Hirdetés
- OLED TV topic
- Új Xeonokkal szorongatná meg az Intel az AMD-t
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Leleplezte az új Xbox generáció érkezését az AMD vezére
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Kényszerűen visszavesz az AI-ból a Windows 11-ben a Microsoft?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
baracsi
tag
Szóval nekem nincs két táblám
Nincs jelentősége annak, hogy bizonylatokból veszi az ember az adatokat vagy egy készletmozgás-történet táblából. Ezért kell valamilyen procedurális megoldás, hogy fel tudd dolgozni az adatokat.
Én úgy csináltam, hogy a függvény csinál 2 temp táblát fifo_bevet_vt és fifo_eladas_vt, az egyikbe legyűjtőm a bevételezéseket (leltárt és gyártást is figyel, de az jelen esetben lényegtelen és még egyszer mondom mindegy, hogy honnan vesszük az adatokat, bizonylat vagy mozgástörténet), a másikba az eladásokat adott termékre, mindkét tábla dátum, db és ár mezőket tartalmaz. Az adatok legyűjtése után elkezdem bejárni az eladásokat dátum szerint sorba rendezve majd veszem a mennyiségét és nézek hozzá egy bevétet, itt is mindig a legkisebb dátumú rekordokat figyelem és maximum az eladás mennyiségével csökkentem a fifo_bevet_vt db adatát (már ha van rajta annyi, mert ha nincs, akkor nulla lesz és nézem a következő bevét rekordot). Ha egy fifo_bevet_vt rekord mennyiség elfogy, akkor törlöm. Miután az eladásokat teljesen bejártam és elfogyasztottam a bevét rekordokat, a bevétes táblában csak azok a tételek maradnak, amelyek még nem lettek eladva a saját mennyiségével és árával és ebből már kiszámítható a FIFO átlagár.
A termék FIFO ára pedig egy egyszerű select-tel lekérhető
SELECT get_FIFO_ar(tkod) FROM cikk WHERE ...
Ezért mondom hogy ezt simán SQL-lel elég macerás megcsinálni.
A te esetedben bevét oldalra a 100-as kód a nyitókészlet, az mindenképpen kell, és kellenek hozzá 101-199 mozgások, eladás oldalra pedig mehetnek az eladások és igen, ha nincs olyan táblád, (pl. leltár), ami megmondja, hogy január elsején (vagy tetszőleges dátumra) adott termékre mennyi volt a FIFO ár akkor minden esetben az elejétől kell venni mindent. Ezért jó ha leltározás funkció van a programodban, mert akkor elég csak onnan nézni a bizonylatokat (leltár [mennyiség, ár] és leltár utáni bevétek, eladások) feltételezve azt, hogy a leltárban FIFO árral vannak letárolva az adatok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megérkezett Magyarországra a Huawei Mate X7
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Bundle topik
- OLED TV topic
- Elmossa a Samsung a valóság és az AI-fantázia határát
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Új Xeonokkal szorongatná meg az Intel az AMD-t
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 128Gb, 12 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- DJI MIC 3 (2TX + 1 RX + Charging Case)
- iKing.hu Apple iPhone Air 256GB Light Gold használt karcmentes 100% akku 2026.10.28-ig garanciás
- Steelseries Arena 7 Hangfal
- Apple iPhone 14 128Gb, 24 hónap Garancia, Kék Színben, Bontatlan, Kártyafüggetlen
- Használt iPhone 14 felvásárlás gyors, korrekt, biztonságos
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest