Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
a.t.t.i.
senior tag
Kérlek segitsetek!
Soundbart szeretnék venni elsősorban samsungot a samsung tv-m mellé.
Elöszőr árukeresőn nézelődtem,Samsung HWT420 2.1 mindenki dicséri,na mondom ez lehet jó lesz.Aztán kiderült lehetőségem van 80ig elmenni.Találtam hirdetésekben HW-S60-at,tetszett,de aztán a külön mélynyomósak felé fordultam.Már a Q60T-nél vagyok,de elbizonytalanodtam,a nem megfelelő mélyek és az állandóan jelenlévő sipoló hang miatt.
Elsősprban filmekhez vennék.De mi a különbség hangzásban egy 30000es és egy 80000es között,megéri annyival többet áldozni rá?
Mit javasoltok,kb 80ig filmekre,de legyenek mélyek. -
Skynet258
veterán
válasz
Kroni1 #11347 üzenetére
Amúgy én is gondolkoztam mit írjak róla, de hangról elég nehéz bármit mondani.
Akinek szintén TCL 9030 van, melyik hangmód jött be a legjobban? A surround-ot kikapcsolva elég lapos lesz, így kivételesen ezt bekapcsolva hagytam (pedig általában ezek cseszik szét a hangképet leginkább). -
Kroni1
veterán
válasz
McBJani #11342 üzenetére
Gratulálok amúgy én is az SB-hez, szerintem ár/értékben nagyon jó kis cuccok a TCL barok, úgyhogy nem hiszem hogy cserélni fogod majd.
Egyetértek Gino20-al, ha 1-2 hét múlva irnál némi tapasztalatot a 9030-asról az biztos sokaknak lenne hasznos, nem sok vele a felhasználói tapasztalat eddig a topikban! Jó filmezést!
-
Gino20
őstag
válasz
Kroni1 #11343 üzenetére
Netes rewiew-k alapján [Denon 5.25] [TCL 6.5] Plusz ezek alapján [link] a 416 valóban 2.1
McBJani: Grat
Remélem jó lesz
Majd írhatnál pár sor véleményt, hogy mik a tapasztalataid, ajánlod / nem ajánlod, stb... Hátha segít másnak a döntésben, mert ahogy elnézem lehet SB témában is villantani akarna (TV-ben már "csinálja", igaz USA-ba jobb modelleket szállít, ahogy a Hisense is
)
-
Skynet258
veterán
TCL TS8111-et indultam el venni, Alzában meghallgattam, aztán másnap mondom jó áron van az Euronicsban, vegyünk. Igazából egy pár éves LG SH7-et váltott volna, aminek baja nincs, csak... kellett valami új, meg mondom akkor legyen kompaktabb.
Aztán ki volt téve a TS9030 is, mondom ok hallgassuk meg. Végül azt hoztam el.100k-ért szerintem egészen korrekt cucc, a kompaktságot persze kilőttem a hatalmas mélynyomó miatt, de egyszerűen nekem szebben szólt annyival, hogy inkább ezt vegyem meg.
Ami feltűnt így bő egy nap után, hogy a beszédhang filmnek alatt sokkal hallhatóbb, nekem már emiatt az egy dolog miatt megérte a váltás...Játékkonzol alatt még nincs sok tapasztalatom, de szerintem nem lesz gond ott sem.
-
BaLee
addikt
-
válasz
ricsip #11329 üzenetére
Akkor már nem lesz középen a TV/SB.
Tegyem odébb a TV-t?
Akkor meg a TV feletti polc nem lesz középen.
Én allergiás vagyok arra ha valami 2cm eltéréssel már nem a helyén van, óhatatlanul is meglátja a szemem és addig nem nyugszok míg helyére nem rakom.Amúgy ha a SB-al nem pont szemben ülsz sajnos előfordulhat az, hogy az egyik oldaláról jövő hang felerősödik. Legalább is az én szobámban az én SB-omnál.
-
karl00
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam visszafelé a témákba, de nem találtam a kérdésemre választ.
Soundbar-t szeretnék venni a tv-hez, de olyat, ami zene hallgatásnál is megállja a helyét.
Tudnátok ajánlani valamit? A pénz, amit rászánok 50-90 ezer.Köszönöm a segítséget!
-
Fali konzolt vettem pont olyat amilyet nem rég valaki belinkelt ide a topic-ba.
Arra viszont figyelni kell hogy középen legyen a cucc a SB-hoz képest mert nem lesz jó a hang.
Én kicsit elméreteztem a dolgot pár centivel és már ott lehetett hallani, hogy nem érkezik annyi hang amennyi a másik oldalból.
Hát van ilyen.
-
Agony
aktív tag
válasz
NvidiaRTX #11324 üzenetére
Végig olvastam a cikket meg a kommenteket is, nagyon jó írás, furcsálom hogy a Google nem adta ki amikor teszteket, reviewkat kerestem napokig...
Gyanítom én is kiegészítem a bart a surroundokkal. Te hogy tudtad elhelyezni őket? Állvány vagy fali konzol? Nekem az ülőgarnitúra két sarkán pont jó lennne, így még a kábeleket is szépen el lehetne rejteni, csak egy patent fali konzol kell hozzá.
-
Agony
aktív tag
Sziasztok!
Végül Samsung HW-Q800A lett a befutó. Nem bántam meg, tökéletesen hozza amit vártam tőle, kis helyigénnyel sokat javít a TV hangján
, aztán ha egyszer tovább lépek családi házba, akkor már lesz hely korrekt hangrendszernek.
Samsung SWA-9500S -val van esetleg tapasztalata valakinek? Érdemes figyelni november-decemberben az akciókat és kiegészíteni vele a Q800A-t? Ülőgarnitúra két sarkába pont jó lenne egy kis fali konzollal.
-
Kroni1
veterán
válasz
McBJani #11317 üzenetére
A TCL-t meg tudod hallgatni/nézni az Alzánál, ott volt belőle legalábbis kiállítva nemrég. Amúgy érdekes módon a 8111 hangja jobban bejött mint a 9030-asé, de hát mindenki más, ki kell próbálni. Nekem egyedül a DTS hiányozna a TCL-ből, különben a hálóban már lenne egy 8111-esem, mert nagyon szimpatikus, kisebb szobába tökéletes Atmos bar filmekhez sztem.
Még azt megpróbálom beállítani hogy a Kodi vagy PLEX a DTS sávokat csak PCM-el továbbítsa, és ha ez megy akkor el is dőlt, hogy milyen lesz a második soundbarom.. -
Digitalis
senior tag
válasz
Kroni1 #11315 üzenetére
TCL-m mellé is szívesebben használom a "filléres" wolfson dac-os audiocast-ot kiegészítésként, az említett okok miatt, meg aztán - többek közt - felhőből a loosless zenéimet könnyedén streamelhetem vele. Fix rendszerekhez jobb a wifi, hordozható cuccokhoz érthető okokból sokkal praktikusabb, jobb a blutusz .( ezen a szinten hangminőségre. a bt kapcsolat is remek)
-
Kroni1
veterán
Én bringaszereléskor szoktam a BT speakert hallgatni kint, nekem is herótom van tőle, hogy ha elmegyek a kisházhoz vagy bemegyek szerszámért a házba mindig le-fel csatlakozik a bt.
Ezért is szeretem amúgy az LG soundbar-omon a chromecast streaming funkciót, sokkal kultúráltabb szerintem, mint a bluetooth.
Spotify connect is nagyon tetszik, imádom, hogy hazaérkezéskor kikapcsolt állapotában csak mondom neki pl., hogy play Black Sabbath, és már nyomja is a spotify-ról tök jó minőségben, nem kell távirányítóval szüttyögni, tiszta 21. század.. -
-
Gino20
őstag
válasz
McBJani #11308 üzenetére
Problémamentesebbre szerintem nincs jó válasz, de mélyben erőteljesebb vételre talán (nem törvényszerű, de ebben az ársávban talán elmondható, hogy számít a mélysugárzó átmérője).
-Denon-t manapság akár itt is dicsérik hangzásvilágban, de az S316 2.1 és szerintem az S416 is, így dialógusokban gyengébb lesz, mint egy 3.1-es SB. Mélysugárzói 13.5 cm-es, így valószínűleg mélyben sincs a lista élén.
-Sony esetén fontos, hogy a surround hangfalak vezetékkel csatlakoznak, így ha használni akarod, akkor keresztbe kell kábelezned a helyiséget plusz a mélysugárzó szintén csak ~13cm-es lehet plusz ha ~70e Ft-ba sikerült ennyi mindent "belepréselni", akkor az valószínűleg a minőség rovására megy a többi jelölthöz képest.
-Yas-207 szintén 2.1, de nagyobb mélyládával van szerelve és igen sokan jó véleménnyel vannak róla, akár itt is.
-TCL tudtommal még elég új SB-ben (főleg hazánkban). Szintén nagyobb SUB-al van szerelve és 3.1-es, amit xy tesztben (a dialógust) rommá is dicsérnek.Ezek közül nekem a TCL a legszimpatikusabb.
Ha már 5.1 Sony, akkor a samsungnak van hasonló megoldása, de nem kell keresztbe kábelezni a nappalit, vagyis egy pl ilyet [link] tudsz csatlakoztatni vezeték nélkül a front SB-hez és "csak" hátul kell bekábelezni a kettő surround-ot a kis egységébe, aminek persze kell táp -
BaLee
addikt
válasz
Luissimo #11309 üzenetére
Nekem a 209-es van és amivel többet tud (WiFi, net csatlakozási lehetőség) annyival nekem többet is nyújt. Nem bluetoothon nyomod rá a zenét hanem WiFi-n keresztül így minősége is jobb és nem vagy helyhez kötve, ha kimész a könyhába vagy az udvarra attól még a zene szól tovább.
Zenére amúgy nagyon jó ill. a sztereo hangképet is egész jól visszaadja, mélyei is rendben vannak. Ilyen szempontból teljesen ugyanaz mint a 207-es.
-
McBJani
tag
Sziasztok!
SB vásárláson gondolkodom és szortíroztam is a rengeteg közül.
Rájuk esett a választásom:
[Denon DHT-S316]
[Denon DHT-S416]
[Sony HTS20R 5.1]
[Yamaha YAS-207]
[TCL TS9030]
Szerintetek melyik lenne problémamentesebb és mélyben erőteljesebb vétel?
Én személy szerint a Denon felé hajlok, de, hátha van aki jobban rábeszél vagy inkább lebeszél.
Köszönöm szépen -
CSorBA
őstag
Megpróbáltam visszakeresgélni és nézegetni az árakat, hátha valahol van akció. Itt említette valaki a levehető hangszórós JBL 5.1-et (JBLBAR51BLKEP). Elképesztő, hogy ez két éve 170 ezer volt, most meg a legolcsóbb helyen 220-ért találtam, de van ahol 270.
-
Sziasztok!
Samsung HW-S60A szemezek. Netflix, HBO GO, de főként zenehallgatás céljából venném. újonnan 65K tudnék most venni. Kicsit félek tőle, hogy kevés benne a basszus. Van esetleg valakinek vele tapasztalata?
Másik választás egy hordozható hangszóró: HARMAN/KARDON ONYX STUDIO 7 lenne ugyan ilyen áron. Nyilván ezt csak zenehallgatásra.
Mobilitás annyira nem lényeg, csak otthon használnám. Melyik lenne a jobb vétel?
-
DefJamHUN
aktív tag
válasz
DefJamHUN #11300 üzenetére
Megtaláltam a megoldást, ha valaki esetleg így járna.
Az én baromnál működött! Hw-m450Minden kábelt kihúztam, kivéve a táp.
Kikapcsolt állapotban a hangerő lefele gombot nyomtam, előjött a " shop1 " majd " set ng " és ennél a pontnál a hangerő gombot ( ami nálam a " mute " egyben ) lenyomva tartva előjött az " id set " és utána össze is kapcsolódott a surroundal. -
Digitalis
senior tag
válasz
Tekmen #11301 üzenetére
Itt van mindkettőről elemzés:
Sony HT-X8500 vs TCL TS8111
Sony többet tud pl. dts,dts-x, jobban szól-e? Passz. Lehet. Viszont árban sem egy liga, legalább kétszer drágább. -
Tekmen
aktív tag
Sziasztok!
Sony HT-X8500 -ról mi a vélemény?
A korábban említett TCL TS8111 jobb ennél?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest