Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
A 14nm-es hálóba szeretnék egy Soundbart a tévém alá, ami legtöbbször visszafogott wooferrel fog menni, néha zenét is hallgatnék róla. Olyat keresnék amihez megvannak vagy megvehetőek a hátsó speakerek, és nem lenne hátrány ha fizikailag kisebb a ládája.. Gondolkodom sub nélküli verzión is, de talán jobb ha van és letekerhető ha ugy kell, mintha nincs. Melyik tipust ajánlanátok a fenti célokra? Denon, Samsung, LG bar-okkal eddig jók a tapasztalataim, de bármire vevő vagyok..
-
demmer123
őstag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni nem tudom melyik a jobb. Csakis film nézésre lenne haszálva egy közepes méretű szobába.
Edifier R1280DB
LG SN 4Pár helyen olvastam hogy soundbar felejtősek 2.0 hangfalak sokkal jobbak.
Ti mit javasoltok? -
lordthomas
tag
Sziasztok!
2 éve vettem egy LG SN5 2.1 hangprojektort, eddig tökéletesen működött. Néhány hete kezdte azt csinálni, hogy 3-4 naponta a mélynyomó nem csatlakozott a hangprojektor, de a párosító gombbal vagy ki-be kapcsolással megoldódott a probléma, összecsatlakozott a két eszköz és megfelelően működött. Most azonban nem akar csatlakozni a mélynyomó a hangprojektorhoz. A mélynyomón lévő zöld led szerint az megfelelően működik, azonban hangot nem ad. Találkoztatok esetleg hasonlóval?
-
m1lan
őstag
Sziasztok!
60-65K közötti ársávban van jobb vétel a HW-B550-nél? Egy 43 colos belépő QLED-hez vásárolnám, aminek alapból iszonyatos a hangja és eddig jobb híján egy JBL Flip 5-tel volt összepárosítva.
Előre is köszi!
-
g_g_g
őstag
válasz
Black Dragon #14944 üzenetére
Köszi, ez jó lesz.
Érdekes, most itthon megnéztem és a dobozban is csak angol/német nyelvű van.
-
g_g_g
őstag
Samsung weboldaláról nem letölthető a HW B550 soundbar kézikönyve.
Esetleg valakinek megvan pdf-ben?
Köszi. -
joe69
senior tag
Q930 hatso fali konzolra ajanlatokat tudtok adni? A vogelst lattam tobbektol, mas opcio nincs?
-
paatrick
őstag
válasz
Vismajor01 #14938 üzenetére
-
Gino20
őstag
válasz
Vismajor01 #14938 üzenetére
Optikán ez nagyon-nagyon ritka esetben fordul elő. Próbáld meg ismét a HDMI-t (ha van rá lehetőség egy másik HDMI kábellel), majd TV hang kimenetét próbáld SB-re váltani ha magától ezt nem tenné meg, a beállításokban meg engedélyezz mindent is, amit csak találsz pl ARC....., hangtovábbítás...., CEC (Consumer Electronic Control), ........ez nem feltétlen csak a hang beállításokban lesz hanem pl külső eszközök kezelése (nem ismerem a TV-d, így nem tudom pontosan milyen menüpontok vannak) vagy valami hasonló alatt is lehetséges.
Ugyan ez igaz lehet 1-2 korábbi mások hsz-ére is. Végig kell nézni a beállításokat.
-
Naccsy
csendes tag
Sziasztok,
Q700B (jelenleg 130e) vs Q800B (180e) vásàrlàsàn gondolkozom.
Q80B tv-hez használnám, Netflix, filmek, de jellemzően inkàbb zenehallgatásra.
Megèri szerintetek a kb. 50 ezres felàrat a Q800B?Köszönöm!
-
Dupla D
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Van egy kb. 6 éves Samsung smart tv, amihez most vettem egy Sony HT-SF150 2.0 hangprojektort. A probléma, hogy állandóan újraindulgat a tv. Tapasztaltatok már ilyet? Mi lehet a megoldás?
Ráadásul ha csak HDMI Arccal kötöm össze a tv-vel, akkor nem is szól, ha csak bekötöm az optikai kábelt is a tv-be. -
ricsip
addikt
válasz
Black Dragon #14933 üzenetére
a golden screw bolttal átellenben a rákóczi út másik oldalán is van egy hasonló csavar bolt kb 50 méterre, ha az előbbinél nem jársz sikerrel.
Persze ha Sopron vagy Szeged környékén kell csavarbolt, akkor ezzel nem lett kisegítve -
-
paatrick
őstag
válasz
Vismajor01 #14927 üzenetére
Nekem Sony 5.1 van de:
1. Szerintem TV-n is be kell állítani a hangkimetelt HDMI-nek, vagy engedélyezni valamit hozzá.
2. Hátsó csak akkor fog szólni ha 5.1-et nézel mivel azok hátsó hangszórók. Sima TV adás csak a soundbar 3 hangszóróját meg a mélyládát irányítja.Innen töltsd le az Amaze-t (legelső) az jó lesz tesztelni. A madaraknak és az esőnek is kell hátulról szóljon.
-
válasz
Vismajor01 #14927 üzenetére
Én úgy tudtam hogy a Q800A hoz csak a Samsung SWA-9500S hátsó hangfalak kompatibilisek. De lehet rosszul tudom.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Vettem egy Q800A soundbart egy Xiaomi MI Q1 Tv-hez.
Plusz megvettem a két Sw9000 hátsó hangfalat is.
3 problémám lenne;
1. Hdmivel osszekotve nem ad hangot, csak optikával osszekotve(2 hdmibe is dugtam lehet harmadikban kellett volna?
2. A hátsó hangszórók nem szólnak. Nem próbáltam még rendes kontentet de jutuyb video vagy Tv vagy netflix az tuti nem szól hátul. Ez azért van mert nem 5.1rt küldenek vagy...? A hátsó hangszórók kéken világítanak elvileg csatlakoztatva vannak( ja és a Samsung elmehet a pcsba hogy 1 meteres kábeleket adtak a hangszorokhoz)3. A Tv távirányítójaval nem tudok hangerot szabályozni, csak muteolni. Hangerot csak a soundbar taviranyitojaval tudok változtatni.
Bárki any otlet?
-
Sziasztok.
Samsung SWA-9500S Hátsó hangfalakhoz hol tudnék beszerezni a felfogatáshoz szükséges csavarokat? Az is hihetetlen számomra hogy a Samsung nem adja hozzá a 100000 ft-s hangfalhoz. Akinek van ilyen és tudja hol lehet beszerezni hozzá a 2 csavart , kérem ne tartsa magában. Köszönöm.
Esetleg ez is jó lehet? 1/4 gyors csavar hosszú -
Reep81
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy LG E7N-n tv-m. Sajnos a tv lejátszója nem támogatja a TrueHD hangot, de Atmos-t igen. Van egy LG S80QR soundbar-om ami mindent lejátszana, de képet nem küld vissza a tv-re. A filmet (jelet) a PC-ről LAN-on kapja a tv. Külső lejátszom nincs. Milyen megoldások vannak jelen esetben? Csak külső lejátszóval tudom lejátszani a TrueHD hangot, ami a képet a tv-re a hangot a soundbar-ra küldené és LAN-on fogadná a jelet? Létezik ilyen?
Vagy a TrueHD-t át lehet konvertálni más formátummá? köszi -
Yoe
tag
válasz
ricsip #14918 üzenetére
Akkor szerinted ettől tartozkodjak? Nem emag a forgalmazó de jó árban van. https://www.emag.hu/samsung-hw-q990b-11-1-4ch-hangprojektor-vezetek-nelkuli-melynyomo-es-hattersugarzo-dolby-atmos-dts-x-q-symphony-alexa-airplay-fekete-hw-q990b-en/pd/D4NSMVMBM/?cmpid=77032&gclid=CjwKCAiAheacBhB8EiwAItVO276aZhjtOtQMyXvSTYAdOxBxmdXwIZTeI-eSAkWdaNfhCpoKH4CZshoCEa0QAvD_BwE
-
ricsip
addikt
válasz
Black Dragon #14914 üzenetére
Kurvára oda kell figyelni emagon, hogy kitől veszed az adott dolgot! Mert ha nem ténylegesen emag az eladó, hanem mivel bármelyik más gyütt-ment átbaszlakBt-s szar céget is engedik hírdetni az emag marketplace-n, akkor a cirkuszolásból az emag kft kihúzza magát (lefordítom a gyengén értők részére: az Emag maga nem foglalkozik veled ilyen esetben!) Mehetsz cirkuszolni az átbaszlakBt-hez. Akiket se emailen, se telefonon nem fogsz tudni elérni, ahogy az ilyenkor a magyar piacon szokott lenni. Szóval aki van olyan hülye, hogy átbaszlakBt-nek előreutalással bármit is kifizet, az majd a TékozlóHomáron hőböröghet a szokásos minden évben decemberben póruljáró balfékek csapatát bővítve.
Rokonoknak, internetező nagyinak is érdemes elmagyarázni h. akármilyen cég is hírdethet emagon, és hogy kell az ilyeneket kiszűrni.
-
Derron
aktív tag
válasz
Black Dragon #14914 üzenetére
Valószínűleg lehet érvényesíteni a garit, viszont ha bármi bajod van vele, akkor nem tudod bevinni a közeli emag boltba.
-
umek
tag
válasz
chubii #14907 üzenetére
Én dec 8án vettem kuponozva samsung.com-ról egy q600b-t, 95 548 Ft volt így, ennyiért nem tudtam ott hagyni. Szokott lenni lehetőség kuponhalmozásra (bestbuy vagy kupon kunyeráló topikokban érdemes visszaolvasni, illetve ott elő is szokott jönni, ha megint megy), nekem is egy ilyen volt ez, az eleve kedvezményes termékre 2-t elfogadott. Szóval meg lehet csípni.
-
Sordoran
addikt
válasz
chubii #14910 üzenetére
Nekem is hasonló problémám van, ami miatt nem fogok még egy ideig váltani, a TV és soundbar mellett szekrény van ami foghatja a hangot, és hátsó hangszóróknak se nagyon van hely. Durva, hogy iPad-en jobban átjön a sztereó, mint a kis olcsó LG soundbarommal.
Ahogy nézem amúgy a nagy soundbar reklám filmeket, azok is mind teljesen steril helyiségekben mutatják meg maguk:
Falnál TV asztal, rajta TV és soundbar, asztal mellett mélysugárzó, más bútor nincs ott. Szoba közepén, vagy 2/3-ánál egy kanapé, mögötte két szélén 1-1 kis asztal, rajtuk a hátsó hangszórók. Hát ilyen nálam soha nem lesz. -
chubii
senior tag
válasz
4264adam #14909 üzenetére
Az a baj ilyenkor nehezen hallgatok az eszemre, mert szívem szerint Q930B-t vennék és nincs gondom másra, ha soundbarban gondolkozok... Nem görcsölök rá az Atmosra, lehet a sima 5.1-től is leesne az állam. Csak ha már adná az eszköz, kihasználnám azt is.
Mivel nem Atmosos az SWA9200, nem számítanék olyan durva fentről érkező hangokra.Korábbi kérdésemre nem egészen kaptam választ, feltételezem nincs is rá jó válasz, de teszek még egy próbát: ha oldalra is néz hangszóró (pl. Q930), de tőle 3-4 centire bútor oldalfalba ütközik a hang, akkor csak simán elvesztem annak a 2 hangszórónak az értelmét, vagy még bele is belerondít a hangzásba a visszaverődés miatt, és inkább válasszak olyat, ami srégen előre irányul csak (Q600 vagy Q800B)?
Q600 esetében 200 alatt megúsznám az 5.1-et. Q800 esetében meg majdnem a Q930-nál vagyok már, csak a fenti kérdés függvényében nem tudom melyiknek lenne értelme.
-
4264adam
veterán
válasz
chubii #14907 üzenetére
Viszont TV-s kolléga ezt írta amikor megemlítettem a 600B-t:
“Nem akarom elvenni a kedved, de ha pattintós atmos, akkor a Q600B, kb csak dekódolni tudja azt. Ha jól látom, nincs dedikált magassági sugárzói, csak a tetején vannak kis lyukacskák, így itt akar kiküldeni valami hangot, ami aztán majd jól rád pattan, de nem fog. Q700-tól elérhető a magassági sugárzó. Volt HW-Q60R-em ilyen felső kivezetésekkel, majd volt HW-Q90R-em is, amiben fronton is volt 2db magassági és a hátsókban is volt 2 magassági sugárzó. Q90 esetén mondanám azt, hogy SB létére baromi jó volt, de (megtapasztalva a valós atmost) ez is inkább csak vertikálisan nyújtotta kicsit a teret és nagyon-nagyon ritkán (elvétve) volt meg a fentről érkező hang, még akkor is amikor egyértelműen kellett volna (fent átsuhanó repülő / stb).
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha SB, akkor szerintem atmos tekintetében semmi értelme felszámolnod az A650-et. Ha már fejlesztés, akkor az A650 és SWA-k helyett a Q930B lehetne előrelépés minden tekintetben (SUB is)” -
4264adam
veterán
válasz
chubii #14907 üzenetére
635 támogatja a Dolby Vision-t
Ha lesz is frissített verzió általában külső Design jegyek amivel drágábban adható plusz válság van, Samu is profitra megy nem végfelhasználói fejlesztésre.Vedd meg a Q600B -t hátsókkal és használd elégedetten a Dolby Atmos + Vision meglétét
-
chubii
senior tag
válasz
4264adam #14906 üzenetére
Várható új/fejlesztett modell a Q szériában év elején? Esetleg akkor várnék a vásárlással. Most 125+60-ért nekem beleférne ez a kombó, legalább az ünnepekkor lesz mit nézni-hallgatni. Biztos volt olcsóbb korábban, de amióta érdekel a téma, nagyjából ezen az árszinten láttam őket. Plusz azt látom egyre több helyen hiánycikk kezd lenni.
TV már megvan (50C635). Be voltam határolva helyben, 50" fért be maximum, és így van 1-2 centi hely oldalt. Sajnáltam is, mert 55-től sokkal jobb ajánlatok lettek volna. Előtte 2 évig 24"-os monitort néztem 4 méterről, szóval ezen a téren már így is nagyot léptem előre
-
4264adam
veterán
válasz
chubii #14905 üzenetére
Várd meg a Január februárt, karácsony előtt mindennek felmegy az ára.
1 hónapja vettem 80k-ért a HW-A650-et és hozzá 55k-ért a 9100S hátsókat. Azóta ennek az ára is felment, két hete volt 70k-ért is HW-A650.
Q600B tud annyival többet, hogy most 20k-val drágább is mint az A650, mert ott a Dolby Atmos, nekem csak Dolby Digital.
TV árban pedig a TCL C835 illik hozzá mert annak ott a Dolby Vision, nekem a Samsung Q80T-nél nincs meg Netflix és más streaming szolgáltatókhoz.
Samsung QN95B helyett biztosan azt venném Q80T utódnak, mert ugyanazt tudhatja Dolby Vision pedig megvan a TCL-ben.
-
chubii
senior tag
válasz
4264adam #14883 üzenetére
Köszönöm!
Akkor a Q600B+hátsó kombóval lépek be a klubba. Q930-at másik bútorelrendezéssel mernék nyugodt szívvel vásárolni. Most már csak valami jó akció kellene még karácsony előtt.#14891 mocsyvitya99: A kábelekkel nem lesz gond, kanapé mögött semmi nem fog látszani. A 9200-nál úgyis csak 1 hangfalkábelt kell átvezetnem. De köszönöm a tanácsot!
-
dorika87
őstag
Sziasztok!
Ajánlásokat szeretnék kérni. Egy Samsung HW-M 450-et szeretnénk lecserélni valami "combosabbra".
Egy Lg UJ6517-es tv-vel lenne használva.
Nézegettem a JBL BAR 500-at, (ha jól láttam az tudja az AirPlay-t, ami nem lenne hátrány) de nem tudom mennyire éri meg a 200ezret? Filmre és zene hallgatásra is használnánk egyaránt.
Árban kb. ez a lélektani határ. Mit ajánlanátok? Köszönöm! -
errorcode06
őstag
Sziasztok!
Tud valaki olyan szervízt ahol foglalkoznak még soundbar javítással?
Lenne egy HW-M 450-em, ami "dadog" ha csatlakoztatva van, valamint írja hogy check subwoofer.
Előre is köszönöm!
-
Epiph
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani, olyan hangprojektort ami zenehallgatásra is megfelelő? 100eft alatt létezhet ilyen? Kb 17nm2 es szobába lenne, inkább a szép hang lenne a fontosabb mint a teljesítmény és a házremegtető basszus. Főleg hangszeres zenék lennének hallgatva (komolyzenétől - a metálig). Tudom, hogy ezért az árért csodát nem kell várni, csak mivel nincs semmi tapasztalatom ebben a témában, inkább gondoltam megkérdezem.
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest