Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• McJames

senior tag

válasz Den #5 üzenetére

Mint pl. most nekem. Az építkezés miatt költöztünk, most a számítógép egy beépített szekrényben lakik. a szekrény egyik polca van alul, amit téglák (is) tartanak szintben. A gép egy + fa lapon áll. Muszáj szereznem egy gumilapot is, meg egy-két 30db-os tojástartót, mert így most éppen rezonál egy kicsit a ház (be kell raknom a rögzítő-csavarokat is), és a fal visszanyomja a táp és a HDD-hűtő hangját. Este, mivel ez egy garzon, zavaró lehet a hang. Nem engem zavar(hat), nekem fejhallgató van a füleimen. :D

• McJames

senior tag

válasz Bonika #1 üzenetére

Nem kötelezően, csak át kell gondolni, jól kell megtervezni.
    Elvileg szigetelheted a házat belülről vagy kívülről. Mindegyiknek van előnye és hátránya. Ha belső szigetelést alkalmazol, a szigetelőanyag esetleg akadályozhatja a levegő áramlását, illetve azt, hogy a fémből készült ház hőt vegyen fel (belülről), illetve adjon le (kívül).
    Alapvető szempont, hogy csökkentsed a rezgéseket a házon belül (csapágyazott ventillátorok, gumiágyba helyezett HDD-k, CD/DVD-k), és a ház maga ne viselkedhessen rezgőtérként (ne vegye át és ne erősítse a mozgó alkatrészek rezgését (hangját). Ez spékeld meg egy átgonodolt levegőáramlás tervezéssel, kivitelezéssel, a leghatékonyabb - állítólag - elöl, alul jön be a hideg, szűrt levegő, és hátul megy ki: a videokártyával és vagy CPU-val egy magasságban, aztán a tápegységen keresztül és felette.

Aktív témák