héten elmarad az előadás. Szóval nem nagyon fogsz találni senkit ezen a héten előadótermekben.
Hivatalos álláspont: az előadók/gyakvezek nem kötelezhetnek részvételre és kötelesek a kurzusfórumon tájékoztatni vagy linkelni vmit a követelményekről. Sok azért marad el, mert épp vizsgáztatás van a teremben abban az időpontban. Néhány meg csak úgy.
A nemválaszolást én sem értem... ha már előadó legyen szíves válaszra méltatni a hallgatókat... -
phantom88
tag
Hi,
A mostani hét az úgynevezett regisztrációs hét. Ezen a héten minden előadás elmarad vagy hogy is van ez? Diplomamunkával kapcsolatban akarok két tanárt is elcsípni, mert e-mailre nem válaszolnak... (NO COMMENT) és úgy gondoltam eddig, hogy előadáson csak elcsípem valamelyiket, csak ugye, ha nincsenek órák, mégsem rohangálnék... (nem értem ezt az e-mailre nem reagálós dolgot....)
-
azbest
félisten
válasz
yager86 #10489 üzenetére
Nekem csütörtök óta nem jelzett vissza Gábor, mivel nem volt semmi infó így egy saját fogalmazású sima fellebbezést adtam be, arra gondolva, ha azt visszadobnák, akkor a jogorvoslatit még talán arra is beadhatom. Neten találtam a jogorvoslatról egy doksit [link], ez alapján komoly dolog személyes meghallgatással is akár. Más témára találtam ürlapszerű doksit is [link]
Szóval ha nekem is küld majd, azt sem lesz felesleges, lehet hogy azt is be kell adnom. -
ALI_G
veterán
Van most olyan aki jelentkezett 2011 szept-ben induló MSc képzésre?
írj privit pls! -
8904
csendes tag
Az Msc-s Programozási Módszerektől tud vki valamit mondani? Idén konfirmálós, ez tesztet jelent? Ha igen milyen jellegűt?
Köszönöm előre is.
-
DoL
csendes tag
Szakdogák meghirdetve \o/
-
Feri1990
tag
válasz
gépállat2323 #10478 üzenetére
Célszerű megnézni, hogy mikor van fogadóórája az adott illetőnek akit választottál és személyesen megkeresni (saját tapasztalat). Ja és lehetőleg konkrét ötlettel állíts oda
-
gépállat2323
csendes tag
Sziasztok! Egy szakdogával kapcsolatos kérdésem lenne... Ebben a félévben kellene felvennem Szakdoga 1-et, de nem tudom hogyan fogjak hozzá... A Szoftverfejlesztés Tanszékről szeretnék választani valamit... A kérdésem, hogy mit kell tennem, írnom minden egyes tanárnak, hogy ki és mi vagyok, ezt és ezt szeretném, várni a válaszukat, esetleg személyesen kellene felkeresnem őket? Előre is köszi a segítséget... (u.i.: konkrétan Alexinra gondoltam...)
-
blend
csendes tag
válasz
yager86 #10471 üzenetére
Én a to-s néninél jártam, Tari Szilviánál. Ő is mondta, hogy sűrgősített eljárásban kivizsgálják az ügyet, és mindenkit levélben fognak értesíteni(miért nem lehet etr-es üzenetben???na mindegy). Addig senki ne küldjön fellebbezést, ne fizesse be a költségtérítési díjjat. Persze, ha kitartanak az átsorolás mellett, akkor fellebbezésnek nem sok értelme lesz.
-
dosailord
tag
Számtudból várhatóak ismétlések vagy amik már voltak, azok holnap nem lesznek a vizsgákon?
-
yager86
csendes tag
Üdv kollégák!
Ma voltunk bent Mucsinál, orra alá dugtuk a NEFMI-s levelet.
Nem igazán tetszik neki a helyzet, de felül fogják vizsgálni az összes átsorolást.A mi helyzetünkre pedig az mondta, hogy számíthatunk egy helyesbítő határozatra
Ne kiabáljuk el, de úgy néz ki nyertünk
Üdv:
Jácint -
_Petya_
őstag
Valaki volt már felvenni a diákmatricát/bérletet?
Ha igen, volt már mindkettő?
Petya
-
MrTurner
csendes tag
jó reggelt!
