Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inv1sus
addikt
Visszatértem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy újabb problémába futottam bele, de valószínűleg ez lesz most már az utolsó.
Tehát:Van egy adott termék. Ez a termék lehetséges, hogy egyszerre több kategóriában is szerepel, mint pl. "Ragasztók" és "Ragasztók és tömítők".
A kategóriákat '|' jellel elválasztva rakom be az adatbázisba, tehát ez a termék felvéve így néz ki a 'category_url' oszlopon belül:
"Ragasztók|Ragasztók és tömítők"A honlapon egy menüpontra kattintva jelenleg így olvasom ki a termékeket pl:
WHERE products.category_url LIKE '%Ragasztók%'Ezzel az a probléma, hogy ha a termék csak a "Ragasztók és tömítők" kategóriában szerepel, a "Ragasztók" kategóriában ugyanúgy meg fog jelenni, mivel megfelel a fenti feltételnek. Ha viszont ezt használom:
WHERE products.category_url LIKE 'Ragasztók'
Akkor meg csak azokat fogja mutatni, amik pontosan a 'Ragasztók' nevű kategóriával rendelkeznek.Én ez utóbbit preferálnám (tehát wildcard nélkül, hogy pontosak legyenek a találatok), de ehhez szét kellene valahogy szednem a mezőben megadott kategóriákat (amik jelenleg így néznek ki néha "Ragasztók|Ragasztók és tömítők").
Ebben még tudtok segíteni?

Új hozzászólás Aktív témák
- Varmilo /Limitált kiadás/Beijing Opera/EN/Silent Red/
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)