Hirdetés
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Dobozcserére kárhoztatja asztali csúcs-CPU-ját az Intel
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
crmtanulo
üzenetére
Én ezeket mondanám:
- HTML: Ez a weblap tartalma, amit látsz, a szövegek, a képek.
- CSS: Ez formázza a HTML által visszaadott szöveget, képeket. Ez mondja meg, hol legyen, mekkora legyen, hogyan nézzen ki, animál stb.
- SQL: Ezzel kéred le az adatbázis tartalmát, ezzel írsz bele, frissíted, törölsz stb.
- PHP: Szerver oldalon ezzel kommunikálsz az adatbázissal (SQL-lekérdezésekkel), és dolgozod fel a tartalmát, készíted elő a lekérdezéseket, küldöd a klienseknek a visszakapott, feldolgozott adatokat stb.
- JavaScript: Kliens oldalon ezzel kommunikálsz a szerverrel, ezzel küldesz és kérsz adatot a szerver irányába, ezzel fogadod a szerver oldalról a PHP-n keresztül érkező adatokat, illetve a "kliensen történő kattintgatások" is ezen keresztül realizálódnak (pl. gombra kattintás mit csináljon). Továbbá módosíthatod vele a HTML tartalmát, manipulálhatod a megjelenést is, feldolgozhatod a PHP által visszaadott adatokat, illetve a másik irányba, a szerver (PHP) felé is adatokat küldhetsz.Nagyon nagy vonalakban.
Biztosan vannak egyszerűbb megoldások is, de én csak ezt ismerem, ahol én kontrollálhatok mindent, mert minden úgy működik, ahogy én írom meg. (Ennek összes előnyével és hátrányával.)
Ezeknek mindnek van külön topikja is (HTML, CSS, JavaScript, PHP és SQL (a jelenlegi topik)), illetve van egy általánosabb, a Weblap készítés topikja.
Illetve én a W3Schools oldalát ajánlom, példákon keresztül lehet megtanulni az alapokat, az összes említett nyelven/technológiával.
-
Ispy
nagyúr
válasz
crmtanulo
üzenetére
Ezekre nincsenek kész válaszok, ha egy webes alkalmazásról beszélünk, akkor kell egy adatbázis, egy weboldal és egy köztes réteg, ami a kettőt összeköti egymással, vannak különböző modellek, hogy hogyan is illik ezt felépíteni, és hozzá tucatnyi eszköz és program nyelv is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs