Hirdetés
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx
üzenetére
"kis tábla méreteknél ez észrevehetetlen, de ha egy táblában van 2-3 ilyen szarul megoldott indexed, és a tábláid több százezer sorosak"
Ha jól emlékszem, az eredeti felvetésben pont az szerepelt, hogy előre tudható, hogy a táblák relatíve kicsik (mit tekintünk egyébként kicsinek?), és sosem lesz bennük többszázezer rekord. Tehát szerintem arról nincs értelme jelen esetben beszélni, hogy "mi lenne, ha", hanem csak arról, ami van, mert pont azért érdekes a kérdés-felvetés, hogy vajon minden esetben helytállóak-e a tankönyvszerű, berögzült gondolatok, vagy van, amikor ettől el lehet térni, ha nem okoz észrevehető különbséget.
Az alapötleten először én is felhördültem magamban, hogy háccccezmicsodadolog, én nem így tanultam, és nem ehhez vagyok hozzászokva, és én amúgy sem így oldanám meg, aztán rájöttem, hogy elképzelhető olyan eset, amikor kicsit rugalmasabban is meg lehet közelíteni a kérdést, ha valakinek adott esetben úgy kényelmes, amennyiben AZ ADOTT ESETBEN (és nem akkor, HA más lenne) nem okozna észrevehető teljesítménybeli romlást. Épp ezért érdekelt, hogy vajon mik lesznek a meglátások ezzel kapcsolatban (még ha én még az adott feladat kedvéért sem így oldanám meg), de sajnos aztán bejött az, amire számítottam, hogy jönnek a tankönyvszerű elvekre hivatkozások (néhol helytelenül, lásd korábban (de)normalizálás fogalmának/elvének nem sok köze van ahhoz, hogy az elsődleges kulcs int vagy string), és a "na de gondolj bele, HA LENNE többtízcsillióbilliókétszáz rekordod"-jellegű megjegyzések, meg a többtízgigarammalnemparaöcsém, és ezek általában csak pont a lényegről terelik el a szót.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ ASUS TUF Gaming M4 WL Bolti ár:16k INGYEN FOXPOST
- Szinte ÚJ ASUS ROG STRIX Impact II Electro Punk Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- ÚJ (Hiányos) ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- ÚJ ASUS ROG Strix Impact II Wireless Bolti ár:25k INGYEN FOXPOST
- Szinte ÚJ ASUS Rog Spatha X Bolti ár:60k INGYEN FOXPOST
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest