Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Apollo17hu
    őstag

Volt korábban ugyanezzel a kóddal memóriaprobléma, de az egyértelmű volt, mert 15 perc után hibaüzenettel leállt. Szerencsére rájöttünk az okára (kb. az volt, hogy a 20 allekérdezés miatt 3^20 szorzót kapott a memóriában elfoglalt mérete, de extra kötésekkel, ezt áthidaltuk).

Temp tábla sajnos nem játszik. Maga a keretrendszer úgy néz ki, hogy különálló sql-eket tárolunk, amelyeket egy alkalmazás minden nap meghív, lefuttat, az eredményt pedig Excelbe másolja. Nincs lehetőség egymásra épülő kódrészletek megadására.

@bpx: Jogos, fejből írtam, de élesben jó helyre raktam a hintet. Ezt a materialize-t még kipróbálom, mert tényleg annyira lenne csak szükség, hogy külön-külön meglegyen az allekérdezések eredménye, utána már 2 másodperc alatt kiszámolja.

Kollégámmal közösen megoldottuk.

Volt egy sanda gyanúm, hogy az új allekérdezéseken belül kell keresni a hibát, és beigazolódott. Ezek az új allekérdezések egyenként kb. 800 sornyi programkódból állnak, rengeteg tábla és allekérdezés alkotja őket. Van egy nagyobb saját sémás tábla is, ami csak kiegészítő adatot tartalmaz. Ezt kommenteztem ki, és lefutott a teljes kód. Ezzel az infóval kollégám egy egyszerű use_hash hintet rakott oda, ahova kellett, és így a saját sémás táblával együtt is 4 percen belül fut a teljes kód.

Az a fura, hogy amíg a 800 soros allekérdezéseket külön-külön futtattuk, nem "borult meg" a végrehajtásuk, viszont a teljes kódban már igen.

Új hozzászólás Aktív témák