- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agabe
addikt
Bekapcsolva be van nalam is (szerintem alapbeallitas).
Valaki majd beirja mikor van a snyc menuben ez az opcio, es nalam pl. miert nincs.(#11147) dualcore:
Akkor csak annyi lehet, hogy ha ra van csatlakoztatva valami akkor mar lehet valasztani hangkimenetet a sync menubol is, ha meg nincs semmi csatlakozva akkor csak az options menuben latszik. -
Clemi
veterán
Options menuben menj legalulra, ott lesz a hangszoro, es allitsd at Tv-rol Audio rendszerre.
Ennél van egy kicsit egyszerűbb és gyorsabb módszer az átkapcsolásra
A táviránytón a felső sorban van a Sync gomb, amit megnyomva a felbukkanó menüben egyből ott van a Hang audio rendszeren/Hang TV készüléken választó menüpont.
-
oszy
veterán
válasz
Janaboy #11131 üzenetére
Van rá lehetőség, hogy lementsem a mostani beállításokat? Mert visszaállítanám a gyári beállításokra a készüléket. Hátha. Viszont ha nem jó még úgy sem, akkor könnyebb lenne a mentésből visszaállítani mindent.
Gondolom ez a gyári a programozáshoz nem nyúl csak a hang és kép beállításokhoz.
-
Meghivott
addikt
55W829 kábelesen összekötve pc-routerrel, serviio telepítve.
Ma vettem észre, hogy 1-2 film akadozik (eddig nem volt gond): teljesen random beszaggat a kép, hang, van hogy meg is áll, ilyenkor stop után play és megy tovább.
Profilt Sony Bravia Tv (2013)-ra állítottam.
Ötlet esetleg? -
nismoka
addikt
válasz
mattheus #11132 üzenetére
Az egyéni és az élénken kívül ott van a normál mód, azon kelett volna nézni. Nemtudom mit néztél de nem akadoznak az usb lejátszóval a full hd videók sem. A fehér pedig ha jól van beállítva a kép akkor a sonykon szokott jobb lenni, persze kinek mi mert valakinek a hidegebb a fehérebb, van akinekma melegebb tónusú.
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Ma voltam az egyik nagy műszaki áruházban, ahol alaposan szemrevételezni tudtam az általam döntősnek ítélt versenyzőket (1. Sony KDL50Wxxx és 2. Samsung UE48H8000).
Sajnos a Sony versenyzője nem az általam favorizált 829 volt, hanem "csak" a 815, de mivel csak a Motion flow értékekben különböznek (600 vs. 800), így nem tulajdonítottam neki olyan nagy jelentőséget, hiszen majdnem mindenki itt a fórumban a kikapcsolását javasolja.Pendrive-on vittem magammal filmeket, de abból csak egy kedvenc lejátszására adódott lehetőség (Előzetes)
Benyomások:
- a képbeállítások szerintem alapból rossz volt, mivel érzésre nem volt olyan élénk / élő, mint amit annak idején (kb. 1 hete) a Sony szalonban tapasztaltam (az 829 volt).
Az alapvető beállítások a következő volt (ha jól emlékszem):
- háttérvilágítás 6
- Kontraszt Max.
- Fényerősség 40 v. 50
- képmód normál
- élesség 50
- motion flow: normál
- többire már nem emlékszem- kicsit játszogattam a beállatásokkal (90-re levittem a kontrasztot, kicsit emelten a fényerősségen, motion flow-t kikapcsoltam), de komoly változást nem tapasztaltam.....
Tudom üzletben a fényszennyezés miatt, ez külön becsapós lehet
- néztem a többi képmódot (élénk, egyéni), de az előbbi esetén nagyon túlszaturált lett a kép, míg utóbbinál pedig olyan érzésem volt, mintha egy halovány barna fátyollal fedték volna be a kijelzőt (rendkívül zavaró). Gondolom az egyéni beállítások menüpontban kellett volna átvenni az irányítást a TV felett és belőni az értékeket, de erre az idő korlátozottsága miatt baromira nem volt lehetőségem. Csalódás összességében, mert akkor, hogy a fenébe válasszon az ember, hiszen ez minden csak nem jó. Az én 5 éves TV-m (Samu C7000) sokkal de sokkal jobb képet ad most......
- lejátszás USB-ről akadozott sokszor....... USB 3.0 Sandisk Extreme stick, videó pedig 720p volt. A mostani tévémen illetve a popcorn lejátszómon ilyen gondot nem tapasztaltam.
- a távirányítóját nagyon szoknom kell, mert eddig Samsung használóként teljesen más a logikája. Ettől nem félek, megtanulható, de vakartam a fejemet sokszor, hogy akkor mit is nyomjak
- a tv kidolgozási minősége jó volt, azzal nem lenne bajom, bár a Samu itt erősebb (tudom ez erősen egyén függő)
A Samsung tapasztalatokat inkább nem írnám le részletesen , mert ez nem az a fórum, ezért csak címszavakban.....
- képminőség egy kicsivel jobbnak tűnt, a fehér az fehérebb volt , a többi szín pedig színesebb, de ez sem
győzött meg
- Lejátszás közben szétesett párszor a kép (CMR gondolom belekavart)
- 48-as méretben a curve dizájn nem látszikSzóval összességében ez nem az az eredmény amit vártam, hiszen itt ódák szólnak erről a TV-ről.......Nem tudom mi legyen........ már nagyon beleéltem magam, de most kicsit megtörtem. A Sony szalonban vigyor volt az arcomon, most csak komor arc volt a társam.......
Lehet, hogy egyébként nem is a tévékkel van a baj, hanem saját magammal? Pontosabban az elvárásaimmal ?
-
NGA
addikt
válasz
zsírsámán #11123 üzenetére
Jogos, és ami a lényeg, nem szabad elbizonytalanitani a vevőt, mert akkor nem vásárol. Neki meg ebből van jutaléka. Amikor a Sony-t vettem, nem akart rábeszélni semmi másra, mert eleve úgy mentem oda. Annyit mondott, hogy jó választás, amit kinéztem, és hogy csak ajánlani tudja. Az MM-ben mindenáron le akartak beszélni a Sony-ról, és rábeszélni a Samsungra. És mivel csak mondta a magáét a panelokról, meg hercekről, el is mentem egy idő után. A lényeges az, hogy ha a vevőnek már van egy elképzelése, és az megfelel annak, amit elmond, akkor ebben kell megerősíteni, mert akkor vásárolni fog. Nekem annyit tett az euronicses eladó, hogy bement a főnökhöz az ajánlatomat megbeszélni. Így végül 220-ba hoztam el az 50w829-et. Eredetileg akkor nem is akartam vásárolni, de annyira ügyes volt a srác, hogy rábeszélt, így kifizettem, és elmentem a fiam edzésére, majd vissza, hazavinni a tv-t. Nem bántam meg, és jól döntöttem.
-
zsírsámán
senior tag
válasz
Unlimited #11104 üzenetére
Némileg igazat adok neked, sőt az euronicsokba belépve engem is zavarni szokott, hogy akár akarom, akár nem odajön valaki és bármire ránézek már mondja is a magáét, viszont nem szoktam kijavítani őket, mert minek? Ha a TV-k elől átmegyek a notebookokhoz arról is beszél, aztán a mikróknál is leragad mondani egy-két szót, és ezt csinálja mindegyik terméknél, csak az egyikhez jobban ért, a másikhoz meg kevésbé. A mezei vásárlóknak szerintem épp elég amennyit elmondanak, nincs semmi szüksége arra egy vevőnek hogy az az adott panel épp milyen, meg hogy is működik valójában.
-
oszy
veterán
Valamiért elveszett a digitális hang a tv-ből
Az előbb elindìtottam egy filmet ami 5.1-es hanggal van. Audiorendszerre van állítva a tv, de semmi. Ezzel kapcsolatban nem állítottam semmit!
A beállítás - hang - digitális hang kimenet PCM-en van, és nem lehet állítani! Ezt írja ki: Nem elérhető, ha a leírás értéke "be". Hol lehet ezt megváltoztatni?
A másik pedig hogy van olyan film amire azt írja: nem támogatott tartalom! Viszont megy a film, de a felirat nem tűnik el onnan! :/
-
alma2788
újonc
Sziasztok
Sony 32"kdl W706B tvm van 1 hete és kulső vinyót usb ről rádugva akarom használni. Azt veszem észre hogy vmw fajlokat nem tud lejátszani holott a tv elvileg tudná.
Valakinek ötlet a probléma megoldásával?
közi
-
föccer
nagyúr
válasz
Janaboy #11111 üzenetére
Ok, a beállítás már megvan, viszont az erősítő nem kapja meg a jelet.
Egy Denon X1000-esbe kellene eljutnia. A forrást beállítottam a TV audióra, de semmi, tök süket.
Elvileg a kábel 1.4-es, tehát tudnia kellene az ARC-ot, de kipróbálom másikkal is, hátha ott a bökkenő.
üdv, föccer
-
-
ladlac
tag
Üdv! Samsung 40C650-ről váltanék nagyobbra (50"), három típusban gondolkodok: W656, W705, W805. Sportot, illetve kevés filmet nézek, néha pedig konzollal játszok offline. A sport miatt a 100 Hz-es 805 lenne talán logikus, de a hdtvtest szerint az 50 Hz-es 705-nél sincs nagy probléma, ilyen minimális dolgokat meg szerencsére nem szoktam észrevenni. 3D sem létkérdés, bár néha használnám, de annyit talán nem ér. HDMI-ből jó lenne vagy négy darab, illetve a DigiSportokat csak műholddal tudom majd megoldani, szóval S2 tuner és CI+ hely is kellene. Képminőségben gondolom mindhárom hozná a mostani szintet, nem tudom egymáshoz viszonyítva mekkora különbségekről lehet beszélni. Ha nem túl nagy, akkor talán elég lenne a 656 is, egyáltalán nem zárkózom el a használt daraboktól. Vagy érdemesebb lenne valamelyik másik?
-
föccer
nagyúr
Hi!
Hogyan tudom revánni a 50W805B tv-t, hogy ARC-on visszaküldje a hangot az erősítőnek? A kábel jó hozzá, megfelelő helyen vannak csatlakoztatva, mégis a tv hangszórója szól az erősítő helyett.
Köszi.
üdv, föccer
-
Meghivott
addikt
Ki mit használ a tv tisztítására (ujjnyom, por stb ellen)?
Korábban volt itt kérdés a felirat: én az mkvmerge programot használom arra, hogy az mkv-ba elhelyezzem a feliratot. Jól működik.
-
sfefe
addikt
válasz
Forrest Gump #11105 üzenetére
Hat esetemben a markaboltban is hasonlo volt az illeto mint az mm-ben vagy barmelyikben...
-
Unlimited
aktív tag
Ohhh, ilyenen már meg sem lepődök. Euronics bolt. Bemegyek, nézegetem a tvket, eledó mellettem egy családot győzköd egy LG tvről, okos tanácsokat mond. Család elmegy, meglát engem, odajön, segíthet-e!? Mondom, csak nézelődök. De azért mit is nézek, szóba szeretne velem elegyedni. Hát, mondom az lcd tvket. Erre Ő, idézem, "bocs, nem LCD, LED TV"!!! Na, mondom, innen már engem is érdekel a dolog, akkor beszélgessünk. Elkezdtem kicsit részleteibe bele menni az lcd panel rejtelmeibe, mit, hogyan, miért is. Azt az arcot látni kellett volna!!!
Én olyat még nem láttam bolti eladón. Néha felcsillant a szeme, hogy egy szót megértett, vagy hallott már valahol, de aztán megint elvesztette a fonalat, és ismét össze zavarodott. Megváltóként jött egy új vásárló, és venni akart egy 32es tvt, ott tudott hagyni. Pár perc, új vevő elment, emberünk eltűnt a raktárba, és soha többé nem láttam!
Én nem is értem ezt, hogy alkalmazhatnak ilyen, ennyire felkészületlen, tájékozatlan, tudatlan, eladókat? Hogy zajlik egy felvételi itt? Engem rettenetesen zavarna, ha ennyire nem értenék ahhoz, amit csinálok. Munkáltatóként meg agyon ütném magam, ha ilyen embereket alkalmaznék. Komikus volt a helyzet, de egyben elgondolkodtató is! -
Janaboy
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Villanyszerelés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- DOOM - The Dark Ages
- Politika
- BestBuy topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest