- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
h_143570
addikt
válasz
Jim Tonic #48 üzenetére
Hát második negyedévben jelenik meg tehát kb 5-6 hónap mulva, a DDR és DDR2 kőzőtt effektive akkora kűlőnbség nincs tehát elméletileg elég egyféle memória vezérlő továbbá van DDR->DDR2 átalakitó hardver, tehát nem gond a váltás, de az alaplapokat az M2hőz cserélni kell, kivéve ha valaki hibridet vesz, de ezt a témát az előző oldalon már kiveséztűk.
-
h_143570
addikt
1700+ 768MiB ram meg radeon 9000 viszi a cod2őt simmán.
Az x1800 a honlapjuk szerint csak pci-e lesz, de az x1600 meg x1800 as széria csak alibi kártyák hogy legyen mivel megszorongatni az nvidiát, mert jan24én jőnnek ki az 1900asok ráadaásul ugy hogy a bejelentés napján mindehol elérhetőek lesznek. -
h_143570
addikt
Sőt AGP vezérlővel szerlet tehát a grafikus kártya fejlesztési lehetősége is limitált, mivel egyre inkább ki fogják halatni az AGPs kártyákat. Bár az ATI honlapja szerint lesz az x1600os okbol agps verzió, tehát még agpvel is el lehet lenni egy darabbig, de már nem sokáig.
-
h_143570
addikt
válasz
markastor #36 üzenetére
Na igen Uli chipset alias ALI, hogy egy névváltás mekkora csodákat tud tenni, hogy menyit fejlődőt azóta nem tudom de annó elég gyenguszka volt. Talán van még valahol egy ALI-s lapom nehéz műkődésre birni, de ha sikerűl azért vittet az 500as cerkát gondnélkűl. Viszont az ECS világmárka szóval gond nem lehet vele, de hibridet tuningra illetve munka rendszere azért nem vennék.
Az intel is jó választásnak tűnik mivel ott talán nem lesz foglalt váltás egy ideig de ezt náluk sem lehet tudni. Viszont az M2re való áttérés S939 ről nem nagyon fogja megérni legalábbis az elején, a tunigőrűlt milomosokat kivéve, de ők már rég kétmagos opeteronokal nyomulnak. De egy jó videokari már annél inkább, és duál magos s939ben is van sőt lesz is egydarabig, némi tunigal évekig el lehet majd lenni egy X2es el vagy egy A64el. Nekem már tőbb mint 2 éve van 2500+os bartonom és csak azért cserélem, mert kell a pci-e videokártya, mivel a 9600os már kezd kifuladni, illetve most már talán ki lehet majd használni a 64bites windowsban azt a 64 bitet. Az M2ből szinte mind duál magos lesz azok meg játékhoz egyelőre nem jók, lásd nvidia már lassan két éve tudja az sm3at és még csak most jőnnek ki az azt támogató játékok. Duál magal is igy lesz, továbbá a fizikai gyorsitó chipek miatt a proci szinte egyáltalán nem is fog kelleni és mivel ugyis mindent a grafikus kártya meg a fizikai gyorsitó kártya fog számol igy a memória sebessége is kőzőmbős lesz a pci-e meg ugyis gyorsabb a ramnál, tehát inkább a grafikus hardverre gyurnék egy atomstabil garantáltan gyárilag tuningra felkészitet gépben megfelelő hűtésel. Továbbá lassan a GPU-k fogják izombol csinálnia video tőmőritést mpeg 1/2 ő kodolást az ATI és az NVidia is támogatja már, sőt az mpeg4 (divix, xvid ha valaki nem tudná) dekodolést, a hdtv (H.264) dekodolást tehát lassan a proci a windows futatáson kivűl nem nagyon fog másra kelleni.
Bár megjegyezném hogy az ősők gépén ami egy 1700+ os 768MB ram és radeon 9000et tartalmaz győnyőrűen ment a COD2-ő alapbeállitésokon akadás nélkűl, ugy hogy semmit nem tunigoltam rajta.
[Szerkesztve] -
markastor
tag
válasz
cskamacska #33 üzenetére
Köszi szépen a kimerítő választ.
Azért a legdurvább szerintem ez:[link]
Nem fő meg szegény Socket754-es cucc? -
h_143570
addikt
válasz
cskamacska #33 üzenetére
Hiába a gyártók mindenel megpróbálkoznak. Viszont az ECS nagy cég pl epox, abit meg még néhány másik is ECS gyártmányú alaplapokat árul saját neve alatt, a világ 3 legnagyobb gyártója. A kedvencem a 775ős Intel és a 64 bites AMDk kivételevel minden AMD és Intel procit fogadó lapjuk, de lehet hogy nem az ECS volt az elkővető.
-
cskamacska
addikt
A már említett ASRock 939Dual-SATA2:[link]
Ha nem ragaszkodsz annyira a K8 platformhoz it van egy feltételeidnek megfelelő Inteles lap: GA-8I915P Duo Pro-A[link]
Igaz hogy a GEAR foglalat nem egy 8x-os AGP, de tán megteszi.
Itt van még az Asrock oldala, ahol mindenféle beteg kombinációkkal találkozhatsz:[link]
És végezetül itt van a mindent mindenbe dugás győztese, az ECS PF88 Extreme Hybrid:[link]
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
A steppingek rendszerint csak kisebb változsok a magban, hogy menyire szignifikánsak azt nem tudom enyire mélyen nem ástam magam bele a dologba. Szóval akki ért hozzá az satirozhatná ezen a téren a világos foltjaimat.
Viszont a procikat ugy gyártják hogy van egy gyártósor amin csinálják a procikat. Majd amint elkészűltek megvizsgálják hogy mi aza sebesség amin rendesen elmegy és aszerint cimkézik, rendszerint alúl cimkézik őket mivel azon a sebességen biztosan mennie kell. Tehát a széria elején a tunig potenciál elég csekély a gyártási technologia kifinmomulatlansága miatt nem lesznek jól huzhatók (de az alúlcimkézés miatt lehet hogy mégis), a vége felé a ''selejt'' akarom mondani alacsony orajelen hajthatók aránya egyre kisebb lesz és persze egyre olcsóbb lesz a legyorsabb, de addigra már a kővetkező generáció álva hagyja. Tehát kb a gyártási ciklus kőzepén lévőkben és azon belűl is a kőzepes árfekvésűkben kellene lennie a legnagyobb tunigpotenciálnak, persze a széri legnagyobbja kisebb tulhajtás estén is gyorsabb lesz mint egy maxra járatot kőzepes abbol a szériábol, de a tunig sajnos szerencs kérdése.
Bár ez már főlősleges agyalgás, mivel a procit rendszerint ki kell fogni. Továbbá mindigis voltak és lesznek tuningőrűétek akik megveszik és jól megcibálják, majd eldicseksi a forumokban hogy mire jutottak, tehát vegyél fel kővető magatartást ők megcibálják e meg eldőntőd hogy azok alapján eldőntőd hogy neked milyen kell. -
OTIS_
tag
Basszus, de f*sz vagyok, elírtam frekin én azt értettem hogy fesz
A teszt alapján amit mutattál, X2 valóban nem mutat túl sok javulást játékok terén, majd meglátom, hogy mennyivel lesz olcsóbb, de mostani árak szerint nemhinném hogy nekem megérné, mert néha jóljönne, de túl sokat nem szoktam multitaskingolni, hogy megérje...
Hát pcie re muszály átállni, mert te is mondtad hogy agp kihalóban, alaplapot meg valami űbert akarok azok alapján amit most mondtál, mert tunningnak az alapja, meg nem akarom azt ami most van, hogy 2 éve vettem egy kv7 et és mostmár teljesen kibelezhetem a gépet
és ha már veszek kb 50 körül deszkát, akkor abba már dukál a márkás, húzható ram is azok közül amit ajánlottál, viszont X2t egyáltalán nem látom szükségesnek a tesztek alapján.
Proci: 3500+ winchester meg toledo magosak tetszenek, majd utánnanézek az árakiknak,
ezeken a magokon belül tudsz valamit a steppingekről, meg egyáltalán a mag technológiááról, mert ha sikerül kifognom vmit ami még nincs gyárilag kihajtva, akkor szinte biztos siker lesz, mert nagyon sok ismerősöm mondta, hogy ez már p1, p2 nél is így volt, és ügye nem mind1 hogy tech elején veszem meg 3.2+ nak, aztán én húzom fel 4.0 ra (csak példa) vagy ők felhúzzák nekem és fizetek érte sokkal többet, még kb 1 évvel később is, pedig valójában ugyanaz a proci... Tehát ezekről tudsz valamit hogy mi az amit érdemes most megvenni, mert még új fejlesztés?
HTT ről sajnos még semmi tapasztalatom, de biztos a régi lapom+procim miatt, gondolom rájövök majd ha meglesz új hw, hogy hogyan is kell kezelni.
Bocsi, hogy szétoffolom a topikot, mert biztos van kismillió gépajánló topik, de végülis ha nem én nyitottam akkor tökmind1 sztem, hogy itt vagy ott adsz tanácsot. -
h_143570
addikt
X2 már van a939ve a 3800+ a legkisebb de még ugy 80+ ba kerűl (lehet hogy már lement az ára vagy majd le megy a kőzeljővőben), játékokhoz egyenlőre még nem nagyon alaklmas mivel azok egynlőre nem támogatják a tőbszáluságot. Továbbá két magosak kisebb frekvencián űzemelnek. Tehát játékokhoz egyenlőre a sima 64bitesek ajánlottak, videokodoláshoz meg rendereléshez már a 2 magosak mivel azokat az alkalmazásokat már optimalizálták, no meg 63bites oprendszer megfelelő progikal.
A voltmod nem a frekvencia hanem a proci és a memória alap űzemi feszűltségének emelését jelenti, ezáltal lehet nagyobb mhz-ket elérni de MEGFELELŐ hűtés nélkűl és nagy kőrűltekintés nélkűl kőnyedén elfűstőlheted az adot alaktrészt a garancia meg azonal ugrot ez esetben. A megfelelő hűtés alatt vizhűtés bár k. drága és k. hagos léghűtésel is meg lehet oldani, de az kőel sem olyan hatékony. Volt moddal lehet 275fől is rángatni az fsb-t. Volt modal fel tudtam cibáltani a Athlon XP 2500+omat 3200+ra (lehet hogy csak 3000+os volt, már nem emlékszem) tehát az fsb-t 166 rol 200ra, volt mod nélkűl 197-198 ig volt stabil a rendszer, de 30perc alatt tulmelegedet egy maxon járatot ColerMaster Aero7 es hűtéssel, ugy hogy nem volt rajta a gép oldala.
Márkás DDR500as ramok OCZ, GEIL, Corsair, KingMax, KingStone, A-data, PQI, Samsung, Hynix (az utóbbi két cég gpleg a tőbbinek gyártja a ram modulokat) természetesen ez egy nem teljes felsorolás és főleg nem erő sorrend. Ez űgyben ajánlom figyelemedbe a NAGY RAMOS TOPIC II-őt (valhogy igy hivják).
Alaplabol ha tunigolni akarsz akkor mideképen márkásat talán a DFI meg az ABIT Fatal1ty vagy valami hasonló ajánható de ha a széljel nézel a forum témák kőzőt biztosan javasolnak valami jót.
A kővetkező link egy brutális proci teszt főleg a végefelé kezd érdekes lenni mikkor kiirják a proci tipusát és az eredményét ugyanazon a feladaton, érdemes megnézni mert tanulságos. Angol tudás nem kell hozzá csak józan ész, feltéve ha a száraz számokon kivűl másra nem vagy kiváncsi.
[link]
A PCI-e soros megoldás mig a pci párhuzamos. A pci-e után lévő szám azt jelenti hogy hány vezetéken csatlakozik a foglalat a memóriavezérlőhőz vagy lehet hogy a procihoz na mindegy. A pci-e x1 kb egy sima pci teljesitményével egyezik meg de mivel sokkal rővidebb a foglalt igy a kettő inkompatibilis. A pci-e x4 efektive x2 vagy x1 sebeségével űzemel egyenlőre, de mivel anagyobb a fogalat igy már maszivabb kártyákat is bele lehet tenni. Az x16 már 16 vezetéket tartalmaz tehát kétszer gyorsabb az AGP 8x nél de valamiért 4szernek mondják. SLI esetén a x16 megfeleződik a 2 grafikus kártya kőzőtt hogy betartsa a szabványt. Lehet olyan alaplapot is kapni ami esetén mindkét kártya 16x vezetékel megy, de az vagy nem szabványos vagy már azátették. Az ATI corosfire megoldásánál már a vezetékek száma kőzőnbős mivel a 2 kártya kűlső kábelen oldja komunikációt (az X1000es sorozattól felfelé, de az X8.0 ... nál nem kell akkora sávszél amit nem birna adni 8x vezeték) meg igy a 8X ra limitálódot sávszél nem játszik szerepet. Az nvidia megoldásánál a pci-e nem csak a proci és a grafikai adatoknak kell meniűk hanem a 2 kártya is azon komunikál egymással és ahhoz már a 8x vezeték állitólag már kevés.
Tehát efektive ha nem akarsz SLI-t akkor mindegy lenne hogy AGP vagy PCI-e. De az SLI hez már az AGP kevés, meg nem is arra tervezték. Továbbá a grafikus vezérlő gyártók vonulnak ki AGPs piacrol. Igy effektive az AGPt nyúzó kisebb alaplapi chip gyártók még próbálják életben tartani az AGP-t, de ez az ATI és az NVIDIA nélkűl halálra itélt próbálozás, persze csak a csúcskártyát igénylőek szempontjábol. Tehát a nagy teljesitményű kártyák már mind pci-e re fognak kijőnni és egyre nehezebb lesz őket AGPre áttervezni és főleg drágább (az x1600 asok AGPs itését is azért vonták vissza mert ugy már nem tudna versenyezni a konkurencia hasonló termékeivel), mert akinek arra van pénze az már rég pci-e re váltott.
Tehát ha tunigra kell akkor a hibrid alaplapok sajnos felejtősek, bár lehet hozájuk hackelt biost szerezni, az én 5 éves ECS sdr/ddr hibrides lapocskám is hackelt biosal megy igaz hogy csak egy 1700+ van benne (de 147es fsb vel) de nem volt pénz DDR re akkor (vinyó csere proci fűstőlés) tehát megbánni nem bántam meg a jó kis SIS735ős csipecske ugy vitte az 1GBs DDR400as kingmax superramot mint a huzat, pedig csak 512MBre tervezték. Viszatérve a tunighoz alapszinten mindent lehet huzni, de voltmod és társai már minőségi cucot igénylenek. Pl a GEIL DDR500akat simán lehet huzni 600 főlé,csak hát nem olcsók. 500as ramok estén már fel lehet cibálni az fsb-t 250re és még mindig szinkronban fognak műkődni a procival. De egy jó tanács ha nem vagy nagyon őrűlt akkor az fsb huzás mellé ne huzd a pci (33 és 66) és pci-e (100) frekvenciáját és főleg ne voltmodold őket, ha ilyenre vetemednél akkor azt már a videokártyán tedd meg, mert a tőbbi alkatrész meg ugyis utálja a nem szabvány frekvenciákon való űzemelést. AMD esetén az fsb tunnignál vigyázni kell hogy igy a Hyper-Transportot (HTT) is nőveled elég drasztikusan igy a HTT szorzóját az fsb nővelésével visszáb kell venni, kűlőnben nefogod jol tudni tunigolni. Ez természetesen K7esere meg intelre nem vonatkozik.
[Szerkesztve] -
OTIS_
tag
Számomra nem az M2 lenne a fontos, hanem az X2, azt meg ahogy írjátok belelehet pakolni 939 es deszkákba is, tehát akkor M2 felejtős még 1 darabig (meg így több pénzem marad vga ra)
A tunningot egyenlőre csak hobbi szinten nyomom (legalábbis szerintem). Ha a voltmod csak annyit jelent, hogy feljebb húzom 5-10% al a frekit, akkor ezen már túlvagyok, mert ezzel a módszerrel értem el +13 mhz t az fsbn. Alaplapból mindenképpen olyan kéne amin lehet külön állítani a ramokat, az fsb től függetlenül (persze lehet hogy hülyeséget beszélek, mert ilyen nem is létezik), de engem csomó kihasználatlan proci teljesítménytől ''fosztottak'' meg a ramjaim, mivel csak 166 vagy 200 on lehet hajtani őket, és ha az fsb 175 fölé ment akkor már nem szerették az unszinkront,ha a ramokat megpróbáltam 200 on akkor meg jumperes biosreset kellett, mert nem indult el a bios sem...
939 es alaplapot ami jól vinne egy X2 t (ha lesz rá cash) és a ddr500 as márkás, jól húzható ramokat tudtok esetleg ajánlani? Természetesen PCI-E s legyen a deszka, ja és még annyit hogy a 16x PCIe az miben különbözik a simától? vagy mindegyik olyan csak néha nem írják ki?
Köszi az eddigi válaszokat, előre is köszi a többit is!
Üdv: OTIS -
h_143570
addikt
Válts szerintem AGP-ről pci-e re mivel M2 aaz országban szempembernél előbb nem nagyon lesz és ha lesz is veszetűl drága lesz. Az újabb játékok már inkább a GPU-t fogják terhelni mint a CPU-t igy egy 3200+ os 64 bitesel ellehet lenni egy darabbig, egy jó videokártya társaságában. És mivel megvan a jó kártya igy már csak az alaplap meg a proci van hátra. Ha mindenáron M2őt akarsz akkor vegyél egy használt s754et egy durva grafikus vezérlővel, és ammikor megjelenik számodra elérhető árban akkor térj át M2re.
A tuning szerencs meg sajnos forgandó, kérdés az hogy meddig akarsz elemeni volt mod meg hasonlók.
De egy 9600pro bol már nem sok teljesitményt lehet manapság kisajtolni, én most készűlők lecserélni a 9600omat. Én mindenestre az S939es megoldásnál maradok. -
h_143570
addikt
Az asrockal semmi bajom mivel az ASUS nonamesitet változata ugy mint a Samtron a Samsungnak. Természtesen nem az asrock tunipotenciáját kritizálom mert tényleg lehet tuningolni, legalábbanyira mint az én 5éves ECS alaplapomat. Viszont a hibrid alaplapon lévő future cpu slot ami viszon már elhelyezkedése miatt megneheziti a venit felrakását és ezáltal a tunugot, továbbá hibrid lapok nem is tuningra valók.
S754 es foglalat már zsákutca az AMD vonul át 939re meg M2re, tehát 939el még bővithető marad a rendszere X2 és társaival. A váltás itt most AGP és PCI-E ről szól, a M2 brancs szinte mind duál magos tehát amikor megjelennek 100felet lesznek bőven ezért nem éri meg várni rá.
Jobban jár szerintem egy 939el meg egy normális videokártyával, mert igy fejleszthető marad a pci-e grafikus kártya miatt, és mire a 939es procik kidőglenek addigra már az M2 is tucatáru lesz. Az M2 re váltani kőzel sem biztos hogy meg forgja érni,egy átlag embernek. Mert k. drága lesz. -
OTIS_
tag
Na tehát akkor HERR Z és h_143570 akkor szerintetek akkor, hogy csináljam, vegyek most használtan s754 féle konfigot, és a lényeg az legyen hogy átmenjek pcie re, aztán majd később jöhet x2 meg ddr2vagy3, vagy most még hagyjam és később, nyáron, ősszel csináljam meg a fejlesztést egyszerre? (x2 nem muszály de én nagyon szeretnék mert multitaskingban az az isten, és naívan bízom abban hogyha most az intel összeszedi magát dualcore terén akkor az amd visszavesz kicsit az árakból, de persze ha nem javul az ára, akkor veszek vmi izmosabb 64 est...) Nagyon fontos lenne, hogy az hw frissítés végére olyan konfigot kapjak amin lehet még fejleszteni, és/vagy bőven van benne ''érezhető'' tunningpotenciál.
Érezhető alatt azt értem, hogyha felhúzom pl vgat, akkor érezzem is a hatását, ne csak a tesztekben legyen több pontja, ugyanis most húztam fel a Sapphire 9600prom 530/350 re és semmiféle teljesítményjavulást nemtapasztaltam játékok terén :/ Prociról nemtudok ilyentéren semmit, mivel 2.4 ről mindössze 2.6 , 2.7 re tudtam felhúzni, de 2.6 után már a legkisebb feltolás után is instabil volt, ezt én a ramoknak tudom be, mivel nem lehet csak 166 vagy 200 mhz en járatni, és ha az fsb t elkezdem feltolni akkor szinkron hiánya miatt megvadulnak a ramok és ezmiatt lesz instabil.
Előre is köszi mind2 tök válaszait!
Balint133
aktív tag
Sorry nem a témához tartozik, de asrockkal kapcsolatban:
Nekem van egy asrock lapom... Majd megnézitek adataim közt h. mien... de a lényeg az az, h. a 2,4Ghz-s cerkámat kihúztam 3,20Ghz-ra, atomstabilan, léghűtéssel, majd ha meglessz a vízhűtésem, akkor lessz az még több is, és még annyi h. havernak Asus lapja van, meg ilyen cerkája, és 2,6-,28Ghznál instabil, holott az én lapomba az ő proca, simán megy 3,20at mint nekem! megnéztük, mert azt hitte a proci a vacak! Ja és van egy Fx5200 64Mbos ratyesz VGAm, meg 2*256Mb Memóriám, amik simán mennek a tuninggal, és a legújabb játéklok simán elindulna szaggatás nélkül!
Szal csak oda akartam kilyukadni, h. az Asrockok simán fejfejlődtek, arra a szintre mint egy Abit, MSI, v. Asus gyártó lapjai!!! Még egyszer szorri az offért, mert ténleg nem ide volt való, csak asrock miatt... -
HERR Z
veterán
most viccesnek fogod találni de az asrockok ugyanakkora cpu feszt tudnak leadni mint az asusok...ergo tuningra kb ugyanannyira alkalmasak....a konkrétan emlegetett uli-s cucchoz meg vannak speckó biosok, van hozzá voltmod meg minden szal abból is lehet könnyen/vagy nehezen még jobb tuningra alkalmas lapot csinálni...amúgy meg ddr2 már nemcsak az órajel miatt jó....667-es modulok vígan mennek 4-4-4-11 meg hasonló időzítéssel 800 körül/fölött 5-5-5-12-vel meg már van ram ami 1066-ot is bír...
és egy centivel se drágább ma már a ddr2 mint a sima ddr a jó tuning ddr meg ugyanannyi mint egy jó ddr2
amúgy ha azt mondod hogy húzza ki valami olcsóval m2-ig akkor mértnem egy használt s754-est ajánlasz neki /ha már ez az asrock lap nem felel meg neked...?olcsóbb a lap olcsóbb a proci, van pci-e, x2-re meg felesleges ma még építeni mert horror ára van...és nem fog lecsúszni mert minek...
viszont ha az összár a lényeg és nincs egyszerre mindenre pénze akkor egyértelműen az asrock lap a legjobb út, szerintem -
h_143570
addikt
Ezzekel a hibrid alaplapokal az a gond, hogy tuningpotenciáljuk kb zero főleg ha a futre cpu slotot használod mivel normális ventit rátenni nem nagyon lehet. Az M2 nyáron fogják bejelenteni szóval őssznél előbb nem nagyon lesz várható hogy bejőjőn kicsiny hazánkba és ha bejőn akkor is veszetűl drága lesz főleg ha a monitorn meg a vinyón kivűl mindent cserélned kell. A DDR2őt állitólag ki hagyják és majd 2007ben térnek át DDR3ra, addig simma DDR, persze ez nem biztos még.
Én most cserélem 939re a rendszert 3500+ ASUS alaplap meg x800GTO és őrűlők ha beleférek 150be,de kehet hogy berágok és egy opteron 146 lesz.
Szóval ha 150 ből megakarod uszni jól akkor vegyél egymárkássab alaplapot 939el, bele egy felső kőzépkategórás vagy esetleg a felső kategóriás legaljáról egy grafikus kártyát hozzá tápold fel 2GB DDR400 vagy ha tuningolni akarsz akkor DDR500 modulokkal és akkor a gépedben lesz annyi erő hogy csinálhas esetleg egy X2 fejlesztést és legalább egy grafikus kártya cserét. Tehát fejleszteni még igy is birni fogod az X2ő re meg a pci-e kártyákkal ugyszintén.
Ha mindenképen M2őt akarsz akkor a 150E kb a procira elég lesz meg hozzá egy 50Eért laplap, mivel olcsót ilyenhez nem vesz az ember, a DDR2 ha azzal szerelikaz sem lesz olcsó főleg a márkás. És ha még nem csináltál váltást agp ==> akkor az megint egy 100E mivel ebben 50Ees szarokat már nem illik beletenni.
Az M2 feature listája efektive egy párhuzamositási lehetőség ami lehetővé tenné hogy egy procin egyidőben 2 oprendszert futtas, láttama videot marha jó de pl az átlag embernek nem kell, a DDR2 effektive a tuning kedvelőknek jó mert igy fsb huzás esetén tudják a procit meg a memóriát szinkronban járatni de márkás DDR500as modulokkat simmán lehet huzni DDR2 sebességekre, továbbá a DDR2 időzitései még mindig elég gyengécskék.
Szóva ha nincs3-400E az egészre és még mindig AGP-s K7el rohangálsz előbb válts át pci-e ra akkár egy gyenge alaplapla és 64bites procival, és egy erőss grafikus kártyával, ennél tőbb M2es kezdeményt nem nagyon fog beleférni 150be. Továbbá az X2 procikal még sokáig huzhatod, egy jó grafikus kártya melett. -
OTIS_
tag
Hali!
Szerinted megérné egy olyan hw frissítés, hogy nyár elején veszek m2 (ha 50-70 ért lesz akkor X2 eset) es procit, ahhoz alaplapot ami viszi ddr2 (vagy 3 ha végül az mellett döntenek), meg valami izmosabb vgat (természetesen pcie) ? A lényeg az lenne, hogy az m2 nek valami kezdeti tecnológiáát fogjam ki (lehet rosszul fogalmaztamtehát bőven legyen még benne tunningpotenciál, ezért a hangsúly az időponton van, hogy vajon megfelel e. Gondolom az evidens hogyha ddr3 al fog kijönni drágább lesz az egész mintha 2 vel jött volna, szted menynit fog nyomni ez az áron? KB 150.000 HUF om lenne az egészre van rá esély hogy sikerül összehozni vagy tegyek még hozzá?
Előre is köszi!
h_143570
addikt
Szerintem érdemesebb most venni egy jó 939es lapot egy jó procival megfeleő menyiségű rammal meg grafikus kártyával azzal el lesz az ember egy darabig. A nagy váltás itt most az AGP ==> pci-e re cserélése, mivel a durvább játékokhoz a grafika pci-e -n fog érkezni és az új gamek már inkább a GPU-ra fognak támaszkodni mint a procira. A DDR és DDR2ő nem okoz akkora javulást amit az átlag embernek annyira számitana inkább csak a tuninghoz kell a magasabb FSB miatt. Tehát jobb most venni egy márkásabb lapot egy erőssebb procival meg egy gyengébb grafikus kártyával amit majd ugy is cserél az ember idővel, meg a 939 es procik is futni fognak még egy jó ideig. Az M2es átálás kőltségeit ugy is magasak lesznek a proci meg a DDR2ő miatt.
Max úgy érné meg hogy lecserélni a jelenlegi K7es alaplapot pci-e vel szereltre és hozzá egy bivaly grafikus kártyát beujitani és akkor az M2 kijővetelkor alaplapot, procit meg RAM-ot cserélni. -
-
h_143570
addikt
DDR ==> DDR2 átalakitó biztosan nem lesz mivel eleve nem azonos méretű a két memória meg lábszámra sem egyeznek. A DDR 184, a DDR2 meg 240, 214, 172 (az utóbbi 2ő valami micro editon) lábas. Tehát az ASROCK future CPU slotja baromság, kivéve ha az integrált memória vezérlő tudni fogja a DDR is a DDR2 mellé, ami elégé kérdéses.
És még valami 939-es be nem lesz DDR2 csak majd az év kőzepe felé kijővő 940 lábas M2 es ben lesz, ez a 940 lábas foglalat nem lesz kompatibilis a jelenlegi socket 940el.
[Szerkesztve] -
markastor
tag
Olyan lap, amin van AGP is meg PCI-e is, biztos van.
Olyanra is emlékszem, amin van DDR meg DDR 2 is.
Nem elképzelhető a kettő ötvözete?
[Szerkesztve] -
markastor
tag
Olyan alaplapra lenne szükségem, amin található AGP ill. PCI-e port is, illetve DDR és DDR2 is, lehetőleg Socket939-es, de mindenképpen AMD K8 kategória. Illetve az sem hátrányos tulajdonság, ha lehet kapni hazánkban.
Köszönöm, ha írtok.
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- 27% számlával! MSI Z790 Gaming Plus Wifi DDR5 Alaplap
- 27% számlával! MSI MAG B550 TOMAHAWK Alaplap
- 27% számlával! MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest