Hirdetés
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- 4K HDR kompatiblis Dune HD médialejátszó a tesztpadon
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
zohan1970 #54846 üzenetére
Ha szeretnéd bekalibráltatni, akkor az eléggé egyértelművé teszi (már amennyiben tetszik Neked a végeredmény).
Ha nem kívánsz élni ezzel a lehetőséggel, akkor első körben "Normal" képmódba érdemes kapcsolni. Majd beállítani a számodra megfelelőnek talált fényerőre, esetleg a mozgásmegjelenítésen állítani, és nézni, használni a tévét.
Egy idő után kialakul benned, hogy milyen a tévéd alapvető "karaktere", alapvetően milyen képet produkál, és az is, hogy milyen irányba szeretnél változtatni az alapvető beállításokon. És olyankor mindig egyszerre csak egyet változtatni a főbb paramétereken. Állítani rajta, nézni, állítani... Így viszonylag könnyen el tudsz jutni a Neked tetsző egyedi beállításig.
-
Joshi
titán
válasz
Piftuka #54845 üzenetére
Már többször akartam írni neked, hogy ha egy mód van rá akkor ne offolj a Sony tévé topikban.
Van külön Milyen TV-t vegyek? topik, inkább ott ajánlj más gyártó tévéjét. Itt kizáróan csak Sony tévét ajánlj, ha nem tudsz vagy nem akarsz, akkor irányítsd az embereket az előbb említett topikba.
-
AL
addikt
Szia. Látom azóta már elárasztottak ajánlatokkal. Bármelyiket is választod így ajánlás alapján végleges döntést ne hozzál. Mindenképpen nézd meg, próbáld ki őket, mert ami nekünk tetszik nem biztos hogy Neked is nyerő. Bármelyiket választod Ha tudsz vegyél hozzá + 3 év garanciát. Mindegyiknél van jobb, de sajnos az árát is megkérik és még a többszázezres Tévék sem tökéletesek. Üdv.
-
salapp
addikt
válasz
Piftuka #54844 üzenetére
Jó, de szegény 150 maxért venne. Azért nem kap semmi jót, pláne 4K-ban :-(
Ha most ennyiért akarnék tévét, körülnéznék, utána nem akarnék újat. Mindegyik pénzkidobás.
Vennék valami 50-es HD-Ready plazmát 30ezerért használtan, aztán kész. (mondjuk 50X20, C3). Aztán gyűjtenék és kifutóban vennék egy XH95-öt vagy ilyesmit. -
zohan1970
csendes tag
Üdv az uraknak
Vásároltam egy KDL-32WD757 készüléket
Az lenne a kérdésem,hogy milyen képbeállításokat használjak,valakinak kalibrálták be hasonló ips panelos tv t ? -
Piftuka
veterán
Esetleg vedd számításba ezt a tévét: LG 50NANO793
Egyik fórumtárs ódákat zengett róla. A ritka, VA paneles "Nanocell" tévék egyike. Zéró "felhősödés", jó kontraszt, klassz fekete szint, szép színek...
Esetleg: Philips 50PUS8545
Ebben pedig ugyanaz az AU Optronics MVA panel van, mint az új Panasonic LCD-kben. Annak minden jellemzőjével. (Baromi jó fekete szint, természetes színek, remek kontraszt, és masszív tükröződés.)
-
Piftuka
veterán
válasz
salapp #54837 üzenetére
Baromi drága mindkettő!
Ezért nem szabad garancia nélküli tévéért sokat fizetni.
Csak emlékeztetőül... fórumtársunk idén július 03-án vásárolta a tévét 50.000 forintért, és két hónapba sem telt, de már meghibásodott benne a háttérvilágítás...
-
Piftuka
veterán
válasz
Celtis #54817 üzenetére
"Szóval ha 60 és 50Hz-en tud működni a panel, miért ne tudna 48-on is."
1. Nem feledkeztem meg a többi tartalomszolgáltatás frekvenciájáról, a fenti kérdést viszont nem nekem, hanem a gyártóknak kellene megválaszolniuk.
Azt pedig ne feledjük el, hogy 25p, az nem 24p tartalom. Ahogyan az 50 Hz, sem 48 Hz.
Attól, hogy a televíziók PAL szabvány szerint fel lettek készítve az érintett tartalmak 50 Hz-en való megfelelő megjelenítésére, miért lenne egyértelmű, hogy az összes ismert, és lehetséges egyéb frekvencián is képesek üzemelni?Több példa mutatja, hogy nincssen így.
2. Sajnos ez sem ilyen egyértelmű. Hiába ugyanaz a kép kerül megismétlésre, ha nem egyforma gyakorisággal jelenik meg 1 mp-en belül. Sok arra érzékeny felhasználó állítja, hogy a 24, vagy 48 Hz-en megjelenített 24p tartalmat villogni látja. Miközben a 96, vagy 120 Hz-es frekvencián nézve jobbnak látja a végeredményt. És ez teljesen logikus is.
Ráadásul, ha szigorúan technológiai szemszögből nézzük, eleve a 24p (mert valójában kicsit kevesebb) tartalom is produkál egy olyan minimális szaggatást, amit nyilván nem sokan vesznek észre. Attól még tény.
3. Erre vonatkozóan mondtam, hogy legyen így! Hidd el, én örülök neki a legjobban.
Csak abban nem vagyok biztos, hogy az RTings tesztjeiben 100%-ban, "vakon" meg kell bízni.
Korábban Az "AV Forums" fórumán is beszélgettek arról "home cinema enthusiast" felhasználók, hogy ugyanolyan típusú tévén egyikük még az RTings féle képkocka fényképezős módszerrel is megnézte, és szerinte Blu-ray filmmel nem volt judder, a másik pedig látott rajta a személyes tapasztalatai alapján.
Ezért is jó pl. Vincent Teoh tesztje, amikor a "Wall-E" ominózus űrhajós pásztázós jelenetet nézi meg mindegyik tévével. Mindig meg is említi, amikor judder-t lát. (Még 120 Hz-es tévénél is előfordult.)
Aztán, amikor az RTings ugyanarra a tévére beírta a fényképezőgépes teszt alapján, hogy "judder free"...? Akkor kinek higgyen a szerencsétlen user?
Én inkább a tapasztalt szemeknek.
-
Piftuka
veterán
válasz
fojtviki #54815 üzenetére
Értelek. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a vásárló mindig legyen tudatos, és előzze meg a problémákat, amikor csak módja van rá.
Ha az eladó nem megfelelően tájékoztat, mielőtt döntesz, kérdezz.
A visszatetsző jelzővel egyébként egyetértek, az "átveréssel" nem.
Tudnod kell, hogy itthon a Media Markt a legmegbízhatóbb műszaki áruház, egyúttal a legrégebbi is, és a kínálat is náluk a legnagyobb jó néhány termékkategóriában. (Főleg a háztartási berendezések között.)
Nem véletlen a legtöbb áruház nagy alapterülete, és a sok kiállított termék. Ezeket - amíg kereskedelmi forgalomban van az adott típus - nyilvánvaló okokból nem szedik be, ha az utolsó bontatlan darab is elfogyott. Hiszen újrarendelik, megint lesz készleten, addig is viszont megtekinthető, kipróbálható. Ha pedig valaki szeretné, akkor meg is vásárolható.
És hogy miért értékesítik az ilyen termékeket időről-időre?
Éppen azért, mert a vásárlók elvárják. Higgyétek el!
És azt is, hogy megfelelő kommunikáció mellett bizony lehet kérni árengedményt is az ilyen termékre.
Ha karcos, akkor pláne. Mivel a működési modelljüket illetően minden egyes áruházat, és a webáruházat is külön vállalkozás üzemeltet, így az adott áruház vezetésének, részlegvezetőknek van mozgástere az árazásban.
-
Zotyatv
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy szabályos-e ide írni, de eladó lett a KDL-75W855C.
Háttér lett benne cserélve, teljesen újra. A többit magánba. -
salapp
addikt
Sajna általános képminőségben - röhej - de mostanság a legjobban egy ilyennel jársz:
https://hardverapro.hu/apro/sony_bravia_kdl-50w829b/friss.html
Nyilván, ha ilyen áron lenne egy 50W805C (vagy 7/9 az 5 helyett, tökmindegy), akkor az még jobb lenne, de olyat most épp nem láttam.
Vagy ennek az 50-es változatával:
https://hardverapro.hu/apro/panasonic_tx-58ex780e_uhd_3d_smart_led_televizio_e/hsz_1-50.html -
HF77
őstag
udv.
VA paneles sonyt keresnék max 50 es meretben ugy 140-150e korul...
tudnátok ajánlani 1-2 elfogadható típust?
köszönöm! -
Log4n88
csendes tag
Sziasztok, van egy sony 55xf9005os tvm, netflix dolby vision adas nezesnel automatan bekapcsol a vision es nagyon ronda kepet ad, erre tudtok vmi megoldast? Kilehet kapcsolni valahogy? Sajnos jo beallitast nem talaltam hozza.
A masik kerdes,h kepernyotukrozesnel nem kezeli a feliratot a tv, erre van vmi app, vagy az android ennyire rossz. -
-
zohan1970
csendes tag
Üdv az uraknak
Vásároltam egy KDL-32WD757 készüléket
Az lenne a kérdésem,hogy milyen képbeállításokat használjak,valakinak kalibrálták be hasonló ips panelos tv t ? -
wulfi
tag
Köszi a válaszokat. Csak egy átfogó vélemény érdekel, legfőképp filmezéshez kellene meg alkalomszerűen játékra konzolon, bár tv adást ritkán nézünk, de annak milyen a képe, működik valamennyire a felskálázás vagy az teljesen felejtős? Gondolom 1080p, 4k tartalmakkal nincs vele gond, azzal a mostani tv-n is meg vagyok elégedve.
-
wulfi
tag
Sziasztok.
Sony XH9005-ről mi a véleményetek, van itt valaki aki ilyet használ?
Méretváltás miatt gondolkozok rajta, jelenleg egy 55XE9005-öt használok.
Még a LG CX-en tanakodok, de ott nincs DTS támogatás se usb3, ami külső vinyóról való lejátszáshoz kéne, nem tudom az usb2 elboldogul e 60-70gb-s 4k filmekkel. -
cdl
senior tag
válasz
golfvariant #54822 üzenetére
Telihold, ufók.
-
cdl
senior tag
válasz
golfvariant #54820 üzenetére
Ha egy mappában van és ugyanaz a neve, akkor működnie kell.
-
golfvariant
aktív tag
Kodival hogy lehet srt kiterjesztésű felíratot adni a filmhez? Minden nyelvet felajánl de a magyart nem. Pedig ott van mellette a megegyező nevű felírat.
VLC-vel sem sikerült -
Piosza
csendes tag
Szervusztok!
Sony KDL50W807C tévénket tegnap este a szokásos módon távirányítóval standby kikapcsoltam.
Ma délután a távirányítóval bekapcsoltam, de nem a szokásos egyszerű "feléledéssel" indult el a műsor, hanem úgy, mint amikor tv hátulján lévő kapcsolóval történt kikapcsolás után, legközelebb a kapcsolóval van bekapcsolva. Megjelentek az "androidos körök" majd egy idő után megjelent a műsor.
Csak hogy a képernyő bal alsó sarkában elég nagy betűkkel az jelent meg, hogy "Biztonsági üzemmód" és ez a szöveg azóta is ott van.
Próbáltam a menüben megkeresni, hogy ez a szöveg mit is jelent a működés szempontjából, miért jelent meg ott és hogyan lehetne eltüntetni, de semmit nem találtam erről, sem a tv menüjében, sem a tv kezelési könyvében.
Tudnátok ennek a megoldásában nekem segíteni?
Előre is köszönöm.
Üdvözlettel
Szabolcs -
Celtis
veterán
válasz
Piftuka #54809 üzenetére
Értem, hogy mire gondolsz, de pár dologról megfeledkezel.
1. Európában a műsorszolgáltatás 50 Hz alapú. Ha bármelyik TV nem tudna 50Hz-es képfrissítéssel üzemelni, rettenetes judder lenne az eredmény. Továbbá egy CRT TV esetén valóban az eltérítő áramkörök egy adott frekvenciára voltak optimalizálva, de egy LCD esetén lassítani a képfrissítést nagyjából semmilyen műszaki problémát nem kell hogy okozzon. Szóval ha 60 és 50Hz-en tud működni a panel, miért ne tudna 48-on is.
2. Az LCD kijelzők sample and hold elven működnek. Ennek következtében, ha két egymást követő megjelenített kép egyforma, akkor a frissítésből semmi nem látható a képernyőn. Nem észrevehető a váltás. Ebből következően teljesen mindegy, hogy egy 24p tartalmat 24, 48 vagy 120 Hz-el frissítesz egy LCD-n. Egyszerűen ugyanaz a kocka látható 1/24 másodpercig.
(hacsak BFI-t vagy interpolációt nem használsz, de az más téma)3. Tény, hogy olcsó 60hz-es TV-k is tudnak judder free 24p megjelenítést. Például.
-
válasz
Piftuka #54812 üzenetére
Ne haragudj, még nem nagyon szoktam vissza a magyarországi élethez. Nem nagyképűségből írom tényleg. Angliában ilyen fel sem merülhet, hogy szó nélkül akarjon adni kiállított darabot! Legtöbb helyen nem is tudod megvenni. Viszont azért ne túlozzunk, nehogy nekem kelljen már kérdezni, hogy van e belőle új, vagy új áron ideadja a használt kiállított darabot. Nekem ez kissé visszatetsző, ráadásul szerintem ha nem jelzik előre, akkor a vevő átverése!
-
Joshi
titán
válasz
Piftuka #54812 üzenetére
Ha bemegyek egy boltba és veszek egy terméket, akkor az alap dolog hogy ZSÍRÚJ, konkrétan én bontom ki és veszem elsőként használatba. Ha egy üzlet egy terméket újracsomagoltként vagy csomagsérültként árul, akkor azt köteles ezt feltüntetni.
Alkudni a piacon szokás, egy neves áruházláncnál max azt tudod tenni, hogy érvelsz egy olcsóbb áruházlánc árával. KB ennyi.
Egyébként én megtettem ezt, mármint hogy az Extreme Digitálnál egy tévé került amibe került, és én mondtam hogy az MM-ben olcsóbb. Azt mondták hogy ők nem tudják ennél olcsóbban adni. Végül megvettem az MM-ben. Ez van.
-
HF77
őstag
válasz
Piftuka #54812 üzenetére
ne haragudj de nem jol tudod!
az eladónak kell jelezni hogy amit esetleg te megvennel abbol nincs originál csak a kiállított darab!!
persze ettől függetlenül a vevő is rákérdezhet de ez a bolt azaz az eladó feladata!!
jol néznénk ki...pl megvennek egy hűtőt aztan csak a kasszánál derul ki hogy a kiállított darabot kapom, mert hogy külön nem kérdeztem rá, csomagoltat kapok e!
minden esetben az eladó dolga erre felhivni a vevő figyelmét!! -
Piftuka
veterán
válasz
fojtviki #54807 üzenetére
Ne haragudj, de bármelyik műszaki áruházban alapvetően elvárt fogyasztói viselkedés kellene legyen, hogy miután kiválasztottad a számodra szimpatikus darabot, és mielőtt kéred a terméket, megkérdezed: "Van bontatlan példány is még készleten ebből?"
Alkudni pedig igenis lehet.
Annak módja persze nyilvánvalóan nem mindegy.
-
balint82
senior tag
válasz
Piftuka #54810 üzenetére
Pontosítok: teljes ár = adott bolt ára.
Konkrét példa :
Sony 55xg9505. Kirakva az ára :311898 Huf, a többi tv között a soron (jelzem utolsó, kiállított darab).
5 méterrel arrébb egy az egyben ugyanilyen tv az outlet termékek között,sérült dobozzal és minimális használattal 389999 helyett most csak 311999 Huf.Természetesen mindegyik megy egész nap...
Na mi ez ha nem inkorrekt árazás?
Mindezt úgy, hogy újonnan 320e áron lehet kapni megbízható helyen.
Még az ilyen nagy multikban is nagyon nagyon oda kell figyelni.
-
Piftuka
veterán
válasz
balint82 #54806 üzenetére
Nem tisztem védeni az Euronics áruházat, mert műszaki cikkek esetében 100-ból 99-szer a Media Markt-ot preferálom, de amit írtál az nem állja meg a helyét.
Bizonyos kifutó szériákat valóban drágán adnak, ám a honlapon mindig feltüntetik, hogy "Utolsó/Bemutató" darab.
És ezek kivétel nélkül a "Csak üzleteinkben" kitétellel elérhetőek. (A konkrét üzletek megadásával, ahol a készülék megvásárolható.)
Ebben semmi átverés nincsen. Azt pedig gyakorlatból tudom, hogy az adott üzlet eladóival, vagy vezetőjével lehet alkudni a kiállított, demózó példányok árából.
Ami pedig az EMAG-ot illeti...Tipikusan az az üzlet, ahonnan soha nem vásárolnék semmi tartós fogyasztási cikket.
Újat sem. Nemhogy használtat, bontottat, újracsomagoltat.
-
Piftuka
veterán
válasz
Celtis #54793 üzenetére
"Egyébként elég egyszerű, 48Hz-en 2:2-ben kell megjeleníteni."
Amennyiben a kijelző elektronikája képes a 24p jelet 60Hz-es panel alkalmazása mellett is 48Hz-es jelként feldolgozni, azaz ilyen frekvencián üzemeltetni a panelt.
Voltak, és vannak ilyen tévék (a plazma tévé korszakban is), én viszont őszintén kétlem, hogy olyan számban lennének jelen, mint amelyre az RTings vonatkozó tesztjei alapján következtetni lehet. (De ne legyen igazam!)
Ez régen sem a belépő kategória sajátja volt...
Egyébként még így sem annyira egyszerű... Mert akinek nem érzékeny rá a szeme, annak ugyebár mindegy. Akinek viszont igen, annak a 24Hz, vagy 48 Hz sem feltétlenül elegendő. Minimális judder, vagy villódzás is észrevehető. 96/120 Hz-nél már sokkal kevésbé.
(Feltételezve, hogy az elektronika és a szoftver jól működik persze.) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nők, nőügyek (18+)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest