Hirdetés
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD FX
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
taltos
senior tag
Hogy meghalt a subnotis topic...

Gondoltam írok, mert talán számítok be subnotit a féligsubnotimba.
-
taltos
senior tag
Hááát, talán sub, talán nem (kb. 2,1 Kg), de talán nem is ez a fontos(bár a maga idejében tuti annak számított), az árát nézzétek.
Bővebben: link
Kihagyhatatlan vétel!
-
taltos
senior tag
3 hónaposan vettem ''használtan'', és van még rá 33 hónap gari, így nincs manual...

Kösz a gratulációt, de egyelőre még nem jó...
WinXP-nél nem nagyon jön elő, mert nincsenek ilyen körülmények, de rossz a kijelzője... 
Nem zavaró a hiba, olyannyira nem, hogy az előző tulajnak fel sem tűnt. (el is hiszem)
A lényeg az, hogy ha tök fekete a háttér, és fehér szöveg van rajta, akkor, ha megint feketére vált vissza, akkor halványan sokáig(3-4 mp) bentmarad az eredeti szöveg is. Grafikus felületen nem jön elő(azaz ott isvan, csak), mert a háttér elmossa, de linux alatt konzolon már nagyon szembetűnő...
Majd hétfőn hívom fel a garisokat, hogy erre mit lépnek. Valakinek van tapasztalata az IBM Hungary Szervízzel? Ezenkívül egyébként minden tuti jó, csak ez nem smaffol...
Aki egy picit tud angolul, az nem tudná megnézni #151 -ben található linket??? Fontos lenne.
Na mindegy! Ezt a linket nézzétek meg:
A flat panelra van garancia??? Mert az IBM Servicable link alatt lévő szöveget nem értem...
Kösz! -
taltos
senior tag
Hali!
Itt a #15 -ben és utánna kérdeztem. Ti tudtok segíteni? (főleg a #18-ban kérdezettekre...
) -
taltos
senior tag
Huh!
Hali mindenkinek!
Szóval megvan az T41p, és a táska... Itt nyugszik mellettem. Nehéz visszatartani az örömömet, de azért le is kopogom. Remélem nem lesz vele semmi gond.
No, de nem azért írok, hogy feleslegesen foglaljam a sávszélességet, hanem azért, mert lenne pár kérdésem. Ezek a következők:
[1] Hogyan lehet hatékonyan, de biztonságosan tisztítani a monitort, és a gépet? Van spray-es monitortisztítónk, de félek, hogy befolyik mellé valahova az a folyadék, ha ráfújok...
[2] Valamiért nem tudom a gombokról előcsalogatni a KUKACot. A Q alatt van kicsiben, de sem altgr, sem alt, sem Ctrl -el nem tudom... (Fn-el sem) /* Bocs a hülye kérdésekért, de még soha nem volt notim...
*/
[3] Ha most be van rakva az akkumlátor, akkor szabad úgy használni a gépet, hogy fel van rakva töltőre?
Igazából én mindíg konektorból használnám, soha nem akkuról, de nem szeretném, ha valami lenne vele, plusz tetszik, hogy ha véletlenül áramszünet van, akkor sem kapcsol le rögtön a gép... Szóval ha benne van az akku, akkor szabad/lehet/érdemes/biztonságos - e a konektorból való használat?
[4] Szabad úgy tölteni az akkut, hogy közben használom a gépet? És mégegszer feltéve az előző kérdést: ha már feltőltött, akkor szabad tovább úgy használni, hogy nem húzok ki a konektorból? Ez árt az akkunak?
[5] Az ugye egy természetes dolog, hogy a gép lassabban teljesít akkuról, mint ha be van dugva a konektorba?
[6] A HDD 7200 rpm-es, ezért nagyon halkan lehet hallani egy kicsi ''sivító'' hangot, amikor tölt. Ez természetes, vagy rendellenes?
[7] Ez az utolsó pont inkább véleménykérés. Ha ilyen szinten teljesít a gép, akkor az elfogadható, ugye? (Megint nem félreérteni!
Csak tudni szeretném, hogy ez az eredmény ad-e valamilyen okot gyanakvásra, hogy szervízelni kell-e?
)
3D MARK 2001
akku: 3841
hálózat: 8947
3D MARK 03
akku: nem futtatam le
hálózat: 2529
Majd mindjárt írok Super Pi eredményeket, azzal is megizzasztva a procit...
Előre is köszönöm!
-
taltos
senior tag
Gondoltam, valami HDD tesztprogi is kellene, amihez a legjobb a gyártóé lenne...
Az IBM a T41p szériához milyen típusú HDD-t használ???
Gondolom IBM v Hithachi
-
taltos
senior tag
Sziasztok!
Most indulok neki a keresés/letöltésnek (azaz előbb-utóbb lesz személyes eredményem is...) notebooktesztelő programhoz. Igazából azért írok, hogy nem tudtok ajánlani programokat, amiket mindenképpen futtasak rajta???
A gépen XP van.
Most így első körben ezekre gondoltam:
memtest
super pi
Valami még?
Köszönöm!
-
taltos
senior tag
Hát igen, kellene...

Leginkább programozáshoz, számítógépes grafika programozásához, blenderhez, maya tanuláshoz, képszerkesztéshez, stb. használnám...
Lehet, hogy inkább érdemesebb valami T40 -es, vagy T41-es környékén nézelődni? Szerinted mennyire várható valamiféle forradalom a mobil grafikus kártyák területén? Mert mostanság az alsó és középkategóriás gépekbe nem tulzottan jó kártyákat raknak, a felsőbe már elmegy, de bika árakért...
Lehet, hogy rájönnek a gyártók, a notijuk ilyen szempontból lévő hiányosságaikra, és valamennyire lemennek az áraik a jobb grafikus kártyával felszerelt daraboknak is? -
taltos
senior tag
Hát igen, de nem tudom mikor nyomódik majd lefelé, főleg itthon, ahol ahogy néztem, ilyet egyelőre nem árulnak sehol. (legalábbis ahol néztem: usanotebook, notebook.hu, stb.) Persze az nem baj, ha nyomódik lefelé az ár, de szerintem ennyire nem. Ellenkező esetben buknék...

A garancia: Sikerült megbeszélni a sráccal, hogy megvétel előtt együtt bemegyünk az IBM magyarországhoz, úgy hogy bevisszük a notebookot, informálódni. Ez SZVSZ korrekt megoldás.
-
taltos
senior tag
Na!
Ugyan csak valószínűleg jövő hét csütörtökre lesz aktuális (legalábbis remélem, adja ég!), én mégis szeretném megkérdezni, hogy szerintetek megéri-e három hónaposan (azaz még van rá 33 hó gari!) ez a notebook:
(a kódja: TC1GEHL (azaz aluról a negyedik...))
és egy ehhez tartozó hordtáska
(IBM ThinkPad Alpha Black Carry Case,bőr, fekete, 1 év gari) 500 000 Ft-ért?
Ilyen videókártya van benne:
.
Mellesleg tudtok valamit arról, hogy ha ez egy Austria-ból származó termék, világgaranciával, hogy akkor az IBM magyarország hogyan viszonyul hozzá? Mert az IBM honlapján lekérdeztem, és tényleg annyi ideig garis még, meg nem is lopott, stb. stb. stb., viszont nem tudom, hogy itthon mennyit problémáznának vele...
Köszönöm a véleményeket! -
taltos
senior tag
-
taltos
senior tag
Egy kérdés:
Ha az ember nem hivatalos terjesztőtöl veszi, hanem valahogy (baráti módon...
) valamelyik nagykerből, akkor kb. hány százalékkal olcsóbb? 
Azaz kb. mennyi haszonnal dolgoznak? Érdemes kajtatni (mintegy keresni) azt a lehetőséget, hogy nagykerből legyen notim?
-
taltos
senior tag
Utánna nézek a dolognak, szerintem nem olyan elvetemülten nehéz a probléma megoldása...
Tehát akkor :
[1] CPU BURN!!!
[2] ''Valami matatás'' az energiagazdálkodás figyelembevételével?
Ennyi? Tudjon loggolni egy fájlba. Ilyenkor mit kell kiírnia? Hogy mennyi ideig ment, amíg meg nem állt a gép az áramhiány miatt? -
taltos
senior tag
Ezen a CD-n nincs olyan, ami erre a feladatra jól jöhet?
Bővebben: link ?
Egyébként mit kellene tudnia egy ilyen programnak? Mert lehet, hogy nem olyan nehéz megírni. Mondjuk az mire lenne jó, ha egy egy lemezes változaton különböző színnel írna ki random sorokat a képernyőre?
Vagy mi? -
taltos
senior tag
Ha veszek, már tuti, hogy vagy DELL lesz, vagy IBM. (esetleg NEC?? Az milyen?)
Elég felhasználóbarátnak tűnik nekem (a véleményetek alapján) az IRM pirospöttye. Az a ba, hogy szívbántalom nélkül vennék valami P3 650 Mhz körüléit, csak 2 gondom van:
[1] Félek, hogy a hardverek nem lesznek támogatva linux alatt... Ezért szeretnék pl. valami ATI kártyásat, amit elég nehezen találok elérhető áron...
[2] Nem tudom, hogy mennyire féljek a használt cumóktól. Két lehetőség van:
[2a] Ezek már használtak, azaz le vannak valamennyire tesztelve, ha lenne komolyabb hibájha, akkor az már valószínű felszínre jött volna.
[2b] Ezek már használtak, azaz elég nagy a valószínűsége, hogy valami már tönkremegy rajtuk. Nem véletlen, hogy már nem vállalnak rá valami éppeszűbb garanciát...
De most melyik a valószínűbb?
-
taltos
senior tag
Ja, ne haragudj!
Csak azért írtam, mert úgy emlékeztem, hogy te írtad magadról. Ne haragudj! Bocs!
Más:
Ezekhez mit szóltok?
Aktív témák
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kuponkunyeráló
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Horgász topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/512 FHD
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD IPS Gari
- HP Zbook 15 G8 Fury i7/32GB/500+1TB SS/ Quadro 4GB
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- Apple iPhone 15 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

WinXP-nél nem nagyon jön elő, mert nincsenek ilyen körülmények, de rossz a kijelzője...