- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lcdtv
tag
nem tudja valaki a Sony TV miért csatlakozik fel elég sűrűn a netre( még akkor is ha a TV Standby módban van ) .A következő IP/Port címeket keresi fel szinte percenként úgy hogy hálózatot bekapcsolja felkeresi a címeket majd lekapcsolja.
104.87.7.112:80
74.125.133.188:5228
216.58.209.195:443
216.58.209.195:80
66.102.1.188:5228
216.58.214.195:80 -
Mano66
senior tag
válasz
Digidroid #34644 üzenetére
3 HDMI bemeneten is van valami.A műhold vevő a 2-es HDMI van.Az 1-est nem használom mert oldalt van.Minden kábel nem az olcsó kategóriából van és tudja az 1,4-es szabványt.Most ahogy belegondolok a 4-es bemeneten ahol a média lejátszó van ott még nem jött elő ez a hiba.
-
Digidroid
aktív tag
válasz
Mano66 #34636 üzenetére
Akkor hdmi-n nincs rákötve semmi? Csak azért kérdezem mert mikor jártam bent a sony boltjában és mutattam képeket a hibáról egyből azt kérdezték, hogy pc van-e rá kötve. De akkor ezek szerint nem feltétlenül az okozza. Én mindenesetre megpróbálok együtt élni evvel a hibával, mert a képével elégedett vagyok (nincs felhősödés egyéb hiba) és inkább havi átlag egy ki-bekapcsolás mint egy pixelhibás, felhős, csíkos, stb. cserekészülék. Én hetente egyszer, takarításnál áramtalanítani szoktam a tv-t, a boltban szoftver frissítést javasoltak, de én nem hiszem, hogy ez gyógyszer lenne erre a problémára.
A hiba jelentkezésekor így néz ki rajta egy színes kép:
És valahogy így kéne kinézni -
allfinanz
senior tag
-
Keegom
csendes tag
2-es ponthoz: nálam a TV-re van kötve a raspberry, és azon fut a Kodi az általad felsorolt funkciókkal. Szerintem így praktikusabb.
De a TV is tud SMB-t, NFS-t, FTP-t stb. SSH mondjuk szerintem nincs, de talán nincs is rá szükség.
A TV távirányító CEC-en keresztül tudja vezérelni a raspberry-s Kodit.
-
szvl
tag
Sziasztok!
Sony android-os tv vásárlásán gondolkozok, fontos lenne, hogy a Kodi médialejátszó frankón működjön. Két kérdésem van:
1) A Kodi a belső memóriában tárolja a dolgait, vagy használható erre a célra USB-s pendrive? Gondolok arra, hogy a külső tárterületet végigpásztázza, ami filmeket talál azokhoz letölti a borítóképeket, leírást, szereposztást, stb... Jelenleg is használom a Kodi-t (Raspberry-n), a párszáz darabos filmgyűjteményemhez egy 2GB-os memóriakártya már nem lenne elegendő.
2) Tud a TV olyant, hogy készenléti módban futtatja a Kodi-t és annak a szolgáltatásait (ssh, ftp, merevlemez megosztás, torrent stb....)?
-
Becksman
őstag
Sziasztok!
TV váltás előtt állok. (LG 32LN5400ról váltok.)
A kiszemelt tipus:
https://www.emag.hu/sony-bravia-40w705c-televizio-102-cm-full-hd-smart-wi-fi-kdl40w705cbaep/pd/DYF0VMBBM/Tudom, már nem kapható. Használtan néztem. Még garanciás valamint fóliás TV. A lényeg, hogy PS4 mellé használnám meg PC-hez + PS3hoz is.
Mennyire jó választás? 100 ezer FT-ért venném, de tényleg még fóliás is meg vigyázva volt rá.Előre is köszönöm a választ.
-
Piftuka
veterán
válasz
Kornel #34631 üzenetére
És tényleg ott van!
Date of Manufacture: 2016/04 ... Szóval egészen jól számoltam ki a gyártási időt.
Az a helyzet, hogy a fehérvári szerviz ismeretében, és tudva, hogy egyeseknek mókolt panelt szereltek be, nem szívesen hívnám a szervizt.
Írtad, Blakey, hogy a régebben gyártott készülékek jobb képminőségűek... talán éppen a fentiek miatt példásan homogén, felhősödés mentes a panel, amit az én készülékembe szereltek.
Ha a szervizelés után mindez megváltozik, akkor az baj.
-
blakey
titán
válasz
Piftuka #34629 üzenetére
Alaplap gond (is) lehet, nem 100% kompatíbilis a hardver, ilyen volt korábban a frissítésekkel is, volt amelyik tv meghalt tőle szó szerint, csak alaplap csere segített, ezért írom, hogy szerviz, mert ha ennyire mások a tapasztalatok akkor nem feltétlenül szoftveres a gond.
A kora szerepel a hátoldalán lévő matricán, nem kell sokat számolgatni.
Mindegy, majd megoldódik nálad is.
-
Piftuka
veterán
válasz
blakey #34622 üzenetére
A félreértések elkerülése végett... én nem "tamáskodom" Veled.
És örülök, hogy nálad jól működik a W809C. Nálam egyelőre valamiért nem, de én továbbra is szoftveres problémát sejtek a háttérben. (Már csak azért is, mert amikor megvettem, nem volt ilyen; majd kijött a következő firmware, és telepítettem. Azóta ilyen.)
Egyébként az enyém is "régi" modell. Írtam itt a topicban fentebb, hogy a rögzített üzemidő alapján kb. 1 éves volt akkor, amikor megvásároltam. (Mikor is? Immár vagy 2 hónapja? Rohan az idő...
)
A Media Markt-ban ugyanis a hét minden napján, nyitvatartási időben folyamatosan demózott. Ebből számoltam ki, hogy mennyi idős lehet.
-
blakey
titán
válasz
stefi81 #34625 üzenetére
Nincs bekapcsolva az automatikus frissítés? Olyankor van többszöri újraindulás. Személy szerint szeretem az androidos tv-t, nagyon jól testreszabható és eddig minden funkciója jól működik, több rendszerrel volt dolgom, a kevésbé okos rendszerek jobbak, de már ritka az olyan, most a nagyon okos rendszereké a világ és abban egyelőre az android a jobbik rossz, persze ahhoz jól kell megírni a szoftvert illetve kompatibilis hardvert is kell alá tenni. A Sony esetében egy a gond, a W75C/W80C modelleket 2 évig gyártották és sajnos túl nagy lett a minőségi szórás, sok lett a hibás darab. Az utána következő modellek nem voltak ennyire sikeresek és jók.
-
stefi81
tag
Hali
Az előbb bekapcsoltam az áramtalanított kdl W809C tv-m és a sony felirat után elkezdett tölteni az android majd ismét sony és ismét android töltés. Ez vagy 10x megvártam, majd kihúztam a konnektorból vagy 10perce, de ezután is megint azt csinálta. Mondom magamban hogy felveszem videóra, meg feltöltöm és mire bekapcsoltam a pc-t addigra elkezdett az android magához térni (töltött valami alkalmazásokat) és most meg már jó. Igaz vagy 15-20x újraindithata magát.
Ez mi a fene lehetett szerintetek és miért?
Miért jó a sonynak ha rontja a tvéket egy rossz alkalmazással? Én gyűlölöm az androidot, mert még nem láttam olyan készüléket amin jól működne.
videó -
blakey
titán
válasz
Piftuka #34618 üzenetére
Nektek új széria került a polcra, enyém elmúlt 1 éves, más alaplap, stb. Semmi pénzért nem cserélném másikra. Már annyiszor leírtam, hogy teljesen felesleges tovább írnom, tehát hidd el, hogy gyorsan megvan a kártya azonosítása, egyik eszközön sem kell tovább várni, pl. a webOS lassabban inicializálódik, de ennyi, nincs különbség a kártya esetében.
Az én példám meg pont nem elrettentő. -
badd
tag
válasz
Piftuka #34619 üzenetére
közben én is töröltem a frissítéseket sikeresen, így visszaállt a régi. a lejátszással nekem amúgy nem volt gondom az újjal, igaz, kb. csak két videót néztem meg vele. de az, hogy nem tudtam a rendes youtube accomat kiválasztani vele, amivel vagyok mindenhova feliratkozva, az zavart, és ezért raktam vissza.
-
Piftuka
veterán
-
-
törölt tag
válasz
DoItYourself #34615 üzenetére
Ez eszembe sem jutott, köszi!
Majd megnézem!
-
törölt tag
válasz
jófejsrác #34598 üzenetére
Látom akkor nem csak engem idegesített!
ateszm, PrinceHerceg: van megoldás, tegnap sikerült visszaállítanom a régit!
Most így fejből kb: beállítások/alkalmazások/rendszeralkalmazások(itt nagyon sok van, jobbra kell görgetni a végéig, ott van a youtube) megnyitás után a frissítések törlése lehetőséget kell kiválasztani és visszaállítja a régit.
Újra jól kezeli a csatornákat, felbontásokat...
Az hogy mennyire tartós nem tudom, valahol le kellene kapcsolni az automatikus frissítést, de olyat csak a rendszerfrissítés esetében találtam, lehet hogy azt is ki kellene kapcsolni!?
-
virkir
veterán
válasz
salapp #34610 üzenetére
Az, hogy androidon kikapcsoljuk az automata frissítést az nem egy folyamat része, hanem a kicsit is hozzáértők alaptevékenysége.
Ez a hiba kivételesen nem a sony hibája, de van miért ekézni őket ezen kívül bőséggel azt nem vitatom
Aki meg márkafan az szvsz meg is érdemli.
Személy szerint mindig keresem a bestbuy lehetőségeket, illetve adott célra kereteim között a lehető legjobb megoldásokat, termékeket.
Ezért van az itthoni három TV mind más gyártótól és adott helyen mindhárommal tökéletesen meg vagyok elégedve, autóm volt már Alfától Volvo-ig sokminden és a többi műszaki cikkem is hasonló összetételű. -
salapp
addikt
válasz
virkir #34607 üzenetére
Inkább egy folyamat részének látom (újabb koporsószegnek), már az automata frissítést is ki kell kapcsolni, hogy a szinte egyetlen értelmes android-smart-os dolog, a YT még normálisan használható legyen.
De oké, mondhatjuk, hogy ez éppen pont nem és nem direktben a Sony hibája, attól még újabb mínusz a sok egyéb mellé. Közel húsz évig voltam Sony-fan, mostanra meg itt tart a társaság. -
Piftuka
veterán
válasz
blakey #34592 üzenetére
"Az LG és a Sony is ugyanúgy viselkedik egyazon csatornán, az LG is kiírja, hogy kódolt ugyanott ahol a Sony, tehát valamit másképp írsz le vagy másképp értem de nincs különbség, nyomj egy gyári visszaállítást."
Most ellenőriztem... A 42LS3450 az egyáltalán nem viselkedik úgy. A bekapcsolást követően megjelenik az "LG Life's Good" feliratos fekete képernyő, és pár másodperc múlva már az adás képe is. Semmi egyéb "extra"; viszonylag nagyon gyorsan lehet tévézni vele.
A 32LN5400 már hasonló a SONY-hoz, de még mindig határozottan jobb; előbb az "LG Life's Good" felirat jelenik meg, majd egy pillanatra bevillan a tipikus fekete keretes, szürke hátterű képernyő, amelynek jobb felső sakában a "CI+ kártyára vonatkozó" szöveg van, de annyira rövid ideig jelenik meg - éppen csak felvillan -, hogy el sem lehet olvasni, és máris bejön az adás képe.
Igaz, csatornától függően még a "kódolt adás" felirat is megjelenik balra fent, a csatorna száma és műsor címe felirat alatt. (M1 HD-nál például nem, de a TLC csatornánál igen.)Amennyiben Neked ezeknél újabb LG tévéid vannak, akkor - ezek szerint - az LG ilyen téren visszafejlesztett(?)...
Ami a SONY-t illeti... az csatornától függetlenül az említett hibajelenséget produkálja, és tényleg lassú.
Egyébként tegnap elvégeztem a gyári visszaállítást. A tapasztalataim:
- A "Discover" funkciót érintő probléma egyelőre a múlté. Remélem, így is marad!- Mindazonáltal továbbra is lassan scroll-oz jobbra és balra, és a "képernyőn kívüli" csatornák neveit csak ~1mp késéssel írogatja ki, és a jelképes ikont is késve rajzolja ki hozzájuk. Szóval nincsen "betárazva" a teljes csatornalista (legalábbis vizuálisan), pedig így kellene működnie.
- Ami a bekapcsolást illeti, már "csak" annyit ír ki, hogy "a modul behelyezve", de a "kiválasztott adást titkosítják, vagy nem dekódolható" szöveg megjelenik a jobb alsó sarokban.
- A Youtube-ról TV nézésre visszaváltva szintén (miközben a jobb felső sarokban a "kérem várjon..." felirat jelenik meg, viszont az adott csatornától függ, hogy a "kiválasztott adást titkosítják, vagy nem dekódolható" szöveg is megjelenik-e, vagy sem. Úgy nézem, hogy "csak" a médiakártyával elérhetővé tett csatornák esetében van ez így.
Egyelőre ennyit tudtam megfigyelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Xbox Series X|S
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- Shanling m1 plus
- Samsung Galaxy Buds3 Pro új 2év samsung garancia SM-R630 Buds 3 Pro
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest