- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Utolérte az áremelés a PlayStation 5-öt
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Raspberry Pi
- Nem panaszkodhat a sebességére a Team Group legújabb, PCI Express 5.0-s SSD-je
- Milyen videókártyát?
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- SSD kibeszélő
- Döbbenetesen sok energia kell az érkező Nova Lake működéséhez?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Megcsináltam így, működik is szépen, aktívak az indexelések is.
Viszont így már nem tudom ugye duplikálni a rekordokat, mert a másik táblában (ahol a rekordokhoz tartozó kategóriák vannak tárolva) már nem lehet olyan könnyen.
Szóval most egyelőre 159 rekord van.És amiért most írok:
Összehasonlításként futtatom a régi lekérdezést (LIKE '%category%'stb.) és az új lekérdezést (JOIN).És az a régi:
- egyrészt dupla olyan gyors (sőt, 0.0112 vs 0.0266 seconds),
- másrészt az Explain szerint csak a szükséges 4 rekordot ellenőrzi/használja (rows: 4) az indexelés miatt (a 159 helyett).Hogy van ez akkor?
A sebesség talán most még az alacsony rekord szám miatt lehet, később, sokkal több elemnél ez talán majd fordul?
Viszont Ti is azt írtátok, és én is azt találtam, hogy ha a LIKE operátor %sztring formában van használva, akkor a teljes táblát használja.
Itt akkor rows: 4 helyett nem rows: 159-nek kellene lennie?Bocsánat a sok kérdésért, de ha már így alakult, hogy saját kezüleg kell csinálnom, szeretném érteni a miérteket. És köszönöm, ha válaszoltok, tanácsot adtok.
(És továbbra is szívesen fizetnék a segítségért, a mostani struktúra átnézéséért, módosítására javaslatért, tanácsokért stb., csak hogy biztos lehessek az erős és stabil alapban.)Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- RAM topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad W541,15.6,FHD,i7-4810MQ,32GB DDR3,256GB SSD,K1100 2GB VGA,WIN10
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G 12/256 2028.09.03-ig garancia
- iPad Pro M1 11 512GB wifi + Magic Keyboard + Apple Pencil
- 3TB Seagate Barracuda 3,5-es HDD-k
- Ryzen 7 5800X / AIO / NITRO+ RX 9060 XT 16GB / B550M WIFI / 32GB RAM / 1TB NVMe SSD / 650W GOLD
- Asus ROG Strix GAMER PC! Ryzen 3700X / GTX 1660 Ti / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4050 6GB Win11 Garancia
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- AKCIJÓÓÓ!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- HP ProBook 445 G9 14" Ryzen 3 5425U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest