- Harmadával megvághatja a Switch 2 gyártását a Nintendo
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Imádja a gyors mozgásokat az új FidelityFX SDK
- Androidos fejegységek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Derekas áremelést jelentett be az ASUS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv mindenkinek!
Arra kérnélek benneteket, hogy illusztráljátok konkrét példával, vagy csak simán konyhanyelven, hogy a több-a-többhöz kapcsolat esetén mi szükség van a kapcsolótáblára? Az addig rendben van, hogy bele kerül mindkét elsődleges kulcs, de ebben mi a pláne?
Leírom a saját példámat, kérlek véleményezzétek, jól értem-e a dolgot. Az egyik egyed legyen "termék", a másik pedig "áruház". Egy áruházban megtalálható több termék is, és egy termék több áruházban is megtalálható.
Tehát készítek például egy "megtalálható" nevű kapcsolótáblát, ebbe kerül 2 elsődleges kulcs, ami mutatni fog a "termék" és az "áruház" tábla elsődleges kulcsaira. Ebből azt tudom majd megmondani, hogy egy adott termék mely áruházakban van, illetve fordítva, vagyis hogy egy adott áruházban milyen termékek vannak? Tehát ennyi lenne a kapcsolótábla szerepe?A másik, ami még érdekelne, hogy SQL szinten ezeket hogy lehet bepötyögni, hogy megértse az adatbázis-kezelő rendszer? Olvastam REFERENCES kulcsszót is, meg valami CASCADE-t is, de utóbbit nem igazán tudtam értelmezni, hogy mire jó.

Aztán van még jópár problémám, például hogy miként töltöm fel a kapcsolótáblát? Sima INSERT, ahogy egy "átlagos" táblába szúrnék be, vagy van valami speciális kapcsolója?
Az a problémám, hogy a neten fellelhető doksik többnyire angol nyelven vannak, és hiába értem meg magát az angolt, ha ott olyan szavakkal dobálóznak, amit amúgy magyarul sem értek...
Köszi a válaszokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Visszatérhet a csepp notch és a 90 Hz
- Harmadával megvághatja a Switch 2 gyártását a Nintendo
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 3
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Crimson Desert
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- HyperX Predator 2x8GB 3200mhz DDR4 ram CL 16 !!!! - RGB !!!!
- IdeaPad 3 15ARH05 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4600H GTX 1650 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- i7-8700K / ASUS Z370-E / GTX 1080 Ti komplett gép
- PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB XLR8 Gaming VERTO EPIC-X RGB
- Samsung Galaxy S25 eladó, független, garanciális (ses.hu, 2028 júniusig)
- Lenovo Thinpad üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával - 03.11.
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4474, 100% AKKSI
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Eladó ASUS TUF Gaming F15 (TUF507ZV4-LP121W) i7, 24gb ram RTX 4060, gamer laptop!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest