Új hozzászólás Aktív témák
-
bringasisti
Topikgazda
válasz lasanya13 #13820 üzenetére
A Favoritnak nagyobb a has magassága legjobb ha váltasz. Ha nem akkor ha csak az olajteknőre haragszol akkor a szívó kosár zanzásitása után a teknő felét elveheted, de nyáron mérni kell az olaj hőmérsékletet és ha kell olajhűtőt alkalmazni. Ha a motort megemeled a kocsi nem vizsga képes 2 évente vissza kell alakítani. Ha a kocsit megemeled a kerekek a levegőben lógva a féltengelyt olyan szögbe hozod ahol még határesetként elforog a csukló, de nagyobb elmozdulást nem bírnak el a féltengelyek, de ebben a helyzetben még elforgatható a kormány teljesen. Tehát ha a rugóba teszel egy távtartót vagy erősebb hosszabb rugót használsz akkor a kocsi súlya nem fogja a rugót olyan mélyre nyomni mint ha gyári állapotban működne, vagyis amennyi távtartót teszel a rugó alá annyival fog a kocsi eleje magasabb lenni. Azt tudni kell hogy a lengéscsillapító a kirúgózást határolja ezért nem lehet "métereket" emelni. Vigyázni kell hogy a rugó és a pótlás is stabil legyen ment közben ne ugorjon az öledbe.
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
Marczi80
tag
-
gabzjee
csendes tag
válasz lasanya13 #8909 üzenetére
Azért ne olyan sietősen... A Főtengely ékszíjtárcsáján találsz egy bevágást, kb 1,5 mm. Tedd üresbe az autót. Vedd le az elosztófedelet, de előbb nézd meg hogy az egyes henger gyújtókábele melyik. A vezérműfedélen találsz kis kiemelkedő vonalakat, azok jelzik a fokokat. Ami a legközelebb van a generátorhoz, az a 0 fok. onnantól növekedik 5ösével. Tehát fogsz egy 30-as kulcsot, elkezded csavarni a főtengely ékszíjtárcsáját addig amíg nem találod meg az egyes henger gyújtási pontját, ezért írtam hogy vedd le az elosztófedelet, mert így könnyebb megtalálni. Ha megvan rápillantasz a felülről az ékszíjtárcsára és a vezérműfedélre, hogy hogy áll. 0,10,20,30,40 fok a vastagabb jelzés, közte vannak az 5 fokok. Neked 5 fokon kellene állnia, nagyjából úgy fog stimmelni. Ha ez mégsem így van, fellazítod a gyújtáselosztó csavarját. NEM AZT ami a vezérműfedélbe van csavarva!!! Attól a csavartól felfelé találsz még egy csavart azt kell meglazítanod, ez szorítja meg, hogy ne tudjon elmozogni. Ha ez megvan tovább tekered addig a főtengelyt, amíg nem lesz 5 fokon. Ha ez sikerült rakd fel az elosztófedelet, indítsd el az autót és nagyon pici mozdulatokkal (kb mintha csavarhúzóval ütögetnéd) finomítasz rajta. Elvileg ezt stroboszkóppal kellene beállítani, ha van lehetőséged arra, hogy kölcsön kérj valakitől egyet akkor inkább tedd meg, sokkal hatásosabb eredményt érsz el
Ha sikerült, meghúzod a gyújtáselosztó csavarját és kész.
[ Szerkesztve ]
-
Atyus77
csendes tag
válasz lasanya13 #8903 üzenetére
Üdv.
A gyertyák milyen színűek ?..úgyértem ,ha egy hosszabb út után kiveszed és megnézed .
Ha legalább világos barna akkor...Ha gondolod ,a gyújtással is játszhatsz egy kicsit ,csak előbb jelöld össze filccel az eredeti állapotot ; A gyújtóegységet alul rögzíti egy 10-es kulcsnyílású csavar (az ékszíj vonala körül nézelődj), azt lazítsd meg úgy hogy lehessen forgatni az egységet (előtte jelöld össze ott ahol fordulni fog!)
Aztán indítsd be és a vákumos-szabályzónál fogva (vékony,vásznas gumicső megy rá) lassan fordítsd el valamerre és figyeld hogy javul-e a hang ,, ha hallod hogy rosszabb akkor a másik irányba. Ne gondolj nagy tekergetésre ,de ezt majd úgyis hallani fogod.
Elvileg olyasmit kellene/lenne jó hallanod hogy megemelkedik az alapjárat és tisztábban kezd járni a motor (ha valóban rossz helyen van a gyújtásod).
Lényegében ha túltekered valamelyik irányba akkor azt meghallod rögtön ,..a kettő közé állítsd be.Ha nem boldogulsz akkor állítsd le ,és még mindig vissza állíthatod a jelöléshez ,aztán húzd vissza az anyát.
Az alapjáratod mekkora ?
SKODA FORMAN
-
gabzjee
csendes tag
válasz lasanya13 #8903 üzenetére
Szia!
Gyújtás rendesen be van állítva?
Mielőtt indítanád vedd le az elosztófedelet és törölgesd ki egy száraz ronggyal amit melegből vittél ki. Ha ez sem segít rajta megnézném a gyertyákat, gyújtókábeleket.
A puffogás a kipufogóban attól van, hogy a benzin ami nem égett el a hengerben a kipufogóban ég el.Az ingadozó alapjárat is lehet gyújtáskimaradás az elöregedett gyújtókábeltől, pára az elosztófedélben, régi gyertyák, rossz gyújtás beállítás és rossz benzin-levegő beállítás
-
Retro DJ
aktív tag
válasz lasanya13 #8894 üzenetére
Aki megengedheti maganak, es vesz egy 5W-s olajat artani nem art. Ha azt tapasztalnad, hogy jobban csipegeti mint a 10w akkor legfeljebb vissza kell allni.
Egyebkent ha nagyon sokat futott a motor akkor hidegen csipegetheti, mert a meleg oldali viszkozitasa (40) ugyan az mint a tobbi olaje.
A Fabiak tobbsegebe 10w-s olajat locsolnak.Retro
-
Retro DJ
aktív tag
válasz lasanya13 #8884 üzenetére
Én Q8 Excel 5w-40es olajat használok. Mivel viszonylag jó állapotban van a motor, ezért nem csipegeti, és nagyon szép a hangja tőle.
Webshopon keresztül kb 7500 Ft a 4 liter (Debrecenben csak benzinkúton láttam 8xxx Ft körül). Elsőre soknak tűnik, de nekem bizonyított.
Retro
-
Atyus77
csendes tag
válasz lasanya13 #8848 üzenetére
Üdv.
A jobb elejénél nekem is megvan ez a rángatós dolog . Pedig nekem újak a motortartó gumibakok és a belső féltengely-csuklók . A külső csuklók jó állapotúak és zsírral feltöltöttek .
Nekem ezer éve megvan ez a tulajdonsága ,..végülis már elfogadtam hogy ez ilyen ,, igyekszek finoman indulni
és akkor nem rángat be .____________________________________
Most kezd bontani egy Favoritot valaki Balatonbogláron , ha érdekel valakit akkor itt az elérhetősége :
mad3@freemail.huElég olcsón adja a cuccokat ...
SKODA FORMAN
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz lasanya13 #8848 üzenetére
Üdv a klubban.
Ne akarj injektorra váltani, mert nem egyszerű, és nem lesz jobb sem.
A karbit kell rendbetenni, és nem lesz vele gond.
Jobb eleje felőli rágás lehet féltengely csukló, de leghamarabb vízpumpa szilent, ilyenkor a motor felül a villára a vizpumpa mellett és az adja a morgó hangot.
Gyertyákat megnézni, cserélni, elosztófedelet szintén.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rendszergazda topic
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One mobilszolgáltatások
- Witcher topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...