- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sötét fantasy eposszal csábítja potenciális vásárlóit az AMD
- Autóhifi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- Életlen svájcibicska: Teszten az LG 45GX90SA okos gamer monitor
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Megcsináltam így, működik is szépen, aktívak az indexelések is.
Viszont így már nem tudom ugye duplikálni a rekordokat, mert a másik táblában (ahol a rekordokhoz tartozó kategóriák vannak tárolva) már nem lehet olyan könnyen.
Szóval most egyelőre 159 rekord van.És amiért most írok:
Összehasonlításként futtatom a régi lekérdezést (LIKE '%category%'stb.) és az új lekérdezést (JOIN).És az a régi:
- egyrészt dupla olyan gyors (sőt, 0.0112 vs 0.0266 seconds),
- másrészt az Explain szerint csak a szükséges 4 rekordot ellenőrzi/használja (rows: 4) az indexelés miatt (a 159 helyett).Hogy van ez akkor?
A sebesség talán most még az alacsony rekord szám miatt lehet, később, sokkal több elemnél ez talán majd fordul?
Viszont Ti is azt írtátok, és én is azt találtam, hogy ha a LIKE operátor %sztring formában van használva, akkor a teljes táblát használja.
Itt akkor rows: 4 helyett nem rows: 159-nek kellene lennie?Bocsánat a sok kérdésért, de ha már így alakult, hogy saját kezüleg kell csinálnom, szeretném érteni a miérteket. És köszönöm, ha válaszoltok, tanácsot adtok.
(És továbbra is szívesen fizetnék a segítségért, a mostani struktúra átnézéséért, módosítására javaslatért, tanácsokért stb., csak hogy biztos lehessek az erős és stabil alapban.)Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 222 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Újszerű, frissen pasztázott PlayStation 4 Pro, GoldHEN + 20db játék (Cyberpunk, God of War, stb.)
- iPhone 17 Pro MAX 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest