- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
- TCL LCD és LED TV-k
- Riasztó topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
Bonika
csendes tag
Üdv!
Egy kicsit jobban utánanéztem a hangszigetelésnek úgy általában. Számomra megdöbbentő információk birtokába jutottam. Mindenkinek ajánlom, hogy ha komolyan foglalkozik a gondolattal, akkor feltétlenül nézzem utána a kérdésnek, mert előfordulhat hogy nemhogy semmit sem ér a próbálkozása, de akár még ronthat is a helyzeten!!!!!! A közhiedelemmel ellentétben a legtöbb hőszigetelő egyáltalán nem jó hangszigetelő!!!!!!!!!
Ha konkrétan megtalálom a legjobbnak tűnő megoldást, feltétlenül megírom.
Addig is egy cím, bár itt általánosságban van szó a hangszigetelésről:
http://www.ezermester2000.hu/2001-10/hangszigeteles.htm
Egyébként a FEFO-nál lehet kapni 25000 pénzért olyan házat, ami gyárilag van bevonva egy elvileg hangszigetelő műanyag réteggel, állítólag jó hatásfokkal... -
dshk
aktív tag
Szerintem jobb ha nem a házat szigeteled közvetlenül, hanem a házat berakod egy szekrénybe. A ventillátorok nyílásait nem tudod lezárni, úgyhogy a házból ki fog jönni a zaj akármit is csinálsz.
Természetesen a ház belső hőmérséklete a zárt környezet miatt megemelkedik, nálam 45 fok, a processzor csak 2-3 fokkal magasabb, de egy keveset fogyasztó Celeronról van szó ventillátor nélkül. -
Den
veterán
Újabb ötlet. Bár ez valószínüleg nem olyan hatékony mint a filc, mert nem olyan tömör szerkezetű, de működhet. Van olyan hogy hőszigetelő tapéta, Ez egy néhány miliméter vastagságú polifoam szerű dolog, tekercsben lehet kapni mint a sima tapétát, és mivel a tűzállóság felvetése jogos, van olyan változata amit a radiátorok mögé szoktak tenni, annak az egyik felén egy vastag alumíniumfólia szerű fém bevonat van, ez csökkentheti a gyúlékonyságot.
Ha ez vékony lenne lehet több rétegben ragasztani, vagy esetleg polifoam matracot szétvágni, bár annak a sűrűsége valamivel kisebb. -
Bonika
csendes tag
-
probalaci
csendes tag
hali
több német cég is foglalkozik ilyen hangszigeteléssel:
www.silentmaxx.de
www.pcsilent.de
www.blacknoise.de
elég sok infót is találsz
és lehet külön ilyen hangszigetelő lapokat is kapni, bár nem tudom, hogy Mo-ra is elküldik-e...
vagy kell keresni egy céget, ami kintről behozza - ez engem is érdekelne!!! -
Mot
csendes tag
Nekem is gondom van ezzel /coolink 122+/. A lapat suvit amit ugyan valamennyire elnyel a haz ellenben a rezgest felerositi. En ugy oldottam meg hogy a ket butor kozt levo hazat borbepakoltam egy szivaccsal a masik oldalt pedi egyik egy nylonszatorral. Eleg kezdetleges es ideiglenes megoldas de sokat javitott a helyzeten.
A filc jo otletnek tunik... -
karib
addikt
Egy jótanács és egy tipp:
- Lehetőleg NE LEGYEN ÉGHETŐ amivel kibéleled a gépet...
- Esetleg vegyél kábelhosszabbítókat és tedd a gépet a másik szobába :) Egyszerű és beválik, bár a CD-kkel sétáni kell... -
andorpapa
őstag
A hasonló témával foglalkozó oldalunkon, a CoolNESS fórumában már elég sok hasznos ötlet gyűlt fel a hangszigeteléssel kapcsolatban, ajánlom figyelmedbe:
http://www.extra.hu/coolness -
hogyishívnak?
aktív tag
Sziasztok!
Legroszabb esetben vízvezeték szaküzetben kapsz kb6-8 cm széles csíkokban szigetelőanyagot ''fillérekért'' amivel a vízvezetékeket szokták körbetekerni.Bocsi a pontos nevét és anyagát nemtudom de ez is filcszerü anyag. Szerintem erre a célra jobb is mert puhább szerkezetü. -
-
Bonika
csendes tag
Köszönöm szépen az eddigieket, még utánanézek egy-két dolognak, aztán nekiesek az átalakításnak :). Ha már lesznek tapasztalataim, majd jól megírom nektek...:D
-
Pompi
nagyúr
Nézzetek itt körül, vannak ötletes megoldások:
http://www.overclockers.com/topiclist/index09.asp#CASE COOLING
mint pl ez: (olcsó is és elvileg hatásos is)
http://www.overclockers.com/tips635/ -
McJames
senior tag
Mint pl. most nekem. Az építkezés miatt költöztünk, most a számítógép egy beépített szekrényben lakik. a szekrény egyik polca van alul, amit téglák (is) tartanak szintben. A gép egy + fa lapon áll. Muszáj szereznem egy gumilapot is, meg egy-két 30db-os tojástartót, mert így most éppen rezonál egy kicsit a ház (be kell raknom a rögzítő-csavarokat is), és a fal visszanyomja a táp és a HDD-hűtő hangját. Este, mivel ez egy garzon, zavaró lehet a hang. Nem engem zavar(hat), nekem fejhallgató van a füleimen. :D
-
Den
veterán
Lehet kapni centi vastag filclapot. Azt ragaszd az oldallapok belsejére, brutál hangszigetelő, nekünk tíz éve volt egy robotron írógép alatt, csodát művelt. Ha a hűtés eddig jó volt ezután is az lesz, az oldallapokon leadott hő, a kis külső, belső hőkülönbség miatt elenyésző. Ha mégis növekedne a hőmérséklet, akkor venti hátra, lehetőleg siklócsapágyas. Ha a gép az asztalon van érdemes egy ilyen filcet alá is tenni, mert az asztallap is rezonál, pláne az üreges. Estleg a ház mögé is lehet valami zajcsaillapítót tenni, mert a falról is visszaverődik zaj, pl. a tápventié.
-
McJames
senior tag
Nem kötelezően, csak át kell gondolni, jól kell megtervezni.
Elvileg szigetelheted a házat belülről vagy kívülről. Mindegyiknek van előnye és hátránya. Ha belső szigetelést alkalmazol, a szigetelőanyag esetleg akadályozhatja a levegő áramlását, illetve azt, hogy a fémből készült ház hőt vegyen fel (belülről), illetve adjon le (kívül).
Alapvető szempont, hogy csökkentsed a rezgéseket a házon belül (csapágyazott ventillátorok, gumiágyba helyezett HDD-k, CD/DVD-k), és a ház maga ne viselkedhessen rezgőtérként (ne vegye át és ne erősítse a mozgó alkatrészek rezgését (hangját). Ez spékeld meg egy átgonodolt levegőáramlás tervezéssel, kivitelezéssel, a leghatékonyabb - állítólag - elöl, alul jön be a hideg, szűrt levegő, és hátul megy ki: a videokártyával és vagy CPU-val egy magasságban, aztán a tápegységen keresztül és felette. -
Bonika
csendes tag
Helló Mindenki!!!
Nem tudom ki hogy van vele, de engem idegesít a mai PC-k viszonylag hangos volta. Egy csomó ventillátor minden alkatrészen, katasztrófa. Már minden helyen a lehető leghalkabb ventik vannak (pölö Titan D5TB a processzoron), de nekem még így is hangos. Egy havertől hallottam a ház hangszigeteléséről mint ötletről. Ezzel kapcsolatban várnám az ötleteket. A célom az lenne, hogy megtaláljam az ideális hangszigetelőt, ami mondjuk maximum 1 cm vastag, a lehetőségekhez képest a legjobban szigetel és nem kerül egy vagyonba sem :). Ezen kívül érdekelne hogy egy ilyen beavatkozás nem jár nagymértékű melegedéssél?
Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PC emulátorral debütált a Red Magic 10S Pro
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Steam Deck
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Xbox tulajok OFF topicja
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower 1200W Gold Hibátlan Gamer Tápegység 6 hó garancia
- szünetmentes táp / NJoy Cadu 2000VA / 1200Watt / 2025.11.21 garancia/ Usb management / 2db új aksi
- Noctua NH-U12S chromax black + NF-F12 PWM chromax black + NA-SRC7 + NA-SYC1
- FSP SI Serials FSP600 50ARN 600W 80+ Silver minősítésű ATX tápegység
- NZXT Kraken 360 (RL-KN360-B1) 2,5év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest