Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz agrarfiatal #46 üzenetére

Ott már nyűgösebb a dolog, az erőforrásigényesebb feladat, de két külön dologról beszélünk. Felteszem, hogy te web/ftp szerverre gondolsz, és netes elérésre. A topic inditója (AKIT MEGJEGYZEM AZÓTA SEM LÁTTUNK :C ) helyi hálón fájlszervernek akarja. A más-más cuccal kapcsolatban a raid-tömb random read ideje határozza meg a teljesítményt, az lesz a szűk keresztmettszet. Ezért írtam a 8 vinyót. Mert ha mondjuk optimális eset áll fenn, akkor akár 4 vinyóról is mehet párhuzamosan egy olvasás, kb 45 MB/s sebességgel, ami már helyből 180 MB/s, de azért merem írni, hogy elég a PCI, mert azért ez a legritkább esetben fordul elő.

Amit írtál a gépedről: tuti stimmel, de felteszem, hogy a p3-s-t egy i815-ös tualatin lapba raktad - mivel másba nem megy bele. Ott még egyrészt nem volt ennyire kulturált az ATA busz, másrész nem tudom, milyen a pci vezérlőd, mert simán lehet ő a ludas, továbbá itt többségében SATA vinyókról van szó, amik kevésbé terhelik a rendszert.

Mindamellett szeretnék egy - esetleges - félreértést eloszlatni: nem kardoskodok én a SATA és az uniprocesszor mellett meg a szoftveres megoldás mellett, de úgy vettem ki a kolléga szavaiból, hogy véges a keret.

Új hozzászólás Aktív témák