Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • manonegra

    csendes tag

    Sziasztok! Új Sony Vaio SE1E1E/S. A kezdeti kisebb meghökkenés után (Sony szoftverekkel szembesülés) nagyon barátságos gép, billentyűzet kiváló, kijelző is.

    Amit nem értek: az akkumulátor élettartamának stamina módban 6,5 órát adtak meg. Ezen az új gépen ez nagyon jó esetben is 3,5 óra, bár a töltöttség kijelzése is vicces, néha 6 órát mutat, néha 2-t, nem igazán tudom követni, de kb 3,5 órát bír max. Ami nagyon kevésnek tűnik. Ha teljesen leveszem a képernyő fényerejét, akkor se bír 4 óránál többet. Bluetooth kikapcsolva, Sony cuccokból eltávolítva a Gate, a PMB)

    Furcsa az is, hogy alapértelmezésben töltőre dugva levette a képernyő fényerejét, akkumulátorra váltva meg fel :) (ez kábé kicsomagolás, beüzemelés, backup lemezek elkészítése után tűnt fel, tehát semmihez hozzá nem nyúltam).

    Másnál hogy alakul a valós akkumulátoridő? Van valami trükk ezzel kapcsolatban? Windowsos laptokkal kapcsolatban csak egy Samsung NP300V5A-val van tapasztalatom, ott nem nagyon kellett ezzel külön foglalkozni, 4 óra+, alapból jó volt minden.

    A Stamina gomb valójában a videókártyák közötti váltást csinálja? Ha nem a Radeon kártya működik (Speed mód), akkor az Intel HD videókártya a rendszermemóriát használja? Sajnos a saját leírásaiban erről nem találtam semmit.

    Köszi a válaszokat!

    (Visszatérve a Sony szoftverekre egy kicsit, azért az nagyon furcsa volt, hogy megvesz az ember egy nem olcsó gépet, és első használatkor még egy ablakot se tudok odébbhúzni akadozás nélkül, a Vaio Gate hol működik hol nem, nagyon rozogának, lassúnak tűnt. El se hittem. A hardver szimpatikus, a gép szép, és alapos takarítás után használhatónak tűnik, de ezt én nem értem, hogy gondolták.)

    [ Szerkesztve ]

    m

Új hozzászólás Aktív témák