- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sanya
nagyúr
https://a.te.ervelesi.hibad.hu/allito-kerdes
https://a.te.ervelesi.hibad.hu/mazsolazgatas
Még vitázni sem tudsz. Vissza vár a Prohardver politika fóruma![ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
Na, látom te is Musktól szerzed az "információidat". Egyéb fake news még?
A pedofilok összemosása ezzel a témával pedig undorító féregség, rohadt uszítás, ami alkalmatlannáé tesz téged bármilyen veled való vitára. Egy bizonyos szint alá normális ember nem süllyed.
[ Szerkesztve ]
-
gabor7th
addikt
Az én volt főnököm nemrég volt a "GenAI Summit"-on a Szilikon völgyben, ahol az AI volt a középpontban és azt mesélte, hogy nincs fehér ember aki az AI-val foglalkozna...
60% amerikai ázsiai
20% indiai
A maradék DEI, illetve 1-2 fehér ember volt, de pl. az egyikkel beszélt kiderült, hogy ukrán. -
janeszgol
félisten
-
Ezekiell
veterán
A DEI intézkedések alapvetően nem arról szólnak, hogy egyes csoportokat másokkal szemben előnyben részesítsenek, hanem hogy kiegyenlítsék az egyenlőtlenségeket, és mindenki számára egyenlő induló helyzetet biztosítsanak. Ez az eddig előnyben lévő csoport tagjai számára tűnhet igazságtalannak, de az összképet nézve társadalmi szinten pont hogy nem az.
Nyilván lehet ezt szarul is csinálni, mint mindent. -
-
Reggie0
félisten
Nem feher!=alkalmatlan. Azt sosem allitottam, hogy nem alkalmasak a reklamozasra, hanem azt, hogy kirivo aranytalansagot latunk a nepesseghez kepest, durvan atbillenve a lo tuloldalara(mert ez sokaig igy volt a feherek javara). Ez pedig szinten nonszesz.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
parancsolsz
én annyit állítok, hogy marhaság azt mondani az esetek túlnyomó többségében, hogy DEI miatt a cégek alkalmatlan munkaerőt vettek fel.
Persze értem én az ellenállást: van 2 ember, egyik fekete, mindkettő el tudja látni a munkát, a feketét vették fel a DEI miatt. megértem, ha ez a fehérnek nem tetszik
-
-
Tehat: cuki es Bezos benyaltak a meleg sz.rig Trumpnak.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Synthwave #41 üzenetére
van arányszámod, mennyi volt közülük szép fehér ember, és mennyi a kifejezetten DEI miatt felvett emberke?
mert hát az, hogy néha felvesznek a cégek alkalmasnak tűnő embereket akik mégse azok, az elég megszokott dolog úgy a kapitalizmus kezdete óta, és nem nagyon látok bizonyítékot, hogy ezen emberek aránya a DEI direktívák megjelenése óta magasabb lenne (aránya, és nem az 1-1 kiragadott példa, amire szívesen ugrik a sajtó bizonyos része)
a kommentem arról szólt, hogy direkt a DEI miatt tudottan alkalmatlant vesznek fel (amire itt célozgatva volt), ami nonszensz
-
-
Reggie0
félisten
A woke arrol szolt, hogy ha kezedbe fogsz egy szoget es jobbra all a hegye, akkor az naci whitepower. Ez ellen nem volt szukseg hergelesre se.
Mostanra a DEI odaig jutott, hogy egy rakat markanal egy darab feher embert nem latsz a reklamjaikban, esetleg ha elvetve igen egy-egyet, akkor az is csak no lehet. No nem mintha zavarna azt, hogy nincs feher egy reklamban, ha ez azert van, mert ezt dobta a random, de nem azert mert mar felnek a cegek a tultolt egyenloseg miatt.
Azert az sem normalis, hogy ha rajovunk, hogy nem jo, ha 10 evig seggberugtak teged, akkor azt gondolod, hogy cserebe 10 evig te rughatsz seggbe barkit. Kulonben jon a nagy ellenkompenzalas.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
válasz
cherubion08 #37 üzenetére
Na ne röhögtess, igenis volt hergelés, én olvasok a szélbaltól széljobbig mindenfélét és teljesen egyértelmű, hogy volt és van jelenleg is, de abban igazat adok, hogy nem CSAK annak lehet köszönni. Kellett hozzá a twitter/facebook és még sok-sok ruszki bot, hogy baromságokat terjesszenek az interneten.
-
-
mepet
addikt
Minden esetre tetszetos darab ez a teljesen kezzel keszult, tomor feherarany tokos tourbillon.
-
-
Ezekiell
veterán
válasz
Synthwave #32 üzenetére
akkor a potenciálisan kihozható szaktudás maximumát is korlátozod.
És ebben csak az a mókás, hogy szerinted mondjuk egy senior software developer pozícióra, vagy egyéb "tucatpozíciókra" a legtetejét akarják a cégek felvenni az elérhető poolnak?Baromira nem, mert nem éri meg a cégeknek marhasok indokból sem, és végső soron a candidatenek sem, ha egy (pl) L5ös tudással L3 pozícióban dolgozik.
Szóval bár érvnek jól hangzik, amit írsz, valójában nem működik az érvelésed.
A middle/upper management és hasonló szinteken már valóban korlátozó lehet a DEI, ott igaz lehet az érvelésed, de egyrészt ez a munkaerőpiac töredék százaléka (azaz sikerül bolhából elefántot csinálni), másrészt komolyan úgy gondoljuk, hogy a profitorientált cégek alkalmatlan embereket vesznek fel ilyen pozíciókba, ezzel saját magukkal kibaszva? Ne vicceljünk már
-
Pedig egyszerű matek. Ha valamilyen munkát nem befolyásoló szempont – pl. nem (értelemszerűen nem olajfúró tornyokról vagy légideszantosokról szól a diskurzus), szexuális orientáció vagy rassz – szerint korlátozod a felvenni szándékozott munkaerő halmazát, akkor a potenciálisan kihozható szaktudás maximumát is korlátozod.
Ettől még a felvett személy lehet hozzáértő, de az már nem száz százalék, hogy szakmai szempontból ő volt a legjobb választás.
Persze az is cuki, hogy ennyire képben vagy arról, hogy kicsoda gabor7th, és hogy mit csinált eddig.
[ Szerkesztve ]
-
gabor7th
addikt
Ja ne... a végén még megint a legjobban hozzáértőket fogják felvenni alkalmazotnak. Ha a Microsoft is megteszi a végén még talán nem fognak sorra arról jönni hírek hogyan teszi tönkre a gépeket a legújabb frissítés.
-
andrisbandi
őstag
Lemaradásban vagy, Trump úr már az első ciklusa alatt elkezdte a republikánus párt átalakítását.
Utána a pihi plusz 4 évében hírmondó sem maradt az ellenlábasaiból. Célszerűbb lenne repub helyett Trump pártnak nevezni.Amerika gazdasági ereje akkora, h bárkit, vagy bármilyen országot képes befolyásolni.
Most épp ezt látjuk, ahogy sorban csicskít. -
-
nozs23
addikt
és aki továbbra is a DEI propagandát tolja annak pénzügyi bukás a vége
Szerintem gyorsan jelezd ezt Tim Cooknak, aki épp a napokban lőtt le egy hasonló kezdeményezést. Az Apple értékének csak 90%-át köszönheti neki, de nem hinném, hogy tudja mit csinál, rád van szüksége.
tcook@apple.com
-
doooo
veterán
Eddig is nyilvánvaló volt. Konkrétan elmondta a videójában (ez a gusztustalan kis seggnyaló).
-
Nocsak, csak nem abbahagynák a
z egerepatkányok a cincogást?----------------------------------------------------------
(#19) Narxis: Nem kellett ott hergelni. Már mindenkinek tele volt vele. Nyakvonalig.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Én nem rettegek, de volt már 4 évet hatalmon Trump, szerintem mint populista tanult belőle, hogy most ki kell söpörni mindenkit aki a következő 4 évben keresztbe tehet neki, konkrétan a 2020-as választásokról hanfelvétel van arról, hogy a szavazatszámlálást akarta befolyásolni. Nem tudom mi kell még embereknek, hogy lássák ez nem a "normalitás" hanem egy másfajta kultusz.
Teljesen olyan mintha az Alkonyzónában lennék. Én látom azt, hogy a Biden adminisztrációnak voltak hülyeségei és szerintem Biden mint elnök alkalmatlan volt de ettől még nem lesz nekem Trump automatikusan alkalmasabb. Nem szerettem én se a túltolt woke-ot de még nem dobtam hátast ha láttam egy transznemű embert egy filmben. Kicsit úgy érzem mintha az embereknek semmi akaraterejük nem lenne a gondolkodásra és simán el lehet őket vezetni akármilyen irányba csak kellően sokszor kell ismételgetni valamit.
#22 igen, én itt hallottam arról először: [link]
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
-
Victorio
aktív tag
Még be se iktatták, de te már előre rettegsz.
Szerintem várjuk meg mi fog történni, azután ítélkezzünk.Jav.: Narxis-nak akartam. Meg akit még érint.
[ Szerkesztve ]
-
Necroman_Mk2
őstag
Azzal a részel, hogy a szakmai elhivattottság és/vagy tapasztalat fontosabb legyen, mint a különféle nemi, bőrszín, stb. kvóták prioritása, még egyet is értek. Más kérdés, hogy a gyakorlatban ezt mennyire fogják-e érvényesíteni, mert a női és fekete programozók tömegese elbocsátását nem vízionálom azért, hogy fehér fickókat alkalmazzanak helyettük. (Akik szintén lehetnek lusták meg kóklerek.)
De hogy a DEI hibáztassák a los angelesi túzvészt, az már nettó politkai propaganda.#6 Narxis Érdekes elmélet a tömbösödés újra kialakítására, bár Oroszország per perillanat se gazdaságilag, se katonailag nincs abban ahelyzetben, hogy ezt megtehesse. Max mint Kína alárendeltje.
#9 dnelb Majd meglátod, ha az USA elindul egy putyinista világ felé. AHol azért (is) lecsukják az elnököt, mert egy átlagpolgár kritizálni meri a döntését.
-
Narxis
nagyúr
Még mindig nem érted. Nem másikra hanem ugyanarra csak más mondja meg, hogy mit kell majd gondolnod. Mintha a Jevoha tanúit Scientológusokra cserélnénk, kb. ez a helyzet.
#15 azt várhatod. Majd megnézik ugyanúgy a facebook profilod ha van és ha olyan van ami nem tetszik vagy nem lájkoltál elég Trump-nak kedves posztot akkor ugyanúgy mész a levesbe.
#14 hol normális az amikor egy ember mondja meg, hogy mi "normális"? Be lettetek húzva a csőbe, személyi kultusznak örömködtök.
[ Szerkesztve ]
-
nagyon helyes!
ideje, hogy vége legyen a dei moslékságnak! így lehet megint kompetencia alapon toborozni!
-
Victorio
aktív tag
Trump kormányra jutása nem az ok, hanem csak egy párhuzamos történés.
Mint minden cég, ők is profit maximalizálásra törekszenek. Amikor úgy tűnt a DEI propaganda erőltetése szuperhaladó és nyitott színben tűntethet fel cégeket, ezzel új piacot nyitva akkor mindenki rárepült. (A mindenféle Blackrock meg Sweet Baby Inc. pénzcsapról ne is beszéljünk.)
A jónép tűrte egy darabig, de amikor már fullba tolták a kretént akkor az értelemesen gondolkozó többségnek tele szaladt a hócipője és azt mondta megállj.
Talán a rettenetes bukáshoz vezető szivárványos Bud Light kampány volt az első történés ahol látszott, hogy a lószerszámnak is van vége.Aztán sorra buktak a DEI projectek, veszteségesek a temérdek pénzért fejlesztett érzékenyítő játékok, zéróra redukálódnak az olyan egykor hatalmas rajongóbázissal rendelkező franchise-ok mint a Star Wars, a sportszövetségek sorra tiltják ki a női szakosztályban induló transz-izéket, és még lehetne sorolni.
Szóval most már látszik, hogy a társadalom torkán mégse lehet egyszerűen lenyomni ezeket a torz eszméket, és aki továbbra is a DEI propagandát tolja annak pénzügyi bukás a vége.
Így nemes egyszerűséggel visszaváltottak a cégek a normális kerékvágásba.
Nincs itt semmi látnivaló, csak senki nem szeret veszteséget termelni. -
Rick4
félisten
Mikor volt ilyen Magyarországon?
Soha. Senkinek se kellett mennie azért, mert kormányváltás volt, ja, de volt egy ilyen, a szeviép a választás másnapján jelentett csődöt, mert tudták, hogy onnantól a politika már nem védi meg őket, Rolex Laci meg ehhez kevés.
Nade ez nem az, amiről te beszélsz. A trumpizmus egy kicsit amerikaiasan nacionalizmus, ami amúgy minden nép életében ott van, és ott is kellene legyen, csak pont az utóbbi időszakban szándékosan elnyomták, és a protekcionizmus ugyanígy ott kellene legyen. Pont az a normális, hogy megvéded magad és a környezeted mindattól, ami szimplán csak haszonélvezője akar lenni a felépített, és jól működő rendszernek.
Ahogy te se engedsz be a házadba két vadidegen fedél nélkülit, hiszen a nagyszüleid, a szüleid, és te is hozzájárultál ahhoz véres verejtékkel, hogy a saját ingatlanod a tiéd legyen, megvalósuljon, és működjön az otthonod, logikus, hogy nem kínálod fel vadidegeneknek, nem mondod nekik, hogy gyertek, egyetek- igyatok, mivel erre megvannak a megfelelő módszerek, szervezetek, bevet tgyakorlatok. Pont úgy mások is azon vannak, hogy az általuk megteremtett körülményeket nem kell idegeneknek átadni. Ahogy működik ez nálad a telkjen belül, úgy működik másoknál országon belül is.
Ezzel mi is a probléma? -
Rick4
félisten
Leginkább onnan, hogy más neves hírpotálok is lehozták ezzel kapcsolatban a maguk cikkeit, és inkább hiszek egy usatoday, guardian újságírónak, aki a saját nyelván hiba nélkül ír és fogalmaz, mint egy helyesírással küszködő wannabe firkásznak.
A téma jó, az irány is jó, a cikk nem jó. -
dnelb
veterán
Eddig évekig a woke irányába lengett túl az inga, most a másikba fog. Hol a probléma?
Amihez a DEI nyúlt az szarrá vált, legyen szó gamekről, filmek, sorozatokról, szóval nem bánom egyáltalán. Így is elég kárt csináltak már vele a fiatalabb generáció fejében.[ Szerkesztve ]
-
dnelb
veterán
jó ezt olvasni
-
Narxis
nagyúr
Én nem emlékszem, hogy 2020-ban ilyen nagy fordulatot vettek volna a cégek amikor Biden lett az elnök. Amerika most fog keresztülmenni azon amin Magyarország keresztülment 2010 és 2020 között. Mindenki ki lesz rúgva, le lesz cserélve aki nem esküdik fel Trump-ra, jöhet utána akármilyen szavazgatás mikor a Legfelsőbb Bíróságban de még alatta is Trump által kinevezett bírók lesznek, mindenhol Trumpisták lesznek a kormányban, kormányon kívül meg a Trump-nak felesküdött cégek akik most szabad kezet kapnak majd(Bigtech, bigpharma) miközben Putyinnal felosztják a világot. Mondjuk Kínával érdekes lesz a helyzet de lehet ők megkapják Tajvant vagy legalábbis nem avatkozik be Trump ha Kína elfoglalja Tajvant. Szép új világ.
-
nubreed
veterán
Nagyon helyes! Bár Trump alatt a világ sokkal szarabb hely lesz de legalább ennyi értelme van annak, hogy ő nyert. Most már csak az kéne, hogy a film és játék ipar is kukázza a DEI-t.
-
FireKeeper
nagyúr
azt hiszem erre mondanák hogy reverse virtue signaling
-
Rick4
félisten
Emiatt sokan keresték rá, hogyan lehet a Facebookot törölni.
Nem keresék, hanem kerestek, és nem a facebookot, hanem a saját felhasználói fiókjukat akarták törölni. -
shaddam
aktív tag
Lehet nemsokára értelmes star wars film is készül akkor
Új hozzászólás Aktív témák
it Trump beiktatása előtt a Meta és az Amazon is leállították a sokszínűségi programjaikat, eközben pedig Zuckerberg találkozott is a következő amerikai elnökkel.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Eredeti játékok OFF topik
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Ingatlanos topic!
- Bemutatta a Garmin a Tactix 8 órát
- Hardcore café
- Total Commander
- Path of Exile 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- További aktív témák...