Hirdetés
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Aktív témák
-
Üdv Mindenkinek!
A szerény érdeklődésre való tekintettel a topikot zárom, folytatás az Akció és sport kamerák topikban, ahol remélhetőleg közösen egy nagyobb társaságban a felmerülő kérdések is előbb megválaszolásra kerülhetnek majd.
-
belanszabolc
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek!
Pár napja én is vásároltam egy SJ7-et csináltam vele pár videót, de nem vagyok vele teljesen megelégedve a kép minőségével. A képet kicsit "zajosnak" szemcsésnek érzékelem és nem tudom ennek az okát. Sok helyen olvastam, hogy mennyire gyönyörű videókat készít hát nem tudom.....
A videót 1080P és 60 Fps-be készítettem. Hozzá kell tennem, h a memória kártya ami benne van nem mai darab és az írási sebessége is 30mb/sec körül van. De nem írta ki, hogy lassú lenne neki ebben a felbontásban a kártya. Szóval Ti tapasztaltatok hasonlót? Lehet nagyon voltak az elvárásaim? Elképzelhető, hogy a lassú SD káryta miatt van? Ha minden igaz a héten jön egy 64 gigás U3-mas Sansung!Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
kingsjcam
újonc
SJ7 STAR Firmware v1.22
Follow these steps to install the new firmware v1.22:
1. Extract the memory card form your camera.
2. Format the memory card to FAT32 in your computer. NOTE: If the card is nor formatted to FAT32 the update may not happen.
3. Download and extract the contents of the attached file. Then copy the firmware files in your card.
There should be no folders just the firmware files themselves.
4. Insert the card into the camera and connect the card into a power supply. If your battery is fully charged, you don't need to connect it to a power supply.
5. Turn the camera on, and the Installation process will begin. The screen may shut down for a few seconds and the LED lights may blink.
Once done, Format the card, and Skip to number 8.
6. If the installation doesn't proceed when powering the camera on, go to settings and select Version, shown here encircled in red.
Tap the version number, then the camera will ask you if you want to update the firmware.
7. Tap the Circle option to begin installation. The screen may shut down for a few seconds and the LED lights may blink.
8. Turn the camera on again, navigate to version and see if your camera firmware has updated to the desired version.IMPORTANT! Delete the firmware update file/s after installing. You can either delete it by formatting the card on the camera, or manually delete the installation file on the card through your computer.
SJ7 Star v1.22 Firmware Changelog
Fix up the problem of not responding to Gimbal control.
-
Carc
újonc
Hello!!
Szerintetek várható még frissítés az SJ7-hez,vagy már csak az SJ8-al foglalkoznak?
Jó lenne,mert az útólsó frissítés májusi,és az is hibás!! (v1.21)Sjcam oldaláról:
"EDIT: It is highly suggested that you use FW1.18 if you encounter issues with firmware ver1.21.
You may download FW ver1.18 from HERE.Please note that SJ Gimbal control is only introduced in FW ver1.20, downgrading to ver1.18 loses Gimbal control."
-
Petya084
újonc
Hello!!
Köszönöm a gyors választ!!
Ez a kártya ami neked van az U1-es,és ha jól olvastam akkor az írási sebessége 20MB/s!! Az olvasási sebessége meg 95MB/s!!
Egy picit utána olvastam és azt írják hogy az U3-as kártya illik ebbe a sportkamerába!! Annak az írási sebessége 90MB/s,az olvasási sebessége meg 95MB/s,és az írási sebesség számít (szerintem)!!!
Itt volt egy hozzászólás amiben linkeltek egy videót!!U1 vs U3
Látszik a különbség....
Amúgy egy árban van mind a két fajta memóriakártya ha jól vettem észre...
Azért köszönöm a segítséged!!Amit megtudtam,és amit én szeretnék az egy 32GB-os U3-as kártya!! Már csak egy megfelelő márka hiányzik,amit kezel a kamera rendesen!!!
Meg ha tudtok üzletet,webshopot,ahonnan meg is tudom rendelni,meg köszönném!!! -
Petya084
újonc
Sziasztok!!
Pár napja vásároltam egy Sj7 kamerát!! Gondolom,és tudom hogy rengetegszer volt már ez a kérdés,olvasgattam is utána már,de nem tudom eldönteni hogy milyen memóriakártyát vásároljak bele,ami megfelelően működik a kamerával!!! Olvastam itt hogy valakinek bezöldül a kép,valakinek darabos,valakinek szétesik a kép,nem ismerte fel a kártyát,stb...Nem szeretnék ebbe a hibába bele esni,és feleslegesen pénzt se szeretnék kidobni az ablakon!! (megveszem,kibontom,és nem jók a felvételek esetleg nem jó kamerába,stb,stb..)Szóval ebben kérném a segítségeteket!!!
32-GB-os kártyát szeretnék egyenlőre..Honnan érdemes rendelni,(budapesten bolt is szóba jöhet)
Mire kell figyelni,milyen márkákat kezel a gép??Milyen adatok szerepeljenek a kártya leírásában?Ha esetleg tudtok linket adni hogy honnan és melyiket vásároljam ami biztosan jól működik,azt megköszönném!!! Természetesen hazai boltok érdekelnek,nem ebay,meg a többi külföldi!!
Köszönöm Előre is!!!!!
-
jamez
senior tag
Sziasztok!
Mit tudtok az új SJ8 verzióról?
Most nézegetem a kamerákat. Már sok helyen látom.
üdv.Zoli -
laccy88
senior tag
Sziasztok,
használja valaki az USB-n keresztüli video kimenetet? Nem rég vettem egy ilyen kamerát drónra. Asb kábelen keresztül bekötöttem, hogy a kamera képét lesugározza, de most valamiért nem ad képetLehet ezt ki/be kapcsolni?
-
DG
újonc
Sziasztok!
Ha valaki segíten, hálás lennék érte...
Ha 4k-ban vagy 120 fps-ben akarok felvenni szétdarabolja kb 4g-s részekre - azaz nem tudok felvenni egyben egy 30-40 perces videót.
Kikapcsolatam azt, hogy 5 perces részekre vagdossa, de továbbra is ez van.
Olyat is hallottam, hogy max 4G-s fileokat tud csak felvenni. Ez igaz?
Szóval a kérdés:
Ti tudtok felvenni ennél hosszabbakat?
Ha igen hogyan?
Mi nem stimmel?Hálásan köszönöm a segítségeteket!
Gyula
-
j.palyi
újonc
válasz
wong kok wah #177 üzenetére
Köszönöm!
ÉS még annyit kérdeznék, hogy szerintetek melyik a legjobb beállítás videónál (videó méret, élesség, stb.)
Melyikben csinál a legjobb felvételeket??
Köszi a választ mindenkinek!
ui.: ma jött meg hozzá a kártya amit belinkeltem fentebb, tökéletes vele -
j.palyi
újonc
Sziasztok!
Itt melyiket másoljam rá az sd kártyára?
és még egy kérdés, ez igaz jó bele??
[link] -
csuzda
aktív tag
Szia! Nekem az a tok nagyon nem tetszik. Létezik olyan tok a kamerához? Nekem ilyen van.
-
komzs
tag
Sziasztok!
Mi a vélemény a jófogáson 48eFt új Sj7 bontatlan, garival termékről.
Rendelt már innen valaki?
Megbízható eladó? -
Ticsu
újonc
válasz
Zukotbird #171 üzenetére
Szia.
A kábel hekkeléssel kapcsolatba nekem megoldódott a problémám.
A lencse burkolatot távolítottam el és ott volt két kábel amit igazából csak beljebb nyomkodtam finoman, hogy a burkolat alatt helyezkedjen el és meg is oldódott a probléma. Azóta teljesen jól működik.
Vissza küldés előtt ezzel megpróbálkoznék a helyedben.
Remélem tudtam segíteni. -
Zukotbird
újonc
Sziasztok
nemrégiben én is vettem EU raktárból egy SJ7 Star-t. Minden felvételnél csak egy sistergés hallatszik semmi más. Olvastam itt valami kábel hekket, ez mennyire bonyi? Vagy küldjem vissza??
Pár észrevétel
- kép amúgy tökéletes egyelőre 1080p 60fps gyro-val.
- akksi kb 30 perc felvételt bírt -15fokban
- az érintőképernyő-barát hátlap a vízálló tokhoz használhatatlan
- eszméletlenül melegedik töltés, vagy adatmásolás közben
- wifin adatot átvinni app-ra kivárhatatlanul lassú
- kell a távirányítóKöszi a segítséget.
Üdv
-
-
vili79
csendes tag
Sziasztok
a fimwarefrissítést hogy érdemes csinálni? csak a legutolsót tegyem fel 1.21, vagy a 1. 05-től sorba? 1.18,1.20,1.21????
-
Ralphyka
újonc
válasz
wong kok wah #162 üzenetére
Laptop,i3 dual Core proci,8gb ram,ssd,win 10 pro,64bit!!
Vlc lejátszó és ,bsplayer van telepítve!!
Memóriakártya: Toshiba Exceria Pro 32gb Class 10 uhs-3
1080P@120fps-nél már be szaggat,néha bezöldül a kép laptopon!!
Viszont Youtube-on elinditok egy 4k-s videót,ott bírja az 1080P@120fps-t,és a nagyobb felbontást is viszi,1440P-t!
Gondoltam hogy memóriakártya hiba,de feltöltöttem youtubera egy 4k-s saját videot,és ott nem szaggat se 1080p-be se 1440-be!!Következő a 4k,de az szaggat..
Esetleg van valakinek valami ötlete hogy melyik lejátszót probáljam ki?
Ha torrentről töltök egy 1080p-s filmet azt is simán viszi a gép!!! -
wong kok wah
senior tag
válasz
Ralphyka #155 üzenetére
Módosított FW 1.21, a magyar fordításba nyúltam bele. Nem volt elég "magyar" a gyári nekem.
Ha valami nem tetszik szívesen fogadom az ötleteket.
[Letöltés] -
AndrewTdi
addikt
válasz
Ralphyka #159 üzenetére
A kamerákba kellő kártyáknál egyátalán nem az olvasási sebesség a lényeg, hanem az írási. Az én Samsung kártyám UHS-3 sebesség kategóriju, míg az általad linkelt csak UHS-1. mindkettő class 10.
UHS-1 vs UHS-3 -
Ralphyka
újonc
válasz
AndrewTdi #158 üzenetére
Probáltad más lejátszóval? BsPlayer? vagy ez a Flash esetleg?
Amúgy sok helyen olvastam hogy kevés kártyát tud normálisan kezelni!!
Amit ajánlanak a magyar Sjcam oldalon meg a külföldin az a Silicon Power Elite microSDHC UHS-1 32GB memóriakártya!!
Adatolvasási sebesség: 85 MB/s
Osztály: Class10Lehet hogy a Samsungot meg a Toshibát ami nekünk van,nem kezelné normálisan? Akkor az nagy vicc lenne!!
-
Ralphyka
újonc
válasz
AndrewTdi #156 üzenetére
Ugyanez a problémám nekem is!
Tedd fel az új Firmware-t,hátha esetleg segít,meg amúgy sem árt frissiteni!!
Nekem 1080P @ 120fps fölött csinálja ezt laptopon hogy szétesik a kép,illetve bezöldül.. VLC playerel!!! Szóval már az 1080p @ 120fpst se bírja sajnos..
Nekem Toshiba kártya van benne,ugyanazokkal a paraméterekkel mint a Ti Samsungotok!!
Viszont mindig Fat-ra legyen formázva a kártya!!
Youtube-ra feltőltőttem egy 4k-s videót,ott a 4k szaggat,viszont 1440p-be youtube-on simán viszi a laptop..
Leszedtem közben egy másik lejátszót,Splash a neve..Ott visszi az 1080P@120fps videót,nem esik szét a kép,nincsenek benne zöld képkockák..Viszont szaggat.. Vlc-vel elinditottam ugyanezt a videot,ott egyből zőld széteset kockával indúl a videó,illetve darabokra esik a kép!! -
Ralphyka
újonc
Új Firmware érhető el
v1.21SJ7 Star v1.21 Firmware Changelog (LATEST VERSION. FEBRUARY 3 2018)
1. Adds option for RAW photo capture.
2. Fixed LCD returning from sleep issue.
3. Fixed 720p screen erratic aspect-ratio problems on high framerates (120 and 240 fps).
4. Update SJCAM shutdown LOGO.
5. Fixed loop mode to remove no-sound issue in last 2 frames per segment.
6. Improved video refresh.
7. Fixed failed Videolapse issue when powering on from Quick Record.
8. Fixed black screen problem when switching from Video mode to Photo mode with Long Exposure set to On.
9. Fixed white screen issue when by plugging external power source/charger in sleep mode. -
lmano
tag
Sziasztok! Tolatókamerának használnám az sj-t. Van autós üzemmódja, wifi is működik, szóval pöpec. DE! Késik a kép. Van valakinek tapasztalata, hogy melyik felbontásnál a legstabilabb a kapcsolat és a legkisebb a késés?
-
Kaoru
senior tag
Sziasztok, nekem is lett egy ilyen kamerám, sajnos nem néztem utána az SD kártya kompatibilitásnak és egy SanDisck Class 10-es kártya került bele, amivel működött egy ideig, aztán sorra dobta a corrupted kártya hibaüzit, amikor le akartam olvasni a tartalmát.
illetve maguk a felvételek lettek korruptak és nem tudom semmivel sem lejátszani.
Van valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehetne ezeket a felvételeket megmenteni?
A VLC-s AVI konverziós dolgot már próbáltam, sajnos nem jött be.Köszönöm a válaszokat előre is.
-
zsuzso100
újonc
Sziasztok!
Tegnap megjött végre az én SJ7-em is. Én főleg vízalatt használnám, korábban SJ4000-m volt, rengeteg videót megnéztem, melyik legyen SJ5000, SJ6 vagy SJ7...végül emellett döntöttem, remélem jól.
Esetleg aki használta vízalatt, milyen beállítást alkalmazott?
A másik kérdés, láttam, sokaknál melegedett, ez megvan. Ami érdekes, hogy megváltoztatnám a wifi jelszót és akkor mindig lefagy. Ez nálatok is így van? Igazából tökéletes a gyári, csak próbálkoztam.
Köszi! -
donat_sz
senior tag
válasz
AndrewTdi #149 üzenetére
na erre kíváncsi vagyok mert a 4K @ 30fps (native) ill. 1080P @ 120fps videó lejátszása közben nekem sem volt folyamatos
én is a kártyára gyanakodtam. azonos az enyém is, csak az 128GB.én is megpróbálom majd, de a neked hamarabb sikerül, kíváncsian várom a tapasztalatod!
-
Ticsu
újonc
Szia!
Köszönöm még egyszer a segítséget. Eltávolítottam a lencse védőt és a kábeleket elhelyezgettem és halj csodát vissza jött a hang. Vissza játszáskor tisztán halható volt a felvett hang. Nem tudom pontosan melyik kábel volt a probléma forrása, de sikerült.
A későbbiekben remélem nem fog probléma jelentkezni a készülékkel mert elég jókat olvastam róla és ezt leszámítva meg is vagyok vele elégedve.
Még egyszer köszönöm!Viktor
-
Chrys_
addikt
-
Ticsu
újonc
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy kb. 1 hete megjött a kamera és még 1.15 frissítés volt rajta. 2 napja lefrissítettem 1.20 verzióra. Viszont most vettem észre, hogy a felvételeken a hang csak sistergés formájában jelenik meg akkor is ha vissza teszem a régi szoftvert. Nem gondolnám, hogy a frissítés tette volna tönkre a mikrofont csak furcsa, hogy azóta nem jó. Bármilyen videó formátumban veszem fel vagy bárhol játszom le akkor is csak hangos sistergés hallatszik. Régi és új szoftverenél is. Próbálkoztam a kártya többszöri formázásával meg másik kártyával is de a jelenség mindig ugyan az. Lehet, hogy egyszerűen elromlott a mikrofon?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Adott egy Samsung UHS-3 64GB Micro SDXC kártya. tesztelve 94MB olvasás, 74MB írási sebességgel.
Viszont 1080p@100fps-ben eléggé lagzik a kép. 1.20-as firmware. 2,5K@50fps-ben minden rendben van.létezik, hoyg ez a kártya is kevés ide? Vagy másnál is van hasonló gond?
-
Pcgamers
tag
Sziasztok!
A tegnapi nap folyamán én is Sjcam tulaj lette,, és azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet a kamerát mint webcamera működtetni a számítógéppel. Az 1.20 Firmware van rajta.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
donat_sz
senior tag
Arra van ötlete valakinek, hogy mitől függően darabolja fel a videó fileokat? néha 3,7GB után, máskor 500MB-onként de feldarabolja a videókat rögzítéskor a kamera és egyelőre nem jöttem rá, hogy mi okozza.
Elég frusztráló egy 30-40 perces videó esetén, hogy 2 perces blokkokra bontja.
[kép] -
donat_sz
senior tag
válasz
wong kok wah #137 üzenetére
Sziasztok, már én is egy vagyok a büszke SJ7 STAR tulajok közül.
szeretnék egy a kamera szintjéhez passzoló sd kártyát bele. mit javasoltok hozzá?
128GB-os U3-as kártyára gondolnék hozzá, lehetőleg minél olcsóbban és olyan kellene amit jan első hetében biztosan meg is kapok. köszi a segítséget előre is! -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Firmware updatenél a *.ZIP filet kell a kártyára másolni? Vagy ki kell csomagolni?
-
Chrys_
addikt
Az a gyro feature mi akar lenni? Mindig függőleges marad a kép, kamera forgatástól függetlenül?
-
wong kok wah
senior tag
válasz
wong kok wah #133 üzenetére
Hivatalos update V1.20
-
wong kok wah
senior tag
Új (béta) szoftver érhető el: V1.1.9 beta
Továbbfejlesztett videó stabilizálás, 2160p 24 fps, etc.. -
Chrys_
addikt
válasz
AndrewTdi #131 üzenetére
Ma már "csak" a fekete van ennyiért.
De én mégegyszer nem venném meg, az audio felvétel miatt. Az katasztrófa. Ezen még dolgozniuk kell, addig csak a GoPro-t ajánlom, elég sok összehasonlító videót megnéztem ezek között és saját tapasztalatból is mondom, rengeteg panasz van az SJCAM-re. -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
nem tudom szabad e ilyet. csak infó:
Original SJCAM SJ7 STAR WiFi Action Camera 4K - SILVER
Kupon 19:00-tól 11.11GB234 (50db)
$109.99+$5.55 EU Express
nincs pusz költség (sem vám, sem áfa)
hátha érdekel valakit -
wong kok wah
senior tag
válasz
Neurotoxin #129 üzenetére
Próbáltad más eszközön is lejátszani?
-
Neurotoxin
őstag
Sziasztok!
Találkozott-e már valaki a következő hibával:
4K 30 fps-es felvételnél LG55 UH6157-re dugva és USB-n keresztül folyamatos a lejátszás, a többi egyéb felbontásban, szintén 30/60 fps-el rögzítve triggering tapasztalható.
Mi okozhatja a fenti akadozó lejátszást?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
mcs10
tag
Probléma, ha be van állítva fenykepezesnel barmilyen exponálási idő akkor fehér vakító képet készít. Szoftver hiba?
-
mcs10
tag
Szia
Szerintem úgyan ott vagy ha veszel egyett itthon,mert szinte biztos, hogy vámolják és ugyan ott leszel. A Kiegészítőket megveszed Aliexpressen és kész. Nagyon jók vannak hozzá.
Én is utazáshoz vásároltam. Ismerkedni kell vele előtte, nem szabad a végére hagyni, sokat tud és jó a minősége is. Könnyű kezelni, főleg, ha veszel egy Remote controrol órát.
A megfelő micro sd kártya megtalálása kcisit idegesítő, de ha már megvan mit kezel, akkor nem lesz gond.
Sokat használom autóban, ott is megállja a helyét.
Szerintem ár/érték erányban az egyik legjobb.
Nem mindegy , hogy Sony lencse van benne!
Általánosságban ennyi...
-
grigo
őstag
Sziasztok.
Tanácsot kérnék tőletek.
Novemberben lesz egy utam és ahhoz szeretnék venni valami akciókamerát, sima utivideóhoz. Nem volt még soha ilyenem és nem tudom milyet kellene vennem.
Kézenfekvő lenne, hogy az aktuális sjcam legújabb verziója legyen (egy út miatt gopro nem igazán mozgat meg) de az sj7 star mellett megnéztem az sj6 legendet is. Néhol még jobbnak is tűnt.
Egyelőre próbálok magyar teszteket, összehasonlításokat keresni, aztán jön az angol szöveg.
De ha esetleg bármi infóval tudtok szolgálni azt megköszönném.Illetve felmerült benne, hogy honnan tudok esetlegesen nem hamisított kínai kamerát venni?
-
Chrys_
addikt
válasz
wong kok wah #124 üzenetére
Küldd el az SJCAM-nek, hogy javítsák a következő hivatalos FW-ben
Sajnos az audio része ennek a kamerának nagyon rossz.
-
wong kok wah
senior tag
Módosítottam az új 1.18 -as FW nyelvi (magyar) részét. Átirtam pár menüt mert engem idegesített néhány fura fordítás. Ha érdekel valakit felteszem valahová...
-
vanor91
újonc
válasz
wong kok wah #121 üzenetére
Köszönöm!
-
wong kok wah
senior tag
Van újabb szoftver 1.18 Letöltés
SJCAM SJ7 Star v1.18 Changelog:
1. Optimizes even the APP real time data transfer issue
2. Optimizes motion detection sensitivity
3. Rotation supported on 4K@30fps.
4. Optimize the preview of photos and videos, the operation is smoother -
vanor91
újonc
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy ez a kártya ( https://www.emag.hu/sandisk-extreme-microsdxc-64gb-100-60-mb-s-a1-c10-v30-uhs-i-u3-gopro-memoriakartya-sdsqxaf-064g-gn6aa/pd/D25GCKBBM/ ) hibátlanul fog-e működni?
Előre is köszönöm! -
iratics
újonc
Sziasztok!
A kérdésem Kingston 32GB 4K ultra hd kártyával nem reagál semmire,olyan
mintha nem látná.Valaki járt már így?
-
padi68
senior tag
Sziasztok, vettem egy sj6-os kamerát amihez adtak egy TÁVIRÁNYÍTÓT (BLUETOOTH)
viszont nincs mellette leírás.
Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan működik illetve hogyan lehet tölteni vagy elemet cserélni benne?
Előre is köszönömÜdv Árpi
-
Flagstaff
tag
Üdv Urak!
Pár napja jött meg a kamera, egyelőre csak próbálgatom,menüben nézelődök.
Egy SJCam M20-at vált, amit egy jólelkű embertársam az engedélyem nélkül a magáévá tett - az anyjának vegyen mihamarabb koszorút az így megspórolt pénzen - az anyagi veszteség se nagy öröm, de jobban idegesít hogy két napi képanyag a nyaralásról odavan.
Az elődhöz képest kissé forrófejűbb, de kidolgozásra messze minőségibb érzetet kelt.
Egyelőre negatívum hogy a hozzá adott tapicskolós házfedél (nálam) nem igazán tölti be a szerepét, 5-ből talán ha 2x csinálja azt a kamera amit szeretnék.
Másik érdekesség, hogy 1080p 120fps és 720p 240fps mellett a kép notin (Dell Precision M6800/W7) visszanézve kockásodik/torzul, sokszor kivehetetlen hogy mit is akar ábrázolni a video, részletesség beállításai nincsenek hatással erre. A hang eközben jó. 4K és 1080p bármilyen más sebesség/beállítás mellett ez nem jelentkezik és a kamerán visszanézve a notin rossz felvételt szintén nem tapasztalni a hibát. Memóriakártya egy Sandisk Extreme Pro 64G, CrystalDiskmark szerint a szekvenciális írás/olvasás közelíti a gyártó által megadott értéket, a random viszont jó ha a tizede (se).
Tapasztalt esetleg valaki hasonlót? -
Chrys_
addikt
-
Chrys_
addikt
Gyro (és gondolom a másik feature is) inaktív olyan felbontás beállítása mellett, ami nem támogatja. Pl. 4K felbontásnál inaktív, átteszted fullHD@60fps-re és máris aktiválható.
Rohadtul fel tud forrósodni, de nálam emiatt még nem volt működési zavar vele. Addig meg nem érdekel. Az elődöket nem ismerem. -
Freetz
újonc
Sziasztok,
Valaki meg tudja mondani, miért van inaktívban néhány menüelem, mint pl. Lassított felvétel, Gyro érzékelő?
A melegedésről azt írtátok, hogy nem normális, de a gyár és a forgalmazók is azt mondják, hogy bizony ez jobban melegedik mint bármelyik előd. Az enyém néha érinthetetlen -
eri_77
újonc
Köszönöm, ezt ajánlotta nekem is valaki közben. Sajnos holnapra kellett szerezzek kártyát és itthon nem igazán volt sehol készleten. Végül ilyet https://www.arukereso.hu/memoriakartya-c3157/silicon-power/microsdxc-superior-64gb-u3-sp064gbstxdu3v20sp-p370747053/ vettem, ajánlás alapján. És működik
A tied lényegesen jobban megérte volna anyagilag. Ha legközelebb valaki kérdezni én is azt fogom ajánlani.Még egyszer köszi
-
eri_77
újonc
Sziasztok,
Tudnátok konkrét árukeresős linket küldeni olyan sd kártyáról amivel tutira jól működik ez a gép?
Ezzel nem megy: https://www.aqua.hu/64gb-microsdxc-kingston-u3-adapter-sdca364gb-325805.html ha esetleg valaki ennek a megvételét fontolgatná.
Köszönöm előre is.
-
Chrys_
addikt
válasz
Triumph675 #96 üzenetére
4k képstabilizáció 30fps-ig, nem rossz. Ez már azért nem annyira tetszik: "USB-C allows the use of an external microphone with adapter." Vagy legyen hozzá USB-C csatlakozós mikrofon is.
Nincs infó a távvezárlőről, a szerző reméli, hogy az SJ7-s támogatva lesz. Szerintem biztos, de az kevés. Kell rá valami státusz-visszajelzés. A kis LCD a kamera front oldalán csak egy részmegoldás. -
Triumph675
újonc
FYI... SJ8 hírek
[link] -
mcs10
tag
Sziasztok,
Elkezdtem tesztelni a készüléket, vannak akadályok. Frissítettem a szoftot a hivatalos oldalról. Ez ok.128gb Samsung pro+ U3 kari van benne
Sok felbontásnál, főleg full hd felett kiírja hogy low card speed és megáll a felvétel.
Ez a kártya akkor nem lesz neki jó gondolom? exfat és ntfsre lehet csak formázni, jelenleg exfatra van.HD felbontások nekem szemcsések. Nálatok?
Tudnátok belinkelni tesztfelvételek? amiket Ti csináltatok főleg fullhd ás 4k érdekelne ,kiváncsi lennék milyen a jó.
-
Chrys_
addikt
SJ7 Star nem tudja a képet 180 fokban forgatni, ugye?
-
mcs10
tag
Sziasztok, Nekem is van már egy ilyen szuper készülékem!
Érdekesség, hogy a 4k videot szaggatva de lejátszotta a full hd-s laptopom, de a felvétel microsd miatt nem lett jó.
Csináltam felvételeket 1080i 30fps és 60 fps-ben is ,de ezeket nem tudom lejátszani. VLC player,real player, K-lite kodek pack fent vannak, de semmi.
Érdemes firmware-t frissíteni?
-
beci
őstag
Hát én is sokat motorozom,túrázom,de nekem valahogy nem bejövős,hogy a monoton motorhangot kellene hallgatnom egész videó alatt,pedig egy Mivv kipu muzsikál a mocin,nagyon szép hanggal.
Mikor visszanézem,előtte keverek alá egy kis hozzá illő zenét,és így már élvezetesebb szerintem. -
Chrys_
addikt
válasz
Triumph675 #83 üzenetére
Vízálló házba rakod és kész. De azt legalább be lehet kapcsolni a távirányítóval, ezt csak ki. Ott van távirányítón keresztüli visszajelzés, itt az sincs. Ha meg motorra rakod, akkor kelleni fog a külső mikorofon, töltést máris elfelejtheted. Vagy a jó minőségű hangról mondasz le. Én inkább cserélgetem az akkukat, mikrofon az ülés alatt van, egy csuklószorítóba tekerve, mert úgy már 200kmh felett is elég a szűrés
Ja igen, nem szép megoldás, de legalább hivatalos a GoPro-nál, van egy adapter, amivel lehet tölteni és külső mikrofont rákötni egyszerre. De szerintem az is gagyi, talán nem is vízálló, nem tudom. Az SJCAM-hez ez egyszerűbb lenne, csak meg kellene építeni már.
Még egy negatív dolog: van egy jól átlátható fórum az SJCAM-nél, még feature request résszel is, de szarnak rá, hosszú ideje feltett kérdésekre is basznak válaszolni. Pedig nem sok új bejegyzés születik, lazán kezelhetnék. Mondjuk ticketre elég gyorsan reagáltak. -
Triumph675
újonc
Sok jót nem olvastam a hero 5-ről. Beázik/kijelzőproblémák..
Plusz szerintem nem véletlen, hogy a hero 5 380€ jelenleg, míg a hero 4 silver még mindig 426€ (amazon.de)
Hero 5/Yi4K+/SJ7Star között vaciláltam anno, aztán győzött a 200€-s ár. A másik kettő bőven 400 fölött volt. Viszont 2x nem jobbak.. -
beci
őstag
válasz
Triumph675 #80 üzenetére
Gondolkodom rajta,motoros túrára tökéletes,nem kell aksikat cserélni...
-
Chrys_
addikt
válasz
Triumph675 #79 üzenetére
Jó lehet. De gondolkozom GoPro 5 cserén...
-
Triumph675
újonc
Motorosoknak:
Ez most kerülhetett fel nemrég az Ali-ra
[link] -
Chrys_
addikt
válasz
wong kok wah #77 üzenetére
A SanDisk Ultra tökéletes, azt tudom ajánlani.
Most próbáltam Car DV-ként, mintha mindig kézzel kellene újraindítani, ez nem tetszik (külső tápellátás rajta volt, de csak akkor ment, amikor az autót is indítottam). Így hátrafelé néző kameraként nem jó. Elöl meg én úgyis a tükör alá szereltem, ott még csak elindítom.
Nálam a mikrofon a kezdeti hiba megszűnése óta működik. -
wong kok wah
senior tag
Üdv.
Most volt jobban időm tesztelni a kamerát. Az általam régebben linkelt SD kártya sajnos mégsem jó, 2 perc felvétel után kiirja, hogy alacsony sebességű kártya.
- Toshiba Exceria 64 Gb Class10 U3
- Toshiba Exceria 128 Gb Class10 U3
Tehát ilyet kártyát ne vegyetek. 2 hét folyamatos használatnál 1x fagyott meg a kamera, ami a víz alatt nem túl jó (búvárkodás közben).... Nem tudtam vele mit kezdenki. 1 hete pedig nem veszi fel jól a hangot, 8-10 másodpercenként van egy -egy másodperc szünet...
.
-
beci
őstag
Lenne még 1 kérdésem.
Valahogy megoldható,hogy egy külső vinyora közvetlenül lementsem a felvett videókat a kameráról?Minden külső pc vagy kártyaolvasó nélkül.Kameraban lévő memkarirol közvetlenül egy külső vinyora. -
Chrys_
addikt
A telefonod a kamerához wifi direct módban kapcsolódik, azaz a Wifi-t a kamerád hozza létre.
Itt, amit linkeltél, a wifi kapcsolatot hoztad létre a két eszköz között. Utána vissza kell menned az sjcam app-hoz, és ott az összeköttetést létrehozni. Akkor fogod látni a kamera képét a telefon kijelzőjén. -
beci
őstag
Sziasztok.
Valamiért nem működik a wifi a kamerán.
Csatlakozik a telefonhoz,de kiírja,hogy nincs internet kapcsolat.
Mi lehet a gond? -
Chrys_
addikt
-
beci
őstag
Sziasztok.
Ma jött meg a kamerám.
Ki milyen memória kártyát használ benne? Olyat rendelnék,amit tuti 100% hogy jól kezel. -
Chrys_
addikt
válasz
AlexHerceg #68 üzenetére
Nem kértem semmi extra bánásmódot, megjött azt kész, nem kellett fizetnem.
Tökéletes cucc, motoron tűző napon folyamatos töltés mellett a zárt házban megy a felvétel. FullHD@60fps van beállítva rázódás miatt. Külső mikrofon az ülés alá lett bevezetve (kamera a kormánycsövön, csatlakozónál kivágtam a házat, közben rendeltem egy újat, hogy legyen egy vízálló is), tekertem rá egy puha csuklószorítót a szélzaj miatt, így már jó a felvétel. Anélkül 100kmh felett még ott sem volt túl jó.
Eszembe nem jutna GoPro-t venni ehelyett. Nincs túlmelegedés (olvastam ilyesmiről) sem. Amit még nem oldottam meg, az a korábban említett egyszerre töltés/külső mikrofon. Most azon gondokozom, hogy kerüljön fel a kamera a sisak áll részére, aztán talán jöhet a multi-adapter is... -
AlexHerceg
tag
Chris: Hogy rendelted Kínából vámmentesen? ..mert vámmal már nemigen éri meg
Hogy vagy megelégedve vele? Nálam autós menetrögzítőként és akciókameraként is funkcionálna- a media marktban most 65k HUF, de csak maga a gép
Ár/érték arányban megéri? -
Chrys_
addikt
Milyen cucc passzol a mikrofonra a szélzaj szűrésére? Vettem valami Rode márkájút, de annak az átmérője túl kicsi volt.
-
Chrys_
addikt
válasz
Triumph675 #61 üzenetére
Még csak terv, nem volt időm vele foglalkozni. Nekem is megérkezett a 2. tok, így az egyiken már ki is vágtam a nyílást a csatlakozásnak. A mikrofont a motor ülése alá raktam, de kell még rá plusz szélzaj csillapítás, a gyári szivacs nem elég.
-
atees
őstag
válasz
Triumph675 #63 üzenetére
Maradok 1080pnel 😂😂
Ugy mar teljesen jo, ha a loopot kikapcsolom akkor vegtelen lesz a video hossza?
Kep keszitese eddig nem adja es ha wifit hasznalom eszi az akksit mint az allat...(rendeltem mar plussz 2ot) iszonyatosan forrosodik is, kicsit tobbet vagy jobbat vartam ennyiért 😬 -
Triumph675
újonc
Tedd fel az SJCAM appot a telefonra, ott jobban átlátod a beállításokat.
Loop Record- nál tudod állítani, hogy milyen hosszú legyen a videó.
Kihúzott selfie stick átviszi rendesen a kéz remegéseit. Próbáld meg 1080p+gyro-val, hogy úgy mit mutat.
Ha 4K smooth videókat akarsz, akkor egy gimbalt ajánlok mellé (pl: feiyu g5) -
atees
őstag
válasz
Triumph675 #61 üzenetére
Még egy kérdés, miért csak 30secet vesz fel 4kba? Utana ujra indul a felvetel??
-
Triumph675
újonc
Update: Rendeltem időközben egy másik távirányítót, azzal érdekes módon működik.
A másikkal fogalmam sincs, hogy mi lehet. Mindegy, a lényeg hogy mostmár működik
Motoros töltő/-mikrofon kombó kábelt csináltál, vagy még csak tervben van?
Rendeltem mėgegy vízálló tokot. Ha megjön nekiállok én is egy kábelt csinálni. -
atees
őstag
Sziasztok! Most jott meg a kameram selfiebottal, probalgattam pár 4k videot, de olyan remegosek lettek a videok, ez normalis?? Kepek meg olyan lassan keszulnek, legalabb 2-3 sec mire megcsinalja és hat ezalatt mar bemozgas lesz, igy nem lesz jo a kep. Legfrisebb sw van rajta.
-
Chrys_
addikt
válasz
wong kok wah #58 üzenetére
Megvan, mi kell hozzá és hogyan kell összekötni. De egy gyári megoldásnak jobban örülnék.
-
Chrys_
addikt
A hiba nem jött elő 300km után sem
Azt hiszem építek hozzá egy adaptert, hogy egyszerre lehessen tölteni és a külső mikrofont használni. Igazán lehetne erre egy gyári megoldás, mint ahogy a GoPro kínál ilyent a saját kameráihoz. Bár az sem a legjobb, de legalább működik.
-
Chrys_
addikt
válasz
wong kok wah #55 üzenetére
Hát nem igazán, de nem tudom a hibát reprodukáltatni vele. Pedig kapott rendesen
A héten motorozok vele egyet, ott majd jól meg lesz rázva.
-
Chrys_
addikt
Megjavítottam a kamerát: megütögettem a lencse mellett az oldalán a házat, mert ott van ugye a mikrofon. Egyből jó lett
Szerintem kontaktihbás lehet, még tesztelem
Lehet, ha sikerül a problémát reprodukálni, akkor szétszedem és megnézem mi van vele.
-
Chrys_
addikt
Nekem ez az első kamerám, így a többiről nem tudok nyilatkozni, arra is meg vannak a megfelelő topikok.
Az SJ7 Star viszont nem rossz (ha éppen működik, ugye most küzdök egy problémával). A kép szuper, a hang (külső mikrofonnal) szerintem elég jó. A belső mikrofon viszont gyenge (ami az ernyémben zajos felvételt készít, de ez hw-hiba lesz szerintem).
Melegedés: az tény, hogy ha hosszabb idejű a felvétel (pl. nálam kb 80 percet ment fullHD-ban gyro-val a vízálló tokban napsütésben motoron), akkor eléggé felhevül, amit érezni rendesen is a fémkereten, de ez nálam nem okozott elváltozást sehol, még az akku kis műanyag fülén sem.
Ennyi pénzért én ajánlom a kamerát, MO-n talán van disztribútora is, akik talán a garanciális problémákat is kezelik. Egy kicsit többe kerül, mint Kínából, de probléma esetén oda vissza kell küldeni, és az nem csak pénz, hanem jelentős időkiesés is (nekem 1 hónapot írtak, és a postázási költséget is nekem kell állnom).Felvétel lejátszása PC-n: MPC-HC-t ajánlom. Próbáltam FullHD@60fps és 4K@30fps-sel is, mindkettőt hibátlanul viszi (még direkt USB-n a kamerából lejátszva is).
-
hardkris
csendes tag
Nekem épp a nagyobb kontraszt tetszik, amikor olyan élénkek a színek.
Rengeteg videót és tesztet megnéztem már és nem órákat, hanem napokat töltöttem el (tesztek és fórumok) olvasással de kérlek segítsetek lehetőleg nem elfogult véleményetekkel, hogy mivel akciókamera vásárlás előtt állok, ti melyiket választanátok az alábbiak közül?
- SJCAM SJ5000X ELITE (sokáig szentül hittem hogy ez kell nekem)
- SJCAM SJ6 Legend (ezt már többször kizártam rosszabb videóképei miatt, de mégis sok jót olvasok róla)
- SJCAM M20LAMAX X10-et már kizártam fórum tapasztalatok alapján.
Egy készülék lebeg még az éterben, az ára miatt külföldi rendeléssel férne csak bele a keretbe visítva, az pedig az SJCAM SJ7 STAR.Esetleg milyen sorrendet állítanátok fel?
Vagy netalán kiegészítenétek a sort!?Kérlek segítsetek véleményetekkel, tapasztalataitokkal, témában való messzemenő jártasságotokkal.
-
hardkris
csendes tag
válasz
wong kok wah #50 üzenetére
Az hogy az aksi kihúzó összezsugorodik a hőtől valóban nem hangzik optimálisnak!
Videólejátszóról pedig azt olvastam már más topicban, hogy az általam is kedvelt VLC nem tudott vele megbirkózni 4K-ban, de pl. a Media Player meglepő módon szaggatás mentesen vitte.
Egy próbát megér sztemJa és ha bezöldült a képernyő, akkor viszont meg lehet, hogy a gép gyenge hozzá (vagy a videókari) :/
-
wong kok wah
senior tag
Nem tudom mi a probléma nálad...
A VLC nem tartalmazza a codec-et ha jól emlékszem. Itt van minden info egy 4K-s videóról.
Video: MPEG4 Video (H264) 3840x2160 29.97fps 60178kbps [V:
Ambarella AVC [eng] (h264 main L5.1, yuv420p, 3840x2160, 60178 kb/s)]
Audio: AAC 48000Hz mono 128kbps [A:
Ambarella AAC [eng] (aac lc, 48000 Hz, mono, 128 kb/s)]
Format : MPEG-4
Format profile : JVT
Codec ID : avc1 (avc1/isom)
File size : 40.0 MiB
Duration : 4 s 972 ms
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 67.5 Mb/s
Encoded date : UTC 2016-08-03 02:03:05
Tagged date : UTC 2016-08-03 02:03:05Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Main@L5.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 1 frame
Format settings, GOP : M=1, N=30
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Duration : 4 s 972 ms
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 60.0 Mb/s
Width : 3 840 pixels
Height : 2 160 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 29.970 (30000/1001) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.241
Stream size : 35.7 MiB (89%)
Title : Ambarella AVC
Language : English
Tagged date : UTC 2016-08-03 02:03:05
Color range : Limited
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : 40
Duration : 4 s 971 ms
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 128 kb/s
Nominal bit rate : 48.0 kb/s
Channel(s) : 1 channel
Channel positions : Front: C
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 46.875 FPS (1024 spf)
Compression mode : Lossy
Stream size : 77.7 KiB (0%)
Title : Ambarella AAC
Language : English
Tagged date : UTC 2016-08-03 02:03:05 -
Sflaces
újonc
válasz
wong kok wah #47 üzenetére
A K-lite mega codec pack-et telepítetten tegnap, de az sem hozott váltózást. Valahol azt olvastam, h a vlc-nek le kellene játszania akár a 4K felbontást is, gondolom akkor tartalmazza a hozzá való codec-et is. A TV-m fel sem ismeri a fájl tipust, peddig 4K felbontásra képes.
A masik problémám a melegedés. Az akkumlátor kihúzó fülecske osszezsugorodott a hőtől. -
Sflaces
újonc
Sziasztok!
Valakinek sikerült lejátszani a full hd-nál magasabb felbontású felvételeket?
A kamera lejátsza, de vlc media player, vagy divix player nem tudta lejátszani. A felvétel elmosódott, szaggat, bezöldül a képernyő. -
Chrys_
addikt
válasz
wong kok wah #44 üzenetére
Nekem válaszoltak megint.
Elsőre azt írták, esetleg vegyem fel a kapcsolatot az eladóval, hátha gyorsabb lesz a megoldás. Ha nem jön vele össze (eléggé szájbarágósan kell írni az eladónak, mert néha kicsit értetlenkedik, meg felesleges ötleteket ad), akkor küldjem direkt nekik, azaz az SJCAM Technical Support- nak. De nekem kell állnom az oda- (még nem tudom mennyi) és visszaküldés (15$) költségét, a javítás free, ha a kamera sértetlen (az). Az átfutási időre azt írták, 20-30 nap. Náluk a kamera 3-5 munkanapig lenne.
Szerintem ebből az lesz, hogy direkt az SJCAM-nek fogom küldeni.Ma megérkezett az orig SJCAM külső mikrofon, ezért újra letszteltem v1.15-tel default beállításokkal. Ezzel a külső mikrofonnal tökéletes a felvétel, a zaj csak a belső mic-kel van.
-
Chrys_
addikt
válasz
wong kok wah #42 üzenetére
Ma írt a support, de még csak a FW-rel kapcsolatban kérdezett. Megírtam, hogy melyik verziókkal teszteltem, most megint várok.
-
Chrys_
addikt
válasz
wong kok wah #40 üzenetére
Pl. a mikrofont vissza kellett volna küldenem nekik, de időközben megjött egy EU-s darab, azzal műkdöik, szóval inkább nem foglalkoztam vele. Mivel még nem tudom, hogy tényleg hibás-e a kamera, inkább az SJCAM-mel próbálom ezt tisztázni. Aztán írok az Aliexpress-n keresztül az eladónak. Szerintme majd megy vissza a csomag, és küldenek másikat.
-
Chrys_
addikt
Lehet, hogy az én kamerám elromlott, írtam az SJCAM-nek, elvileg 24h-n belül válaszolnak.
Az audio részben van egy zaj, ami eddig nem volt. FW-függetlenül.
[link] -
Chrys_
addikt
válasz
Triumph675 #37 üzenetére
Nem ír ki a sikeres párosítás után semmit. Csak a sikertelennél, hogy lejárt az idő.
-
Triumph675
újonc
Köszönöm a gyors választ.
Úgy próbáltam, de semmi eredmény.
Próbáltam bekapcsolt/kikapcsolt wifivel is. Elemet is kivettem, aztán visszaraktam a távirányítóba.
Valami kapcsolat biztos van, mert a két gomb lenyomása után bejön egyből a fő képernyő, de utánna mégsem működik egyik gomb se.
Összepárosítás után ki ír még valamit, hogy sikeresen párosítva, vagy valami hasonlót?
YouTube on nem találtam semmi videót SJ7+Remote ról. Csak Sj6 meg az M20 al vannak. -
wong kok wah
senior tag
Az általam készített magar nyelvű menü (1.1.5) Letöltés
Szerintem jobban sikerült fordítás mint a gyári, de lehet csak elfogult vagyok. -
Chrys_
addikt
válasz
Triumph675 #34 üzenetére
A párosításhoz a távirányítót tedd közvetlenül a kamera mellé, csak akkor ismeri fel. Nem kell a gombokat hosszan nyomni, csak egy pillanatra szükséges. A távirányító LED-je villog még egy kicsit, amíg a kamera fel nem ismeri (de ekkor már nem kell nyomva tartani a gombokat).
-
Triumph675
újonc
Sziasztok,
Van valkinek ötlete miért nem működik nálam a távirányító?
Se v1.13 se v1.15 Firmware-el nem tudom működésre bírni.
Párosítás-> kamera+fénykép gomb benyom, utánna bejön a fő képernyő, a ledek villognak még egy ideig aztán hiába nyomkodom a gombokat, semmi reakció
Ha hosszan nyomva tartom a két gombot akkor time out error
A telefonos appal megy a "távirányítás".
Előre is köszi -
Chrys_
addikt
A Wifi kapcsolat még szarabb lett, mint volt. Használhatatlan.
-
Chrys_
addikt
válasz
wong kok wah #30 üzenetére
Szép changelog:
SJ7 Changelog (May 20th v1.15)
1. Optimizes the connection to the APP after switching to 1080 * 120FPS open slow video switch other resolution or slow video problems
2. Just a resolution perspective selection, and then switch to 1080 * 30 video will crash the problem
3. Fixes when entering App photo mode, change the size of picture and it interferes with video resolution issue.
4. Adds Turkish, Hungarian, Finnish & Czech. Now the 23 languages are supported: English / Simplified Chinese / Traditional Chinese / Russian / German / Italian / French / Korean / Japanese / Portuguese / Spanish / Arabic / Polish / Indonesian / Dutch / Swedish / Finnish / Czech / Romanian / Slovak / Hungarian / Turkish / Thai
5. 1080P@120fps, 2.5K@30fps, 2.5K@60fps Bitrate increased
6. Fixes timelapse record start time too slow, Crashes if you press shutter button.
7. UI shows some optimization
8. Re-adds FOV function - Exceptions: 1080P30fps, 1080P60fps not supported due to conflict with EIS.
9. Optimizes 1080P@120fps Image Quality (IQ) effects such sharpness and jagged edge effects.
10. Adds Auto Low Light option - Turn Mode off in low light and frames will not drop (but video will be darker).
11. Improves touchscreen response, sliding
12. Modifies the WiFi agreement with the EV value order and several other options
13. Adds FPV mode (support for PWM). Use this cable:聽SJ6 SJ7 FPV Cable
14. Adds when in Quick Capture mode, after push shutter button to stop recording, camera turns off after 10 seconds.
15) When uploading material to SJCAM Zone app, the camera will do into standby mode instead of sleep mode.
16) Fixes WiFi drops when connecting to SJCAM Zone App -
wong kok wah
senior tag
válasz
wong kok wah #30 üzenetére
Az új frissítés már tartalmazza a "hivatalos" magyar nyelvet is.
Bár nekem a sajátom, az jobban tetszik... -
wong kok wah
senior tag
Új firmware érhető el (changelog-al) 1.1.5 Letöltés!
-
Chrys_
addikt
válasz
wong kok wah #27 üzenetére
A távirányító alapvetően jó, de 2 dolog nem tetszik:
- Ha a kamera kijelzője ki van kapcsolva, akkor az első gombnyomás a távirányítón csak a kijelzőt kapcsolja be, a kiválasztott funkció ekkor még nem hajtódik végre (ha a kijelző éppen nincs szem előtt, akkor a távirányítón az aktív funkció visszajelzés hiánya miatt esetleg éppen nem elindítunk egy felvételt, hanem éppen leállítjuk).
- Nincs egyidejű akció támogatás: ha megy a videofelvétel, akkor a burst vagy single képkészítés megállítja a felvételt.
-
Chrys_
addikt
Vettem másik mikrofont, ezzel már működik. A kínaiak bekaphatják, vissza kellett volna küldenem, hát a lóf..t.
-
wong kok wah
senior tag
Teszteltem a távírányítót és a telefonos (Android) alkalmazást is. Hibátlanul mennek.
-
wong kok wah
senior tag
válasz
adamfriday #18 üzenetére
Sok tapasztalatom sajnos nincs még. Igazából búvárkodás miatt vettem meg, annak pedig még nincs szezonja.
De hamarosan! Wellnessezés, kirándulás közben csináltam jópár videót vele. Egyelőre rosszat én sem tudok róla mondani. Azt kaptam amit vártam.
(De mégis van egy rossz, az első kamerámat gariba vissza kellet vinnem, mivel a touch kijelzőt a ragasztó egy kicsi foltban elengedte. De szó nélkül cserélték. A belinkelt "magyarított" képeken is látható a jobb felső sarokban egy kis folt.) -
Chrys_
addikt
válasz
adamfriday #22 üzenetére
Nem működik a külső mikrofon. Szerintem valahogy tönkrement, és lehet emiatt volt alapzajos is, amíg még ment.
-
Chrys_
addikt
4K time elapse videó 2s felvétellel 82 perc 1 akkuval.
-
Chrys_
addikt
válasz
adamfriday #22 üzenetére
Eddig nem igazán van. Talán a hangfelvétel lehetne kicsit zajmentesebb, de szerintem az is rendben van, bár ezt a részt még majd tesztelem. A motoron a kamera a vízálló tokban volt, így ott nem számít. Talán a hétvégén kipróbálom a tok nélkül is, direkt a kormányra szerelve, és a külső mikrofonnal.
-
Chrys_
addikt
válasz
wong kok wah #17 üzenetére
Csináltam vele 1080p 60fps felvételt motoron mellaksra rögzítve. 200kmh körül már nem olyan stabil
Olyan 100-120-ig O.K., de efelett már máshogy kell rögzíteni a kamerát. A képminőség viszont szuper.
A hang miatt megrendeltem a második vízálló házat, amit majd kicsit átalakítok. Cseppállóság elég úgyis. Külső töltő nem kell, így majd a külső mikrofon lesz csatlakoztatva hozzá. -
Chrys_
addikt
Egy LED-s infravörös lámpa mellett tud ez a kamera sötétben is felvételt készíteni?
-
Chrys_
addikt
Eddig csak 1x próbáltam a mellkaspánttal, de a fentebb írt dolog miatt nem volt túl jó teszt. Remélem lesz a hétvégén pár óra jó idő és tudok menni motorozni megint, majd akkor tesztelem tovább, máshogy rögzítve.
Lakásban gyorsteszt alapján nekem jónak tűnik, a külső mikrofonnal sokkal jobba a hang. Ami viszont kicsit rossz, az az állandó alapzaj a hangban.
Akarok venni még egy vízálló tokot hozzá, amit az USB-csatlakozónál kivágok, hogy akkor is mehessen a külső mikrofon bele. -
adamfriday
senior tag
válasz
wong kok wah #17 üzenetére
Ezt már én is kérdeztem tőled feljebb.
-
Chrys_
addikt
válasz
wong kok wah #15 üzenetére
Szerintem is csak copy-paste ez a rész
Egyébként Aliexpress-n rendeltem, OPTION 8-cal. Sajnos a chest strap-hez nem adnak a csomagban J-hook-t, így ezt most utólag be kellett szereznem. A teszt erejéig 3 elemből raktam össze neki a tartót, de 150kmh fölött motoron már a kamera mögötti szélörvény lenyomja, és a motor tankját veszi a kütyü
-
Chrys_
addikt
válasz
wong kok wah #13 üzenetére
Sandisk Ultra 128GB van az enyémben. Vettem egy 64GB Extreme-t is, de azt nem próbáltam még ki.
Nyelv támogatás: furcsa, hogy megadnak sok nyelvet, de nincs belerakva. Itt a hivatalos manual.
-
wong kok wah
senior tag
Elvileg nem támogat minden SD kártyát.
Eddig ezekkel teszteltem, hiba nélkül:
- Samsung pro 16 Gb
- Samsung EVO 16, 32 Gb
- Samsung EVO+ 32, 64 Gb
- Toshiba Exceria 64 Gb Class10 U3Van a telómba egy Toshiba Exceria 128 Gb -os még majd azzal is letesztelem.
-
Chrys_
addikt
válasz
wong kok wah #2 üzenetére
Az 1.09-ben még benne volt a magyar nyelv? A manual arról készült, és aszerint támogatta. Az 1.13-ban nincs (manual meg nem frissül...).
A távirányító bluetooth-n működik? Adhatna LED-s visszajelzést, ha éppen megy a felvétel. -
Chrys_
addikt
Megérkezett, kezdhetek legozni vele... V1.09a FW-rel. Most már csak meg kellene találnom az új FW-t hozzá.
-
Chrys_
addikt
Ha minden igaz, tegnap akarták kézbesíteni a csomagot (és így a megrendeléstől számítva 19 nap alatt ide is ért Kínából (szállítás kezdete óta 15 nap), ezen kicsit meglepődtem). Ma fogom átvenni, ez lesz az első kamerám. Most már csak egy jó helyet kell neki a motoromon találni
-
adamfriday
senior tag
válasz
wong kok wah #6 üzenetére
Van esetleg tapasztalatod már vele? Gondolkodom, hogy lecserélem erre az első generációs Xiaomi Yi-t.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
wong kok wah #6 üzenetére
Majd figyelemmel követem a topicot akkor.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
wong kok wah #4 üzenetére
Tesztelésre kaptad,vagy vásároltad a kamerát?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
wong kok wah #2 üzenetére
Grat a magyarításhoz. Gyárilag nem tartalmazta? SJCAM szokta.
-
wong kok wah
senior tag
Újabb firmware érhető el (v1.1.3 original):
https://drive.google.com/file/d/0Bz3Oo8aMf-OiamxGdHF6akxYVjA/viewKisebb módosításokat eszközöltem a hivatalos firmware-n. Beletettem a magyar nyelvű menüt.
-
wong kok wah
senior tag
Sziasztok!
Nem találtam topikot az SJ7 kamerának ezért bátorkodtam indítani egyet.Chipset: Ambarella A12S75
Szenzor: 1/2.33” CMOS – 12 MP Sony IMX117
Látószög: 166° (H=120° V=89°)
Lencse: 7G – f2.5
Videó felbontás:
– 4K – 30fps
– 2K – 60fps
– 1080p – 120fps
– 720p – 200fps
Kép felbontás: Max. 12 MP
Kijelző: 2” touchscreen
Akkumulátor: 1000 mAh
Gyro – képstabilizátor: igen
Memóriakártya: microSD max. 128GB
Beépített wifi: igen
A/V kimenet: igen
Távirányító: igen
Külső mikrofon támogatás: igen
Ház: Fém
Méretek: 60 x 41 x 24.7mm
Súly: 74g (58g akkumulátor nélkül)
Távirányító csatlakoztatási lehetőség
Külső mikrofon csatlakoztatási lehetőség
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Honor MagicPad 2 / Fekete / 256 GB / 12GB RAM / csak Wifi / 2 év gyári garancia
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest