- ASUS notebook topic
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Milyen egeret válasszak?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- SONY LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
evko
aktív tag
Nos, lett egy felhasználó, folyamat nevek (4 folyamat), egy folyamatok tábla.
A felhasználókat lehet kezelni...
A folyamatok táblázatba menne a felhasználó id, a folyamat név id, a létrehozás dátuma.Több problémát kellene megoldani, és ehhez minimum 1 tábla kellene még.
Ez már program része, de ha nem jó az adatbázis, nem lesz jó az egész....
Az első 3 folyamatot az admin nyugtázza. Csak akkor lehet a következő folyamatot nyugtázni, ha az előző már nyugtázva van. Ha a 3 folyamat admin részről nyugtázott, a 4. folyamatot a felhasználó (saját felületéről, neki csak felhasználó joga van) tudja nyugzázni. Ezzel a nyugtázással zárja is a saját hónapját... Pl. ma rábökött egy buttonra, amivel nyugtázta a 4. folyamatot, ami automatikusan zárta is az áprilist (ez csak megjelöli az user mellett az áprilist, hogy ok (ad neki 1-es értéket). Tehát, az admin május 28-án csak akkor tud nyugzázni (1-2-3-as folyamatokat), ha az április már zárva van.
Ez most lehet nagyon kesze-kusza lett...És lenne benne még 1 csavar...
Ha a felhasználó alkalmazott (felhasználó típus ), akkor az első folyamat nyugtázásával (admin nyom a buttonra) nyugtázódik automatikusan a 2-es és 3-mas folyamat is....
Engem az érdekelne, hogy ezt így hogy lehetne táblázat szinten kezelni... A programozás része más kérdés... Az egyszerű részek még mennek... A többi majd kialakul.. Csak jó lenne, ha az adatbázisba jól lehetne ezeket az adatokat beilleszteni, illetve lekérdezni majd.
-
evko
aktív tag
Köszönöm.
Nem szeretnék spórolni és nem egyedül csinálom (ez egy sulis feladat), csak elakadtunk.
De normálisan nem is volt megtervezve az adatbázis... És azt gondolom, ez itt az alapvető probléma. Mert, ha nincs alap, hogyan építkezzek?Ez egy kis adatbázis lesz, kb 30 fő adatait tárolja.
De igazad van, így jobban kezelhető.
Név mellé a hónapokat (szept, okt, nov..) úgy kérdezem le/jelenítem meg (és módosítom, írom), hogy adott hónapra kérdezve jelenítem meg a folyamatok táblázatból az adatokat, létrehozás dátuma alapján?Nah, délután összerakom valamennyire.
-
crmtanulo
friss újonc
Ezt szeretném megtudni, hogy miért kell hozzá három másik programnyelv, és miért pont az a három kell hozzá?
Melyiknek mi a feladata?
Hogyan kapcsolódnak egymáshoz?
Hogyan kell gonlkozni, hogy a végén egy ilyen rendszer létrejöjjön?Nekem mindig csak "lépésről lépésre" dolgokat tanítottam, ezért utáltam a tanárokat is, csak egyet kedveltem, aki mindig azt mondta, hogy tudni kell a végcélt, hogyan kell a végén kinéznie az adatbázisnak, csak annak alapján lehet nekiállni megtervezni a lépéseket, különben állandóan módosítani kell mindent. A többiek nem szerették, ki is túrták.:-(
-
MrSealRD
veterán
Persze, semmiképp sem akarom keverni. Én fejlesztési oldalról vagyok érintett. A PM akivel az alapokat tesszük le meg, hát PM meg üzleti oldalról érintett. Ezért nézzük két szemszögből. Itt az a nagy kérdés, hogy mi legyen az elhatározás. Az oké, hogy egyik legyen, de melyik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- E-roller topik
- ASUS notebook topic
- Politika
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest