Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Phvhun
üzenetére
De megfordítom a kérdést: nem életszerű, hogy a júzerek meg az informatikától/informatikai ipartól várják az alapból biztonságosabb rendszereket? Végül is mit akarok én rendszergazdaként elérni a vállalati céges informatikai biztonsággal - ha az Intel processzor kesséből több bizalmas adat szivárog ki, mint amennyi értékes információt kiad magából. Ezért küzdjek én? Amikor a ringyóz rendszerbiztonsága olyan, mint a szita? Az alapok szarok. Úgy érzem, hogy az informatikai biztonságra törekvésem olyan, mint amikor a húszezer tonnás hajó már a kapitányi hídig el van süllyedve és én ott állok egy lavórral és merem ki az ablakon a vizet.
Érted, hiába cseréli le szorgalmasan harminc naponta a jelszavát - amikor lassan ott tartunk, hogy azt bármelyik script kiddie le tudja kérdezni a kessből...
-
válasz
Phvhun
üzenetére
Kissé cinikusan kérdezem meg, hogy mekkora erőfeszítésbe került neked megfogalmazni az elmúlt két-három évtized legismertebb user errorjait?
Ezek _köztudott_ dolgok, hogy a júzereknek megterhelő a jelszóhasználat, a jelszó puszta megjegyzése, a harminc naponkénti új jelszó kitalálása, a minimál bonyolultság, a személyes használatra kiadott céges laptop hazavitele, amin a gyereke játszik, nyilvános wi-fi hotspotra felcsatlakozik, miközben bizalmas céges infók vannak rajta, meg a mentés hiánya. Ezek a dolgok _köztudottan_ hiányoznak a júzerek gondolkodásából.
-
bullseye
addikt
válasz
Phvhun
üzenetére
Nincs.
Engem most zaklat FB oldalon valaki, aki egy XX fős cégnél dolgozik, esélyesen rendszergazdaként/tulajként, hogy ugye remote desktoppal nem fertőzhetik meg a céges hálózatot a felhasználók, de ha külön felhasználói fiókjuk van, de ha erős a jelszó az admin fiókhoz, de ha rejtett az admin fiók, de ha átnevezi az admin fiókot, stb., ugye akkor soha semmilyen kártevő nem juthat be örökre?
Csak ne kelljen hívnia valakit aki ért is hozzá, de esetleg pénzt kér érte, meg olyan szabályokat állítana fel, amik kellemetlenek...
-
Silεncε
őstag
válasz
Phvhun
üzenetére
A Bitlockert home userek esetében overkillnek érzem. Üzleti cuccoknál alap, de szerintem egy átlagos user nem tárol olyan dolgot a gépén, amit bitlocker-rel kéne védeni (Aztán lehet hogy csak magamból indulok ki, hogy nem tárolok semmi fontos/érzékeny adatot se telefonon se laptopon). A többivel egyetértek
Új hozzászólás Aktív témák
- Chieftec GPS-350EB-101 A 350W ATX tápegység, Retro gépekbe!
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RX 9060 XT 16GB / B550 WIFI / 32GB RAM 3600Mhz / 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Canon EOS M50 Mark II kit obival, 2db eredeti aksival, 1000 expoval, gyári dobozában, táskával.
- Hibátlan, 32" (81 cm) méretű Panasonic Viera LCD tv eladó
- ASRock H61M-GE LGA 1155 alaplap
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% Akku
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő