A Gigabyte GA-990FXA-UD7 AM3+ foglalatos alaplapja is a csúcsra tör

Hirdetés

Az elmúlt héten már beszámoltunk az Asus Sabertooth és az MSI 990FXA-GD80 érkezőben lévő csúcs AM3+ foglalattal szerelt Bulldozeres lapjáról. Most a nagy gyártók közül a Gigabyte a soros, mely a GA-990FXA-UD7 névre keresztelt alaplapjával próbálja meg majd elnyerni a csúcskategóriás AM3+ alaplapra vágyók szívét.


(forrás: gdm.or.jp) [+]

A Gigabyte is licencelte az NVIDIA SLI technológiáját, melyek közül legnagyobb, Quad SLI-re is képes variánst kapta meg az UD7. Ennek megfelelően alakították ki a slotok elrendezését is.


(forrás: gdm.or.jp) [+]

Ezek közül a legfelső, és alulról a harmadik rendelkezik 16 sávval, így a kétkártyás rendszerek esetében ezeket lesz érdemes megtölteni. A legalsóhoz és felülről a harmadikhoz 8 sáv került kivezetésre, melyek minden bizonnyal osztoznak a 16 sávosokkal, azaz négy kártya esetén x8/x8/x8/x8 lehet majd a felállás. A 2. és 4. slotok 4 sávot kaptak, valamint az alaplapra egyetlen sima PCI slot is felkerült. Az SB950 hat darab natív SATA 6 Gbps portjainak számát kettővel toldotta meg a Gigabyte. További plusz a diagnosztikai post code kijelző, valamint a két kivezethető belső USB 3.0 port is.


(forrás: gdm.or.jp) [+]

A tápellátás oldalán első ránézésre 10 valós fázist tartalmaz az alaplap, melyek az MSI által már évek óta alkalmazott DrMOS (Driver-MOSFET) megoldásra épülnek. Ennek lényege, hogy az egyszerűbb D-PAK, és náluk jobb kapcsolási tulajdonságú Power-PAK tokozású diszkrét tranzisztorokkal ellentétben egy összetettebb áramkört használnak, amelyben két MOSFET és egy vezérlőchip van.


(forrás: gdm.or.jp) [+]

Ez a megoldás minden paraméterében jobb az elődöknél. Fogyasztása 27,6%-kal kisebb, mint a D-PAK megoldásoknak, 30%-kal kevésbé melegszik, és átlagosan több mint 70%-kal kisebb helyet foglal el. Tuningnál lehet lényeges, hogy a DrMOS lényegesen kisebb tüskével és gyorsabban kapcsol, mint a klasszikus megoldások. Ez konkrétan 1000 KHz-es üzemi frekvenciát jelent a normál analóg kivitel 250 KHz-ével szemben. Mindezekhez a Gigabyte egy a Vishay SiC769 típusú chipjeit alkalmaza az UD7 esetében.


(forrás: gdm.or.jp) [+]

A hátlapon hét darab USB2.0 és kettő USB 3.0 port kapott helyet. Ezek mellett egy ethernet vezérlő és egy FireWire, két eSATA, egy megosztott PS2 billentyűzet és egér port, valamint az integrált alaplapi hangvezérlő digitális és analóg kivezetései találhatóak meg.

Az alaplap áráról egyelőre nincs információ, de minden bizonnyal majd mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki ezt a modellt szeretné majd a magáének tudni.


(forrás: gdm.or.jp) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés