Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cyrin
addikt
nem beszélve arról, hogy egy csere után az is benne van, hogy rosszabbat kapsz..
-
Celtis
veterán
Egyrészt az LCD-nél "normális", hogy a fekete nem homogén, hanem felhős. A legjobb panel sem lesz soha olyan homogén mint egy plazma. Az én XF9005-öm is meglehetősen az, viszont a helyi sötétítés bekapcsolásával ez a probléma megszűnik. Én a közepes beállítást választottam. Így csak a készülék bekapcsolásakor vagy alkalmazás váltáskor vehető észre, normál képtartalomnál soha.
Ha megnézed, a teljes fehér kép sem teljesen homogén, a 4 sarokban van egy-egy 45 fokos szürkébb sáv. Szerintem normál képtartalomnál az sem zavaró.
Hozzáteszem, hogy én amúgy nagyon háklis vagyok az inhomogenitási problémákra. Volt egy OLED-em, de a tinting miatt visszavittem, illetve a korábbi Sony LCD-met meg a banding miatt. Tehát megintcsak azt tudom mondani, hogy messze nem tökéletes az XF9005, de a hibáival bőven együtt lehet élni. Nekem ez már nagy eredmény a korábbi TV-khez képest.
-
-
Van itt annyi beállítás, mint égen a csillag.
Elvileg minden képjavító funkciót kikapcsoltam. Jótékony hatással a fényerő levétele volt ra, de a jelenlegitől lejjebb nem mennék, mert akkor meg nappali fényviszonyoknál nem lesz jó a kép.
De nyugtass meg, hogy a 65XF9005-ért nem hiába adtam ki egy rakat pénzt és jó képe van, csak el kell felejtenem a plazmás megszokást. -
Joshi
titán
Sajnos ez ilyen, mármint egy LCD soha nem lesz olyan homogén mint egy plazma vagy OLED. Ez a háttérvilágítás miatt van. Persze minden attól függ, hogy milyen mértékű a foltosodás. Esetleg engedj rá egy alacsony mértékű dinamikus kontrasztot, vagy nem tudom minek nevezik. Próbálgasd, de ess túlzásba.
-
Sziasztok!
Beüzemeltem a 65XF9005-öt és azt vettem észre, fekete háttérnél egy-két helyen világosabb folt van. Ez normális és csak az én plazmához szokott szemem szúrja ki, vagy cseréltessem ki, mert hibás darab?
Nem vészes, csak nem tudom eldönteni, hogy ennél a technológiánál a feketének homogénnek kell-e lennie, vagy sem.
Már 15-re levettem a fényerőt, de még mindig kicsit látom. Egyébként a gyári beállításokkal szinte kiégette a szemem a fényerő meg a kontraszt. -
Joshi
titán
válasz
ilyenezalaci #51137 üzenetére
Minél drágább a készülék annál drágább a plusz garancia is.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
ilyenezalaci #51139 üzenetére
nincs mit.
-
ilyenezalaci
tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51138 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
ilyenezalaci #51137 üzenetére
Szerintem függ a készülék típusától is.
Én a Sony szalonban vettem (Kecskeméti utca ), ott érdeklődj !Sony Központi Szalon
1053 Budapest, Kecskeméti u. 4.
Tel/fax: +36 1 317 4974
web: www.sonyszalon.hu -
ilyenezalaci
tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51134 üzenetére
Az E Digitalnál is lehet így venni online, mint "extra garancia és balesetbiztosítás". Ez miben különbözik? Ott 26.243 HUF a 3 éves.
-
ilyenezalaci
tag
válasz
ilyenezalaci #51135 üzenetére
közben megtaláltam
-
ilyenezalaci
tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51134 üzenetére
Melyik bolt? ED?
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
ilyenezalaci #51131 üzenetére
Viccet félretéve,ha esetleg új TV vásárlása mellett döntesz,akkor érdemes a plusz garancia vételén elgondolkodni.
Én ilyet vettem és 5 évre biztonságban van a készülék !BCCY506 69900Ft (2+3 éves gyári garancia kiterjesztés balesetből eredő károkra is kibővítve az első két évre is! )
-
Quqesz
nagyúr
Még az előző Sharp tv-m made in japan volt, ami annyiban volt igaz, hogy japánban gyártott alkatrészeket szereltek össze a cseheknél. Bár én eddig szépen elvagyok a tv-vel, de emlékszem kb 10 éve mikor haveromék szüleinek Sony tv-je tönkrement 2 év környékén. Panelhibás volt, 2 IC-t láttam rajta hirtelen: samsung, philips.... Ettől még lehetne jó is. Szervíz(márkaszervíz) után kb megint 2 év környékén megint kiment ez a panel.......
-
Joshi
titán
válasz
ilyenezalaci #51129 üzenetére
TCL-ből csak az X10-et venném, mást nem.
-
ilyenezalaci
tag
válasz
hjtz4t3wrseg #51130 üzenetére
Ja
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
ilyenezalaci #51129 üzenetére
TCL 65X10
-
Quqesz
nagyúr
válasz
ilyenezalaci #51114 üzenetére
Nincs lakásbiztosításod? Ha van futnék vele egy kört, lehet van benne tv cserére is lehetőség....
-
Celtis
veterán
válasz
ilyenezalaci #51121 üzenetére
Szerintem mindenben jobb az XF9005. https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-x900e-vs-sony-x900f/418/585?usage=10135&threshold=0.1
-
Ébri
senior tag
válasz
ilyenezalaci #51122 üzenetére
Nekünk alaplapcsere volt egy 2014-es tévén nem márkaszervízben (kétszer, mert a csere is tönkrement 6 hónapon belül...). Megnéztem a legutolsó árát, ez több volt mint 400e, azóta a forint romlott, s az lcd panel a főalkatrész. Azért remélem szerencséd lesz és nem a TV árával összemérhető összeget kapsz.
-
ilyenezalaci
tag
Az 55XF9005 sokkal rosszabb? Mintha úgy olvastam volna, hogy az XE jobb széria volt. Oled a használati szokások miatt nem alternatíva. A Media Marktban van külön törésgarancia? Úgy érzem szükség lesz rá.
-
Ébri
senior tag
válasz
Szerintem egy árajánlatot kérj egy márkaszervíztől és egy nem márkaszervíztől, bár én se nagy esélyét látom hogy sokkal olcsóbb legyen, mint egy új készülék. De legalább minden utat végigjártál.
-
Celtis
veterán
válasz
Sajnos ez GTK. Valószínűleg olcsóbb egy új TV, mint a javítás. Alkatrésznek próbáld meg eladni. A neten nézz körül mennyit ér egy ilyen alaplap (10-15e forint)
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Vegyél új gyereket
-
troll81
addikt
válasz
csomagold el vagy hirdesd meg alkatrésznek
ne dobd el
-
nismoka
addikt
válasz
Új készülékkel jobban jársz, ez kuka sajnos.
-
Joshi
titán
válasz
Csak úgy tudod meg, ha felhívod a Sony szervizt és árajánlatot kérsz. Szerintem nem éri meg panelt cserélni gari nélkül. Sőt, gari is csak akkor érne valamit, ha törésre is kiterjesztett volt.
ui.:gyereket ne bántsd, egy tévé az csak tévé.
-
Celtis
veterán
válasz
troll81 #51103 üzenetére
Olvass vissza. Van aki köpködi, van akinek nincs különösebb baja vele. Én is az utóbbiak közé tartozom. Ez egy TV, nem telefon.
Azért azt a bosszantó jelenséget meg kell említenem, hogy időnként ki kell húzni a konnektorból, mert nem reagál a bekapcsolásra. Viszont ha jól látom most jön ki rá a javítás.Webshopban kell venni, kipróbálni, és ha nem tetszik visszaküldöd. Habár szerintem a képminőség meg fog győzni. Ennyi pénzért csak rosszabbakat lehet venni.
-
ArGab
őstag
válasz
lacima #51106 üzenetére
Ennyiért eléggé határon van, de nem tudom. Képminőségben nincs érdemi különbség. Amit kapsz az XG-ben: jóval erősebb és újabb soc, dizájnosabb távirányító és még várhatóan pár évig elő szoftveres támogatás (XF a régi soc miatt nem kap már frissítést 8-ról). Plusz eARC, ez lemaradt.
Szerk: egyetértek salapp-pal, én is inkább ezt venném most is: XF + 5 évre kiterjesztett gyári garancia.
-
salapp
addikt
válasz
lacima #51106 üzenetére
Kérdés, neked megér-e az, hogy váó, egy évvel frissebb holmit veszel.
Semmi eget verő nem történt a modellváltás során. Marketingesek agyalogtak kicsit, aztán böffentettek párat afizetettfüggetlen YT-os tesztelőknek, "szak""újságíróknak", akik a technológia újabb csúcstermékei előtti önzetlen leborulással nyugtázták mindezt.
Röviden: szerintem inkább vegyél 5 évre kiterjesztett Sony jótállást az XF-hez a különbözet egy részéből (BEWY505: 37ezer) -
lacima
tag
Sziasztok!
Most itthon a SONY KD-65XF9005 TV 393.000 Ft. a SONY BRAVIA KD65XG9505 456.000 Ft. megér az utóbbi 56.000 forinttal többet?
Laci
-
Dolphine
addikt
Az XF9005-re asztali gépről YouTube videót tudtok castolni? Az asztali gép LAN-on van, a TV WiFi-n. Azóta nem működik ez, amióta frissült a TV Android rendszere!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest