- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Raspberry Pi
- Home server / házi szerver építése
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
rascalyjo
tag
válasz
nagysandor88 #442 üzenetére
Helló!!
Az a helyzet hogy vagy olyan lapot kellet volna venned amin mind a kétfalyta digitális kimenet megtalálható: van optikai vagy coax, ebből az első optikai van az alaplapodon( 3. oldal 6-os pont)
Vagy olyan erősítőt amin mind a kettő van. A te esetedben az erősítődön egy coax bemenet van és egy optikai kimenet.
Az alaplapokhoz szokta opcionálisan készíteni olyan paneleket amiket arra a bizonyos tüskesorra rá lehet csatlakoztatni amit említettél.De ilyen barkácsolásba ne menjél bele mert zárlatot okozhatsz és kampec a lapodnak.
Én azt tudom neked mondani hogy ezt a házimozis ketyerét add el és abból a pénzből vegyél egy normális házimozi erősítőt amin van optikai bemenet. Igaz kell szerezned hozzá hangfalakat de sokkal dinamikusabb lessz vele filmet nézni ill hallgatni.
Ha van még valami kérdésed tedd fel, otthon vagyok a témában.
-
rascalyjo
tag
válasz
predakon #438 üzenetére
Aha!
Nekem Xtreme Audiom van + egy Audigy 2 ZS.
Tök jól működnek együtt.Én úgy oldom meg ha zenét hallgatok akkor a 2 zs dolgozik analógon mert az tudja 24/192-es felbontást ha meg mozizunk akkor az xtreme lép színre optikain persze ehez egy Onkyo erőlködő párosul.
Szóval ha mindenképpen optikaival szeretnéd összekötni a rendszert le kell cserélned a kis z5300.ast
Vagy pedig analóg és minden eggyes csatornának egy fél kábel.
Ha leginkább zenét hallgatsz ezt tudom ajánlani. -
rascalyjo
tag
válasz
elnokkur #434 üzenetére
Hát sajnálom de usb-ésben nem tudok segíteni.
Nem tudom miért de egyre jobban úgy vannak az emberek hogy nem költenek asztali PC-re
inkább laptopot vesznek. Ennek is meg annak is megvannak az előnyei hátrányai.
Az Asztalit jobban lehet bővíteni gondolok itt a hangkarira.
A laptoppal meg nincs anyira az ember helyhez kötve.Most csak ezt a kártya miatt mondom!
Ezért mondtam neked pár résszel ezelött a HDMI-t. Nem kell külső winyó stb....
Egy kábelen megy minden Hang is meg a 1080p-és film is.
Vagy ha a hang nem mert akkor ott van amitől meg akarsz válni, - szerintem fölösleges!!Gondol át mindened megvan.....
-
rascalyjo
tag
válasz
elnokkur #430 üzenetére
Helló!!
Viszont ha laptoról néznél filmet is akkor egy csapásra mególdódna a roblémád!
TV össze a laptoppal HDMI-in keresztül márha van HDMI csati. Laptopodban benne a külső hangkari, hangkari össze a hangrendszerrel és enyi.
Akkor valamilyen hangrendszert szeretnél venni amin van optika out??
-
rascalyjo
tag
válasz
elnokkur #428 üzenetére
Helló!
A javaslatom az hogy ne vegyél USB-és külső hangkarit mert az csak virtuálisan fogja neked előállítani az 5.1-et.
Meg ha van eleve olyan rendszered ami fogadni tudja az optikai jelet akkor meg minek.
Optikán keresztül csak az audió jel megy semmi más!!!Egyébként a külső hangkártyát hova szeretnéd dugni??
-
rascalyjo
tag
válasz
StormBlade #420 üzenetére
Helló!
Megnéztem a lapod hátulján a csatikat. Igen az valóban coax-os.
Lenne egy javaslatom hogy ne sima RCA kábellel próbálkozz. Van kifejezetten ilyen coax kábel (nem antenna) hanem házimozis.Meg ha rám hallgatsz inkább optikain vidd át a jelet sokkal jobb, persze ha van rá letetőség.
Remélem tudtam segíteni!!
-
rascalyjo
tag
Helló!!
Nem kell semmit venned csak egy sima coax kábelt amin a digitális jeled megy.
Olyan ez mind egy rca átjátszó kábel csak egy darab van belőlle.
Nekem van egy ilyenem nem használom. Kell??
Az meg a másik kérdés milyen messze van egymástól a két cucc?Én nekem is optikaival van összekötve az erölködőm a sz.géppel és nagyon praktikus megoldás. Minden át megy rajta a sztereótól a 7.1-ig minden, csak az utóbbit nem képes kódolni az erősítöm. Minőségi zene hallgatáshoz kiválló.
-
-
rascalyjo
tag
válasz
genius1334 #401 üzenetére
Helló!
Jó lenne tudni hogy az ismrősödnek milyen gépe ill. hangkarilya van, hogyan van összekötve a két eszköz?
Mert lehet olyan a hangkártyája ami virtuálsan kikever egy mű 5.1-et és azt küldi ki csatornánként külön -külön vagy pedig Spdifen. -
rascalyjo
tag
válasz
genius1334 #399 üzenetére
Helló!!!
A kettőt simán össze tudod kötni optikai kábellel.
De amit végül is szeretnél az nem fog öszzejönni mivel az mp3 csak két csatornába van kódolva (sztereó) csak két hangsávja van.
Ha azt szeretnéd hogy mindeggyik hangfal szóljon beállítod az erőlködödet Dolby Proligikra ez ugyebár virtuálisan állítja elő a Dolbyt, de ez nem ugyan az. Ez kicsit mű!Meg az mp3 ellégé vesztességes formátum.
Ha eredeti 5.1-es muzsikát szeretnél az csak "wav" formátumba létezik, én erről tudok.
Ez lehet 5.1 ill. DTS 5.1.Remélem nem lomboztalak le,
ha valami nem vili kérdezz!!!!!!
-
rascalyjo
tag
Aha értem.
Én az ilyesmi zenéimet VLC-vel illetve Media player home cinemával szoktam lejátszani.
Meg fent van a gépen a Klite mega codek pack.Neked milyen formátumban vannak álltalában ezek a audió fájlok?
Mert ha "wav-ba" akkor egy kicsit trükközni kell.Te ilyen foobar fan vagy?
-
-
rascalyjo
tag
Nem kell semmilyen hangkártya!
Elég az alaplapi s/pdif optikain kitólva az kis sony-nak.
Media player classic vagy VLC player is megteszi. A megfelelő codec pakkal. PL: Klite kodec pack. Abban minden benne foglaltatik ami kell.De amit az előttem szóló említett azt én is kipróbálom.
Köszönlyük neki!
-
rascalyjo
tag
Helló!
Ha Foobaról beszélünk akkor 5.1es zenét akarsz hallgatni gondolom?
Nem lesz egyszerű!!!!!
Már én is megjártam a hadak útját.
Elösször is meg kell győzödnöd hogy amit le szeretnél játszani az valóban 5.1be vagy DTS 5.1-be van kódolva. Ezek az audió file-ok töbnyire WAV kiterjesztésüek.
Ha ez mind megvolt akkor foobáral nem fog menni én már próbáltam.
Egyébként amit belinkeltél arra nem lesz szükséged.
Új hozzászólás Aktív témák
Sony/Philips Digital Interconnect Format
- Elemlámpa, zseblámpa
- Megújult a PROHARDVER!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Fotók, videók mobillal
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest