Hirdetés
-
PROHARDVER!
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pandras83
őstag
AM4 lapcsere szérián belül
MSI B350 PC Mate, szolgált 6 szép évet. Még lesz feladata a fiam gépében, amit jövőre tervezek összerakni. Volt benne R5 2600, R5 5600 és R7 5700X3D, GTX 1060, 1070 és 4070. Talán az 5600-al fog majd újra szolgálatba állni. 6 év összegyűlt sz#rát pucoltam ki a vrm környékén, tettem a bordák alá új Gelid hőpadokat és raktam bele új elemet.
Hail to the Budget KING
A tisztogatás: A régi padok máltak, peregtek, tényleg rájuk fért a csere. A chipset bordát kicsavaroztam ugyan, de semmilyen feszegetésre nem akart eljönni, nem akartam letépni a chipsettel együtt, maradt ahogy volt. Bár lehet hogy oda kélt volna el leginkább a friss paszta, de inkább hagytam minthogy kárt tegyek benne.
Friss thermal pad a borda alatt (először cseréltem alaplapon, nézzétek el ha kilóg, gondolom nem okozhat gondot, max szedi majd újra a koszt)
Ami váltotta, maradva AM4-en és szérián belül:
MSI B550 A-ProAz 5700X3D-val nehezen barátkoztak össze, a legfrissebb beta uefi-vel konkrétan fel sem ismerte, de az 5600-al bootolva már tudtam régebbire flashelni és azóta minden ok, bitang jó kis lap. Ha valaki megnézi a bejegyzést és van tippje, hogy mi történhetett, azt megköszönöm. Került bele Szegény Ember Stalker 2 SSD-je is.
[ Szerkesztve ]
Cyberfuck Patchrunner
-
pandras83
őstag
válasz raveinT #2234 üzenetére
Az 5800X3D szerintem két év múlva sem fogja megérni a felárat, hacsak nem esik drasztikusan az 5700X3D közelébe. Utóbbi best buy az AM4-en maradó gamereknek. B350-ben tökéletesen megy nálam a 4070-el pcie 3.0-án, 4x8 gb rammal 3200Mhz-en. A pcie 3.0 lehet hogy pár fps-el kevesebbet jelent, de nem is hiányzik a mindennapi gamingben. Amikor már csak az a pár fps kellene, hogy ne recsegjen valami totálkárosan, már valószínűleg AM5-ön, vagy talán már AM6-on vagy Intel oldalon leszek.
Akárhogy is lesz, az AM4 számomra legenda. 2018-ban 22.000 Ft-ért vettem a lapot, amibe most tettem X3D cpu-t.
X370-be pedig egyáltalán nem overkill az X3D, írj pontos típust és pm-ben segítek utánanézni a dolgoknak ha igényled.
[ Szerkesztve ]
Cyberfuck Patchrunner
-
pandras83
őstag
-
pandras83
őstag
-
-
pandras83
őstag
válasz temporello #1167 üzenetére
Kösz hogy ránéztél! Ezek szerint mehet bele még m.2 nvme kártyával.
Cyberfuck Patchrunner
-
pandras83
őstag
Szevasztok
MSI B350 Pc Mate lapom van, az M.2-es foglalatban egy Toshiba XG6 M.2 Nvme és a egy darab GTX 1070-el. A házam 2.5-ös ssd-t már csak mindenféle mókolással tudna befogadni, ezért az lenne a kérdés, hogy ha beteszek egy másik nvme ssd-t a második pcie foglalatba átalakítóval, akkor jól értem hogy a 16x-os foglalatban lévő gtx 1070 csak 8x-sebességen fog "menni"? Van még 4x és 1x-es pci csatim is szabadon a lapon.
A 4 sata fogalatból 2 foglalt ( 1db 2,5-ös ssd, 1 db hdd) További speckók az adatlapomon.
Köszönöm előre a segítséget!
Cyberfuck Patchrunner
-
pandras83
őstag
Hi all
Az MSI B350 PC Mate lapomban egyelőre egy R5 2600 dolgozik, 3750Mhz-ig boostol. Az érkező új Ryzenek ajánlottak ezzel a fapados chipsettel? 3600x-et szeretnék majd 4000-4800 mhz-en, 105w tdp mellett. A jelenlegi R5 2600 65w. 5 házventi süvít a gépben, a hőfokok ideálisak jelenleg.
[ Szerkesztve ]
Cyberfuck Patchrunner
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest