Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
Hello,
Laptopomon van smart card reader.
Lenovo T450
Smart card -ot is tudok venni.
Hogy lehet programozni a kártyát?
Mire lehet programozni? -
lapa
veterán
najó fussunk neki, elindulunk azzal amit tudok aztán vagy tudsz vele valamit kezdeni vagy nem. milyen olvasód van? ha csatlakoztatod a virtuálgéphez és berakod a kártyát mit mutat a syslog (tail /var/log/syslog)?
és apt-get install pcsc-tools után?
ha a driver és a pcsc-tools fent van, akkor pcsc_scan ki kéne köpjön valamit a kártyáról.
egyébként valami Gemplus MPCOS-EMV kártya, szóval gugli akár találhat is valamit win alá. én már nagyon rég néztem.
ilyesmi doksik pl vannak.
-
lapa
veterán
nem tudom mit szeretnél, de a diákigazolvánnyal nem biztos hogy menni fog. nekem legalábbis anno nem mentek ezek, mert nem tudtam rá kulcsokat rakni. szerintem érdemesebb innen rendelni egy üreset.
mondjuk a program megint érdekes, az egyetlen "ingyenes" amit én tudtam a win szerverek beépített támogatása. de gondolom nem akarsz domaint otthonra.
ja, még truecrypt is támogatja, de az "csak" lemez / partíció / fájlkonténer titkosításra jó.
linux alá tudok jópofa működő dolgokat, ha érdekel.
egyébként mire használnád?
-
p06
senior tag
Sziasztok!
Segítség kellene, adott egy diák igazolvány és a rajta lévő Smart Card-ot akarnám olvasni, de az a próbléma, hogy nem találok normális programot
. Ha valaki ismer ilyet és megírná azt, nagyon de nagyon megköszönném!!!
-
beeeeerka
tag
Bocsi, fiúk/lányok, 128MB SMC-re lenne szükségem, akár használtan is ( újról már senki sem tud ), ha emléxik még rá valaki ...
-
lapa
veterán
szeretném nagyon használni a smart cardot. kérem, hogy akinek van tapasztalata ossza meg. milyen programmal írható a kártya, egyátalán milyen típusok vannak? linkek is sokat segítenének, mert nem találtam érdemlegeset.
-
lapa
veterán
válasz
steve@prhw #4 üzenetére
köszi ez már valami. várok még, vagy nemtom. miko?
-
benyo
tag
válasz
steve@prhw #4 üzenetére
-
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
valaki tud segíteni?
-
lapa
veterán
csökkentettem a totyik percdíjait hátha...
-
lapa
veterán
nem találtam ilyet. ide jöhetnének a smart card témakörrel kapcsolatos tudnivalók. nyitnék a következővel:
-2 féle usb smart card olvasóm van, scr meg omnikey típusúak.
-vannak különféle chipkártyáim (hasznos diákigazolvány, shell smart, chipes bankkártya)
-van egy xp vagy 2003 server számítógép, amire valahogyan be szeretnék jelentkezni a rendelkezésre álló hardverrel.
-van-e vmi szoftver ingyé? van-e vmi beépített támogatás? active directoryval kapcsolatban olvastam vmit, de nem volt teljesen világos.
-egyátalán fogom-e tudni használni a kártyák valamelyikét? tudok-e írni ezekkel az olvasókkal? gondolom nem mer akkor a marketinggépezet ráíratta volna.
aki tud vmi okosat írja be legyen szíves. köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elite: Dangerous
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Apple asztali gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest