- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Raspberry Pi
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rascalyjo
tag
válasz
genius1334 #399 üzenetére
Helló!!!
A kettőt simán össze tudod kötni optikai kábellel.
De amit végül is szeretnél az nem fog öszzejönni mivel az mp3 csak két csatornába van kódolva (sztereó) csak két hangsávja van.
Ha azt szeretnéd hogy mindeggyik hangfal szóljon beállítod az erőlködödet Dolby Proligikra ez ugyebár virtuálisan állítja elő a Dolbyt, de ez nem ugyan az. Ez kicsit mű!Meg az mp3 ellégé vesztességes formátum.
Ha eredeti 5.1-es muzsikát szeretnél az csak "wav" formátumba létezik, én erről tudok.
Ez lehet 5.1 ill. DTS 5.1.Remélem nem lomboztalak le,
ha valami nem vili kérdezz!!!!!!
-
genius1334
csendes tag
hello van nekem egy Alaplap Gigabyte GA-MA785GM-US2H AM2+ alaplapom l http://x-unit.hu/alaplap-gigabyte-ga-ma785gm-us2h-am2-vga l és egy DENON AVR 1306 erősítőm l www.aquabest.hu/denon_avr_1306_66165.html l ,és ez érdekelne hogy ha spdif kábellel összekötöm a kettőt akkor elképzelhető-e hogy 5.1 ben tudok majd .mp3 zenét hallgatni?
válaszotokat előre is megköszönöm
http://www.procinema.hu/termek/5-1-hazimozi-radioerosito/denon-avr-1306 kicsit bővebben írja le az erősítő jellemzőit
-
fhantom80
csendes tag
Sziasztok!
Nekem minden beállítás megy, - már egyszer íródott e témában (263#), de válasz nem jött rá - viszont AKAD a hang ha SPDIF-en digitálisan "nyersen" küldöm ki a hangot (AC3,DTS,DTS-Audio), szépen felismeri az erősítőm hogy DD vagy DTS, csak néha néha véletlenszerűen akad, és talán emlékeim szerint Windows XP alatt ment, bár az már régen volt...
Ha bárki tud bármi megoldást nagyon örülnék.
Alaplapom: Gigabyte GA-8I945PLGE-RH
Optikai kábellel rákötve egy Pioneer erősítőre.
Windows 7
AC3Filter 1.63bNagy keserves keresgélés után most már fenn van a realtek hangdrivere is, de az sem segített. A gigabyte oldalán lévőt hangdrivert nem telepítette.
Köszönettel végső elkeseredettségemben...
-
zeus26
csendes tag
hali
Asus maximus ii Gene lapom van (X-FI) az analóg kimenethez képest a spdif lényeges hangzásbeli javulást okoz????? megéri 1 optikai kábelbe befektetni???
kösz a hülye kérdésemre a választ
-
A Foobar hangzasa pont olyan, mint a tobbi lejatszoe, ha ugyanolyan csatolason keresztul eri el a hangkartyat. A Foobarnak abban lehet elonye, hogy nagyon rugalmasan alakithato, es igy pluginekkel megtenithato akar ASIO csatolasra is. Ennek az elonye azonban a legtobb esetben is csak eszmei, foleg Vista/Win7-en, ami mar nem akar mindenaron belenyulni a hangba.
Meg ez az elony is teljesen elenyeszik SPDIF passthrough eseten, hiszen ennek pont az a lenyege, hogy atalakitas nelkul tolja ki a hangot. Szoval garantalt, hogy barmely random lejatszo eseten, ami kepes erre a feladatra, ugyanazt a vegeredmenyt fogod kapni.
-
Truemen
csendes tag
válasz
rascalyjo #391 üzenetére
A codecpakkokat nem csípem,be tudnak rendesen keverni.
Csak kicsit figyelsz a kérdésem (2010-12-14 09:29:41) DTS és AC3 kiterjesztésekre vonatkozott.
Bizonyos értelemben ezek is "wav-ok" de mégsem.
Foobar fan nem vagyok csak ennek jött be a hangzása; a v.0.83 megjelenésétől ezt használom. -
rascalyjo
tag
Aha értem.
Én az ilyesmi zenéimet VLC-vel illetve Media player home cinemával szoktam lejátszani.
Meg fent van a gépen a Klite mega codek pack.Neked milyen formátumban vannak álltalában ezek a audió fájlok?
Mert ha "wav-ba" akkor egy kicsit trükközni kell.Te ilyen foobar fan vagy?
-
-
rascalyjo
tag
Nem kell semmilyen hangkártya!
Elég az alaplapi s/pdif optikain kitólva az kis sony-nak.
Media player classic vagy VLC player is megteszi. A megfelelő codec pakkal. PL: Klite kodec pack. Abban minden benne foglaltatik ami kell.De amit az előttem szóló említett azt én is kipróbálom.
Köszönlyük neki!
-
Nem fog menni. A Foobar ugyanis kibontja az AC3 és a DTS sávokat. Azonban sem a Foobarnak, sem az alaplapi 888-nak nincs licenszelt DTS Interactive vagy DD Live encodere, ami visszakódolná. Ehhez megfeleő Xonar vagy X-Fi hangkártyára lenne szükséged. De az oda-vissza kódolgatás miatt hangminőségromlásra számíthatsz.
Még jobb, ha nem Foobarral játszod le, hanem olyannal, ami tud Passthrought.
-
rascalyjo
tag
Helló!
Ha Foobaról beszélünk akkor 5.1es zenét akarsz hallgatni gondolom?
Nem lesz egyszerű!!!!!
Már én is megjártam a hadak útját.
Elösször is meg kell győzödnöd hogy amit le szeretnél játszani az valóban 5.1be vagy DTS 5.1-be van kódolva. Ezek az audió file-ok töbnyire WAV kiterjesztésüek.
Ha ez mind megvolt akkor foobáral nem fog menni én már próbáltam.
Egyébként amit belinkeltél arra nem lesz szükséged. -
Truemen
csendes tag
Sziasztok!
Foobar-ral (v.1.1.1) szeretném hogy az erősítőre SPDIF-en 5.1-es hang menjen.Alaplapi integrált hangkarim van.SPDIF optikai csatlakozó.
Jelenleg a lejátszó VU-meter-én látszik mind a 6 csatorna jelszintje ami meg is jelenik az analóg kimeneteken ha a forrásfájl 6 csatornás .DTS vagy .AC3,ám a erősítőre 2 csatornás jel érkezik.(PCM 48kHz.)DVD lejátszáskor ha DTS kódolású a hang minden ok SPDIF átvitellel.Cyberlink PowerDVD v.8
Avi lejátszáskor ha AC3 ill. Dolby Digital kódolás van,szintén minden ok.BSPlayer;Ffdshow.
Gigabyte GA-EP43-DS3L
Realtek ALC888 @ Intel 82801JB ICH10 - High Definition Audio Controller PCI
Driver : Realtek.HD.Audio-2.50_xpOS : MS.Windows XP Pro SP3 eredeti - frissítések naprakészek.
Erősítő : SONY STR-DE495 (DTS;Dolby Digital Pro Logic II;Digital Cinema Sound).
-
neojohn
csendes tag
Sziasztok!
Audigy 2-es hangkártyával szeretnék kiküldeni hangot a házimozira.
Az a problémám, hogy a házimozinak optikai bemenete van és az optikai kábelt nem tudom rádugni az Audigy 2 digitális kimenetére.
Létezik erre valami átalakító, amibe bedugható az optikai kábel és utána bemegy az Audigy 2 digital out-ba?Köszönöm!
-
nagyfejü
őstag
Hali Összekötöttem a játékost meg az erősitőt optikai kábellel/toslink/ és semmi. Nincs hang.A setup menüben akármit állitok nincs hang. Valami ötlet? üdv
-
zetecR
addikt
Szereztem egy DTS demo és Set-up CD-t.
Az a gondom, hogy a Media Player csak sztereóban játssza le (ráadásul az erősítő nem is DTS-ként kapja meg a jelet, csak sima PCM 48 kHz-nek), a Media Player Classic pedig egy szimpla fehér zajt küld ki az erősítőre.
Az MPC-t hogyan tudnám beállítani 5.1 DTS outra?
-
zetecR
addikt
Win 7 alatt hogyan lehet egyszerűen váltani a vonali és a digitális kimenet között?
Én csak azt találtam, hogy Hangerő -> jobb klikk -> Playback devices -> és a megfelelőre Set Default.Esetleg olyan lehetőség nincs, hogy mind a kettőn megy ki az anyag?
-
Tatejkas
tag
Hello
Van egy ASUS M4A785td-M EVO alaplapom ebbe egy VIA VT1708S hankártya.
Van hátul spdif kimenet, amit rákötöttem a házimozira. A házi mozi tud dts-st is. Ha sima DD 5.1 játszok le a gépen tökéletesen megy. DTS-t viszont nem hajlandó megszóllaltatni se.
Mi lehet a gond?A vt1708s hankártya nem tud kezelni dts-t? Nem tudja kiküldeni?
A panasonic házi mozi tudná kezelni.Rakjak fel dts codecet? Van eggyáltalán ilyen? Szükség van rá? A SPdif nem PCM-et küld?
Köszönöm a segítséget.
-
pentium4
senior tag
ha a hangfalra gondolsz abba csak RCA és jack dugók vannak úgyhogy felejtős, de megoldódott a probléma, be kellett kapcsolni a monitorozást és az eszköz figyelését, de így se jó mert az asus o play nem tudja kezelni az 5.1et, mivel asusék elspórolták a dolby és dts licence-ét, úgyhogy másik kütyü után kell néznem, ami ezeket tudja, mert így csak szaros 2.0 vagyis sztereóm van!
P4
-
semetka
őstag
VAn egy kérdésem, mégpedig az hogy összekötöttem a dvd-met meg a PC-met digitális koax kábellel de valahogy nem tudom beállítani hogy 5.1-ben szóljon. Egyáltalán be lehet állítani vagy csak sztereót lehet SPDIF-en?
-
pentium4
senior tag
sziasztok!
egy kis help kéne mert sehogy se jutok megoldásra!
van nekem egy Asus Xonar D2-es hangkarim!
továbbá van még egy Asus O!Play, amit venni akarok, csak most kölcsönbe van nálam, és addig nem veszem meg amíg nem müxik amit akarok!
oplay en van spdif kimenet, aka optikai kimenet, az én hangkarimon pedig van optikai ki és bemenet is! nincs se erősítőm, se házimozim, úgyhogy valahogy meg kell oldani a problémát!
optikai kábel az oplay be, ezt bedug a xonar spdif in be és azt szeretném ha ez szólna a gépen, mivel a géphez 5.1-es hangfalszett van és nagyon jól szól, tehát itt akarom lejátszani a film hangját és ne a tv-n mert ott hurka a 2.0 hang!
olvasgatom a manuált meg bújom a netet, de nem igazán találok idevonatkozó részeket!
remélem tudtok segíteni!
kösziP4
-
nyunyu
félisten
Ha csak a kimenet kell, akkor csak az 1-3-5 labakat hasznalod az alaplapodon.
Alaplapi 1-re megy az Asus hatlap +5V laba (3), 3-ra a hatlap 1-ese, 5-re meg a hatlap 2-ese.
Ha a bemenet is kell, akkor alaplap 4-re a hatlap 6-osa, 2-re meg a hatlap 5-ose.(Felteve persze az Asus is a szokasos szamozast alkalmazza, bar emlekeim szerint pont az o soros port hatlapjai voltak egy oldalon sorban szamozva es nem cikk-cakkban, mint a tobbi gyartonal...)
-
zetecR
addikt
Gigabyte alaplapomon szeretném beüzemelni az SPDIF kimenetet.
Van hozzá egy ASus hátlapom, ami egyértelmű lábkiosztással rendelkezik, tehát van SPDIF_IN és SPDIF_OUT jelölés.A Gigabyte pedig SPDIF és SPDIFI jelölést alkalmazza, ahol gondolom a SPDIFI jelentené a SPDIF in-t.
Hogyan tudnék erről tuti meggyőződni?Bár gondolom nem történik nagy galiba, hogy OUT-ot kap az IN, mert a jelszint ugyanaz, max nem hallok semmit, ugye?
-
Boxer83
csendes tag
Sziasztok!
SPDIF és analog kimenetet akarom egyszerre kiküldeni az erősítőmre (mivel Zone2-t is használok) de az utánajárásom után kiderült, hogy win XP alatt még be lehetett kapcsolni a két kimenetet egyszerre de a vista óta, ahogy nálam win7 alatt is csak azt tudom választani, hogy melyik legyen az "alapértelmezett lejátszó eszköz". Ezt hogy lehet megoldani???
Köszi -
cronos
tag
Sziasztok valaki mutathatna nekem egy olyan házimozi erősítőt, aminek van optikai bemenete amivel közvetlen mehet az optikai kábel a számítógépről az erősítőbe. Valami olcsóbb kategóriájú kellene aminek elfogadható a hangminősége is.
Én eddig nem találtam ilyet, lehet nem is létezik?
-
TRob1
veterán
Hogy tudom megoldani az audio átvitelt pc-ről tv-re, ha a képet a vga dvi (hdmi)-n keresztül átvittem a tv-re, viszont hang nem megy rajta mert alaplapon (Abit AB9Pro) nincs spdif 2 tüskés kimenet amit a vga-hoz adott kábellal rá kellene kötni a vidkarira? Alaplapon optikai spdif kimenet van, tv-n van olyan hogy jack audio bemenet (hdmi1-hez).
Müködhet az hogy a lap front audio kivezetésére (még a lapon a tüskékre) dugom a vga-hoz adott 2 csatit (1 test meg 1 narancsszínű)? Vagy optikai (toslink)-jack SPDIF átalakító-val a tv-re közvetlen a jack csatiba?
bocsi ha hosszúra sikerült -
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte EP-35-ös alaplapom és egy Nvidia Geforce 9500GT VGA kártyám.
Végre sikerült összekötnöm az alaplap és a VGA spdif belső ki, illetve bemenetét, de mégsem megy ki a hang a VGA HDMI kimenetén. Mit kell még állítanom? BIOS, XP, VGA driver? Ötlet, vélemény?Köszi
-
And
veterán
Az optikai (toslink) és a koaxos (RCA-csatlakozós) jelek csak a fizikai rétegben különböznek. Egyébként ugyanolyan kódolású jelet továbbítanak, egy nagyon egyszerű átalakítóval (egyben, készen kapható alkatrész) oda-vissza alakítható a jel az egyikről a másik formátumra. Szóval igen, a két RCA-felület kompatibilis. Némelyik PC-ben tüskesorra kivitt SPDIF-jel szintje nagyobb, mint a szabványos szint, de ez nem szokott gondot okozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Sony/Philips Digital Interconnect Format
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- YouTube
- Last Epoch
- További aktív témák...
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest