Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyugis21

kezdő

válasz sztanozs #5369 üzenetére

Most látom, hogy már lelkes újonc vagyok, a moderátorok adnak kategóriákat?

------
    1. Nem, az oldalon nem tudok semmit megtalálni, bármit keresek, az első tiz találatot megjeleníti - ami többnyire aktiváld-töltsd le, stb. - és nem enged továbblépni a többire.

2. amennyit értek a videóból, az már 2016-os access példafájl, képpel, és csak a task-employee két táblából áll.
    ennél jobb a projects adatbázis - lásd lentebb a képet - ha megtalálnád az azt bemutató videot, megköszönném, ott nem értem, miért van külön task és common task tábla is, eltérő kapcsolatokkal.

3. Ez volt az első kérdésem, hogy hogyan lehet access példa adatbázisokat összehozni, de nem volt rá válasz. Végignéztem mindet, ami 2007-ben volt, a project adatbázis volt a legjobb, de nagy része felesleges nekem, más részét nem értem, mire jó és miért így vannak a kapcsolatok, és van, ami nekem hiányzik belőle, ezért kellett nekem több tábla.

Itt van
    project - ami nálam ügy,
    tasks - ami nálam feladat
    employees - ami nálam emberek
    common tasks - fogalmam sincs, hogy mire jó, és csak az emberekkel van kapcsolata

hiányzik az
    eset - vagyis a project/ugy egyes lepesei
    hely - esetek valahol történnek (vagy virtuálisak, pl. telefonhívás)

Valamint itt úgy látszik, hogy mind a project, mind a task csak egy emberhez tartozhat, míg ténylegesen többen vesznek benne részt, és gyakran mindig mások.

Új hozzászólás Aktív témák