Dr Mészáros Rezső (EU alapismeretek) <-- tudja valaki hol van az irodája??
-
TMontana88
csendes tag
Nekünk Mucsi azt mondta, hogy ezt a határidőt nem veszik olyan komolyan, a lényeg, hogy vizsgaidőszakig be legyen fizetve, különben nem tudsz felvenni vizsgákat.
-
Orionk
senior tag
SOSEM birálják el a fizetési határidőig, pedig a fizetési határidőt, azt ők szabják meg. :S
Egyébként nekem ETR-ben január 28 a befizetési határidő.
Már megkérdeztem TO-n, és ameddig nincs meg a döntés a kérelemről, addig értelemszerűen NEM kell befizetned a csekket, mert új csekk lesz a csökkentett költségtérítéssel.Ha meg már megérkezett az új csekk, akkor sem kell rohannod befizetni tudtommal, mert ha nem fizeted be, akkor csak annyit vesztesz, hogy nem vizsgázhatsz. Tehát, hogy vannak, akik csak a vizsgaidőszak előtt 2 héttel fizetik be.
Habár mostmár hallom, hogy vannak szankciók, pl. nem lehetsz aktív. Nem aktiválnak bármikor, hanem csak márciusig környékéig.
-
Orionk
senior tag
Ahogyan Szám.Grafikából vannak vizsga feladat sorok, így vannak Multimédiából is.
Ha valakinek ezek a vizsgafeladat sorok/csoportok megvannak valakinek Multimédiából, akkor légyszives küldje el nekem privát üzenetben. Most a félév során nagy hasznát venném.
köszi
-
azbest
félisten
15 nap fellebbezési idő van, tehát a hét elején érdemes beadni fellebbezést...
az biztos, hogy már azzal is rengeteg problémát okoznak nekünk, hogy az aktiválás valószínűleg csak később történik meg (államira visszaállítás vagy fizetés után)... jogviszony igazolás kiadásának késése és akinek jó az átlaga, annak ösztöndíjszámításból kimaradás veszélye is fenn áll...
Ha pedig kitartanak a törvénytelenség mellett, akkor nem tudom mi lesz... perelés vagy ki tudja...
-
Orionk
senior tag
Én 2010. 09. 10. 18:59-kor adtam be ktsg. csökkentési kérelmet, még az előző félévre.
Erre válasz a modulo-n érkezett ekkor: 2010. 09. 30. 05:57Erre rá még +2 nap volt, mire felrakták ETR-be az új összeget a TO-sok. Amikor ezt meglátják a HSZI-n, hogy valakinek új összeg van, akkor új csekket nyomtatnak, és azt elpostázzák az állandó lakcímedre. Ez a postázás még +4 napba telt.
Ha nem akarod, hogy postázzák, akkor menj be hozzájuk, és kérd, hogy te majd személyesen veszed át.
SZóval ezután befizettem, a csekket a postán, ami még +6 nap volt mire ETR-ben látszódott a befizetés.Kb. ennyi
-
sss
őstag
válasz
LestatVenom #10457 üzenetére
-
sss
őstag
válasz
LestatVenom #10453 üzenetére
Hmm thx. Igen, egyetemista vagyok. De ha már nem leszek az akkor is használhatom majd?
-
Hancsika
csendes tag
Sziasztok! Valaki esetleg meg tudná osztani velem a grafika vizsga C és D csoportjának kiskérdéseit? :$
-
LestatVenom
csendes tag
Ha még egyetemista vagy akkor érdemesebb a win7et az MSDNAA-ról ingyen letölteni. Csak egy reget kell kérni az és már töltheted le a jogtiszta win7ed ingyen.
bővebb infó:
alábbi linken -
sss
őstag
A költségtérítésre vonatkozó halasztási/csökkentési kérelmeket mikorra bírálják el?
Más: Gondoltam h igényelnék win7-et tisztaszoftver.hu-n. Ezt írják az oldalukon: "A Tisztaszoftver Program keretében 2011. március 1-jéig szóló licencmegállapodást kötött a GKM és a Microsoft." Márc. 11 után mi lesz? Használom tovább csak jogosulatlanul? Lehet, h mégsem jó ötlet ezért pénzt kiadni?
-
zZzG
csendes tag
köszi az infókat!
