- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Kézikonzoltól a gamer PC-ig minden területet lefedne a Corsair új SSD-je
- Hidat épített az NVIDIA a hagyományos és a kvantumszámítógépek közé
- Villámgyorsan töltődhet be minden a PNY új SSD-jével
- A Kensington új terméke mindent megtesz, hogy kímélje csuklódat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
-
Gyuri27
félisten
Na de miért???

Mégis csak van a nv pr-ban valami. A gyártóknak miért éri meg ide hozni az nv-s deszkát. Az amd-t meg miért nem. Miért nincs (most, hogy chip-proci-vga) amd kelet európai v közép-kelet európai képviselet? Azért ebben az amd-nek fejlődnie kell. Tanulhat az inteltől és az nv-től.
Látod ha gyártatnának deszkát saját néven legalább azok eljutnának ide. -
Gyuri27
félisten
Tudom, hogy nv-s. Sajna szerintem az nv-nek valahogy mégis van valami a tarsolyában. Lásd jet deszkák.
Illetve arra utaltam, hogy a 690-nek elvileg hamarabb kellett volna jönnie. Igy majd jól fogy majd az nv. Mert a marketing meg a pr ütősebb náluk. Valamint sokkal többen ismerik az nv-t az ''átlag'' felhasználók. -
Chaser
legenda
Az 2600+, ez meg 3200+
Ez tudja a c''n'q-t, az nem tudja
Ez am2, az 754
754-es lapból biztos nem jön már ki amd chipes, am2-esből meg jön
Ez is majdnem új, 2 hónapos, 9-10 hónapig garis, és engednék is az árából ha te is engednél, a 3600ast 16k alatt kapom újan
Adnád a procid, én adnám az enyémet, meg 8k-t mellé..ha megfelel akkor bótolunk, ha nem felel meg, akkor nem 
szerk:#1826 citkar: 20k-t én se adnék egy lapért, de legalább ha ftc kollega leteszteli, megtudjuk, érdemes-e megvenni
Az ára meg csak lemegy előbb-utóbb
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Azért, mert az AMD már gyárt chipet is a procijához, attól még az nv nem mondta hogy ejnye-bejnye
sőt.. de ott van az intel is, az is gyárt lapokat, ahogy a lapokat nézem, még egy gyártó sem mondta nekik, hogy ezért mi kiszállunk a biznicből
De hagyjuk ezt, ez nem gazdasági totyik

BIOSTAR TA690G: errél meg várom a tapasztalataidat
Ha útős cucc, akkor TF550 helyett ilyet veszek
-
Gyuri27
félisten
Pont azért kellene gyártani: mert proci-lap-vga-chipset (halálos kombó) és minden haszon az övék. Igy szépen egyben vásárolva meg jó olcsó lehetne. Talán meglehetne győzni egy gyártót a lapok kizárólagos gyártására v fuzionálni (amd tervezés, chip), persze nem valami gagyit. Nézd ott van a sapi 690-n 100euróért, mégis ha lehetne itthon kapni sokan vennék ám. A képlet alapján lehetne drágább is, ha jó a minősége.
Az intel is gyárt lapot (v gyártat) mégis elvannak valahogy. Nem is értem!?
-
Chaser
legenda
Hát jah
1 példából nem kell azért kiindulni..én egy próbát tennék
Mivel többek között elektroműszerész is vagyok, így azt tudom mondani, egy olyan cég, amelyik tud cpu-t és hozzá chipet tervezni, annak egy alaplap nem fog problémát okozni
Gondolom elég jól ismerik a procik minden egyes lábát, ugyanez vonatkozik a chipsetre is, talán szépen összekötözgetni sem lenne olyan nagy feladat egy lapon
Terveztem anno managercalculatort
papíron
nem nyáktervező progival
Sztem nekik is menne valahogy, és akkor elmondhatnák:
AMD: processzor, chipset, vga, alaplap
De mondom ők tudják..én +lépném a helyükben egy próba erejéig biztos, ha más nem is
#1812) citkar : véleményemet pár sorral fentebb leírtam, és +lepődnél milyen kevés új ember kell egy alaplapgyártósor üzemeltetéséhez..aztán ha beválik, akkor kellene olyanokon törni a fejüket, hogy több 10 v 100 gyártósort beindítsanak /logisztikus is vagyok
/ -
Chaser
legenda
Hát nem tudom, én magamnak asrockot már biztos nem vennék, igaz problémamantes, meg tuningos is, de nem értem, a +4 pin mért nincs kiveztve a lapon a tápnak, néztem a feszértékeket, még FSP táppla is úgy ugrál, mint nyuszi a bokrok között ha kergetik..
Ha lesz biostar, arra beneveznék
Bár az a kicsit lowtuningos asusdeszka sem lehet olyan rossz, kezdek rájönni, tuningolni nem mATX lapban kell... -
Chaser
legenda
Jah mondtad múltkor, ez nem tudom milyen chip, most másik gépről vagyok, majd amott +nézem
Az biztos, hogy a 667-es samuval nem mentek ilyen könnyedén a dolgok
A lényeg az, hogy gond nélkül megy ez is
Ha 1000mhz +lesz ezzel, akkor már bőven +érte 
szerk: citkar tedd azt

[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
''Sima'' M2N [link] mustárban most 18k bruttó, vga hozzá 8-9k bruttó, pár hónaposan vettem egyik fórumtárstól, nekem a 18k-t megértea 2, főleg hogy a vga is tuningbarát
bár mivel nv44-es, valszeg nem tudom a+4 pipeot aktiválni, de gpu/ram órajelet tudom emelni, és azt kell hogy mondjam, szebb képet ad, mint az eddigi integrált vga-s lapjaim.. de az igaz, hogy új áron nem vettem volna meg amennyiért most boltban van
-
Gyuri27
félisten
Egyrészről.
Másrészről: Mert ugye aki ''olcsón'' vesz valamit az dögöljön meg a la asus! Illetve aki drágán vesz comodort ööö commandot az is dögöljön meg mert csak panasz van róla.
Ezzel szemben az abit tud olyan lapot csinálni, meg tud tisztességes biost irni.
Hol van már az asus tuslc2 színvonala?
-
Chaser
legenda
Nem egészen értem mit akarsz mondani
1ébként 18k-ért vettem lapot+a vga-t együtt, olyan 8-9 hó garival... most ez nekem ért annyit, mint egy antituning microlap, ezzel legalább normálisan lehet tuningolni, a vga-n meg van dvi+tvout..jah és műxik a hw-s tűzfal is..valszeg tanfolyamon voltak az nv progizói
szerk: jah már értem, mit akartál mondani
de ugyanez vontakozik msi-re, gigára, meg még sorolhatnám.. viszont ott a jó kis biostar, aki szintén gyárt vga-t is, és mégis meg tudja csinálni tuningosra biost
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Thx a helpet
majd csak lesz valahogy
szerk: (#1709) Gyuri27 : asszem maradok kingmax 800asnál 8kért
Ha mindenáron tuningolni szeretnék, nem azt az abit vackot venném, hanem egy bistar tforce 550et
m2n deszka+ gigabyte gf6200 +volt 18k-ból garival egyik fórumtárstól..nekem ez most elég
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Okés, köszi, ezeket tudom
Csak a gyártó érdekelne, speciálisan ehhez a laphoz, nem általánosságban.. 667-en támogatja az is tiszta, de ha majd megrángatom, megy az többen is
ezért veszek valszeg 800ast, akkor ha már proci kicsit meg is rándult, ram még alapjáraton biztos megy 800-on, a többi meg ráadás 
A-data..az a baj, ilyet nem tudok olcsón szerezni..kingmax és samsung lenne, kingmax pár száz ft-tal több, asszem 8kért kapom a 800ast, samut kicsivel olcsóbban..dilemmázok, hogy melyiket..samsungot hassznált a volt tulaj, azzal biztos ment..kédrdés milyen chip volt rajta

Az sztem is sokat lendítene az intvga-s lapokon, ha már végre eljutnának odáig, hogy nyamvadt 32-64 megát integráljanak a lapra..de sztem 128 mega se dobná meg max 1-2k-val a gyártási ktsg-et...ezért vettem most vga nélküli cuccot, igaz, hogy nem nagy szám a kari, de ez az első pcie-s vga-m, kezdetnek jó lesz
-
Gyuri27
félisten
Az északi híd két változatban kerül az alaplapokra: az ATI Radeon X1200-at tartalmazó 690V és az ATI Radeon X1250-nel felszerelt 690G között az a fő különbség, hogy csak az utóbbiban találunk natív DVI-, HDMI- és HDCP-támogatást. [link]. Tehát nem csak a hdmi a külömbség. Ha annyival nem drágább, elfér rajta. Ki tudja később még kelhet.
A nálunk lévős fvf-es dolgot miért tartod hülyeségnek?
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Hát ha a hdmi és az fw csak ennyivel több megéri. Ki tudja mire lesz jó késöbb.
Erröl beszélünk #246 [link] ?
A jet lapokról meg csak annyit, hogy meg lesz a 12-20 ember. Elviszik a lapokat és ha véletlenül egy besz@r? Megint várni x emberre? Mert az ördög nem alszik
! A pénzel nem megy a cucc!
Vagy tudsz más helyet is? -
Probiker
aktív tag
Karácsony előtt vettem a mostani gépem, akkor választhattam volna Pentium D-t (805) is, ami elriasztott tőlük: a melegedés és a nagy fogyasztás ( nameg amd fan vagyok
).
Nálam igen fontos a halk működés, most a gyári coolert használom, azt is minimumra leszabályozva egy Thermaltake XTunner-el.
X2 3800+ EE a maga 35wattos fogyasztásával és (gondolom) igen kicsi hőtermelésével tetszett meg.
Valószínű akkor marad mostani proci, X2-t túlságosan nem hajtanám meg, amire alap dolog lenne a két mag addigra biztos olyanom lesz
Még valami.
AMD chipsetes alaplapok milyenre sikerültek Asuséknak? Megéri Asus AMD chipsetes lapot venni?
Mindenképpen AMDs lapot szeretnék venni, és a terv az, hogy maradok Asusnál.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Facebook és Messenger
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX Black 32 GB (2x16 GB) DDR4 3600MHz - ÚJ
- Alkatrészt BESZÁMITOK! / ASUS TUF GAMING B550M-E alaplap Garancia: 2026.07.11
- s 775, s1156, s1366, s1155, s1150, s1151, s2011, s1200, s1700 , s1851 notebook alaplapok, bontás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte B85M -HD3 LGA 1150 Alaplap, garanciával!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256GB SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- DELL Thunderbolt TB16 Dock (ELKELT)
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- HP ZBook Firefly 14 Gen8 I7-1165G7 Sale.exe: 29.10.2025-ig Kedvezményes ár!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Már nem bánom, hogy nem cseréltem el veled a kis sempronomat 

athlon 3600+ X2 nagyon levan butítva? 

Csere a procidra+kp?![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nem nyáktervező progival