Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• -Maci-
    addikt

A kombi tekercs (töltés és hátsó világítás, féklámpa) nem lehet két eltérő feszültségű. Ezt mérd ki, hogy 6 vagy 12v. Nekem csak a primer tekercsed tűnik nem eredetinek, ami a gyújtásért felel. Továbbra is hiszem, hogy 6v-os a rendszered. Az alaplap számából is az jön le. Persze, ha kicserélte az illető a tekercseket 12v-re, akkor érthető. De nem igazán tudom, hogy honnan vett eredeti 12v-os tekercseket, mert amik a képen vannak azok eredeti DDR minőség. Ezeket már csak motorbörzéken lehet találni, boltokban jó pár éve már csak utángyártottat lehet kapni.
    Ha mindent átalakítasz gyújtáskapcsolósra, akkor igen, amiket leírtál szép lassan mindent meg kell venned. A kábelköteget te is meg tudod csinálni, sok villamos boltban kapsz 0.75-ös kábelt sokféle színben. Ha nem akarsz vele bajlódni, akkor megveszed készen, de már ebből sincs eredeti. A kábelkötegnél vedd figyelembe, hogy neked tulajdonképpen S50-es kapcsolóid vannak a kormányon, ehhez való köteget vegyél. Ha meg teljesen át akarsz térni az S51-re, akkor a kormányon lévő kombikapcsolót is meg kell venned, jobb és baloldalra is. Ezekben is különbözik az S50 az S51-től.
    [link]

Huh, jó. Megpróbálom újra kimérni.
    Az az egy 100% biztos, hogy ami a blokkból a gyújtó trafóra megy az 12-14V. Ez az egy fix.
    Illetve elől-hátul 12V-os izzók vannak.
    Igen, hosszú távon ez a cél:
    Teljesen áttérni S51B-re.
    Meg akarom venni a kormáy kapcsolókat is. Akksit is, duda is legyen...
    Csak egyszerre ez így nagyon sok nekem anyagilag.
    Az alapoktól kezdve szeretnék haladni felfele.
    Most első lépésként tényleg tudnom kellene, hogy hány V lehet a rendszer... :U Aztán ha megvan, akkor előbb legyen meg a 12V minden szálon: Tehát a gyújtás alaplap legyen jó, tolja a 12V-ot szépen. Ehhez venném most meg ami kell. Ez lenne az első lépés. :B
    Melyik a kombi tekercs? :C :F Nekem az tűnik idegennek, amit a 2db kereszthornyos csavar fog oda.

Egyébként a motor, váz nyaktábla szerint: S51N. Tehát nem S50N.

Szerk.:
    Az izzok elölhtul 12V-osak. Azok kb. semmit nem világítanának 6V-tal, nem?

Új hozzászólás Aktív témák