-
Orionk
senior tag
Csak azt veszik fel, amit feltüntetsz a kurzusfelvevő lapon.
Mivel neked gyakorlat is kell, ezért a gyakorlatokat is fel kell tüntetned.
Az előadást értelemszerűen az előadó írja alá.A gyakorlatvezetőket nehezebb elérni, ezért megkérdeztem ETR referenst, hogy elég-e, ha a gyakorlatot is az előadó írja alá?
A válasz az volt, hogy: IGEN, elég, ha a gyakorlatot is az előadó írja alá.Ha nem személyesen keresed fel a kurzusfelvevő lappal az előadót, hanem pl. az irodában a postafiókjában hagyod a lapot/mert megbeszélted vele/, akkor hagyj ott egy cetlit a kurzusfelvevő lappal, amin megkéred, hogy a gyakorlatot is ő írja alá.
Ezt azért jó, mert ha nem írja alá a gyakorlatot, akkor nem kell visszamenned.JA, és TO-n kérik, hogy pontosan minden adattal töltsd ki a kurzusfelvevőt.
-
zZzG
csendes tag
válasz
Orionk #10431 üzenetére
hali!
ezzel a kurzusfelvételi lappal kapcsolatban az lenne a kérdésem hogy nekem is a digitális képfeldolgozást kéne felvenni hogy elég a előadást beírni és az előadóval aláíratni vagy a kiválasztod gyakot is fel kell tüntetni és a gyak tanárral aláíratni? csak mert nem akarok egész héten TO-s nénikkel bandázniköszi válaszod!
-
szmg2
csendes tag
Végzős mérnök infos megszabadulna pár könyvtől. Olyan mint ha a jegyzetboltban vennéd, vagyis az eredeti ár 25%-a az új ár. Az eredeti ár a könyvön feltüntetett ár, nem a mostani bolti ára.
Szabó Tamás: Kalkulus II. példatár informatikusoknak. Eredeti ár: 1665 Ft Új ár: 415 Ft
Nagy-György Judit, Osztényiné Krauczi Éva, Székely Lászó: Valószínűségszámítás és statisztika példatár. Eredeti ár: 1395 Ft. Új ár: 350 Ft.
Hal R. Varian: Mikroökonómia középfokon. Eredeti ár: 5640 Ft. Új ár: 1410 Ft
Andrew S. Tanenbaum, Albert S. Woodhull: Operációs rendszerek+CD melléklet. Eredeti ár: 6200 Ft. Új ár: 1240 Ft. /*Megviselt állapotban,nincs laphiány*/Az operációs rendszereken kívül mindegyik könyv új állapotú, firka mentes. Személyes átvétel Szegeden. Alkudni lehet. Érdeklődni : gszoke2@gmail.com
-
TMontana88
csendes tag
Ez az egész költségtérítéses cucc egy vicc.
Mi újrafelvételiztünk és megtudtuk h jogosultak vagyunk a 12 félévre.
Már több helyről is megerősítették, a hallgató ügyvédje is, meg egy másik ezzel fogalkozó intézmény. Mi kb 8-an mentünk be Mucsihoz, volt köztünk aki 11 féléve áll.támogatott, volt aki 10, 9 én meg 8. Azt mondta erre mucsi, h átestek a szűrőn...
Az egész egy nagy röhej. Tavaly is megkérdeztük a TO-n, azt mondták, h jár. Most meg kiküldték a levelet (ami alá sem volt írva), ráadásul 30 nappal előtte kötelesek lennének értesíteni. Azt is megtudtuk, h elvileg nincs is olyan tövény, miszerint átsorolhatnak hallgatót, csak a jogviszonyt lehet megszüntetni. Ez alól csak az képez kivételt, ha a legrosszabb 10%-ban vagy. De ugye a levélben nem ez állt, hanem, h kimerítettük a rendelkezésre álló keretet.
Mi adtunk be fellebezést, rektorhelyettes fogja elbírálni. -
8904
csendes tag
válasz
Orionk #10433 üzenetére
Nem tudom mit fordítanál meg mire kellene, de ha szimplán saját gondolatokról van szó, akkor ne magyarul fogalmazd meg, hanem angolul írd le amit akarsz
ez különben az egész nyelvtanulás alapja, sose a magyart akard átfordítani, hanem ha tudsz biztosra jó szószerkezeteket, szókapcsolatokat akkor azokkal állíts össze olyan angol mondatokat amiken tutira érzed hogy jók.
Gondolom ezzel nem sokat segítettem, és lehet már ezerszer elmondta az angoltanárod középiskolába, de tényleg így van. -
Frenky89
addikt
Akinek akad felesleges helye Szabadegyetemre, az legyen oly kedves és szóljon!
-
blend
csendes tag
válasz
Arhquis #10441 üzenetére
jah, csak a költségtérítési részletfizetési kérelem már lejárt. lehet ebben a félévben passziv leszek :S.
az az érdekes, hogy ismerősöm egy félévvel többet járt a másik szakára. én 5, ő 6 félévet töltött ott. Ugyanúgy 2008ban felvételizett mint én, és ő nem hogy az előző félévben nem kapott ilyet, még most se.Hát hogy van ez? -
blend
csendes tag
Hali!
Aki kapott levelet, hogy átteszik költségtérítésesre, mert lejárta az államilag támogatott féléveinek száma, azoknak mit is kell csinálni? Mucsi L.-hez bemenni vagy még várni?
-
Orionk
senior tag
válasz
MrTurner #10434 üzenetére
Előre töltsd le a kurzusfelvevőt : INNEN
Kinyomtatod, értelemszerűen kitöltöd, és aztán aláíratod a tanárral, a TO-ra csak ezután menj.
Hétfőn, 24én, amikor én adtam le kurzusfelvevőt, akkor még kurzusonként 500 Ft-ot kellett fizetni. Mostmár ez lehet, hogy változott, mert amikor 24én, én is kértem a csekket, akkor mondta ETR referens, hogy lehet, hogy változik.
Ezt a kül.eljárási csekket elkéred, ráírod az összeget, és elszaladsz befizetni.
Nálam rábeszéltem, hogy vegye fel a kurzusokat, először.Utánna, miután megjártam a postát soron kívül bemehettem, és csak bemutattam a csekket.
Kb. 15 perccel hamarabb menj a TO-ra, mint a nyitás, mert hét elején ennyien voltak.
-
Orionk
senior tag
Egy kis segítséget kérnék.
Nekem most olyan problémám van, hogy kb. 9-10 mondatot magyar nyelvről angolra kellene fordítani.
Hiába veszem elő a szótárt és fordítom le én, mert akkor azon érződni fog, hogy ez le lett valamilyen nyelvről angolra fordítva.Kicsit profibb fordítást szeretnék, hogy igazi amerikai angol legyen, és ne érződjön rajta a fordítás gondolata sem.
Tudtok valami ilyesmi oldalt, ahol segítenek ebben?
köszi
-
Orionk
senior tag
Igen, az is jó ötlet, hogy a tanárnak írsz, de ha aláírja a kurzusfelvevő lapot, akkor a TO-n az ETR referens, a Papné, akkor is feldob, ha már be van telve a létszám.
Én ezen a héten HÉtfőn adtam le a kurzusfelvevő lapot, amin ALGA2 őt vettem fel, és dig. képfeldolgozást. Azért nem birtam felvenni, mert ALGA1-et levelezőn csináltam meg, és még nem fogadták fejeződött be a kreditátvitele.
Szóval leadom a kurzusfelvevő lapot, és azt mondja, hogy oké, majd 2 hét múlva felveszi.
, ekkor kérdezem ETR referenstől, hogy miért akkor /persze nevettem egy kicsit rajta, meg ő is. Totál viccnek tartottam, hogy majd 2 hét mulva veszi fel/
Mondom, hogy ez számgépes labor gyak.
, és már holnap lehet, hogy nem lesz hely. Ekkor felvette, és már ugy vett fel, hogy pluszban voltam a létszámhoz képest.
Azt mondta, hogy jólvan nembaj, menjek ki a folyosóra és a hallgatói számgépnél jelentkezzek át.TEhát akkor is feltesznek, ha már be van telve. Ezt akartam csak mondani.
(#10430) MrTurner :
Nem konkrétan az EU alapismeretek van beállítva kötelezőnek, hanem az a kötelező, hogy abból a mérföldkőből, amiben az EU alapismeretek van, onnan kötelezően kell választani párat.
TEhát EU helyett mást is választhatsz. -
MrTurner
csendes tag
pedig de. 2009-től felvetteknek berakták kötelezően választhatónak az alábbi 3 tárgyat (mérnök infón):
MK-VGH Választható gazdasági/humán tárgyak; Teljesítendő: min. 4k
GBN417 Környezetvédelem és minőségügyi alapismeretek; teljesítendő min. 2k
GBN417E Környezetvédelem és minőségügyi alapismeretek, _Előadás minden félévben, 2 óra, _KollokviumGBN509 EU alapismeretek; teljesítendő min. 2k
GBN509E EU alapismeretek, _Előadás minden févben, 2 óra, _KollokviumGKBN15 Pénzügyi alapismeretek; teljesítendő min. 3k
GKBN15E Pénzügyi alapismeretek, _Előadás minden févben, 2 óra, _KollokviumÉs ebből a 3 tárgyból kell min 4 kreditet teljesíteni...gyász
szerk:
Blend: lehet majd az lesz! -
Ubul86
őstag
válasz
whiteman0524 #10427 üzenetére
jajó,sorry,csak a nem kötelező maradt meg a gyors átolvasásból
kiknek kötelező?
(szak)
-
MrTurner
csendes tag
valaki adja már le az EU alapismereteket!! Nekem kötelező tárgy és nincs hely bakker.............................................................fú de ideges vagyok..
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Keresek olyan füzetet, ami a Szegeden levő kulturális műsorokat gyűjti egybe. Tehát pl. mozi előadások, szinház, opera estek, mindenféle kiállítások, ilyenekre gondolok.
Állítólag van ilyen füzet, de nem láttam még, és azt sem tudom, hogy ez a füzet, ez havi megjelenésben történik, vagy akár hetente.Az ilyen kiadványok ingyenesek szoktak lenni, de lehet, hogy egy keveset kell érte fizetni.
Tud valaki ilyenről?, hol tudok ilyet találni?, vagy neten van valami elérés?
Tudom, hogy a SzegediEST hasonló, de szerintem másikra gondolok.
köszi szépen.
-
m4ncs
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon elkésve írok, de aki nézi a fórumot és rendelkezik áfonya kidolgozott tételei, az légyszi dobjon meg velük...
Úgyszámítottam nem lesz rá időm már a vizsgaidőszakba, de mégis van pár napom, ugyhogy neki ugrok az utolsó uv-nek... oomancsoo (kukac) gmail
köszi
-
dosailord
tag
Sziasztok!
Keresek valakit, aki szívesen korrepetálna engem kalkulusból és analízisből.
A cél a kalkulus tárgy (határérték, differenciálszámítás, integrálás, stb.) átismétlése és az analízis kvízekre való felkészülés. A fő cél a 10 pont és a sikeres vizsga, mivel a tárgyat harmadjára kezdem el. Továbbá szeretném a témát mélyebben elsajátítani, megérteni, de ez egyenlőre csak másodlagos.
Szóval keresek egy jó matekost, aki jól ért a fenti tárgyakhoz, és átsegítene engem az analízisen a következő félévben. (Persze nem ingyen)Kapcsolat: dosailord[kukac]gmail[pont]com vagy privát üzenet
-
8nemesis8
veterán
válasz
arcsibo #10335 üzenetére
Nekem igen és meglett 5össel a tárgy. A tárgy maga érdekel, ha érdekel egy kis hackelés, bugok, exploitok. A vizsga szerintem nem volt könnyű egyáltalán, ahhoz képest, hogy speckoll. kb fele kérdés nincs benne az anyagban.
Egyébként meg ajánlom, mert tényleg érdekes jó előadásokkal, amiket végig vendégelőadók tartottak. Valamelyest azt érzem, hogy engem kicsit meg is változtatott, legalábbis a szemléletemet. -
whiteman0524
aktív tag
válasz
adequate_cou #10403 üzenetére
Üdv !
A matekot nem fogod megúszni egyik helyen sem. Mondhatni hogy a két szak úgy 75-85%-ban megegyezik (mondhatni testvérszak) PTI-n valóban több a matek, de azok a tárgyak amivel ott több matek van nem annyira vészesek, mint ami mind két helyen szerepel (esetleg 1-2) Mérnök infón pedig több "mérnöki" tárggyal találkozik az ember. Ilyenek például az Elektronika, Digitális technika, Robotika, Fizika I, Fizika II, Irányítástechnika stb. PTI-n továbbá több a programozós tárgy, de Mérnök infón is minden további nélkül fölveheted őket (amik érdekelnek és nincsenek a tanrendben) és még 'kárba se fognak menni' ha tanrenden kívül megcsinálod őket, mivel Mérnök infón 21 kreditet kötelezően teljesíteni kell speckollokból, amik alatt többek között az imént említett progis tárgyakat fel tudod venni. Gondolom ez visszafele is igaz, nyilván a PTI-sek is fel tudják venni a "mérnökös tárgyakat" ha nagyon akarják, de ez csak az én véleményem. Tehát az alapján dönts a kettő közül, hogy a sok+ matekot és sok+ programozást vállalod-e be, vagy a sok matekot a sok programozást, plusz a mérnöki tárgyakat (ahol a sok+ az értelem szerűen több mint a sok) De ha nem tudsz a kettő közül választani, akkor lényegében tökmindegy szvsz hogy melyikre jössz, mert egyikkel se lőhetsz mellé ha ez a beállítottságod, illetve az érdeklődési köröd.
Azért próbáltam ilyen általánosságban fogalmazni, mivel nem sok fogalmad lehet a konkrét tárgyakról ezért jobbnak láttam inkább körvonalazni a dolgokat
Remélem tudtam segíteni
-
Orionk
senior tag
Én azért adtam be csökkentési kérelmet, mert a többinek nem látom értelmét.
Miért kérjek részletfizetést, ha az összeg úgyis megmaradna 160 ezer Ft??? Hiába kell két részletben befizetnem, akkor is sok pénzt elkérik.
Valamint miért kérjek halasztást??? Hát nem mindegy, hogy most fizetem be, vagy 1 hónappal később???, igyis ugyis a 160 ezret elkérik.Viszont, ha csökkentést kérek, akkor inkább fizetek 90ezret, mint 160-at !!, szerintem igy a logikus
-
E!nn
csendes tag
Sziasztok! Aki érintett az ügyben, azokhoz fordulnék kérdéssel
Adott be valaki halasztási kérelmet a költségtérítésre? Ha igen, milyen dátumot adtatok meg?Beadtam a jogorvoslatit is, de még semmi hírrel nem tudtak szolgálni, hogy született e volna valamiféle döntés... remélem, majd nem futnak ki az időből.
Köszi a segítséget -
snow.man
tag
válasz
adequate_cou #10403 üzenetére
Szerintem pti-n csak a számtud vonal gázosabb...
-
kunokb
csendes tag
válasz
LestatVenom #10404 üzenetére
Ha van helyed - tehát megbeszéltél mindent a tanárral - akkor szvsz ez a legkevesebb...
-
LestatVenom
csendes tag
Szerintetek kb. mikor nyitják meg a szakdoga helyeket etrben?
-
adequate_cou
senior tag
Sziasztok
Egy kis információt szeretnék kérni, kissé tanácstalan vagyok, vacillálok, hogy mérnök infót vagy pti-t jelöljem első helyen(levelezőn). Nem vagyok egy kifejezett mérnök alkat, affinitásom kevés, kedvem talán kicsit több hozzá. Viszont másik oldalról ott van a pti sok helyen említett elvont matematikai része, ami talán még jobban távol áll tőlem.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy mik azok a matek tárgyak amik pti-n vannak míg mérnök infón nem, és nagy fejfájást okozhatnak?
Jelenleg m.i. mellett tettem le a voksom, de nem látom teljesen át mivel is több a pti matekja.
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
gaszabo
újonc
Sziasztok! Szeretném kérdezni, hogy ti milyen tételekre számítotok Mesterséges Intelligencia UV-n ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó egy Bose Quiet comfort 25 dobozával aktív zajszűrés
- S21(128/8) dobozával tokkal
- HP Victus 15-fa Gamer Tervező Vágó Laptop 15,6" -35% i5-12500H 16/512 RTX 3050 4GB 144Hz
- ELITRO Részletfizetés , bankmentes , kamatmentes. Érkezés alatt . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Új Asus TUF GAMING A15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% Ryzen 5 7535HS 16/512 RTX 2050 4GB 144Hz
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest