Hirdetés
- Az SSD elfárad… a RAM miért nem?
- iPad topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Nyomtató topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv mindenkinek!
Feltettem már a kérdésemet több topicban is, aztán martonx fórumtárs javaslatára idetévedtem, és megkérdezlek benneteket is a dologról.
Adott a következő részlet egy EK diagramból, ezt szeretném átírni relációs adatbázisba:

Elméleti szinten megy a dolog, viszont az SQL-lel bajban vagyok. Ami "biztos", hogy 3 táblám lesz. A felhasználó és a termék marad ugyanúgy, de kell készítenem egy kapcsolótáblát, legyen mondjuk feltöltötte, ami megkapja a felhasználó és a termék tábla elsődleges kulcsát, és ez a kettő együtt lesz az idegen kulcsa, valamint megkapja a kapcsolat tulajdonságát is.
Innentől van a gond, mert nem tudom, hogy miként tudom helyesen feltölteni az adatbázist...
Például olyan lekérdezésekre szeretnék választ kapni, hogy Józsi milyen termékeket töltött fel?, vagy hogy a Danone joghurtot ki töltötte fel?.
A kapcsolótábla teljesen megzavar, ezt hogy kell létrehozni SQL-ben, és aztán feltölteni bele?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 39GX90SA - 39" Ívelt Smart OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- SK Hynix vagy Samsung 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- Fujitsu Esprimo D7011 Intel i7-11700 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest