Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• <Adamsky>

nagyúr

válasz janeszgol #26 üzenetére

"Felesleges volt megjegyzésekkel szétszedned az írásom." – ne haragudj, nem kötekedésnek szántam. Csupán arra szerettem volna rámutatni, hogy ezek olyan marginális dolgok, amik nehezen indokolják a főverzió ugrást. Pl. az általad elsők között említett "értesítési előzmények"-hez tuti nem kell API level 30. Mégis úgy adják el, hogy ezt korábban képtelenség lett volna megcsinálni.
    Ahogy írtad is korábban egy-egy Win11 frissítés hoz ugyanennyi, vagy több újdonságot. Pl. ha jól emlékszem az AAC codec támogatás is így került be (nem kellett hozzá Win 12, és új hw. requirements).

" vannak rendszerszintű programozások, amikhez kell az új OS."
    Igen, bár itt is izgalmas kérdés, miért API level szinten húzzuk meg a vonalat.
    Ott van pl. a Parkl. 9-es droid-on már el sem indul, míg a banki alkalmazások vígan.

Összefoglalva: én azt látom, hogy minden évben kijön egy új droid, mert ... mert csak. Nagyon mélyen a motorháztető alatt változnak dolgok, de erre vajon tényleg szükség van, és ha igen, ilyen ütemben? A telefonok esetén is hasonló (vagy még olyanabb) a helyzet. Pl. a Samsung is jóformán ugyanazokat a mobilokat (itt leginkább az S23→S24→S25 -re gondolok) dobja piacra évről-évre.

Kicsit más. Nézegetem Xiaomi 15-öt ...
    Topic-ban írják, hogy ezen már ne nagyon akarjak launcher-t cserélni, mert a gesture navi nem fog működni. Wtf?! Éljen a fejlődés! Azt is nehezen tudom megemészteni, hogy a saját eszközömön nincs root jogom (PC-n azért vicces lenne, telefonon mégis teljesen hozzászoktunk), de most már ott tartunk, hogy a launcher is fix. Illetve, OK, nem az, de ha nem akarsz egy adott fíccsört bukni, akkor ne cseréld. Pontosabban cserélheted, és mindenre lenne megoldás, de akkor kellene a root.

Új hozzászólás Aktív témák