Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Na ja, ez nem is annyira nekünk mezei usereknek gond, mint inkább a szélső értékeknek:
- 48-60Hz FreeSync budget 4K monitorok tulajainak(egy ideig én is köztük voltam, míg véletlenül ki nym nyírtam a monitort egy billentyűzet rápattintásával) akiknek emellett budget vagy midrange VGA-juk van, mert dolgozni/filmezni kell első sorban a 4K, és hát az a 48-60 elég szűlös tartomány...
- esport warrioroknak, akik 165/240/360Hz-es monitoron hajtják a CS-t és társait 5-600+ fps-sel... -
Kansas
addikt
Mert a monitor a VGA-val csak a FreeSync/GSync intervallumban tud együtt dolgozni, felette nem, illetve ha nincs LFC akkor alatta sem.
Erre van a FastSync/EnhancedSync/SpeedSync(csak megtaláltam végül az Intelest) technológia az NV/AMD/Intel hardverek esetén.
Nem mind működik pont ugyanúgy, vagy tudja pont ugyanazt, de a végcél azonos: a teljes fps tartományon belül a lehető legjobb játékélményt nyújtani, és egyensúlyozni a stutter/tear/inputlag közt a lehetőségek szerint.
Valahol láttam anno egy hosszabb részletes magyarázatot ezek működésére, de most nem találom sajna...... csak ezt a rövid szösszenetet.
-
Kansas
addikt
Mármint úgy érted, VSync nincs, ugye...?
Amúgy de, van, akkor nincs, ha azt állítod be. Ehhez az NV kártyáknál a FastSync settinget kell bekapcsolni, az AMD oldalon az EnhancedSync-et(fentebb nyilván rosszul írtam, a VESA féle szabvány neve az Adaptive Sync), Intelnél nem tudom, van-e saját technológia az AdaptiveSync és a VSync összehangolására... de ha van, akkor azt.
Alapértelmezetten tudtommal mindegyik gyártónál kikapcsolt állapotban vannak ezek.#47 janos666 és #50 PuMbA : LFC-hez tudtommal az is kell, hogy a szinkronizáció által támogatott tartomány felső határa minimum 120Hz legyen, tehát az ilyen 60/75/90/100Hz-es monitoroknál az LFC felejtős mindenképpen.
-
Kansas
addikt
válasz
Predatorr #45 üzenetére
Nem ugyanaz.
A VSYNC esetén a PC(VGA) alkalmazkodik a monitorhoz, a FreeSync/GSync/EnhancedSync/HDMI(2.1) VRR esetén a monitor/TV alkalmazkodik a PC-hez(nyilván a támogatott frekvencia tartományon belül).
Annyi a hasonlóság, hogy mindkettő a képtörés ellen van, semmi több.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest